PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bozkurt Denktaşa Destek

Sayfa : [1] 2

MoonWolf
12/04/2004, 21:45
Bozkurt Denktaş ses istiyor destek istiyor hükümet buna kulak tıkıyor herkes
görmezlikten gelmeye çalışıyor..Tüm medya kuruluşları Denktaşı zaten olmasının mümkün olmayacağı bir antlaşmada sorun çıkaran bir tip olarak gösteriyorlar..Daha dün Akp yi yerden yere vuran tv ve gazeteler bugün kolkola vatan toprağını pazarlama hazırlığındalar.
Herkes elinden geldiği kadar destek versin ne yolla olursa olsun...
http://www.dusunenadam.com.tr/agla_denktas2.jpg

HiperAktif®
12/04/2004, 21:58
Kıbrıs Bizimdir Bizim Olacak :)
diğil avrupa birliği dünya birliği olsa farketmez.

HiperAktif®
12/04/2004, 22:00
ama bu iş Bozkurt olarak falan görmeyelim lütfen..Türk diyelim...

MoonWolf
12/04/2004, 22:06
aslında arkadaşım sizde haklısınız kendi açınızdan Bozkurt bir Türk simgesidir ama siyasi parti onu kullandı sizde haklı olarak belki o yonden olmasın diyorsunuzdur.Ama kendi geçmişimizi bilmek açısından bu vereceğim adresi incelemenizi tavsiye ederim.
http://www.kangar.org
iyi günler....

HiperAktif®
12/04/2004, 22:07
tam üstüne bastın..ben parti olarak kullanmayalım dedim..
chpnin atatürkü sahiplenmesi gibi yani..

MoonWolf
12/04/2004, 22:12
tamam ben anladım ama gerçekten inanın ben o manada dememiştim.evet chp nin Atatürk'ü sahiplenmesi ile parti içinde ki militanlar bağdaşmadı hiçbir zaman..Ama onlara tabii bunu sürekli kullandılar.sonuçta işte yerel seçimlerde memnun olmadığım bir durum çıktı .neyse konu uzamasın :)

Ansugo
12/04/2004, 22:31
Vatan toprağını kimsenin pazarladığı yok.

Şartlar artık çözümsüzlük ile işin yürümeyeceğini gösteriyor.

Umarım referandum da Evet çıkacaktır.

MoonWolf
12/04/2004, 22:40
meraklanmayın siz ve sizin gibilerin umdukları bana göre de ne yazık ki gerçekleşecek.belki Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlayacak ama şunu da söyliyeyim Türkiyede de birileri için Sonun Hızlı Bir Başlangıcı Olucak Bu Gelişme bende bunu umuyorum tüm gönlümle..
saygılar...

Ansugo
12/04/2004, 22:45
Kararı Kıbrıslı Türkler verecek neticede. Neden Türkiye'de birilerinin sonu olsun ?

MoonWolf
12/04/2004, 22:50
Bence bu düşüncelerinizden hemen vazgeçin aynı mezara sizide gömmeyelim :) Lakin bayağı kalabalık zaten :)

Mingitau
12/04/2004, 22:50
Vallahi MHP ve CHP yi dava etmeli, fii tarihinde bir yazar 27 yıl hapis cezası almış, Kraliyet ailesine ait bir terimi kasıtsız olarak beğenmeyip yenisni uydurduğu için. Cezanın sebebi Kamu malı olan kültüre zarar vermek.

Neyse gelelim pazarlık konusuna olmayan soruna çözüm getirmeyide becerdik ne diyelim ...

Ha bu arad çözümü hiçde birilerinin insiyatifi getirmedi. Rusya ve ABD Kıbrıs konusunda anlaştı o kadar. KGB birimleri Makaryos için friend diyorlardı. aynı şekilde EOKA B lideri Simpson içinde CIA in very very friendly tabiri vardır.
Rusyanın bölgeyi dinlemesi İsrail' in işine gelmediği için, geçen yıllarda alınan S300 lerden haberimiz oldu. Kondurulmamasını sağladık velakin bunlar Grit' e kondu. Türkiye için Ha Kıbrıs Ha Girit ....

Gelelim asıl konuya bugün Gebze' ye ayrılan kadar para ayırdığımız Kıbrıs' tan çekilinmesi, orada kontrolün kaybedilmesi Akdeniz Ordusunun kurulmasını gerektirecek. Unutmayalım ki Türkiyenin 1. Ordusunun Savaş halinde görevlerinden biri Ege Ordusunun Lojistik Desteğini sağlamaktır.Hadi bakalm bir Akdeniz Ordusu ve Lojistiği için başka bir ordu....

Birileri kendisine ayrılan paranın arttırılmasını mı istiyordu?

Mingitau
12/04/2004, 22:53
Ansugocum stratejik kısmını çalıştırsan biraz beyninin... zira o kısm Muhalefetten daha iyi işliyor...

MoonWolf
12/04/2004, 22:59
vallahi arkadaşım Ansugo zaten Atatürk karşı bir arkadaş anlaşılıyorki onun için Türklük vatan toprağı gibi mevzunlarında önemsiz olduğunu zannediyorum.Herhalde benim hatam bu ne yazıkki bazıları kadar KÜRESEL OLAMADIM YAHUT GLOBALLEŞEMEDİM :) :) :) ama birileri maşalllah öncesi ve sonrası ile semazenleri geçtiler dönmekte...dönün bakalım nereye kadar....

...
....
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

HiperAktif®
12/04/2004, 23:02
moonwolf 50 dolara harcatçan kendini :) biraz sakin :)

Ansugo
12/04/2004, 23:03
Akdeniz ordusuna ne gerek Axion, AB'ye gireceğiz ya :P

Ansugo
12/04/2004, 23:07
vallahi arkadaşım Ansugo zaten Atatürk karşı bir arkadaş anlaşılıyorki onun için Türklük vatan toprağı gibi mevzunlarında önemsiz olduğunu zannediyorum.Herhalde benim hatam bu ne yazıkki bazıları kadar KÜRESEL OLAMADIM YAHUT GLOBALLEŞEMEDİM :) :) :) ama birileri maşalllah öncesi ve sonrası ile semazenleri geçtiler dönmekte...dönün bakalım nereye kadar....

Atatürk'e karşı biri değilim ( olamamda zaten. olmanın bir karı olmadığı gibi olmamanın da bir karı yok ) lakin sizin gibi kulaktan dolma muhteremleri görünce muhalefet damarım tutuyor.

Foruma yeni gelen bir kişi olduğunuz için belli ki benim Türklük konusunda daha önce 156 kere açıkladığım görüşlerimi de bilmiyorsunuz. Kendi hayal dünyanızda yarattığınız Ansugo kişiliğini gerçeklik ile karıştırmamak gerekir, karıştırırsanız buna yanılsama denir, şizofreni başlangıcı olduğu söylenir.

MoonWolf
12/04/2004, 23:16
meraklanmayın çok bişeyler bildiğini zanneden kardeş ülke Pakistan :) şimdi sizi kendi silahınızla vurayım bu forumda eski olmanız benim hiç mi hiç umurumda değil ben şu anki açıklamalarınıza bakarım bu bir,ikincisi açıklamalarınız çok muallakta ,üçüncüsü sinir harbi başlamış zannedersem :) :) çünkü dişlerinizi bilemiş hemen saldırmışsınız kulaktan dolma değil bunlar meraklanmayın okuyarak elde ediyorum bu bilgileri ve bazılarının yapamadığını gördüğüm bir özellikle yani DÜŞÜNEREK :) , dördüncüsüde hadi ben şizofreniyim ( bir süre Tıp okudum ondan biliyorum (3 sene gibi bir süre ) ) anladığım kadarıyla yöneticinin biri dedi az önce muhalifmişsiniz biraz muhaliflik takıntınız (obsesif kompulsif ) mı var ?? :)

Ansugo
12/04/2004, 23:24
Ne güzel eğleniyoruz değil mi?

Mingitau
12/04/2004, 23:36
Akdeniz ordusuna ne gerek Axion, AB'ye gireceğiz ya :P
Ege Ordusuna ne gerek vardı? Hem biz NATO da idik...

