PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : cecenistan

fgenc
06/04/2004, 01:02
uzaklardan bir arkadasimdan mail geldi
sizinle paylasmak isedim
Celige karsi acilmis bir savasin hikayesi

uyari her iki videoda siddet icermekdedi

Yonetıcı Notu (HunTER): Uzgunum ama vıdolar fazlasıyla sıddet ıcerdıgı ıcın lınklerı kaldırmak zorundayım.. Dılersen seyretmek ısteyenler genele acık bı yerden degılde senınle ıletısıme gecerek yapsınlar bunu?

HiperAktif®
10/04/2004, 00:45
:aglama: Allah bizlere acisin, akil versin, sabir versin...
diyerek yetiniyorum...

GKN
10/04/2004, 11:12
download edemiyorum(problem bende)
içinde ne var videoların
merak ettim çünkü bende çerkez sayılırım

HiperAktif®
10/04/2004, 13:04
savaş görüntüleri var..sen ne bekliyordun ?

Ansugo
10/04/2004, 13:44
İlginç videolar, garip cesetler, değişik patlamalar.

Daha evvel Çeçenistan'dan gelen kasetleri izlemiştim. Kasetlerin sahibi izleme ruhsal sağlığın bozulur demişti. Gene ısrar ederek izlemiştik. O kasetler bunlardan biraz daha sert idi.

Savaş böyle birşey işte. Savaşın böyle birşey olduğunu kabullenirsek davul gibi şişmiş bebeği görünce hiçbir iğrenme hissi duymayız.

Neyse. Biz şu meşhur, katliam üstüne katliam yapılan (uhahaha) Filistin olaylarına takılalım. Dünyanın bir yerinde jinosit devam etsin biz oyalanıp, insancılık oynarken. Çeçenler terör listelerine alınsın falan filan...

MEHMET
12/04/2004, 17:19
peki benim anlamadığım bu savaşlardaki amaç ne?
din mi yoksa para mı?
ben hala bunları anlamış değilim.
yani hangi değerler uğruna savaşıyorlar?

o-z-a-n
12/04/2004, 17:26
para para para

artık din uğruna yapılan savaş kalmadı. din adı kullanılarak savaşılıyor ama asıl amaç yine para kazanmak oluyor....

MEHMET
12/04/2004, 17:27
peki kudüs'un sence parasal değeri nedir?

o-z-a-n
12/04/2004, 17:29
kim tarafından?

MEHMET
12/04/2004, 17:33
tabiki israil tarafından.

HunTER
12/04/2004, 17:34
Osmanlı ıcın halıfelıgın parasal degerı neyse, yada arabistan ıcın mekkenın, kudüsün de parasal degerı o olmalı sanırım...

MEHMET
12/04/2004, 17:37
Ertuğrulcum ne demek istediğin anladım. yani sen bu savaşın para için değil dinler uzrimdeki otorite hakimiyetini sağlamak amacını olduğunu soyluyorsun(yada ben oyle anlıyorum)

/*sessiztetik bu aralar çok yanıldı. umarım bu sefer yanılmaz.*/

o-z-a-n
12/04/2004, 17:39
HunTER'a katılıyorum.
Dini bir sembolün tek bir ülke elinde olmasından, bu değeri kullanarak dünyada yer almasından, bunun üzerinden paralar kazanması gibi kaçınılmaz bir sonuç çıkar sanırım.
(Bilindiği gibi, Kudüs üzerinde sadece İsrail'in çıkarları da yok ayrıca)

MEHMET
12/04/2004, 17:45
ya kudusun maddi ne çıkarı olacak ki?
kudus bence baş belasından başka bir şey değil. hangi devlet bu topraklara sahip olsa onu korumak çabası içinde oluyor. israilin eger bu topraklarda maddi çıkarı olsa idi bu kadar yahudinin canını riske atıp filistinle mücadele etmez.

Ansugo
12/04/2004, 17:52
para para para

artık din uğruna yapılan savaş kalmadı. din adı kullanılarak savaşılıyor ama asıl amaç yine para kazanmak oluyor....

Türkiye'nin doğu da yıllarca süren savaşı,
Irak-İran savaşı,
Vietnam Savaşı,
Çeçenistan Savaşı

hangi para için, kimin parası için yapıldı?

