Tam Sürümünü Görmek İçin : Hayatınızın dönüm noktaları...
Herkesin hayatında bir dönüm noktası vardır. Başladığınız okullar...Bitirdiğiniz okullar...Devam ettiğiniz kurslar...Tanıştığınız insanlar...
Hayatım babamın beni bilgisayar programcılığı kursuna göndermesiyle ortaokulda değişti. Bugünkü işimi hayatımı o dönüm noktasına borçluyum...
Bir de dün....Dünün neyi değiştireceğini bilmiyorum...
Ya sizler? Hayatınızda ki dönüm noktaları?..Her insanın dinlemeye değer bir hikayesi vardır. Ardımızdan gelenlere yol göstermek için hayatınızda yaptığınız tercihleri yazmaya ne dersiniz?
dün ne oldu??
arti benim hayatimdaki dönüm noktları başkaları için yol gösterici bir nitelik taşımaz herhalde.. ama yine de hoş şeyler gelebilir..
1. 17 ağustos 1999 - malum deprem, Gölcük'lüyüm
2. yelkene başladığın gün
3. üniversiteyi kazanmam...
Sizin için önemli olmayan şeyler başkaları için yol gösterici olabilir.
Örneğin seçtiğiniz üniversite, bölümünüz ve bu üniversiteden mezun olduğunuzda bulduğunuz iş...
Ya da yelkene başlamanızla hayatınızda meydana gelen değişiklikler...
Anlatmak istediğim buydu.
(Dün bitti artık önümüzdeki hayata bakalım...)
1. Meslek lısesı...
2. Babamın ıflası
3. Esımle karsılasmam
4. Ilk PHP kıtapcıgım..
Aslında bunlar benım tercıhlerım degıldı.. Cunku olaylar tamamen benım dısımda gelıstı.. (Evlenmek dahıl cunku askta benım kontrolumde degıl yada o kıtapcıgı ben almadım bırı bana hedıye ettı)
Bırde babamın bana bılgısayarı aldıgı gun varkı onu saymıyorum cunku o almasa bıle emınım ben ne yapıp edıp bı tane alacaktım.. Cunku kendımı bıldım bılelı gozumu ustunden ayıramıyorum :)
benim icin her gunes dogusu yeni bir donum noktasidir.
kaybedenler kulubunun ortak sloganlarindan biri: kaybini unut, kaybetmeye hazirlikli ol.
baska bir guzel soz: Carpe Diem!
gecmiste yasadiklarimiz bizi "biz" yapmaz, gecmiste yasadiklarimizi biz yapariz.
bu yuzden kaybetmeden gecirilmis her dakika bizim kazancimizdir.
ama kaybettiklerimizden ya da kazandiklarimizdan ders almak, donum noktasi saymak gibi bir zorunlulugumuz(ya da tutukumuz) yok.
sigaranin oldurdugunu, her nefesimizde olume bir adim daha yaklastirdigini biliyoruz ama yeni bir nefes almaktan vazgecmiyoruz.
kaybederek olmekle kazanarak olmek arasinda bir fark yoktur.
hayatimizdaki donum noktalari bizi olume yakinlastirabilir ama olumden uzaklastirmaz.
en iyisi, her gun dogumunu donum noktasi olarak kabul edip yasadigimiz anin tadini cikarmak.
not: bu yazdiklarim, benden ziyade KK'nun (ortak) gorusudur.
Sizin için önemli olmayan şeyler başkaları için yol gösterici olabilir.
Örneğin seçtiğiniz üniversite, bölümünüz ve bu üniversiteden mezun olduğunuzda bulduğunuz iş...
Buna gore bıraz acıyım.. Meslek lısesı benım tercıhım degıldı.. Yada evet benım tercıhımdı ama bu super lıse kayıtlarını kacırdıgım ıcın bı tur zorunluluk halıne geldı.. Ve nerdeyse tum hayatımı degıstırdı..
Ornegın bı cok sınır koydu onume.. Unıversıte okuyamamak gıbı.. Ama dıger taraftan bu sınırlar benı daha cok kamcıladıgı ıcın arayı kapatmak ıcın daha cok caba sarfettım.. Ornegın bılgısayara agırlık verdım.. Acıgı bu sekılde kapatabılecegımı dusunuyordum..