Volkan Uzun
13/04/2004, 04:18
bizmi abye girecegiz ab mi bize girecek anlamadim

Kögüdey Meygen
13/04/2004, 08:42
Vatan toprağını kimsenin pazarladığı yok.

Şartlar artık çözümsüzlük ile işin yürümeyeceğini gösteriyor.

Umarım referandum da Evet çıkacaktır.

"Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı"
İstiklâl Marşından...

HunTER
13/04/2004, 09:54
Hayatta en sevmedıgım tur ınsanlar ulkuculer sanırım (ırkcılarmı demelıyım yoksa?).. Bunu soyledıkten sonra,

Kımsenın vatan topragını(!) bırılerıne peskes cektıgı yok.. Sadece ıyınıyetle otuz yıldır devam eden bı sorunu cozumlemeye calısıyorlar hepsı bu.. Burdan hareketle hameset yaparak oy toplayabılecegını zannedenler ıse buyuk bı yanılgı ıcınde.. Cunku sugun destek verdıklerı cozumsuzluk gunun bırınde ıktıdar olsalar dahı cozumlemeye calıstıkları bı sorun halıne gelecek onlar ıcınde..

Tek fark kıbrısın ve bızlerın kaybettıgı zamankı, bır sıyası partının yukselısı karsısında kaybedılen zamanın hıc bı onemı yok oyle degılmı?

Herneyse.. Aslında Gungor Mengı'nın gectıgımız pazar kosesınde guzel bır tespıtı vardı konuyla ılgılı.. ( http://www.vatanim.com.tr/cat/haber_detay.asp?Newsid=25741&Categoryid=4&wid=2&aid=0 ) Ona gore bır butunun parcası olmayı hazmedemeyen yarımlar su gun plana destek vermeyerek statulerını korumayı amaclıyorlar.. Bende aynen katılıyorum bu fıkre..

Ha ama unutmusum.. Sıze gore Gungor Mengı vatan haını, gazetesıde ıktıdar yalakasıydı oyle degılmı?

Ulkuculerden gercekten hoslanmıyorum...

acemi
13/04/2004, 10:10
Annan Plani'ndaki hangi maddelere karsi ciktigini (damar edebiyatina girmeden somut verilerle) anlatabilecek biri var mi?

MoonWolf
13/04/2004, 10:42
Türk tarafına verilen toprağın %36 dan %28 e çekilmesi yeterlimi sizce ve en güzel beldeleren biri olan Güzelyurt'un elden gitmesi bu bir tanesi sadece ,bir arkadaşta yukarıda kendi yazmış kendi yargılamış kendi de kalemi kırmış :) komik ülkücü değilim ama yine de komik..Şunu diyebilirim arkadaşım elimden size gelebilicek tek söz doğuda ermenistan, güney ve güneydoğuda suriye ırak iran,batıda yunanistan, tam güneyde şu an Kıbrıs hiç mi düşünmüyoruz bir kumpasın içine sıkışıyoruz..sizce sonra ki hedef kim ??
bugün azınlık hakları vs diyerek ordan burada toprak verenler sayesinde , yarın GAP'ı acaba hangi yeni kurulmuş bir ülke sınırları içinde görebilme ihtimalimiz var ? kimi severseniz sevin yahut sevmeyin ,ama ne olursanız olun birazcık Milliyetçi olun "Vatan Toprağı Kutsaldır Kaderine Terkedilemez" bu sözü hatırlayın.

HunTER
13/04/2004, 11:05
Ben bu sozlerı hatırlıyorumda neden bu ulkede mıllıyetcılık tek bır sıyası gorusun tekelınde onu anlıyamıyorum... Yanı ben kıbrısta cozum ıstemekle vatan haınlıgımı yapıyorum?

Kaldıkı bu ıkı taraflı bı plan.. Bız bıseyler verıcez, karsılıgında onlarda bıze.. Anlasmalar ve barıslar boyle saglanmıyormu?

x-Acto
13/04/2004, 11:15
ülkücü <> milliyetçi..

milliyetci=vatanını, milletini seven insan, politik görüşü ne olursa olsun.. ülkücülük ise tamamnen siyasi bir olay.. ülkücülerin derdi vatan millet edebiyatı yapıp sağda solda kabadayılık yapmaktan başka birşey değil bence.. örnek ülkü ocakları, lise çağında arkam sağlam olsun diyerek ocağa takılan gençler.. ülkücüleri ben de sevmiyorum...

herkes birşeyler anlatıyor kıbrıs konusunda.. Annan planının tam olarak kapsamını bilen var mı? t

hmustak
13/04/2004, 11:37
...ne ülkücüsü ne milliyetçisi, bu tartışmalar KOMİK! Lozan'ı hatırlasanıza, toprak vermek mantıklımıdır? hala idoloji ile kafamı bulandırıyoruz biz ? ki Kafaların en çok çalıştığı sektörlerden biri olan BT'de söz sahibi olan BİZ'lerin forumunda.
Rusya! sol'u en uçlarda yaşamış bir ülke, Çin Hala yaşamakta! Bir düşünsenize bunlar verirmi toprağını! Kapı komşunuz gelse, yönetim olarak karar aldık, balkonunuz artık bizim dese ve yerleşse, bunun karşılığında size, sizin apartman yönetimine alınacağını söylese...
Toplumsal tavrımız çok zayıf gerçekten! Birbirimizle neden uğraşıyorsak!

ek:
Aklıma geldi, belki daha önce de yazmışımdır. Çalıştığım şirkettin eski Japon yöneticilerinden birisi sıkça ve heryerde söylerdi, bende çok etkilenmiştim açıkcası ;
Adam demişti ki "..ben herzaman inanıyorum ki 1 türk 1 japondan üstündür (Bir türk dünyaya bedeldir denir ya) , ama bir gerçekte vardır ki, 2 japon her zaman 2 türkten daha üstündür..." diye.
Kişiselleştirmez ve adamın vermek istediğini alırsak, kafamızıda kumdan çıkartmış olacağız.

Yazdıklarım birine veya bir gruba itafen değildir. Kimse üzerine Direk alınmasın

Hakan MÜŞTAK

HunTER
13/04/2004, 12:39
Kapı komşunuz gelse, yönetim olarak karar aldık, balkonunuz artık bizim dese ve yerleşse, bunun karşılığında size, sizin apartman yönetimine alınacağını söylese...

Bu ornek kıbrıstakı durumla bagdasmıyor.. Ama su olabılır.. Dıyelımkı ben kapı komsumun bahcemdekı bıtkılere zarar verdıgını gorup her ıkımızın ortak kullanımındakı bahceyı ıkıye bolup burası benım dıyorum.. Bunun uzerıne dıger komsular bana karsı cephe alıyor ve yaptıgım seyın ısgalcılık oldugunu soyluyor..

Ardından bırı devreye gırıp bı plan sunuyor; "Duvarları kaldıralım, sen sokup karsı tarafa attıgın bıtkılerın bı kısmını yıne kendı topraklarına dık ve buna karsılık sende bahcenın yonetımıne komsunu (benı) dahıl et.. Boylece barıs saglansın ve bızde komsunla (benımle) barısalım"

Ben boyle bır plana evet derdım acıkcası...

epic
13/04/2004, 13:02
HunTER: Ben bu sozlerı hatırlıyorumda neden bu ulkede mıllıyetcılık tek bır sıyası gorusun tekelınde onu anlıyamıyorum... Yanı ben kıbrısta cozum ıstemekle vatan haınlıgımı yapıyorum?

