Tam Sürümünü Görmek İçin : ATA'dan nasihatler...
Bir mail yoluyla bana geldi. Sizlerle paylaşmak istedim.
1922... sadece bir kurtarici ve devrimci degil, ayni zamanda gelecegi goren ustun bir devlet adami. yeni sevrlerin yakin oldugu su zamanda sozlerin degeri daha iyi anlasiliyor. ama bazilari ya anlamiyor ya da anlamamazliktan geliyor. bazilari da yoldan gonullu cikmis zaten. cok aci. cok duygulandim o-z-a-n, paylastiginiz icin tesekkur ederim.
Mingitau
12/04/2004, 21:01
Attila İlhan' Pazar gecesi sohbetinde Kaynak Yayınlarının Atatürk' ün tüm yazıları, sohbetleri ve konuşmalarını yayınladığından bahsediyordu.
İlginç bir ifadesi de Fransız İhtilalinden sonra sırada 1. cumhuriyet 2. cumhuriyet vs nin kurulduğunu ve Türkiye' nin de 2. Cumhuriyetini kurması gerektiğinden bahsetti.
MoonWolf
12/04/2004, 21:58
çok güzelmiş..bugunkü herşeyi Batıdan daha dogrusu direkt göbeğimizi AB ye bağlamak isteyenlerin kulaklarına bağırarak söylenecek bir ifade..Ama kaldıki o girmek isteğimiz AB ye göre Kemalizm Türkiyenin yolunu tıkayan katı kurallar bütünüymüş....gerisini siz düşünün
iyi günler....
1922. O zamandan bu zamana çok şey değişti. Atatürk bunu milli mücadele ruhu ile söylüyor. Bir devlet adamı ya da devrin şartlarını gözeten bir kişi olarak değil. Bir mücahid olarak söylüyor.
O sebeple eskimiş bir düşünce sistemi olduğunu söylemek gerek. İlim nerede olsa alınız hesabı, şu an avrupa'da güzel olan şeyleri almak gerekli.
Tarih 80 yılda çok yeni şey kaydetti.
MoonWolf
12/04/2004, 22:32
:) eskimiş bir düşünce sistemini sahibinemi söylüyorsunuz yoksa düşünceyemi belli değil ama o günün şartlarında ve bana görede kalıcı bir düşünce sistemi...siz üretmez iseniz yahut biz yan gelip yatarsak Batı illaki alır yürür ki kaldıki o zaman da Batı dediğimi güruh teknolojik yönden daha ilerde idi Osmanlı son dönemlerde ilim ile ilgiside kalmamıştı.Ha anlaşılıyorki Türkiye'de herkesin dem vurduğu gibi çok da geri kalmamış belli bir ilerleme kaydetmiş.Yeterli olmayabilir ama durum bu.
Asıl mesele Atatürk sonrası yüneticilerinin tamamının neye hizmet ettiklerini iyi araştırp öğrenmektir.
Peki bana açıklamısınız neden AB bu kadar Kemalizm'e sövüp onlara ne kadar korkutucu geldiğinden bahsediyor ? ( belli bir tarihten sonra artık iyice sıklaştırdılar bu söylemlerini ve aleniyete vurdular )
saygılar...
Benim sözlerimde de bu kadar mânâ arasanız eminim çok daha fazla düşünce çıkarırsınız :)
Düşüncenin sahibi de eskimiş ( ölmüş, vefat etmiş olduğundan ) , düşünce sistemi de eskimiş.
MoonWolf
12/04/2004, 22:43
o zaman dünyada hiçbir "izm" barınamazdı maalesef insanların bedenleri çürür ama ses de dahil olmak üzere düşünceleri çok kişide bilse çok az kişide bilse her zaman daim kalır.bence sizin başka bir sıkıntınız varda ama çok şükür ki Kemalizm hala ayakta....
Çok şükür ki Kemalizm yavaş yavaş eriyor desem?
MoonWolf
12/04/2004, 22:48
tamam arkadaşım niyetiniz bellidir size diyebileceğim tek bir söz var "Hayal Görüyorsunuz" :) iyi geceler.....:) tatlı rüyalar...
yörükali
12/04/2004, 22:52
doğru söze ne denir ancak Titre ve kendine dön denir bazı sözler 1922 de de 3000 yıl sonrada gecerlidir
tamam arkadaşım niyetiniz bellidir size diyebileceğim tek bir söz var "Hayal Görüyorsunuz" :) iyi geceler.....:) tatlı rüyalar...
Niyetim nedir ki? Ben bilmiyorum niyetinimi siz anladığınızı bana da anlatsanız? Ya da farklı bir ifâde ile "Bir niyetim olmak zorunda mı?".