Ya da şöyle diyelim : Bu savaşlarda iki tarafta para için mi savaştı ?

Örneğin kurtuluş savaşı destanında emperyalist güçler para için çullanırken, Türkiye para için mi savaştı?

İsrail'in amacı para kazanmak mı, yoksa dini ideallerini gerçekleştirmek mi?

Çeçenler Rus'a para için mi direniyor?

Yapmayın yahu.

o-z-a-n
12/04/2004, 18:04
Birincisi, alıntı yaptığınız yazıda da söylediğim bir kelime var artık. Bu son zamanlarda anlamına da geliyor sanırım.
İkincisi, bir savaşta taraflardan biri para için diğerine saldırıyorsa amaç paradır. Saldırmasalar zaten ortada savaş olmazdı.
..................

Ansugo
12/04/2004, 19:19
Çeçen savaşı örneğini al sadece. Diğer örnekleri gözardı edebilirsin.

Aslında bakarsan savaşların amacı paradır yerine "nedeni paradır" desen daha doğru olur.

Son olarak "artık" kavramı geniş bir kavram. Yerine göre 70 yılı ifade edebileceği gibi 7 yılı 7 ayı, 7 günü de ifade edebilir. Bu zaman dilimini bizim anlamamız zor olduğu için örnek vermeniz gerekirdi.

Mingitau
12/04/2004, 21:10
sessiztetik senin bu dediğinde "Şu an İsveç' te nedn savaş çıkmıyor" demeye benziyor.
Teknik destek desek? Bugün İsrail' in bulunduğu noktada olacak bir üssünüz, size en önemli deniz yolunu kontrol etmeyi ve enerji kaynaklarnı kontrol etmeyi becerirsiniz.

Serdar Kuru isminde bir beyamca Kıbrıs Harekatı ve Kıbrıs ayaklanmasının geri planı ile ilgili bilgiler vermiş, www.guvercinevi.net.
Benzeri bilgileri MI6 süzgecinden geçmiş olarak Mitrokin Arşivinden de elde ediyoruz.

fgenc
12/04/2004, 22:31
cecenistanda veya istailde birilerinin para icin savastigini hic sanmiyorum.
ne petrol kavgasi var ne bisey.

rusya cecenistani ele gecirmeye calisti hakla karsi savasti. halk direnince savas oldu.
israil icinde ayni sey gecerli israilde olsa olsa su kavgasi olur.ama yine sorun o degil.
bilindigi gibi yahidiler filistin topraklarini para karsiligi satin alip oralara yerlestiler.
sonra tani bizi amerika dediler. oda ammena dedi.
o gün bu gündür orda bir israil var.

ya simdiyse sanki babasini maliymis gibi insaat makinalariyla filistin mahallelerine girip
filistinlilerin evlerini yikarak kendi topraklarina toprak katiyorlar.

simdi duvar cekiliyor. aslinda bu duvari istemeyerek cekiyorlar. sebebine gelince
fiziki filistin israil sinirlari ilk defa belirginlesicek ve belki sanmiyorum ama
buldozerlerler gidip filistinlileri evlerini al asagiya edemiyecekler.ama inteher saldirilarini durdurmak icin bu duvara muhtaclar.

bu arada videolari videolar icin özelime yazmayin
icerikleri cecenistan vahsetini gösteren 2 videoydu.
1 videoda cecen halkinin nasil evlerinde sokaklarinda hic beklemedikleri bir anda öldürüldügünü anlatan bir videoydu
2. video sanki bir karsilik verircesine rus tanklarini nasil havaya ucurduklarini gösteren bir video
mayin en cok kullanilan taktik bir ikide roket atar sahnesi var , 1 helikopter indirmisler asagiya.

o-z-a-n
13/04/2004, 09:25
Çeçen savaşı örneğini al sadece. Diğer örnekleri gözardı edebilirsin.

Aslında bakarsan savaşların amacı paradır yerine "nedeni paradır" desen daha doğru olur.

Son olarak "artık" kavramı geniş bir kavram. Yerine göre 70 yılı ifade edebileceği gibi 7 yılı 7 ayı, 7 günü de ifade edebilir. Bu zaman dilimini bizim anlamamız zor olduğu için örnek vermeniz gerekirdi.