Kaldıkı bu ıkı taraflı bı plan.. Bız bıseyler verıcez, karsılıgında onlarda bıze.. Anlasmalar ve barıslar boyle saglanmıyormu?
"Cozumsuzluk cozum degildir" sloganini pek bir benimsemis sermaye tetikcisi, masa basi, kose yazari bozuntularinin yazilarindan etkilenerek saglikli dusunemezsiniz.

saglikli dusunebilmek icin yakin tarihi, tanzimat donemini, 1. dunya savasini, kurtulus savasini ve devrimleri saglam ve gercekci kaynaklardan okumak, bazı seylerin ulusal ve staretejik degerini cok iyi anlayip ozumsemek gerekir.

maddi cikarlari icin, havyar ve sampanya icin, bogazdan kendilerine gore bir yali kapmak icin ve zora dustuklerinde disari kacabilmekte kullanicaklari ucak bileti ve pasaportlari icin bati yaltakciligi, patron yalakaligi yapan, soldan donme, sagdan sonradan gorme firildiklarin beyin yikama propagandalari sizi yanlisa goturur.

anlasiliyor ki bu "cozumsuzluk cozum degildir!" sloganindan kolayca etkilenip 30 yildir devam eden sorunun cozumunden bahsediyorsunuz. cozumu kendinize gore benimsemissiniz, peki size "o otuz yildir devam eden sorun nedir?" diye sorsam. K.K.T.C.'yi devlet olarak sadece Turkiye Cumhuriyeti'nin tanimasi mi? batinin uyguladigi acimasiz ambargolar mi? hem "Kibristaki Turk devleti olusumunu kabul etmiyoruz" deyip hem de "muhalefet kazanmazsa secim sonuclarini tanimayiz" diyerek kabul etmedikleri devletin icislerine karisma edepsizligini gosterenlerin 30 yil sonra aniden ortaya cikip Kibris'taki Turkleri sorun haline getirmeleri mi?

30 yildir Kibris'taki Turkler ve Rumlar sinirlari cisilmis iki ayri devletin catisi altinda huzur icinde yasamaktadirlar ve 1974 oncesi Rumlarin giristigi soykirim denemesine ragmen Turk askerinin basarili(ama binlerce sehit verdigimiz) mudahelesiyle Kibris'taki Turk halkinin huzuru ve guvenligi saglanmis, koruma altina alinmistir... ta ki su Kibris Rum kesiminin AB'ye alinma sahtekarliginin arkasinda yatan, Turkleri once azinlik konumuna dusurup sonra Kibristaki varliklarini ve haklarini tamamen yoketme planini uygulamaya baslayincaya kadar.

dedigim gibi, 30 yildir Kibris'ta hicbir sorun yasanmamistir. bu tarihini bilmeyen cahil halki ve yeniyetme gencleri kandirmak, ekonomik nedenlerle gozlerini daha kolay boyayabilmek icin bati yaltakcisi medya ve yuksek sermaye patronlarinin ve onlarin sozulerinin(tetikcilerinin) ortaya attigi bir yalandir!

Annan planina gore, kaba hatlariyla once Turklerin elindeki topraklar (guya) Rumlar'a iade edilecek, Kibris Adasi icin cografi bakimdan cok onemli olan bolgeler Rumlar'a verilecek, Turklerin yogun olarak yasadigi yerlere belirli araliklarla Rum nufus yerlestirilecek ve boylece secmen cogunlugu bakimindan da Rumlar guclendirilmis olacaktir.

onemli bir nokta da, Turk askerinin belirli araliklarla adadan tasfiyesidir. Turk askeri gonderilecek, yerine 30 yil once Turklerin katledilisini sessizce(ve sinsice izleyen), hatta tesvik eden BM gucleri yerlestirilecek... iyi mi? askeri gucu kisitli Kibris Turklerinin icine dusecegi caresizligi tahmin edebiliyor musunuz? yakin zamanda ada, bir Amerikan-Ingiliz ussu haline gelecek, hic merak etmeyin.

son olarak, tekrar sormak istiyorum HunTER'a ve onun gibi dusunenlere: "Kibris adasinda 30 yildir suregelen sorun nedir? ve Anna Plani'na kayitsizca EVET(YES) denilmesinin bu sorunu nasil cozecegini dusunmektesiniz?"

daha onemli, daha vahim bir soru da su: "K.K.T.C halki, EVET diyecegi planin icerigini gercekten biliyor mu?"

HunTER
13/04/2004, 13:14
tarihini bilmeyen cahil halki .. yeniyetme gencleri ..

Evet ben tamda boyle bırıyım..

daha onemli, daha vahim bir soru da su: "K.K.T.C halki, EVET diyecegi planin icerigini gercekten biliyor mu?"

Ve hayır bılmıyorum.. Ama neyı bılıyorum bılıyormusun? Artık cozumsuzluk ıstemıyorum.. Bu durumda benım gıbı cahıl ve yenı yetme olmayan lıder, yonetıcı yada ıdarecılerıme guvenıyorum.. Yada benım gıbı dusenen mılyonlarca ınsanın oylarıyla ıktıdara gelmıs ınsanlaramı demelıyım?

Guvenmektede haksız sayılmam oyle degılmı? Cunku onlarda en az sızın kadar tarıhımıze vâkıf ınsanlar olmalı...

o-z-a-n
epic'e katılıyorum.
Kıbrıs yalnızca ABD ve yandaşı ülkelerin bir üssü haline gelecek. Daha sonrasında ABD'nin Türkiye'de ki üslerine ihtiyacı kalmayacak(bkz.incirlik). Ortadoğu'da daha etkin rol alabilecek. Önüne (hala nasıl olduğuna şaşırdığım ve ABD'ye hayır diyebildikleri oylama gibi) TBMM'den asker geçirme, gönderme gibi oylama problemi çıkmayacak.

epic
sunu asla unutmayin: tarih tekerrur eder. cunku gelecek, gecmisin bir yansimasidir.

hmustak
rumların, türk harekatından önce, sebepsiz, çoluk çocuk,sivil demeden yaktıkları, kestileri adalı-türk sayısını hiç araştırdınız mı? Yoksa google'ı sadece BT konuları için mi kullanıyorsunuz? Barış Harekatının sebeplerini, denktaşın neden ısrarla hayır dediğini ufak bir google turu sonunda keşfedeceksiniz...

HunTER
13/04/2004, 13:16
Onerınız ne pekı? Bende bunu merak ettım sımdı.. Plana hayır dedıgınıze ve konuya hepımızınden daha hakım oldugunuza gore sızın bı planınız varmı?

Yoksa bırakalım dagınıkmı kalsın?

epic
13/04/2004, 13:20
HunTER: cicekleri kendi bahcemize tasimak gibi son derece zarif ve masumane ifadeler kullaniyorsunuz.

ama hangi sartta olursa olsun(K.K.T.C'nin nasil kuruldugunu iyi okuyun) adada kurulmus bagimsiz bir Turk devleti vardir. ve o devletteki yerlesik Turk nufusunu(Kibris Turku olsun, olmasin) kovmaya calisarak 1974 sonrasinda guclukle elde edilmis(ama batinin israrla tanimadigi) haklari yoketme amacini gudenleri, bu kadar zarif dusuncelerle anlayamazsiniz.

hmustak
13/04/2004, 13:23
konuyla alakalı-alakasız bir mail aldım, metnide aynen kopyalyorum - buda başka bir bakış açısı;

AHMET SELİM
25.03.2004 PERŞEMBE

Sıradan konuşmalar içinde birçok ciddi meselenin tekabülleri bulunabilir.

Mesela Kıbrıs için bazen şöyle denildiğini kendi hayatının seyri içinde herkes duymuştur birkaç defa: “Nereden çıktı bu Kıbrıs işi? Köprülü’nün açtığı bir dert bu. Bunca bedel ödemeye değer miydi? Bırak gitsin. vs.”

Tabii, bunu ciddi platformda seslendirenler de var.

Kıbrıs meselesi, sadece kendi mahiyetiyle değil delaletleriyle ve irtibatlarıyla da önemlidir. Yalın ve yalıtılmış tasavvurlar yanlıştır.

Çanakkale Savaşı’nda düşmanı durdurduk. Genel açıdan bakarsanız, bu durdurma izafidir. Sonradan düşman İstanbul’a girdi; yani Çanakkale Savaşı “maddeten ve fiilen” bir durdurma sonucu sağlamamıştır. Kazandırdığı sonuç; manevîdir, psikolojiktir, ruhîdir ve İstiklal Savaşı’nın esasını, temelini, kökünü oluşturmuştur. Fiilî dönüşüm kazancı ondan sonraki tecelliyatta okunabilir.

