PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : WinXp Kullanıcı Problemi????

chiefeng
09/04/2004, 15:09
merhaba arkadaşlar....

winXp Pro kullanııyorum nerdeyse 6 aydır sistemim çalışıyoo ve hiç bir problemim yoktu 1 hafta öncesine kadar... winxp de oluşturduğum kullanıcıları açamıyorum... kullanıcının üstüne tıkladığım zaman 20 sn falan bekliyoo vee sanki oturum açılıp tekrar kapanmış gibi ayarlarınız kaydediliiyor deyip kullanıcı ama menüsüne dönüyor... yada bazen küçük bir kutu çıkıp bana ağ yöneticisine başvurmamı söylüyor 30 sn sonra kapanıp tekrar kullanıcı menüsüne dönüyor... Durup dururken nedir bu hata ??? :mad: Bu ilginç konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ..???

(Not: Administator atadığım kullanıcılarda sorun çıkmıyor)

chiefeng
09/04/2004, 15:47
yorumu olan yok mu ? :aglama:

IcenGuard
09/04/2004, 16:29
kullanıcıları sil, bastan olustur

oliviera
12/04/2004, 20:57
arkadaslar bi sorunum var win xp home kullanıyorum ama html dosyalarını harddiskimden açmaya kalktığımda "windows explorer error" hatası veriyor ne yaptıysam düzeltemedim bunu düzeltmenin bi yolu varmı?

chiefeng
13/04/2004, 13:43

hepsini denedim yine olmuyoor... hatta user profilli bir kullanıcı war onuda silmeme izin vermiyor (ben admin olduğum halde)

dumtisdumtis
14/04/2004, 14:34
o küçük kutuda ne yazıyor. Tam olraka yazarsan yardımcı olabiliriz.

selami_32
16/04/2004, 16:58
kendini bu kadar sitirese sokacağına xp'yi yenden kur.

chiefeng
20/04/2004, 12:35
kendini bu kadar sitirese sokacağına xp'yi yenden kur.

dediğin bence bu forum a hiç uygun bir yaklaşım değil amaç sorunu çözmek, sorundan kaçmak değil...

chiefeng
20/04/2004, 12:37
o küçük kutuda ne yazıyor. Tam olraka yazarsan yardımcı olabiliriz.

ağ yöneticisine başvurun... (herzaman buı hata çıkmıyor, kullanıcı açılıyor gibi yapıp ayarlarınız kaydediliyor dedikten sonra tekrar kullanıcı menüsüne dönüyor)

BoraN
20/04/2004, 13:05
Sistemi duzgun calistigi onceki bir gune geri dondurmeyi dene istersen... (System Restore)

Start » Programs » Accessories » System Tools » System Restore

selami_32
26/04/2004, 09:52
dediğin bence bu forum a hiç uygun bir yaklaşım değil amaç sorunu çözmek, sorundan kaçmak değil...
kücükken windowks NT 4.0 sunucu, win95 leri client olarak kullanıyordum ancak windows nt paylaşımlarında "ı" (küçük I) harfi ile oluşturulan dosyalara win95 bilgisayarlar ulaşamıyordu örneğin "ırmak" uğraş uğraş yok çözüm yok. sonra bilgisayar hocam vardı ona sordum o da dedi ki "kullanıcılara söyle küçük I harfini kullanmasınlar" ben de acayip dumur durumları oluştu ya benim niye aklıma gelmedi diye (??). gerçi küçük I sorunu hâlâ var ama kimin umrunda millet şimdi XP kullanıyor. benim sana verdiğim cevapta ona benzedi özür dilerim. saygılar.

acemi
26/04/2004, 10:06
Kullanici adi ve parolalarda Turkce karakter var mi?

skonak
26/04/2004, 10:21
giriş notu :Hata mesajını tam yazmadıgın icin asagıdaki anlatımı yaptım.Hata mesajı Kullanıcı adı veya parolası hatalı system yoneticisine basvurunuz ise cevap ACEMI arkadasımızınkidir.
YORUM
chiefeng karsılastıgın sorun kullanıcı olustururken sistemin olusturdugu KULLANICI.DAT dosyalarının duzgun olusturulamaması..Sistem DAT ları duzgun olusturamıyor.Bu durum 2 nedenden olabilir.Documents and settings e girip olusturdugun kullanıcıların .DAT dosyalarına gir ve kullanıcı haklarının everyone olup olmadıgını kullanıcı erisimlerinde system kullanıcısının ekli olup olmadıgını kontrol et.Eger sen veya system bir sekilde document end settings klasorunde yetkilendirmeyi degistirdiyse yetki sorunu nedeni ile acılısta sistem DAT yani kullanıcının masaustu bilgilerinin oldugu dosyaya ulasamaz ve karsılastıgın sorun cıkar.Bunu erisimleri ekleyerek duzeltebilirsin.2 .nedense maalesef sistemin bundan sonraki DAT dosyalarını hep bozuk uretmesi sorunudurki buda işletim sistemini yeniden yuklemeni gerektirecek bir problemdir.Sorunu