Babamın ıflası ıse herseyı alt ust ettı... Hazır olmadıgım bı anda hayatla yuzyuze buldum kendımı.. Kaldıramayıp bunalıma gırdım.. Sonra toparlanıp kendı ayaklarım ustunde durmam gerektıgını farkettım.. Boylece sınava gırıp edırne meslek yuksek okulunu kazandım.. Aslında tek ıstedıgım yasadıgım cevreden uzaklasabılmektı..
Oraya gıttıgımde ıse hıc beklemedıgım bısey oldu.. Yurttakı oda arkadasım sayesınde esımle tanıstım.. Yurt arkadasımlaysa yurt muduru sayesınde.. Cunku hangı odada kalacagıma o karar vermıstı.. Hatırlıyorumda bunu yaparken yanı kalıcagım oda numarasını deftere ıslerken bıraz tereddut etmıstı.. Sonra durdu ve sımdı hatırlamadıgım bı numarayı deftere ısledı..
Meger o an hayatımın tum akısı o adamın parmaklarının ucundaymıs :) Yanı eger bı baska numarayı yazmıs olsaydı deftere ben suan buyuk ıhtımalle aranızda olmayacaktım :) Bunun ıcın o yurt mudurune tessekkur etmelıyım sanırım..
HiperAktif®
09/04/2004, 17:58
değiştirmeyecek gibi değil :(
o kadar uğraşmama rağmen askeri liseye giremeyip teknik liseye yazılmam...
şimdi buradayım ve iyi ki askeriyede değilim...
oh be...
Bu meslek liseleri çok kişinin hayatını değiştirmiş anlaşılan.
Ben de ortaokulda mimar olmayı hayal ederdim. Sonra nasıl olduysa meslek lisesine devam ettim. (Hakkaten nasıl oldu hala anlamış değilim:))
Bu sebeple üniversite de çok alakasız bir bölümde okudum
Ali Sarı
10/04/2004, 12:31
hayatımın dönüm noktası okulu bitirdiğim an olacak.
büyük bir boşlukta bulacağım kendimi, sanırım yani, yok yok eminim...
Hard`n`Dark
10/04/2004, 12:35
hayatimin donum noktalari cok fazla..
en onemlisi
- hayatimin kadini ile karsilasip donakaldigim o gun
o gun, meslek hayatim da dahil olmak uzere hayatima dair pek cok seyin temelinin atildigi gundu. 28/04/97
valla tonlan vardır herhalde
1 üniversiteyi kazanmam
2 üniversiteyi kazandığım okulu görmem
3 mucizevi bir sekilde üniversiteyi bitirmem
Askerliği bitirmek benim için reel bir dönüm noktası oldu...
- Ama hayatımın aşkıyla tanışmam duvara çarptığım gün olarak söyleyebilirim :)
Volkan Uzun
13/04/2004, 04:15
1. kiz arkadasimla cikmaya baslamam ( 7 yili bitirdik saka maka )
2. buyuk bir sirkette calismis olmam ( 2 yil calistim cok sey katti, yurt disi sevdasina biraktim )
3. master a baslamam ve yurt disina cikmam
yarim donum noktasi bulent erenle tanismam :)
aslında Türkiye'de üniversiteyi bitirdikden sonra "ben şimdi ne yapacağım" sorusuna aranan cevaplar neticesinde farklı işler, akla gelmedik yol ayırımları çıkıyor insanın karşısına.
-Amcamın kedisine aldığı HTML kitapçığının fotkopisi,
-Babamın Beni Programcılık Kursuna Yazdırması,
-ve o kursta işe başlayıp Sistem mühendisliğini Bitirmeye çalışmak;;
malum sınavlara gireceğiz daha sırada cisco var.
dün ne oldu??
arti benim hayatimdaki dönüm noktları başkaları için yol gösterici bir nitelik taşımaz herhalde.. ama yine de hoş şeyler gelebilir..
1. 17 ağustos 1999 - malum deprem, Gölcük'lüyüm
2. yelkene başladığın gün
3. üniversiteyi kazanmam...
Gölcük'lü isen kesin karsilasmisizdir biryerlerde. :) Bir de lisedeyken (GBHL) yelkenci bir arkadasim vardi Firat adinda, tanirsin belki...