Kıbrıs harekatı, hakikaten çok pahalıya mal olmuştur. 970’li yılların, temel bunalım sebeplerinden biridir. Anayasanın yetersizliği, petrol şoku, Kıbrıs meselesi; 970’li yılları cehenneme çeviren üçlü musibet ortamının oluşturucusudur. Bu ortam normalleştirilebilseydi; Türkiye, birtakım ağır tecrübeleri, kansız ve ihtilafsız biçimde yaşayabilir, bir sol–sağ uçurumu doğmadan kavramlar yerine oturabilirdi.

Kıbrıs harekatı olmasaydı ve her şeye seyirci kalsaydık, acaba daha mı iyi olurdu? “Evet” demek, çok büyük gaflet olur. Öyle bir eziklik doğardı ki, meydana gelecek aşağılık kompleksi bütün stratejik meseleleri aleyhimize biçimlendirir ve Türkiye çok küçülürdü. Küçüklük, bir stratejik belirleme faktörü olarak bir asli parametre gibi işleyip dururdu.

Şimdi bir teslimiyet içine girmemiz halinde ise; Ege’de, Ortadoğu’da, her yerde ve her meselede, “somut” ifadelerini net olarak söyleyemeyeceğimiz bir sürü musibetle karşılaşmamız kuvvetle muhtemeldir. Elbette çözümden yana olmalıyız. Ama çözüm de çözüm gibi olmalıdır.

Yirmi yıl, otuz yıl öncesi; “o zamanlar farklıydı” dedirten değişik şartların yıllarıydı. Bundan on yıl, yirmi yıl sonrası da öyle olacaktır. “Canım önce Kıbrıs girecek, sonra biz. AB’de hepimiz kardeş–kardeş geçineceğiz, (özgürlük ve zenginlik) peşinde ilerlemekten başka bir şey düşünmeyeceğiz.” tarzındaki yaklaşım, çok ütopiktir. Kıbrıs meselesi bir üretken meseledir. Bir şeyleri yansıtıp bir şeyleri dalgalandırır ve “dolaylı belirleyicilik” rolünü genel denge meseleleri üzerinde mutlaka icra eder. “Direnelim, bizimdir, bizim kalmalıdır” demiyorum elbette. Basiretli, vakarlı ve muktedir bir tavır içinde bulunalım, diyorum...

... Sayın Abdullah Gül’ün sayın eşi, davasını geri çekmiş. Çok da iyi yapmış. “Devleti dava eden bakan eşi” kavramı asla geçerli olamaz. Buna tepki gösterilmesi şaşılacak bir tutumdur. Bunun neresi dönekliktir? Bence geç bile kalınmıştır. “Basiret” her türlü fikri değerlendirmenin vazgeçilmez şartı olarak, bir “manevî teminat” gibi tesirlerini her meseleye her alana nüfuz ettirir. Orada kabadayılık olmaz; basiret bir “ince cesaret” yiğitliğidir. Kıbrıs’ta da ihtiyacı duyulan “duruş tavrı” budur.

... Türkiye, büyük bir fikrî potansiyele sahiptir. Bu, petrol rezervleriyle falan kıyaslanamayacak bir zenginliktir; potansiyel zenginliktir. Bunu kullanabildiği, kullanmayı başarabildiği ölçüde büyüyüp güçlenecektir. Buradaki nükteleri ve nüansları görebilmek, herkesten önce “erbab–ı kalem”in nasibi olmak lazımdır.

“Tepkisel dialektik lümpenliği” diyebileceğimiz kolaycılıklardan Allah rızası için, insanlık hatırı için, hakikat saygısı için, ne olur uzaklaşalım artık

:)

epic
13/04/2004, 13:26
1- Kibris Rum kesimi AB'ye alinmasin. (Turkiye Cumhuriyeti neden alinmiyor?)

2- K.K.T.C devlet olarak taninsin ve ambargolar kaldirilsin.

3- serbest gecis hakki korunabilir ama yerlesme ve toprak edinme haklari kisitlansin.

4- 3. madde isiginda batililarin(ozellikle de Ingilizlerin) Kibrista kolayca toprak edinme(ya da Rumlarin adina toprak satinalma) sahtekarliklarinin onune gecilsin.

cok sey mi istiyor musuz? 1. madde abartili gelebilir ama saglikli dusunurseniz, Rum tarafinin AB'ye alinmasinin son derece haksiz bir uygulama oldugunu gorursunuz.

not: ilk anda aklima gelenleri yazdim, arkadaslarimin duzeltecegi ya da yeni ekleyecegi maddeler olabilir.

hmustak
13/04/2004, 13:26
“Tepkisel dialektik lümpenliği” diyebileceğimiz kolaycılıklardan Allah rızası için, insanlık hatırı için, hakikat saygısı için, ne olur uzaklaşalım artık

bu ve yukarıdaki metinler zaten açıklıyor benim olaya yaklaşımı mı :)

MoonWolf
13/04/2004, 13:28
ben şunu anlıyorum benim babam haybeye savaşmış
tamam verelim gitsin kardeşim.....ne olucak toprak moprak hikaye
neyse arkadaşlar hepinizin başınız ağrıttım,fikirlerini belirten arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum.

HunTER
13/04/2004, 13:35
1- Kibris Rum kesimi AB'ye alinmasin. (Turkiye Cumhuriyeti neden alinmiyor?)
2- K.K.T.C devlet olarak taninsin ve ambargolar kaldirilsin.
3- serbest gecis hakki korunabilir ama yerlesme ve toprak edinme haklari kisitlansin.
4- 3. madde isiginda batililarin(ozellikle de Ingilizlerin) Kibrista kolayca toprak edinme(ya da Rumlarin adina toprak satinalma) sahtekarliklarinin onune gecilsin.

Isteklerınızı sormadım planınız ne dedım.. Yanı bunları gerceklestırmek ıcın yapmamız gerekenler..

epic
13/04/2004, 13:44
daha once demistim ki; bu tarihini bilmeyen cahil halki ve yeniyetme gencleri kandirmak...

Bu durumda benım gıbı cahıl ve yenı yetme olmayan lıder, yonetıcı yada ıdarecılerıme guvenıyorum.. demis HunTER hocam da. :)

ben cumlemi su sekilde yeniden duzenleyeyim:

bu tarihini bilmeyen yeniyetme gencleri ve cahil halki kandirmak...

HunTER, kendini cahil olarak tanimlayarak, kendine haksizlik etmis. (tamam, belki yeniyetme olabilir ama... :) ) onun cahil oldugunu dusunmuyorum. yine de rahmetli Ugur Mumcu'nun su guzel sozunu, hatirlamak icin tam sirasi: "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz"

unutmamak gerekir ki, yoneticileri, bizim yerimize, bizim aklimizin ermedigi konularda karar versinler diye secmemeliyiz. bizim dogrularimizi, bizim kararlarimizi savunsun diye secmeliyiz, bizim haklarimizi arayabilecek insanlari yonetici konumuna getirmeliyiz, bizi koru korune yanlisa yoneltecek insanlari degil. (liderler secilmez zaten, lider olurlar :) )

epic
13/04/2004, 13:51
HunTER: Isteklerınızı sormadım planınız ne dedım.. Yanı bunları gerceklestırmek ıcın yapmamız gerekenler..
bu istekleri bagimsiz bir devlet olmanin verdigi haklari kullanarak mertce dile getirebilecek yoneticilere ihtiyacimiz var; K.K.T.C.'nin arkasinda guclu bir sekilde durabilecek, haklarini koruyabilecek, AB sevdasina kapilmadan, "AB(D) ne isterse yapariz" aymazligina dusmeden, K.K.T.C.'nin taninmasi icin uluslararasi alanda mucadele verebilecek yoneticilere.

ama gorunen o ki, treni coktan kacirdik, makinisti durdurup trenden indirmek icin gec kaldik.

hmustak
13/04/2004, 14:08
Isteklerınızı sormadım planınız ne dedım.. Yanı bunları gerceklestırmek ıcın yapmamız gerekenler..

önce rum kardeşlerimiz insanca yaşamayı, yaşamanın bir hak olduğunu ve bu hakka kim ne şekilde tecavüz ederse etsin, dil din ırk farketmez, tepki göreceğini bilmesi, öğrenmesi idrak etmesi gerekli.

