Tam Sürümünü Görmek İçin : Xp'de CdRom kayboluyor.
Xp kullanıyoum. Taktığım cd'leri bazen okuyamıyor. Tamam sorun değil ama, neden birden cd sürücüsü kayboluyor?
E:\ (Cd-rom) birden yok oluveriyor. Yeniden başlatmayıncada düzelmiyor. Çok saçma. Sorunun cevabını bulamadım. Neden acaba ?
sadist_sniper
30/03/2004, 11:09
bende de aynı sorun var! bende bazen hdd'yi de görmüyor.
Bence en mantıklı açıklaması şu:
Eğer herhangi bir nedenden dolayı bilgisayarı "başlat->bilgisayarı kapat" yerinden kapatamıyosan, mesela elektrik kesintisi falan gibi nedenlerden dolayı, bu donanımların sürücülerinde bi bozukluk yaratıyo olabilir. Bence böyle:)
Sorun Kaynakları;
1)yuklemiş oldugun XP sağlam degil yada artık yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor.
2)cd-rom sürücün XP 'den önce gitmek istiyor.
Not:farkındaysan her iki seçenektede XP ye yol görünüyor.
Driverları yenilkeyebilirsin.Ama çözüm olarak FORMAT'ı öneririm.
Not2: cd-rom sürünü silip yeniden tanımasını sağlamakda işini gorebilir..
Bence en mantıklısı tertemiz bir işletim sistemi ve bütün driverların güncellenmesi olarak çözümlenebilir bu sorun...
Bu sorunu daha öncede yaşıyordum. Daha sonra 98 kurdum. Ama yine Xp kurmam gerekti. Arada format'ta attım. Tekrar kurduğumda ise yine aynı sorun. Çözemedim hala.
HATIRLATMA
Sorun Kaynakları;
1)yuklemiş oldugun XP sağlam degil ....
kısmına dikkatini çekerim.
98 'de sorun cıkmaması CD-ROM'unu temize cıkarıyor.Bu durumda cevap 1.
sen git yeni bi çarpı pe al kendine 2004 model sıfır kilometre onu kullan :)
bence Cd-rom' un güncel sürücüsünü bul ve onu tanıt çünkü formatla halledilecek bişey deği, kısa yolu dene olmazsa dağın etrafını dolaşırsın tabi 2004 model iks p ile ona göre.
Xp kullanıyoum. Taktığım cd'leri bazen okuyamıyor. Tamam sorun değil ama, neden birden cd sürücüsü kayboluyor?
E:\ (Cd-rom) birden yok oluveriyor. Yeniden başlatmayıncada düzelmiyor. Çok saçma. Sorunun cevabını bulamadım. Neden acaba ?
cd ile HDD aynı yolda tanımlanmış olabilir. ayrı yollara tak
Kurduğum Xp'ler aynı cd'den değildi. Ayrı cd'lerdendi. Xp Cd'sinden olduğunu zannetmiyorum. Benim cd-rom bozuk olabilir, ama böyle bir şey yapması bana tuhaf geldi. Okumayabilir ama windows'un içinde durup dururken kaybolması garip.
- Cd-Rom driveri indirmeye çalışayım internetten bakalım.
Cd ile Hdd aynı yolda tanımlanmış ne demek ? IDE'lerden bahsediyorsan ayrı ide'lerde.
Bununla pek bir alakası olacağını zannetmiyorum.
quisimodo
10/04/2004, 15:02
bu problem yüzünden müteakip zamanlarda 3kez windows kurdum
sp li ve sp siz<
tek ide master slave denedim vb...
yani aklınıza gelebilewcek tüm varyasyonları dededim fakat halen devam ediyor yaklaşık 8 aydır bu şekilde
cd romun sitesinden firmware dosyaları bile indirdim ama sonuç sıfır eğer cevabını bulan varsa helal olsun
bende bi kaç kez karşışatım bu problemle aygit yönetcisine gelip yeni donanimlari tara dediğiniz zaman cd rom u tekrar yüklüyor...
hatali yüklerse cd rom u kaldir diyip tekrar yüklediğinizde geçici olarak çözülüyor sorun...
herkesin cd rom u ayni markami acaba ben 3 yada 4 kez karşilaştim bu sorunla
hepsindede cd rom lar LG di..
karflake
11/04/2004, 15:29
Merhaba.
Ben de bu Cd-Rom'un kaybolması olayıyla yeni kurulmuş bir PC'de karşılaştım. Cd-Rom'un markası LG idi. Sorun bozuk Cd'leri sürücüye takınca ortaya çıkıyor.
Garip, çok garip...
ee o zaman hepinize Allah kolyalık versin :)
bu hataları xp de genellikle LG ler veriyo eğer illede XP kullanacam diyosanız ASUS u tavsiye ederim LG ye göre sürümü yeni
CD-Rom'un arkadasindaki Jumper'lar dogru mu (master - slave)? CS (Cable Select)'te birakmamani tavsiye ederim.
Gerci master - slave duzenegi yanlissa, acilista da gormemesi lazim. Ama jumperlar cs'te duruyorsa bir sorun cikartabilir. Bir yoklamakta fayda var derim ben... :)
selami_32
27/04/2004, 23:49
her bi ayarı doğru olsa da xp'de cdrom cd okuyamayınca oluyor abi eniyisi aygıt yöneticisinden kaybolunca tekrar aygıtları ara de geliyor.
some_plus
07/11/2006, 14:25
badboy arkadaşımızın dediği gibi bu genelde LG markalı cdromlarda oluyor.
Bende de oluyordu. Eğer tekrar cdromu tanıtırsan sorun halloluyor.
Yani sorun çözmek driveri düzgün şekilde tanıtmaya bakıyor.
Bende de halloluyordu. Ama şimdi LG cdrom yok. bozuldu da :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.