................................
1.Ruslar çeçen toprağına dedelerinin hayrına saldırmadılar.
2.Nedeni para olan herşeyin amacı da paradır.
3.Bütün bunlara basit bir mantıkla ulaşabilecek kadar akıl süzgecinizin geliştiğini düşün(üyor)düm.

fgenc
13/04/2004, 10:55
bir tarafin amaci para yada daha fazla toprak olabilir .
bu savunanunda amacinin para olacagi anlanima gelmez.

orda insanlar ölüyor
ha yüksektekiler icn ölenler bisey ifade etmez
ama cecenistanda savasan Halk.
yani yukardakide, asagidakide, ölende ,savasanda halk.

filistinden bundan pek farkli degildir .

MoonWolf
13/04/2004, 10:57
çeçenistan ve filistinle olay bitmiyor.
birde kimsenin bilmediği ve bizim hükümetimizinde gözardı ettiği Doğu Türkistan var onların çığlıkları çok duyuldu ama onlara da kimse yardım eli uzatmadı.

eslem1
13/04/2004, 16:37
Uzun aradan sonra tekrar gördümki
hala bazı şeyler yanlış gidiyor
hala kolayca, araştırma gereği duyulmadan hükümler havada uçuşabiliyor
ne diyeyim :sus:

MEHMET
13/04/2004, 17:01
ooo eslem bende bu konulrda bir vardı kim diyordum.
hoş gelmişin ama yine de yorum yapmadan kaçmışın

Mingitau
13/04/2004, 18:56
Kimsede nah bi bi yönetime geçelim bak neler yapacaz demiyo...
Her zaman ne diyosa onu diyo.

eslem1
14/04/2004, 14:39
Axion tam anlayamad1m ne dedin ?

Ansugo
14/04/2004, 15:32
3.Bütün bunlara basit bir mantıkla ulaşabilecek kadar akıl süzgecinizin geliştiğini düşün(üyor)düm.

Gelişmemiş Allah kahretsin. Biz de aynısını umuyorduk.

Ansugo
14/04/2004, 15:34
çeçenistan ve filistinle olay bitmiyor.
birde kimsenin bilmediği ve bizim hükümetimizinde gözardı ettiği Doğu Türkistan var onların çığlıkları çok duyuldu ama onlara da kimse yardım eli uzatmadı.

Doğu Türkistan, Filistin ya da Kuzey Irak'taki Türkmenlerin sorunları Çeçenistan'da ki olayların yanında devede kulak kalıyor.

Aynen zamanında Kosova olaylarının herşeyi devede kulak bıraktığı gibi.

Büyük Türkiye ise maalesef Çeçenistanı gözardı ediyor. Bu da büyük güç kaybı demek.

MoonWolf
15/04/2004, 17:28
bence sizin Doğu Türkistandaki gelişmelerden yıllardan beri yaşananlardan hiç mi hiç haberiniz yok bir araştırın bakalım neler çıkıyor..

MEHMET
15/04/2004, 17:30
bir bildiğiniz varsa paylaşında araştırmakla zaman kaybetmeyelim

MoonWolf
15/04/2004, 17:40
araştırmak sizce zaman kaybetmek mi ?
fazla söze girmiyorum çünkü mimiklerden ses ,vurgu ve tonlamadan yoksun bir ortamda konuşmak ve bir fikri mesele üzerine tartışmak çok da verimli olmuyor.Ondan dolayı uzatmandan diyorum ki hepimizin kanaati ; araştırarak elde edinilen bilgi daha kalıcı oluyor. ( Ki internet bunun için çok uygun.)

MEHMET
15/04/2004, 19:09
araştırmak evet zaman kaybı. yani benim bilgiğim Doğu Türkistandaki gelişmeler herkesten farkı yok sizin benim bilmemi istediğiniz konuları ise araştırmamı istiyorsunuz. eger alanen bir konu olsa emin olun 1.dk düşünmem araştırırım. ama sizi aklınızda gecen ve sizin bildiğiniz bilgilere benim ulaşmam için zman vermem lazım kusuar bakmayın o kadar zmanım yok.
+
Doğu Türkistandaki gelişmeler ile çeçeniztandaki gelişmeleri yanyana getirmek çok yanlış. ansugo'nun yazdığı gibi "devede kulak kalıyor."
+
siz hala bu bildikleriniz yazmasınızda en azından linki vererek arıştırmamızı kısa sürdürürsünüz umarım.