Ama nasıl da unuttum! Niyetsiz namaz kılınmaz!
MoonWolf
12/04/2004, 23:08
Nazlı Ilıcak,Recep Tayyip,Mehmet Ali Birand ( bunun birde Talat modeli var elimizde ) Ahmet Hakan ve şu anda ismini sayamayacağım o kadar çok sayıda olan değerli !!! muhterem !!! nereye koyucağımı :) bilemediğim kişilerler bir akrabalığınız varmı ? bana mı öyle geldi ?? yok sanki karşımda onlardan biri var da onunla yazışıyorum...bilmem anlatabildim mi ?? bu kişilerin ortak yanları ne kadar Ataütürkçü ve milliyetçi oldukları değil herhalde :) Barış Mançoyuda analım "Nasıl Anlatsam bilemiyorum içim içime sığmıyor" daha ne kadar açık yazayım kardeş ? sen belirle seviyesini ?
Başka kişiler ile akrabalığım var ama bunları söylemem sizin zararınıza olur.
Merak ediyorsanız söyleyeyim efendim : Saydığınız kişiler ile uzaktan yakından bir akrabalığım yok. Keza bir akrabalığım olsa da akraba değilim diyecek değilim.
Peki sizin kimlerle akrabalığınız var? Üçokların Kınık boyundan mısınız?
MoonWolf
12/04/2004, 23:20
Başka kişiler ile akrabalığım var ama bunları söylemem sizin zararınıza olur.
Merak ediyorsanız söyleyeyim efendim : Saydığınız kişiler ile uzaktan yakından bir akrabalığım yok. Keza bir akrabalığım olsa da akraba değilim diyecek değilim.
Peki sizin kimlerle akrabalığınız var? Üçokların Kınık boyundan mısınız?
:) :) oo hafiften bir tehdit mi seziyorum acaba şimdi şöyle söyleyelim benim sizden tek isteğim mafyamısınız ? ki mafya iseniz kimin akarabasısınız ?? ki öyle ise benim bir alacağım var onu halletsek :) olurmu ?? :) :)
bana gelince ben sarışın biraz irice ( göğüs çevrem 120 omuz genişliği ile ölçülmüş hali ) aslı Kırımdan gelme bir öz Türküm..
MoonWolf
12/04/2004, 23:28
çok güzel oluyor bir bilseniz :)
Mingitau
12/04/2004, 23:30
Ansugocum biliyormusunuz son zamanlarda bazı ABD diplomatları nediyor Arjantin Devlet Başkanı için?
"Sirklerdeki Hayvanlar gibi medya ya gösterildi, tüm diğer ülkelere örneğiniz dendi. 3 ay sonra kriz patladı. Bu sıralar IMF' ye büyümeyi ve istiham dengesinde patlak vermeyecek hesaplar yapmalarını öneriyorduk..."
Ayrıcanada Atatürk için yapılan eleştirilerde politikasını Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri eksenine kurduğu için 150 yıl bir devlet için iyi bir hedeftir ama 300 yıl dahiliktir. Demektedirler. Bakalım ABD zevk olsun diye(ya da bazılarının sandığı gibi özgürlük getirmek için) Afganistan ve Irak' a girmedi.
Bugün Anadolu yerine Finlandiya ya da Kamboçya da olsak kimsenin umuru olmazdık. İsterseniz açlıktan geberelim. Tutsilere ne yapıldı sözüm ona güvenliği sağlayacak asker sayısı 2500 den 400 e indirildi hemde katliamın başladığı ilk hafta... İşte Adil BM miz de bu.
Biraz çevreye bakalım. Kafkasya' da Rusya, Çeçenistandan vazgeçmiyor, Çin Doğu Türkistan' dan vazgeçmiyor, ABD Afganistan' dan, Irak'tan vazgeçmiyor, İsrail Büyük İsrail Devleti deyip Fırat' ı içine alan sınırları tartışabiliyor velakin önce Kudüs' ü almaları gerekli.
Tabii bunları düşünmek için süper zeki olmaya gerek olmadığı gibi, sokaktaki herhangi birinin düşünmeye çalışmasıda önemli değildir. ABD BOP' tan öncelikle 60larda 70 lerde bahsetti. Yeşil Hat manifestoları ortaya çıktı. Yeşil Hat Ilımlı İslam Demokrasicikleridir. Bunların başına uzaktan kumandalı bir halife getirilip elde oyuncak olmaları ağlanmaya çalışılacaktır. Bugünlerde savcı hastası birinin veya vekilinin Halife olacağıda kesin gibidir. Bilir misniz dinler arası muhabbette Halifenin karşısındaki Papa olmayacaktır. Katoliklik Engizisyona uğrayacaktır. Ve ne yazıkki bizim Marmara Üni ye bağlayıp Beyazın ellerine bırakmadığımız okuldan çıkan piskoposlardan biri ya da başka bir yerden ithal edilen piskoposlardan biri çıkacaktır. Kutsal Helen Devletinin başkanı olarak...