Irk ve milletler arası bir sınıfın varolmadığı, varolamayacağını bilmesi, öğrenmesi idrak etmesi gerekli.

Bu temel konuları anlayan ve algılayan bir toplum ol-a-bildiklerinde, adada yaşayan insanların can güvenliği "riski" olmadığı taktirde plan konuşulur, şekillendirilir ve de uygulanır. Ama şu şartlar altında (bakınız 1974-2004) bunun %5-10'unu dahi görememiş, farkedememiş bir rum klanı ile oturupta anlaşma yapılmamalı, hele ve hele dedelerimizin, amcalarımızın kanını döktüğü toprak verilmemelidir, sonucu ne olursa olsun!

Olaya objektif bakmak gerekmemektedir, çünkü ölenler bizim vatandaşlarımız, öldüren ise objektif olmamızı söyleyenlerin destekledikleri insanlardır.

Sadece buda değil, Havaalanı olayı olacaktı kıbrıs olayında. Kıbrısta bulunan BM görevlisi bir ingiliz albayının yaptıklarını da okumanızı, rum ve yunanlıların dışında gelişen diğer olayları, gerçek kıbrıs renklerinide görmenizi öneririm.

Yazdıklarım özgün düşüncelerimdir, kimse kişisel algılamasın, özelliklede çok sevdiğim arkadaşım "Hunter".

hmustak
13/04/2004, 14:08
dil-din-ırk konusunda ceviz forum kullanıcı kayıt formunda yazan metnide okumalı bence RUM'lar!

hmustak
13/04/2004, 14:11
"bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz

ya ne güzel yazmışsın, ellerine sağlık

Kendisini de rahmetle anıyoruz, onu tanıyamayan bir nesil olarak

HunTER
13/04/2004, 14:23
Anlatmak ıstedıgım su.. Gelınen noktada eger ısteklerımızı kabul ettırmeyı denemıs ve bunu basaramamıssak, bundan sonrası ıcın ısteklerımızı gunun sartlarına uyarlamak ve yola bu sekılde devam etmek zorundayız..

Ornegın su gun Kibris Rum kesimi AB'ye alinmasin demenın anlamı yok.. Bunu cok daha onceden kestırıp tedbır almalıydık.. Oysa sımdı cok gec..

Oyleyse ne olacak? Bana kalırsa hıc olmassa bu gunden sonra hatamızdan gerı donelım ve kıbrısta cozumu arayan taraf bız olalım.. Evet belkı cok sey kaybedıcegız ama planı bugun reddersek gelecekte ıslerın bundan cok daha ıyı olacagını kımse soylemez sanırım?

epic
13/04/2004, 14:29
bugun reddersek, yarin K.K.T.C.'yi tanimak zorunda kalacaklar.

HunTER
13/04/2004, 14:33
Bunu neye dayanarak soyluyorsun?

epic
13/04/2004, 14:35
ha ha! bu sizi heyecanlandirdi mi?

HunTER
13/04/2004, 14:36
Yo sadece merak ettım :)

Ansugo
13/04/2004, 14:37
epic ve diğerleri : Diğer görüş taraftarlarına fırıldak, dönek, dönme demekle bir yere varılacağını sanmıyorum.

"Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı"
İstiklâl Marşından...

O vatan bizim değil. Sadece sırtımızda bir yük.

epic
13/04/2004, 14:45
sevgili Ansugo; benimle ayni gorusu tasimayanlar icin bu tanimlari asla kullanmam.

ve yazdiklarimi dikkatli okumadiginizi dusunuyorum; gercekten donen insanlar bence bu tanimlari(ve cok daha fazlasini) hakediyorlar. ki "firildak" tabirini hakeden kisileri acikca tanimladigimi goreceksiniz, bu yuzden benim adima sIkInti duymaniza gerek yok.

sizlerle tartismaktan buyuk keyif aliyorum. dusuncelerinizi asagilama gibi bir hatay dusmemek icin elimden geleni yaptigima inancim tam.

epic
13/04/2004, 14:47
http://www.kibrisgazetesi.com/?newsid=7587&category=112

hmustak
13/04/2004, 14:49
O vatan bizim değil. Sadece sırtımızda bir yük.

yanılıyorsun, o vatan bizim, belki kambur ama kamburda olsa bizim. Çok derin yanılıyorsun. Eğer sen gibi düşünseydi herkez, şimdi hatayda bizim değildi...

epic
13/04/2004, 14:54
http://www.halkinsesi.org/?action=journalist&aid=1301

adresindeki yazidan alinti:

...Gorunen odur ki bu mesele artik son durakta tikanacak. Iste o zaman KKTC’nin taninmasi gundeme gelecek ve dovunen Rumlar ve Yunanlilar olacak bana gore. Hic de bu isin böyle sonuclanmasi surpriz olmaz. Bekleyip gorecegiz...

epic
13/04/2004, 14:59
gorunen odur ki bazilari bu tikanmayi istemiyor ve onlarin Turkiye'deki(ve yavru vatandaki) komiserleri tikanmanin onune gecebilmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. ki bu tikanma bizim icin asil cozumdur.

bu yaziyi da okuyun: http://www.kibris.net/basin/kibris-konulari/dis_basinda_kibris/meltem_bostanci/030515.htm

Cekici
13/04/2004, 15:24
Oldumu..

epic
13/04/2004, 15:26
sahane oldu! :)

hmustak
13/04/2004, 17:10
bence oldu, doğrusuda bu :)

epic
13/04/2004, 17:12
tesekkurler cekici! :)

HunTER
13/04/2004, 17:18
http://www.halkinsesi.org/?action=journalist&aid=1301
http://www.kibris.net/basin/kibris-konulari/dis_basinda_kibris/meltem_bostanci/030515.htm

Bunlar bırer olasılık olsada gerceklesmesını sızın gıbı bende temmennı ederım tabı :) Yınede bız ısımızı sansa bırakmayalım ıstersenız...

acemi
13/04/2004, 17:22
Türk tarafına verilen toprağın %36 dan %28 e çekilmesi yeterlimi sizce ve en güzel beldeleren biri olan Güzelyurt'un elden gitmesi...

Yeterli degil cunku bu topragin Turk tarafinda kalmasi gerektigine dair bir delil sunmamissin. Kibris Harekati'ni yonetenler zaten kendileri soyluyor "nasil olsa anlasmalarda geri veririz diye fazladan toprak aldik" diye...

o-z-a-n
13/04/2004, 17:27
"Fazladan alınan topraklar" için şehit düşen Mehmetçikleri de geri veriyorlar mı?

epic
13/04/2004, 17:27
onu "fazladan toprak aldik!" diyerek kendilerini rezil edenler dusunsun.
ayrica cogul konusmamak lazim; Kibris Harekati'ni yonetenler gibi.

epic
13/04/2004, 17:28
yani, sehit verilerek alinan toprak fazladan toprak degildir.

gorebildigim kadariyla acemi, sorular sorarak bir yerlere varmaya calisiyor ve bu tavri da takdire deger.

butune bakmak, parcalarda takilmamak gerek. Annan Plani'ndaki tek madde toprak verilmesi ile ilgili olan degil.

o-z-a-n
13/04/2004, 17:38
Bütün olarak zaten plâna karşıyım, ancak unutmamak gerekir ki farklılıklar detaylarda gizlidir.

yani, sehit verilerek alinan toprak fazladan toprak degildir.

gorebildigim kadariyla acemi, sorular sorarak bir yerlere varmaya calisiyor ve bu tavri da takdire deger.

butune bakmak, parcalarda takilmamak gerek. Annan Plani'ndaki tek madde toprak verilmesi ile ilgili olan degil.

üzerime alındım, ben de "şehit mehmetçikleri de geri veriyorlar mı" diye acemi'yi kastederek yazmadım. Kimse alınmasın.

epic
13/04/2004, 17:40
bir trafik karisikligi oldu sanirim o-z-a-n. :)

Ansugo
13/04/2004, 18:02
onu "fazladan toprak aldik!" diyerek kendilerini rezil edenler dusunsun.
ayrica cogul konusmamak lazim; Kibris Harekati'ni yonetenler gibi.

