Tam Sürümünü Görmek İçin : Polaris
1-Kutup yıldızının diğer ismi,
2-1970 lerde Beldesan ın çıkardığı bir bisiklet modeli,
3-Denizden karaya fırlatılabilen bir füze,
4-Bir şarkı ismi,
5-Bir terlik markası,
..........
(yoruldum, söyleyim de bir daha bu ismi herhangi birşeye vermesinler.:))
tesekkurler o-z-a-n, cok hizlisiniz! peki kutup yildizinin baska bir adi daha var mi?
Demirkazık..:) sebebini söylemeye gerek var mı:)
gök çivisi,
çivi,
altın direk,
gök göbeği,
çivi yıldız...
peki akilalmaz tesadufleri, tesaduf olarak degil de mistik, metafizik, paranormal(ya da nasil adlandirmayi tercih ederseniz) olaylar olarak degerlendirir misiniz?
kader daha geniş anlamlı sanırım...
Bence metafizik, paranormal vb. kelimeler tesadüf kapsamının dışında...
dun, aksama dogru televizyon kanallarinda dolasirken S.S. adli sabah programi sunucusunun sinir bozucu terlik reklamini, 1 dakika icinde belirli araliklarla uc kez izledim ve terlik markasinin adi zihnimde yer etti: Polaris.
2. dakika televizyon izlemekten vazgecip kitap okumaya karar verdim: onceki gece basladigim Dagon, H.P. Lovecraft'in erken donem oykulerini kapsayan bir 6:45 yayini. gece kaldigim sayfayi actim; oyku sonuydu, sonraki sayfa bostu, sonrasinda ise yeni bir oyku basliyordu. oykunun adini okuyunca hissettigim saskinligi size nasil anlatmam gerektigini bilmiyorum: POLARIS. :)
tesaduflerin dogasi uzerine daha once bir cok kitap ve makale okudugum icin aslinda mantikli dusunup sasirmamam gerekiyor ama boyle bir durum karsisinda afallamak da elde degil. :)
Haklısınız...Ancak bence asıl tuhaf olan polaris gibi dünyaya yön gösteren bir yıldızı S.S. gibi bir kişiliğin temsil etmesi..düşündürücü...
siz de S.S. konusunda cok haklisiniz. :)
biraz oykuden bahsedeyim:
oyku, bir adamla ilgili. kuzeye bakan acik penceresinden, kendisine goz kirpan kutup yildizini izleyerek uykuya dalan bir adam. venus'un binlerce yillik mistik dongusu adami ruyalarinda yakaliyor ve tahminimce cok eski caglarda(ya da paralel bir evrende, ya da sadece hayallerde) yasamis olan onceki(diger) kimliginde sIkIsip kalmasina neden oluyor. ruyadaki adam da uyumamasi hayati bir onem tasirken uykuya daliyor, uyanmaya calisiyor... ama hangi hayatta uyanmasi gerektigine karar veremiyor. :)
bazen, uykudayken, uydugumuzun farkina variriz ve uyanmak icin verdigimiz cabanin sonucunda ter icinde kalmis olarak yataktan firlariz.
bazen, "ben bu ani daha once yasamistim!" diye dusunuruz ama daha once yasadigimiz ani, animsayamayiz. bu da beni daha karmasik, paranormal dusuncelerin icine surukler:
10 dakika sonramiz, 20 dakika sonra, 10 dakika oncemiz haline gelir. aslinda "gelecek" diye bir sey yoktur; gelecek, "gecmisin" bir yansimasi ya da yanilsamasidir.
bilimsel bir varsayima gore evren, buyuk patlamadan(bing-bang) sonra genislemeye baslamistir. ve genislemeye devam etmektedir... ta ki daha fazla genisleyemez duruma gelip daralmaya baslayincaya kadar!
ya bu zamansal olmayan bitimsiz bir donguyse? ya evren surekli genisleyip daraliyor ve biz, bu bitimsiz donguyle birlikte, surekli ayni hayatlari yasamak zorunda kaliyorsak? tabi farkli olasiliklari deneyip, daha once, zamansiz uzama bir sekilde sinmis olan benzer olasiliklari hayal meyal hatirlayarak...
gereksiz, akila, mantiga ziyan dusunceler mi dersiniz?
benzer seyler dusunur musunuz zaman zaman?
Gereksiz, akla mantığa ziyan düşünceler değil elbet. Öyle olsaydı psikolojinin araştırma konularından biri olmazdı, parapsikoloji. Kaldı ki psikiyatrik tedavilerde, hastanın durumunu anlamak için hipnoz yöntemiyle geçmişi araştırılmazdı ( her nekadar tartışılan bir yöntem de olsa).
Sanırım bu ve benzeri bir sürü olay hemen hepimizin başına gelmiştr. Bana sık olur. Örneğin bir ışığın yüzüme yansıması, otobüste bir çocuğun duruş şekli bana hep bu anı yaşamıştım hissi verir. Bir sonraki dakikada ne olmuştu diye düşünürüm sonra ama genelde hatırlayamam.
Bu tür yansımalar hemen hepimizde olduğuna göre bunun bir temeli bir dayanağı olamlı diye düşünüyorum. Nitekim eski uygarlıkların hepsinde ikinci, üçüncü yaşamlardan bahsedilir. Eski Mısırda firavunlar yanlarında en yakın hizmetkarları, yiyecekler, sevdiği takılarıyla gömülürlermiş ( o hizmetkarın yerinde olmak istemezdim:)) bir sonraki hayatlarında rahat etsinler diye...
Eski çinde ve diğer uygarlıkların hemen hepsinde benzer inanışlar görülüyor. Bugün dahi bu inanışların gelenek adı altında sürdüklerini görebiliyoruz.
Ezcümle ....(bir sonuç kısmı koyamıyorum, sanırım bu konu devam edecek:))
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.