skonak
26/04/2004, 10:26
özel not:chiefeng "eyyy denizler denizler, akıllılar karada denizde gezer kerizler.... " yazdıgın bu not "bence" nezaket dışı.(virgul oyunu yoksa)

chiefeng
27/04/2004, 13:42
özel not:chiefeng "eyyy denizler denizler, akıllılar karada denizde gezer kerizler.... " yazdıgın bu not "bence" nezaket dışı.(virgul oyunu yoksa)

bilmem bundan neden gocunuyosun anlamadım ve konumusuzlada ilgisi yok ayrıca bu sloganı yazarak ilk kendimle dalga geçtiğimi söyleyebilirim, çünkü ben gemi makine işletme mühendisiyim ve 1 sene gemide çalıştım, eğer sende denizciysen yazdığım ne anlama geldiğini anlarsın ama değilsen nezaket dışı gelebilir... mesela bizler geminin arkası kısmına "kıç" deriz ama bunu bilmeyen insana bu kelime "makat" denmiş gibi anlar herneyse konumu saptırmak ve hiçbirşekilde saygısızlık yapmak ne haddime nede bana uygun bişey...
(bu arada ilgin için teşekkür ederim..)

kullanıcı adlarım türkçe karakter değil, ve bu kullanıcılar nerdeyse 4 aydır kulanılan kulanıcılar... birden bire bu hata çıktı, şuan işyerindeyim ve hata mesajını tam olarak hatırlamıyorum tek hatırladığım, administar olmayan hiçbir kullanıcıyı açamıyorum tanımlıyorum oluşturuyorum ama açlılmıyor... Ağ yöneticinize başvurun tarzı bir hata kutusu çıkıyor..

(çok uzun oldu sanırım, pardon arkadaşlar)

skonak
27/04/2004, 14:20
chiefeng bence demiştim.Acıklama icin tesekkur ederim kendi adıma.Sorununu saglam olan bir kullanıcı hesabının .DAT dosyasını diger kullanıcılara aktararak halledebilirsin.
Documents end settings --> kullanıcıklasoru(ornek;administrator)--->Ntuser.dat ..Saglam olan kullanıcıdan bu dosyayı alıp yeni olusturguna atabilirsin.Yalnız tabiki bu sorunu tamamen cozmicektir.Yani DAT dosyası olusturamayan sistem hatalıdır.olumcul bir hata degil yalnız.
COK ONEMLI NOT: Bu işlemi bir baska kullanıcıda yapman gerekiyor.Administrator kullanıcısının DAT ını kopyalarken baska kullanıcıda olman sart.Kopyalamana izin vermicektir kullanıldıgı icin.

ResTWeLL
27/04/2004, 14:49
chiefeng bence demiştim.Acıklama icin tesekkur ederim kendi adıma.Sorununu saglam olan bir kullanıcı hesabının .DAT dosyasını diger kullanıcılara aktararak halledebilirsin.
Documents end settings --> kullanıcıklasoru(ornek;administrator)--->Ntuser.dat ..Saglam olan kullanıcıdan bu dosyayı alıp yeni olusturguna atabilirsin.Yalnız tabiki bu sorunu tamamen cozmicektir.Yani DAT dosyası olusturamayan sistem hatalıdır.olumcul bir hata degil yalnız.
COK ONEMLI NOT: Bu işlemi bir baska kullanıcıda yapman gerekiyor.Administrator kullanıcısının DAT ını kopyalarken baska kullanıcıda olman sart.Kopyalamana izin vermicektir kullanıldıgı icin.

tecrube ile sabittir.
bakınız http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=7454

ResTWeLL
29/04/2004, 19:17
ha birde sözü geçen dat dosyası değiştikten sonra bir takım desktop ayarlarınızla birlikte outlook taki mail hesaplarınız da sistemden siliniyor. tavsiyem bu dat dosyasını değiştirmeden önce outlooktaki accountlarınızın şifrelerini bir yere not almanız. sonra bulması problem oluyor.
kolay gelsin.

coskun291
12/05/2004, 15:48
alo

coskun291
12/05/2004, 15:52
bendede xp oturum açmadaki parolamı unuttum ne yapmam lazım açık bi şekilde anlatın

skonak
12/05/2004, 21:17
Sifresini unuttugun kullanıcı haricinde bir baska kullanıcın varmı?.Eğer yoksa,guvenli kipde ac olusturdugun kullanıcı haricinde guvenli kipde "administrator" kullanıcısı vardır.Administrator kullanıcısı icin sifre kurulum sırasında soruldugu icin genelde bu sifreyi boş geçerler.Umarım sende boşgecmişsindir yada administrator un sifresini hatırlıyorsundur.Administrator olarak giriş yaptıkdan sonra icerden kullanıcı hesaplarından şifresini unuttugun kullanıcının sifresini resetleyebilirsin.Kolay gelsin..