Bunu Bozkurt Denktaş demişti.

Mingitau
13/04/2004, 18:12
Daha önce de söylemiştim sanırım. İngiltere iki çobana yetmeyecek otlağı olmayan kutup iklimli Falkland için Arjantin ile savaş yaptı. Akdeniz havzasında eski dünyanın birleştiği noktada, hemen hemen tüm güçlerin nüfuz sahibi olmaya çalıştıkları yerde kocaman bir parçan var "Buyur ben yiemedim sen ye" diyeceksin. Hasbinallah ve niimel vekil.

Yahu şu an Akdeniz' in % 40 ına kontrol hakkın var. Ayrıcada senin şu an haydi dediğinde arkanda olacak 12 devltin var ki kiimisi yasal kimisi yasal olmayan yönden nükleer güce sahip sen hala vermessem AB ye almazlar diyorsun...

Bileniniz varmı bugün BM simultane çeviri cihazlarında Azerbaycan Lehçesi yüklüdür. Sebebide rahmetli Elçibey' dir. Ama Türkiye Lehçesi hala yok.(Şimdi kimse Elçibey dil bilmezdi demesin bi yerlerimle gülerim.) Bizim okuyanlarımız öncelikle yemeklerini, sonra yataklarını, sonrada kendilerini değiştiriyorlar. Elbette KKTC' yi tanımak zorunda kalacaklar. Gali zamanı Azeri Lehçeside kabul edilmiyordu.

Bu arada Kıbrıs' ın ne gibi bir yük durumu var ben anlamış değilim. Gebze' ye daha çok yatırım yapılıyor. Ama Ege Ordusunun ihtiyaçları ve 1. Ordunun Ege Ordusunu desteklemei için yapılan masraflar Gebze' ye yapılanın onlarca katı. Bir Akdeniz ordusu kurmak herhalde bize Kıbrıs' tan daha büyük bir yük getirecektir. Ki şu ankinden daha fazla bir donanma gücüne sahip olmak gerekecektir Akdenizde nüfuz oluşturabilmek için.

Gelelim olayın bir başka boyutuna, 60' tan 74' e olanların tekrarı olması ihtimali hiç mi yoktur? Hocaali olayları son 10 yılın içinde oldu. BM güvencesindeki Tutsiler 95' de katledildi. Hemde nacaklarla. BM naptı dersiniz 2500 dolayındaki askerini 400 e indirdi. Katliamın olduğu hafta içinde ve katliam devam ederken. İnsan Hakları Beyannamesine bizzat BM güvenlik Konseyi uymadı. Tekrar Kıbrıs' a baktığımızda 30 yıl herhalde boş boş oturulurak geçirilmedi. Şu anki Başkanları Başkan olmadan önce bir anlaşma metninde bir kaç pürüzle birlikte ittifaka varılmışı. Noldu dersiniz? Seçim ve Papadopulos' un ilk gerçekleştirdiği vaadi anlaşılan metni yırtıp atmak oldu. Makaryostan Vasilyu ya Vasilyudan önceki başkana geçişte olduğu gibi. Karşınızdaki taraf anlaşmaya hiç bir zaman yanaşmıyor ve sizde haklı gerekçelerinizi, ki içeriği İnsan Hakalrı Beyannamesi ile paralellik gösterir, görmezden gelerek, yaşadıklarınızı unutarak kendi güvencelerinizi bırakacaksınız. Olacak bir iş değil. Bir ikincisi, Sovyetler dağıldı, Çekoslovakya ayrıldı, Yugoslava en küçük birimine kadar birbirinden ayrıldı. Doğu Timor Endonezya' an ayrıldı, bütün bunlarda etken güç olan BM ve şrekası tutuyor 30 yıldır birbiriyle bir arada yaşaymayacağı birinin diğerinin yaşam hakkına kast etmesiyle belli oaln iki halkı birleştirmek için zulm görene baskı yap. Akıl dışı bir olay.

Bir ikinci durum Avrupa Birliği Kıbrıs' ı Türkiye' nin izni olmadan ve Türk tarafından seçilen Kıbrıs Cumhurbaşkanı yardımcısının onayı olmadan kendi bünyesine üye olarak alamaz ama alıyor. Girmek istediğimiz hukuğun üstünüğüne, İnsan Haklarına saygılı AB de bu.

Ben yiyemem bunu sen bana 70 Milon $ lık bir avanta ver de sen ye...

Niye 70 Milyon $ mı? Bunu da dışişlerinden Irak Teskeresi görüşmelerinde kovulan adama sormak lazım.

epic
13/04/2004, 18:29
Ansugo: Bunu Bozkurt Denktas demişti.Muhterem netekim pasa demis olmasin? :)

ayrica bu zincirin basliginda oldugu gibi Sayin Denktas'a Basbug seklinde hitap edilmesini de dogru bulmuyorum. daha once baskalarina hitap edildigi gibi...

Ansugo
13/04/2004, 19:00
Daha önce de söylemiştim sanırım. İngiltere iki çobana yetmeyecek otlağı olmayan kutup iklimli Falkland için Arjantin ile savaş yaptı. Akdeniz havzasında eski dünyanın birleştiği noktada, hemen hemen tüm güçlerin nüfuz sahibi olmaya çalıştıkları yerde kocaman bir parçan var "Buyur ben yiemedim sen ye" diyeceksin. Hasbinallah ve niimel vekil.

Biraz görmek lazım. Kıbrıs'ı vermiyorum diyerek vermeyeceğimizi sanıyorsak eyvallah. Ama veriyorum desen de vermiyorum desen de vereceksin. Yumurta kapıya dayanmış biz hala stratejiden bahsediyoruz. Gerekirse Büyük Türkiye devleti ordu da oluşturur, yeni stratejiler de belirler. Bundan korkusu olanlara şaşıyorum.

Ansugo
13/04/2004, 19:04
Muhterem netekim pasa demis olmasin? :)

Denktaşın ağzından duydum diye hatırlıyorum. Fazla olmadı. Zannedersem Atv'de bir programa katılmıştı.

epic
13/04/2004, 19:22
izlemedim ama tahminimce pasanin aciklamasini kastetmistir.

acemi
13/04/2004, 19:50
"Fazladan alınan topraklar" için şehit düşen Mehmetçikleri de geri veriyorlar mı?
Bu sozun rasyonel hicbir degeri yok. Sehitlerle ilgili siir yazmak isteyenler olaya boyle bakabilir ama sorun cozmek isteyenler icin anlamsiz bir cumle...

Mingitau
13/04/2004, 19:52
Biraz görmek lazım. Kıbrıs'ı vermiyorum diyerek vermeyeceğimizi sanıyorsak eyvallah. Ama veriyorum desen de vermiyorum desen de vereceksin. Yumurta kapıya dayanmış biz hala stratejiden bahsediyoruz. Gerekirse Büyük Türkiye devleti ordu da oluşturur, yeni stratejiler de belirler. Bundan korkusu olanlara şaşıyorum.

Ben hala nasıl vermiyorum diye diye vereceğimizi anlamış değilim.

Yani Halep ordaysa arşın burda dediğinizde hiç bir sorun çıkmadı, hatta biraz dah diretsek 98-99 da bizi AB' ye almışlardı. AB dönem başkanının ve Xavier Solano' nun Türkiye' ye apar topar gecenin bi vakti geldiğini unutmayalım.

