PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kişisel gelişim misyonerliğin yeni yüzü mü

BiGaNe
31/03/2004, 02:28
Kişisel gelişim kitaplarına dikkat...

Mingitau
31/03/2004, 16:35
eee ?

Şimdi kişisel gelişim kitaplarını ve toplantılarını düzenleyen arkadaşların bunlar dışında başarısı olmuş mudur, buna bakmak yeterli olur sanırım, 3. parti komplo teorilerine girmeye gerek yok. Mesela hatırlarım dil öğrenmenin püf noktalarını anlatan bir uzman, ki iş gereği olan kısmı hakkında bir dilin hiç bir şey bilmemekteydi, o kadar kendine yabancı olmuştu ki fikirlerini hiç bir dille anlatamıyor ve mağara adamı döneminin yüzeysel anlatım işaretlerine başvuruyordu. Bir bayıcı konferans iki el kol hareketiyle güzel hale getirilmez ki... ;)

Ansugo
31/03/2004, 20:56
Ben misyonerliğe normal, doğal hatta "olması gereken" olarak baktığım içindir ki kişisel gelişim kitaplarının -varsa- misyonerliği bana çok normal geliyor.

Üzerine vazife bilen herkes misyonerlik yapmalı.

BoraN
31/03/2004, 23:49
Bende birtakim kisisel gelisim kitaplari okumustum bir aralar. Dini bir yonlendirme ile karsilastigimi hatirlamiyorum. Tuketici ve kendi merkezinde yasayan bir insan da ol(a)madim (ne yazik ki). Oyle olsam daha farkli yerlerde olurdum saniyorum. :)

BiGaNe
01/04/2004, 02:45
cevap yazan sevgili arkadaşlar. Makaleyi hakkaten okudunuz mu (?)

HunTER
01/04/2004, 10:01
Eger kısı arayıs ıcındeyse ve bahsedılen kıtaplar bu arayısa cevap verebılıyorsa sorunda yok demektır.. Ornegın kısının ıslamıyete ılıskın suphelerı varsa, yada allaha ınanıyor ama onu tanımlayamıyorsa ve ardından okudugu Bagavad Gita (http://www.kitap-net.com/ayrinti2.asp?id=318) 'da aradıgını bulduysa bunda ne yanlıslık varkı?

Yanı herkes musluman olmak yada allaha ınanmak zorunda degıl degılmı? Bazısı buna ınanmak ıstemıyebılır ve onu yargılamak bıze dusmez..

Kaldıkı arayısda soylendıgı gıbı bu kıtaplardan oturu degıl.. Hatta bana kalırsa bu kıtaplar o arayısın sonucları.. Ornegın kendınızı dusunun.. Daha zayıf bır dını egıtım almıs olsaydınız, ınandıklarınıza bu kadar sıkı sarılabılırmıydınız?

HunTER
01/04/2004, 10:15
Olayı daha da somutlastırırsam ben, dını butun(!) bır aılenın mensubu olarak bahsedılen ve acıkca hırıstıyan propagandası yapan kısısel gelısım kıtaplarından bırını (Uzuntuyu bırak, yasamaya bak) okudum ve bundan etkılenmedım.. Hatta bu propaganda benı rahatsız ettı bıle dıyebılırım..

Dıger yandan bana nıspeten daha zayıf bı dını egıtım almıs olan esım, yıllarca suren arayısını -hemde baska hıc bır kısısel egıtım kıtabı okumadan- sımdılık Bagavad Gita ıle sonuclandırdı..

Oyleyse cıkıp kısısel egıtım kıtapları hırıstıyan mısyonerlıgı yapıyor demeden once, bız musluman mısyonerlıgını ne derece becerebılıyoruz bunu sorgulamak lazım..

mkarabulut
01/04/2004, 16:34
Misyonu olmayan bir şey gereksizdir.

Ansugo
01/04/2004, 18:49
cevap yazan sevgili arkadaşlar. Makaleyi hakkaten okudunuz mu (?)

Okumuştum. Oldukça da gereksiz buldum diyebilirim. Gereksiz derken, bana birşey katmadı, ufkumu açmadı, düşünce sistemi derinden etkilemedi demek istiyorum.

Belki benim kişisel gelişim kitaplarının esiri olmamdır. Belki de hristiyan bir misyoner? Kim bile...

pupil
01/04/2004, 21:59
Arkadaşlar bu kitapları yazan adamlar hristiyan ve onlarda farkında ki din olmadan ve dine uygun yaşanmadan, bireyin ruh dünyasını olgunlaştırmadan kiisel gelişim olamaz...

Asıl bizim aparıcı yazarlarımızın bu kitaplardaki fikirleri aynen almalarını konuşmalıyız. Kimse Türk-İslam alimlerinin kitaplarından yola çıkıp kişisel gelişim kitabı yazmıyor galiba bu ülkede.

Mingitau
01/04/2004, 22:06
Yahu misyonerliği niye dini misyonerlik anlamında alıyorsunuz? Afyon illaki Hristiyan olmak ile gelecek değildir. Ya da sizi İslam' dan uzaklaşmanızla afyon almış olmazsınız.

Afyon menfaatlerde gizlidir. Şu an kimse al tarlamı ver kitabı demeyeceğine göre bu misyonerlik düşüncesinin amacı başka bir şey olarak algılanmalıdır.

BiGaNe
05/04/2004, 08:43
Aslında benim takıldığım nokta "dini inancını korumaya çalışan ve fakat bilgi noktasında zayıf olan insanların nasıl bir ikilem içine düşebileceği". Yoksa itikat ve amel noksasında kendisini techiz etmiş veya dinsiz olan insanların bununla bir alakası yok.
Ayrıca makale bir belki de küçük bir yönünü göstermiştir. Bir ara "kısa yoldan nasıl zengin olunur" kitapları daha çoktu piyasada.
Ayrıca bir NLP uzmanının "Hz. Muhammed kişisel gelişimini tamamlamış bir insandır." dediğini hatırlıyorum. (Bence onun bunu söylemesine gerek yoktu ya neyse...)
Demem o ki "islam'a inanan ve aklının karışmasını istemeyen insanlar" için (esasen bu belki kolaycılık ama ne yaparsınız) yazılabilecek kişisel gelişim kitapları olabilirdi.

Mingitau
05/04/2004, 11:44
İyide bunun islamla alakası ne? Bugün Arabistan' a gitsen amel şeklinin aynı oluşu dışında ortak yön bulmak zor.
Dünyanın 4 1 yanında dinler yerel gelenkler ile fazlasıyla karışmış durumda, ancak hala nedense bu olay misyonerlik Türkiye' ye etkiyor :(