Tam Sürümünü Görmek İçin : Nokia İçin JAVA Uygulaması
gurelcenk
13/04/2004, 23:17
Merhaba
nokia 3100 için (java uyumludur) bir uygulama ariyorum
google'i altust ettim ama yok
GPRS ile icq'ya baglanabilen bir java uygulaması arıyorum
bilen varsa ve cevap yazarsa cok sevinirim
çok teşekkürler
saygılarımla,
KAFAYI-7M
13/04/2004, 23:35
Ayrıca ne biliyim kendim nokia'lar için uygulama yazabilir miyim ?
mkarabulut
14/04/2004, 10:04
Yazılabilinir.
Sun'ın sitesinden Wireless Toolkit indirilerek işe başlanabilir.
http://java.sun.com/products/j2mewtoolkit/index.html
Bundan sonrası ise internetten MIDP üzerine örnekler, açıklamalar bulmak ve öğrenmeye çalışmaktır heralde.
Kolay gelsin.
sadist_sniper
20/04/2004, 23:34
J2ME'nin desteklediği tüm fonksiyonları nereden görebilirim?
muharrem_tac
20/04/2004, 23:38
Java Mobile Tookit üzerinde yararlı bilgiler bulabilirsiniz . İçinde güzel örnekler de var . Fakat ben nokia 'da bunları çalıştıramamıştım .
sadist_sniper
20/04/2004, 23:39
mesela telefonlar için yazılacak programlar için bir IDE var mı? mesela jbuilder gibi??
muharrem_tac
20/04/2004, 23:45
Böyle birşey çıkmış . Hemen denemem lazım .
http://www.borland.com/mobile/jbuilder/
sadist_sniper
21/04/2004, 19:31
eğer düşündüğüm şeyse çok efsane olur!
teşekkürler
IcenGuard
21/04/2004, 19:55
"Java Mobile Tookit" sadece emilator değil mi? JSE compile etmiyor mu onuda?
gardiyan
23/04/2004, 21:32
Merhaba
nokia 3100 için (java uyumludur) bir uygulama ariyorum
google'i altust ettim ama yok
çok teşekkürler
saygılarımla,
tagtag.com da vardı sanırım
muharrem_tac
23/04/2004, 21:46
"Java Mobile Tookit" sadece emilator değil mi? JSE compile etmiyor mu onuda?
Aslında bunun tam adı J2ME Wireless Toolkit . ve buradaki J2ME Java 2 Micro Edition anlamında . Yine javac.exe ile derleniyor fakat içinde mobile paketler var . Bunlar da javax.microedition.* olarak geçiyor . Tüm paketler şöyle :
java.io
java.lang
java.util
javax.microedition.io
javax.microedition.lcdui
javax.microedition.lcdui.game
javax.microedition.media
javax.microedition.media.control
javax.microedition.midlet
javax.microedition.pki
javax.microedition.rms
Eğer yüklerseniz içinde güzel bir dökümantasyon mevcut .
arkadaşlar galiba burada kimse Nokia Developer Suite 2.0 i duymamış...
forum.nokia.com com adresine girin orada linklerde developer bolumu var orayi indirin.. icerisinde hersey hazir geliyor. bir zamanlar j2me ile ugrastiydim. Sanirim en son cikan SDK da 7210 da var...
Nokia DS SDK si ile sadece nokia telefonlara yazarsiniz.. ayni seyi sony eriksonlarda yapmak icin sonyeriksonun resmi sitesindeki developer bolumune girin sony sevmedigim icin pek incelemedim ama yararli araclar var.
eger hedefiniz mobilse .NET (i like microsoft) tavisye ediyorum...
eger illaki java yi kendi platforumunda yazmak istiyorum diyorsanız mükemmel ötesi olan Java Sun One Studio 5 Mobil Edition'u mutlaka kurmaniz gerekiyor...
bir zamanlar java severdim...
ha son olarak eger java icin oyun yapmak istiyorsanizda Mophun'u tavsiye ediyorum...
ha bi de en son olarak j2me hakkinda www.godoro.com da çok güzel makaleler var işi gerçekten bilenler yazmış ben çok şey öğrenmiştim zamanında ahh o eski günler..
ha bide eğer nokia ds de kendine güvenen varsa ve iyi bir proje fikri varsa kafasında ortak yapalım.. gerçi adamlar herşeyi çıkarıyor ama.. yakında nokialarda 15,16 dil birden tercume yapan sozlukler gorurseniz sasirmayin :D veya direk borsadan hisse senedi alip satma.. (uygulama kullanarak,link takibi deil), offf off çok geç kaldık...
Merhaba
çok teşekkürler
herhangi bir java uygulamasina gerek yok.. ben direk GPRS den wml siteleri var sanirip http://wap88.com direk buraya gir icq2.0 diye birşey var 6 rakamlı icq numaram var hacklenmediğine göre güvenli bir site... erikson t65 den girip chatlaştim. bir - si var listenizi alamiyor ve listeye sınırlı sayıda kişi ekleyebiliyorsunuz.. java uyumsuz telefonu ve icq hastalari icin ideal (eskiden cok icq kullanirdimda... )
muharrem_tac
24/04/2004, 00:08
eger hedefiniz mobilse .NET (i like microsoft) tavisye ediyorum...
İyi de java uygulaması gibi istemcide runtime çalışan uygulamaları .NET ile nasıl yapacağız ? İstemci işletim sistemi Windows değilse Smart Devices Framework çalışmayacak . Java Mobile ile .NET aynı potada değerlendirilmemeli , en azından şu aşamada .
muharrem_tac
24/04/2004, 00:31
Bu arada hemen söyleyeyim J++ .NET 'i henüz tam olarak incelemiş değilim , belki J++ ile java.microedition paketleri kullanılabilir .
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.