Yarın referanduman Kuzey' de evet oyu çıkarsa Kuzey insanlarının kendi devletlerini istemediği palavrası ortaya sürülecek. Ama merak etme bugün kimse Güney hayır derse, bu iki devleti birleştirmekten vazgeçmeyecektir. Olan karşı tarafa bir koz verilmesinden ibarettir. Güney evet dese bile Kuzey hayır derse Kuzey' in ayrılmak istediği ortya çıkacakır ama bu da Türkler' in anlaşmadan kaçtıkları olarak yorumlanacaktır. İki ucu şaplı değnekte yer almanız gereken nokta siyasi olarak elinizin güçlü olmasından çok fiziksel oalrak güçlü olması durumudur.
Bildiğimiz bir çok anlaşma var bugün tuvalet kağıtları daha değerli onların kağıtlarından, başta Kıbrıs Cumhuriyeti' ni kuran anlaşma olmak üzere...
Bu arada belirteyim. Kıbrıs Cumhuriyeti' nin iki ayrı bölgesel ve bir ortak meclisi vardır. Ancak önceki dönemdeki Kıbrıs Cumhurbaşkanı ortak meclisin başkanıyken Türk parlementerler Başkan' ın emriyle oturumlara meclis kolluk kuvvetlerince sokulmamıştır. Kıbrıs Cumhuriyetinin anayasası Başkan Yardımcısının onayına sunulmadan değiştirilmiştir. Ki veto hakkı vardır. Bütün bunlar 74 ten önce olmuştur. Bu da yetmezmiş gibi KGB dostu Makaryos' u deviren iktidar toplu katliama hız vermiştir. Bütün bunlardan dolayı yapılan bir fiziki opersyon ve fiziki kazaımlar sözler için terk edilecekse ve İnsan Hakları konusundaki anlaşma bile rahat rahat çiğneniyorsa bu dönemde terk edilsin ve bizde bir üst sınıfa atladığımız sevinci ile sarhoş olalım.

Biliyoruzki bugün lüks olamyan yiyeceklerle de olsa hemen hemen her özgür yerde insanlar karınlarını doyurabiliyor. Mesela bizim köyde, ekersen biçersin, ama Rio Tinto ve De Beers' in birbirine kattığı Afrika ülkelerinde açlıktan ölen insanlar var.

Mingitau
13/04/2004, 19:55
Denktaşın ağzından duydum diye hatırlıyorum. Fazla olmadı. Zannedersem Atv'de bir programa katılmıştı.
O sözü sadece Kenan Evren söylemiştir. Bu arada anlamadığım bir nokta da Kenan Evren hakkında her yerde 12 EYLÜL YÜZÜNDEN SÖYLEMEDİKLERİNİ BIRAKMAYAN Barlas&Birand ve şürekeaası bu söz üzerine adamı süt ilan ettiler...

epic
13/04/2004, 19:58
bazi sozler bazen kulaga sloganvari gelebilir. bu sozleri sarfedenler populist olarak degerlendirilir.

ama o-z-a-n'in da benim de ifade etmek istedigim su(siirsel, agdali, populist, fazla duygusal, gercekcilikten uzak, romantik, nasil kabul ederseniz edin):

eger toprak ugrunda can verilmisse, o toprak, ugrunda can verene aittir. ancak can verilerek geri alinir, o topraklar icin kan dokmus sehitleri diriltemeyecegimiz gibi, kan dokulen topragi da veremeyiz. ulusal degerlerine sahip cikan her insan bunu boyle savunur. cunku sehitler ve topragin uzerinde yasayan insanlar ulusun bir parcasidir.

ben de biliyorum acemi, bu sozlerin onlar icin hicbir degeri olmadigini.

acemi
13/04/2004, 20:04
Ozetle, "Bu topraklar icin kan doktuk, o nedenle veremeyiz" mi diyorsun(uz)?
Temel argumaniniz bu mu?

epic
13/04/2004, 20:05
elbette
arguman olarak bunu sunamayiz kimseye.
iyi aksamlar hepinize.
yarin devam etmek dilegiyle.

(siir)

Mingitau
13/04/2004, 20:08
Bu temel argüman değil, bu toprağın maaliyeti bir de bizim işlememiz ve üzerinden geçimimizi sağlayacak olan kısmı var. :)

Ne diyorduk özgürlükler|haklar verilmez, alınır.

MoonWolf
13/04/2004, 20:17
Hatay konusunda İsmet İnönü' ye'' Paşa sen ve ben milletvekilliğinden istifa ederiz. Ve Hatay a geçip orada isyan başlatırız.Daha sonra orada bağımsız bir devlet kurup daha sonra Türkiye ye ilhak ederiz.'' demiştir.Ancak bu planını kendisinin yapmasına sağlığı engel oldu isede bu plan aynen gerçekleşmiştir.
Benim aradığım bu mücadeleci ruh şimdi birileri çıkıp demesin savaş tellalı diye ben bu ruhu arıyorum..Ve artık tartışılanları görüyorum Atatürk ' e bile vefasızca sert eleştiriler var ne diyebilirim ki herşeyi öğreneceğiz belki de başımıza gelecek uzun musibetler listesi adım adım gerçekleştikçe...

acemi
13/04/2004, 20:21
...bir de bizim işlememiz ve üzerinden geçimimizi sağlayacak olan kısmı var. :)
Bu kismi biraz acsana... Ne demek istedin?

Mingitau
13/04/2004, 20:39
Sadece su yolları ve yeraltı kaynaklarının gösterildiği bir harita açılır. Konumu değerlendirilir.
Fiziki bir haritada adanın coğrafi konumu değerlendirilir ve neden elde tutulması gerektiği düşünülür.
Bunlar bizim adayı işlememiz ve geçimimizi sağlayacak değerini belirtir. Bunları peşin olarak almadan Türkiye' nin adadan çıkması ile yoldan geçen birine yeni aldığınız kredi kartını ve şifresini vermekten farkı yoktur.

HunTER
13/04/2004, 20:43
Bunları peşin olarak almadan Türkiye' nin adadan çıkması ile yoldan geçen birine yeni aldığınız kredi kartını ve şifresini vermekten farkı yoktur.

Iyıde ansugonun deyısıyle tum bunlar ıcın artık bıraz gec degılmı? Hem daha oncede sormustum sımdı tekrar soruyum.. Olması gerekenı ızah etmek guzel tamam ama eylem planınız nedır?

Yoksa gerceklesmeyecek hayaller kurmanın bıze bı faydası yok...

acemi
13/04/2004, 20:54
Fiziki bir haritada adanın coğrafi konumu değerlendirilir ve neden elde tutulması gerektiği düşünülür.
Yani "menfaatlere gore bir strateji belirlenir" diyorsun. Kimine gore de Annan Plani'ni uygulamak menfaatlerimize daha uygun.

Mingitau
13/04/2004, 22:39
Bu kimilerinin elindeki somut bir kanıt oplmadığı sürece elinizdekini vermenin anlamı var mıdır? Ya da almadan vermenin?
@HunTER alternatif mlum durumun devamı. Hukuki olarakda arka planı olan bir fiili devletin başkalarınca tanınması.
Ha bu durum çözümsüzlük diyorsanız, biliyorsunuz yıllarca Suriye' de Hatay' ı kendi sınırları içinde göstermişti. Ama bugün o da kabul ediyor. Biraz daha beklense olacak olan o veya bu şekilde KKTC tanınacak. Ki bu durum katliamı önlemek için yapılmış ve başarıya ulaşıp katliamı durdurmuştur.
Bu durum sözüm ona Türkiye' nin başına bea imiş. AB ' ye girmesini engelliyormuş. Yahu hadi daha öncesini hatırlamıyoruz, 6 yıl öncesini de mi hatırlamıyorsunuz Türkiye AB' den uzaklaşma sürecine girdiğinde AB ona yapışmakta, ve biz de kendi elimizle gidip değerimizi düşürüyoruz.
Ki Kıbrıs birleşse bile bizim AB' ye girmemize imkan var mıdır, yok mudur hala belli değil. Zira hala AB'den Gümrük Birliği yüzünden alacağımız fonları alamıyoruz. Yani hakedilmiş olan alınamazken, yenilerini umut etmenin gerçekle bağdaşır bir yönü var mı?

Ansugo
13/04/2004, 23:15
O sözü sadece Kenan Evren söylemiştir. Bu arada anlamadığım bir nokta da Kenan Evren hakkında her yerde 12 EYLÜL YÜZÜNDEN SÖYLEMEDİKLERİNİ BIRAKMAYAN Barlas&Birand ve şürekeaası bu söz üzerine adamı süt ilan ettiler...

Zannedersem Cevizoğlu soruyor o soruyu. Denktaş'ta evet biraz öyle oldu diyor.