Hayatimin dönüm noktasi, hergünüm. Hergün yaptigim isler, bir sonraki gunume etki ediyor. Hergun bir kirilim noktasi yani...
himss havuc firat galiba bu arkadas..
adim ahmet, kabo olarak daha fazla taniyan vardi herhalde :)
evrentunga
14/04/2004, 18:43
1/1987:doğmam , hatırlamıyorum o kadar eskiyi ama büyükannemlerde yaşamaya başladım.antalya da (kaş/kalkan bilen varsa) otelimiz vardı baya ünlü kişiyle tanışma fırsatım oldu aslında çok da kötü değildi.annem beni görmeye geldiğinde tanıyamazmışım , tek kötü yanı..
2/1993:büyükannemler berlin e gidecek.bende yanlarında. hayata erken başladım ve sanırım bu yıl büyüdüğümü hissettim.büyük hayallerim oluşmaya başladı belkide.komedi şeylerde vardı ama mesela bizim semtteki abiler mercedes kiralar hava atardı, bende dedeme ısrar ederdim bizde kiralıyalım diye :)
3/1994:türkiyeye döndüm okula gitmek için ailemin yanında kalacaktım sanıyodum ama babaannemin yanına gittim , onunla ilkokulu bitirdim.4 ve 5. sınıflarda sınıf tekrarı denilen şeyi öğrendim ama babaannem öğretmenle konuştu çok da zor olmadı sınıfı geçmek zaten öğretmen soruyomuş meğer çocuk sınıfı geçsin mi diye...
4/1999:ailemin yanına ilk defa yaşamaya geldim orta okula başladım.ilkokulun aksine çok başarılı okul hayatım oldu ama aile denilen şeyin çok da iyi olmadığını anladım.
5/2006:babam esnaflıktan emekli olacak , dükkan bana kalacak :)
himss havuc firat galiba bu arkadas..
adim ahmet, kabo olarak daha fazla taniyan vardi herhalde :)
Havuc Firat, dogru... :)
Ama kusura bakma seni taniyamadim. Firat'i daha cok taniyan var galiba... :p
Birde Orçun vardi, Firat ile beraberdi genellikle. Hep beraber basketbol oynardik okul bahcesinde. Lisedeyken ne guzel gecerdi gunler yaa...
iste o gunler de bir kirilim noktasi idi. Zamanimi basketbol yerine, uni sinavina hazirlik icin harcasaydim simdi master yapiyor olabilirdim. :)
Ateşbalığı
15/04/2004, 00:00
Benim hayatımda bişeyler bişeyler oldu ve ben web tasarım işne başladım.Şimdi ben burdayım bu noktadayım.Bundan sonra hayatımın yönünü değiştirecek olay önemli benim için.Ve ben iyi ucuz bir yazılm kursu bulduğumda ,şu konsantrasyon problemimi çözüp bilgisayarı sadece eğlence aracı olarak görmeyi brakıp eski şaşalı bilgisayar başında sabahladığım günlere döndüğümde işte o zaman benim için haytımın dönüm noktası olacak.
mkarabulut
15/04/2004, 10:44
Babamın tercihlerinin arasına Bilgisayar Mühendisliğini de yaz demesi üzerine kerhen yazmam ve hiç beklemediğim bi şekilde kazanmam. Kazanmamak için daha üste daha düşük puanlı bölümleri bile yazmıştım :) Ama yine de o bölümler gelmedi haha şaşırıyorum nasıl olduğuna, yine de Allah benden daha iyi bilir diyorum.
Hele birde hayatımın akışının üniversiteye gitmemden sonra 180 derece değişmesi...
Sanırım hayatımın dönüm noktası bu olaydır.
muharrem_tac
15/04/2004, 22:08
1991 yılında Commodore 64 sahibi olmam ,
Ustam Ekrem Kurtuluş ile karşılaşmam ,
Hocam Dr.Hakkı ÖCAL ile önce internet aracılığıyla sonra da Bilişim 2000 fuarı için geldiğim İstanbul 'da tanışmam ,
Bana tüm bilişim imkanlarını tanıyan mesleğime başlamam , asker ocağından sonraki en büyük aileme Emniyet Teşkilatına katılmam .
way be muharrem abi sen polismiydin ilk defa görüyorum allah allah daha başımıza neler gelecek hic tahmin etmezdim muharrem_tac = polis way way way
Cekici, sanirim senin forum ayarlarinda avatar gosterimi kapali... ;)
kraftwerk
18/04/2004, 18:17
2 yıl önce gözümün önünde 55 yaşında bir amcanın çatır çatır Flah animasyon yapması ve benim o sırada Enigma-Push the Limits i dinliyo olmam... 2 yılda çok şey değişti..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.