Attila İlhan zamanında Türkiye Mozaiği diyen Durmuş Fikri Sağlar' a "Sevr' i geri getireceksiniz" demiştir velakin aklı ve Fikri Yeşil, Kırmızı Sarı da olan arkadaşlar bunları duyamayacak kadar sağırdılar. Sonuçta ne oldu? Trabzon da Pontus Gecesi düzenlendi, ki geceyi Trabzonlular basmıştır. Geceyi düzenleyen ekipten kimse Trabzonlu değildir ve katıalnların çoğunluğunun yabancı konuk olması gibi bir durum vardır.
Kilikyalılar Geceleri de dillere destandır o zamanlar ki...
Ve hemen akabinde 1994 Krizi çıkmıştır. Bu kriz ne yazık ki Türkiyeyi bir pisliğe itmiştir. Pisliğin ismi uyuşturucudur. Herhalde Yurtdışında açılan okulların paralarını dilenerek sağlayamazlardı. Aynı zamanlarda 2002 de batan bankalardan biri 5. şubesini Doğubeyazıt' a açıyor ve İstanbul' da görülmedik konfora ve gösterişe sahip bir banka şubesi oluyor bu.
Aynı zamanda Türkiye yaklaşık oalrak 40-50 Milyar dolayında sıcak parayı tutmuş ve büyümesini devam ettirmiştir. Bugün toplam olara batık bankalara ödenen para da bu civardadır. Yani Asımın torunları ceplerine giren haram prayı kötü bir şekilde geri vermiştir. Öyleki kurduğu ekmek tekneleri pasiflerinden ucuz bedeller ile haraç mezat satılmaktadır.
Ne yazı kki Türkiyenin başlıca sorunu 4 yılda 1 bürokrasisinin değişmesi. Bürokrasinin aynı kalması için devleti yöneten, yönetmeye talip olacakların aynı şeyi konuşmları, aynı suyu içmeleri aynı helvayı yemneleri gerekmekte. Velakin bu yok. Halbuki elimizde 80 yılı geçmiş olmakla birlikte 300 yıllık plan var.
Bakın görün ki 300 yıl sonraki parlama devresinden sonra Anadolu ve Avrasyanın önemi bitecek. Küresel Isınma(ya da Ağaçkakan, HAARP) nedeniyle akarsularımız kuruyor, mevsimlerimiz değişiyor. Eğer bu konuda sonuç alınır sa Yrd Doç Dr Cemal Zehir' in Anadolu bulundurduğu su yzüünden hep ilgi odağı olacak teoriside çökecektir.
muharrem_tac
12/04/2004, 23:41
Arkadaşlar çok rica ederim , bu tip tartışmaları bir bilişim forumunda yapmayalım . Bizim asli görevimiz bilişim ve bilgi-işlemdir , mümkün olduğu kadar konularımızı bu minvalde tutmaya çalışalım .
Mingitau
12/04/2004, 23:41
Aferim Kırımlı aklıma Don Volga Projesi geldi...
Bu saçma tartışmayı kes.
1922... sadece bir kurtarici ve devrimci degil, ayni zamanda gelecegi goren ustun bir devlet adami. yeni sevrlerin yakin oldugu su zamanda sozlerin degeri daha iyi anlasiliyor. ama bazilari ya anlamiyor ya da anlamamazliktan geliyor. bazilari da yoldan gonullu cikmis zaten. cok aci. cok duygulandim o-z-a-n, paylastiginiz icin tesekkur ederim.
Düşüncelerime katılmanıza ve dile getirmenize sevindim. Ancak o fotoğrafı bazı arkadaşların tartışmak için zemin olarak kullanması, sanırım forumdaki bir sürü arkadaşı da beni ettiği kadar rahatsız etmiştir.
bana gelince ben sarışın biraz irice ( göğüs çevrem 120 omuz genişliği ile ölçülmüş hali ) aslı Kırımdan gelme bir öz Türküm..
Dılersenız yahudılerı ve oz olmayan turklerıde yakalım nedersınız? Yoksa sabunmu yapsak..