Yani birebire aynısını sarfetmesine gerek var mı? Sadece evren'in söylediğini söylemek yanlış olur. Ben duydum diyorum. Kaideyi bozuyorum. :)

Ansugo
13/04/2004, 23:16
Son olarak, kimsenin Annan planını bildiğini sanmıyorum.

Mingitau
14/04/2004, 00:12
BM sitesinde olması lazım gizli belge değil, bu arada Annan Planının fasülyeden fazla değeri ne ?

acemi
14/04/2004, 09:38
Ha bu durum çözümsüzlük diyorsanız, biliyorsunuz yıllarca Suriye' de Hatay' ı kendi sınırları içinde göstermişti. Ama bugün o da kabul ediyor. Biraz daha beklense olacak
Bu olayda bizim konum, Suriye'nin konumuna benziyor; Hatay meselesindeki Turkiye'nin konumuna degil...

Son olarak, kimsenin Annan planını bildiğini sanmıyorum.
Ayni fikirdeyim

o-z-a-n
14/04/2004, 09:56
9000 sayfalık bir plân. Asıl amaçlarını satır arasına sıkıştırıp, buyrun size Kıbrıs hapı diye yutturmak istiyorlar. Bir tane alın baş ağrınız geçsin.
Ha bu arada Annan'ın bu plânı gerçekten sonuna kadar okuduğuna inanan da var mı? Yoksa O da yalnızca Kıbrıs'ta alınmak istenenler şunlar, gerisini Uluslararası hukuk maddeleriyle doldurun diye bürokratlarına mı yazdırdı acaba?...Bazılarının dediği gibi bu "gereksiz hukuk maddeleri" arasında bizleri bağlayan, aleyhimize olan hiçbir madde yok mu?..(duyuyorum lehimize olan maddeler de vardır o zaman diyenleri, bu kadar saf olmayalım lütfen)

acemi
14/04/2004, 10:00
Varsayimlarinizi soyleyeceginize somut veri gosterin. Bu sekilde ikna edici olmuyor.

o-z-a-n
14/04/2004, 10:12
Varsayimlarinizi soyleyeceginize somut veri gosterin. Bu sekilde ikna edici olmuyor.

Axion #83, #86 mesajlarında yeterli verileri söylemiş sanırım. Ama belge koyun derseniz o kadarını yapamayacağız üzgünüm.

epic
14/04/2004, 11:35
dun aksam ulusal kanal'da SP Genel Baskan Yardimcisi Sn. Oya Akgoncenc'in akici uslubu ve bilimsel verilere, belgelere dayandirarak yaptigi aciklamalar izlemeye, dinlemeye degerdi. Annan Plani hakkinda o kadar carpici bilgiler verdi ki Kibris'in gelecegi(bizim gelecegimiz) hakkinda hissettigim dehset duygusu katlanarak artti. 9000 sayfalik Annan Plani'nin 200 sayfalik ozetinde bile satir aralarina gizlenmis o kadar cok detay var ki, hakaret gibi maddelerle dolu plan. ornegin 10. sayfada Turk tarafina taninmis onemli bir hakki iceriyormus gibi gorunen bir madde 50. sayfada baska bir maddeyle gecersiz birakiliyor. ulasabildiginiz kaynaklari degerlendirerek planin ozetini okumaya calisin. ya da Oya Akgonenc ile (dolayli, dolaysiz) iletisim kurup konusmasinin tam metnine nasil ulasabilecegimi ogrenecegim. olmadi Ulusal Kanal'a tekrar yayin beklentimizi iletecegim. olur mu?

epic
14/04/2004, 11:54
Oya Hanim, 200 sayfalik ingilizce ozetin 2 gunde okunabiecegini soyluyor. RTE ve tayfasi plani uzmanlarina incelettigini belirtiyor, adamakilli oturup okumuyorlar. ve bu sekilde devleti gulluk gulustanlik yonettiklerini saniyorlar.

dun izledigim Sn. Mumtaz Soysal'in yaptigi basin aciklamasindaki uzuntulu ama kararli tavri beni derinden etkiledi. bu kadar aydin insan, sirf milliyetci(uluscu) olduklari icin, sirf solcu olduklari icin ya da AB'ye karsi olduklari icin mi Annan Plani'na karsi cikiyor dersiniz? ya da nasil bir cikarlari olabilir? zamaninda 14 tabanca ile dolasmasini gerektirecek kadar canini tirnagina takan, bu yuzden de mucahit olarak tanimlanan Sn. Cumhurbaskani Rauf Denktas, "sen git surada konus, burada konusma!" gibi saygisiz bir tavri hakediyor mu? birkac yil belediye baskanligi yapmis bir adam, omrunu Kibris Davasi'na adamis bir mucahite nasil bu kadar saygisiz davranabiliyor?

T.C. tarihinde bu kadar yuzkarasi bir dis politika gorulmemistir. ama olsun, enflasyon tek rakama dusecek ya... kim takar dis politikayi falan!

not: nutuk atma hakkimi yeterince kullandigimi dusunuyorum. ve gerekli belgelere ulastiktan sonra belgeleri sizlerle paylasacagima dair soz veriyorum. :)

epic
14/04/2004, 11:56
http://www.sp.org.tr/iframe.asp?nereye=habergoster&ID=614

HunTER
14/04/2004, 12:35
Oya Hanim, 200 sayfalik ingilizce ozetin 2 gunde okunabiecegini soyluyor. RTE ve tayfasi plani uzmanlarina incelettigini belirtiyor, adamakilli oturup okumuyorlar. ve bu sekilde devleti gulluk gulustanlik yonettiklerini saniyorlar.

Baska ne olabılırdıkı? Yanı bı basbakan hangı kımlık yada bırıkımle bu planı ınceleyıp degerlendırebılırkı? Elbette bunu konunun uzmanlarına bırakıp kendısı sunulan ozete gore hareket edecek.. Bundan dogal ne olabılırkı?

Kaldıkı bu planın yeterınce ıncelenmedıgını soylemek asıl bızı saf yerıne koymak olmuyormu? Ne yanı bu ulke bızım suan yaptıgımız gıbı varsayımlarlamı yonetılıyor?

HunTER
14/04/2004, 12:47
Aslında ortada bu denlı farklı gorus dolanırken, 9000 sayfalık planı okumamıs ve okumasıda ımkansız olan benım gıbı bırı ıcın sanırım en ıyı referans TSK'ın su acıklamaları olacak,

http://www.vatanim.com.tr/cat/haber_detay.asp?Newsid=26024&Categoryid=1

Ornegın su kısmı dıkkatınıze sunmak ıstıyorum

Plana bir bütün olarak bakıldığında, olumlu yönlerinin yanında bazı isteklerimizin karşılanamadığı ve planın uygulanmasında ciddi sorunların çıkabilme olasılığının da bulunduğunu söyleyebiliriz. Yeni uyarlamaların garanti haklarımızın kullanılmasına engel yaratmayacağını düşünüyoruz. Mevcudu azalsa da Türkiye olarak aksini kabul etmediğimiz sürece TSK unsurları Ada'da soydaşlarımızın yanında kalmaya devam edecektir.

Ansugo
14/04/2004, 12:54
T.C. tarihinde bu kadar yuzkarasi bir dis politika gorulmemistir. ama olsun, enflasyon tek rakama dusecek ya... kim takar dis politikayi falan!

Bunu neye kıyasen söylüyoruz ?

Mingitau
14/04/2004, 13:49
Bu olayda bizim konum, Suriye'nin konumuna benziyor; Hatay meselesindeki Turkiye'nin konumuna degil...
.......

Aynı şekilde ABD de fiziksel güç olan Halk Cumhuriyeti Çin yerine Milliyetçi Çin' i tek hükümet olarak gördü. İlginçtir ki Sovyetler ve doğu bloku haricinde Çin' in pek bir tanıyanı olmadı.

ABD tanımak mecburiyetinde kalıncaya dek.

Bugün 12 ülkenin KKTC devlettir demesi zor iş değildir.

Bu arada Türkiye bir süper güç değil ki derseniz büyük oranda yanıılgıya düşersiniz. Süper güç olmanın temel şartı ekonomik güçlülük değildir.