MoonWolf
13/04/2004, 10:48
Dılersenız yahudılerı ve oz olmayan turklerıde yakalım nedersınız? Yoksa sabunmu yapsak..
:) anlayamadığım bişey var misal siz kiminle beni eşdeğerde tutuyorsunuz ki ( çünkü lafın ucu biraz bana dokunmuş ondan dedim ) neden bu kadar insanların üzerine kılıfı oturtmaya meraklsınız ? e şimdi bende size başka türlü konuşsam çatışma çıkacak ( fikri açıdan ) ne gereği var.yalnız biraz objektif olun lütfen dedğiniz o eylemleri ben tasvip etmem nede parmağım var :) onu gidin muhatabına söyleyin ki ikincisi bazı kelimeler vardır onlara toplum içinde kullanılmaması için kötü manalar yüklenmiştir.Bunlardan biride Milliyetçiliktir.yok sizin bu konu hakkında ciddi bir sıkıntınız varsa açıklayın efendim ona buna yakıştırma yapmayın..onun manası sözlüğümüzde başka bir kelime....... :)
iyi günler..
Bunlardan biride Milliyetçiliktir.yok sizin bu konu hakkında ciddi bir sıkıntınız varsa açıklayın efendim ona buna yakıştırma yapmayın
Ben sıkıntımı acıkladım zaten.. Su adrese bı goz atın ıstersenız?
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=7627
Ve dahası kımseyı kılıfa oturmaya meraklı degılım ama cıkıp kendı kılıfınızı en hakıkı oz dıye sunabılıyorsanız ortalık yerde, kılıf meraklısı ben degıl sız olmaktasınız..
Düşüncelerime katılmanıza ve dile getirmenize sevindim. Ancak o fotoğrafı bazı arkadaşların tartışmak için zemin olarak kullanması, sanırım forumdaki bir sürü arkadaşı da beni ettiği kadar rahatsız etmiştir.
Tartışılacak herşey tartışılmalı. Hiçbirşey donmuş, kalıplaşmış değildir.
Konu ile ilgisi olsa haklısınız...
Mingitau
13/04/2004, 18:55
Bu yüzdenya Ne mutlu Yahudi olna ya da Ne mutlu Alman olana değil,
Ne Mutlu Türküm Diyene...
Bu yüzdenya Ne mutlu Yahudi olna ya da Ne mutlu Alman olana değil,
Ne Mutlu Türküm Diyene...
Yanı Axion? Yakalımmı cıdden bu adamları? Ne mutlu turkum dıyene sozunden cıkarılacak anlam bumu?
Neyse sanırım ben fazla olmaya basladım.. Oyleyse pesın pesın belırtıp kenara cekılıyım.. Hos daha oncede dıle getırdım ama..
1. Irkcılardan nefret edıyorum..
2. Ulkuculerden hoslanmıyorum..
3. Olumsuz anlamıyla mıllıyetcılıgı cagdısı buluyorum ve hatta bu dusuncenın ulkeyı parcaladıgını ınanıyorum.. Turk mıllıyetcısı olarak ulkuculer, Kurt mıllıyetcısı olarak pesmergeler gıbı.. Oysa ıkısıde aynı topraklarda yasıyor..
4. Hele Ataturk'un her akım ıcınde farklı degerlendırılıp yansıtılması artık mıdemı bulandırılıyor.. Ornegın solcular ıcın o bır devrımcı, ulkuculer ıcınse yasayan en buyuk ulkucu, basbug.. Erbakan bıle cıkıp Ataturk yasasaydı refah partılı olur dememısmıydı?
Umarım benı anlıyorsunuzdur.. Bu konularda gercekten hassasım..
Mingitau
13/04/2004, 19:29
HunTER ' ım herhalde Atatürk' ün Ne mutlu Arabım diyene ve ya Ne Mutlu İngilizim Diyene demesi beklenmezdi. ama burada gözden kaçan nokta şu, senin kızının, benim kızım olabilme gibi bir olanağı var mı? Ama burada ben şuyum demek insanın kendi yapacağı iştir.
Atatürk' ün dediği bu noktada tamamıyla insanın kendi sorumlu olabileceği birşeydir. Ki burada bir ırk kavramı görebiliyorsanız dediklerinizde tamamen haklısınız. Keşke tüm devlet başkanları "Ne Mutlu <Kendi Bulundukları Toplum> Diyene" deseler...
3. madde de söylediğine tamamen katılıyorum. Yoğurdu içmeniz, renkli kaşıkla yemeniz ayağınızla, sağ ya da sol elle yemeniz aynı kaptaki yoğurdu eşi, tatlı, kokmuş ya da iyi yapmaz :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.