PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Register'den Godady'e transfer

omerosmanoglu
22/03/2004, 16:06
Register.com'dan aldığım bir alan adını godaddy.com 'a transfer etmek istiyorum ama acess denied hatası veriyor transfer yarım kalıyor ikisinde de admin benim gelen maili ok.'liyorum

Adrenalin
22/03/2004, 21:19
O hatayı nerede veriyor ? Godaddy'nin gönderdiği linki tıkladığında o hata ile karşılaşıyorsan eğer mailin o linki eksik gösterte biliyor. Bu yüzden kaynakğı görünteleyip linke git veya html desteklemeyen bir mail belirt :)

HiperAktif®
22/03/2004, 21:22
sistem sorunu değilde
register-godaddy arasındaki rekabetin sonucu olabilir ;)

Okan
23/03/2004, 01:21
Bazı domain firmalarında Domain Lock Seçeneği mecuttur. Eğer domain Lock durumda ise transfer edilemez. Transfer kontrol panelinizden onaylanamaz. godaddy den transfer çıkar transfer onayı admin mailiniz tarafından replay edilerek onaylanır. Onay maili şifrelenir ve register firmasına gider register firması son olarak lock durumunu kontrol eder eğer domain unlock durumunda ise transfer son onayı için admin mailinize bir mail gönderir onuda onaylamanız durumunda domain transferi 3 gün içinde gerçekleşir. ICANN yeni kurallar getirdi eskiden sadece transfer çıkartan firmaya onay yeterliydi artık çift taraflı onay gerekiyor. Domain kontrol panelinizde Domain Lock veya Transfer Lock şeklinde bir link veya bilgi mevcutsa inceleyiniz Lock durumda ise yapabiliyorsanız Unlock durumuna getiriniz. Sorun çözülmezse register.com ile irtibat kurun Hangi firma olursa olsun rekabet vs gibi nedenlerden transfer yapmamak gibi bir davranış gösteremez ICANN na aykırıdır.

Saygılarımla ( Okan )
info@registerhosting.net

freeblue
23/03/2004, 10:57
Domainin düşmesine 40 gün kala ve geçe transfer yapılamıyor .

Adrenalin
23/03/2004, 14:27
Rekabetten dolayı transfer edilemez gibi saçmalık yok ama son ikisi olabilir. Tabi ömer bişe yazsa herkez sorunu daha iyi anlayacak ama :)

omerosmanoglu
30/03/2004, 09:01
Domain süresi bitmesine daha 3 ay var. Yani domain lock periyoduna girme gibi bir durum söz konusu değil. Artı ben bir kaç aydır deniyorum.

Godaddy.ye başka registerlardan transferler yaptım godaddy bir mail gönderiyor, diğer register firması bir mail gönderiyor linklere girip ok.'ledikten sonra transfer yapılıyor amma velakin register.com ne bir mail gönderiyor nede yönetici paneline girmeme izin veriyor.

İşin kötü yanı Register.com'da tüm mail adresleri benim olmasına rağmen (Admin,Teknik vs..) yönetici paneline girip renew bile edemiyorum.

Şifre hatırlatma bölümüne ise domain'i yazıp şifreyi mailime istediğimde

ERROR: You have entered an invalid domain name.1
Please re-enter your Register.com user name below.

Hatasını veriyor.

Register firması daha önce 2 domain adresime bunu yaptı, domain süresi dolduktan sonrada 7 ay domain düşmüyor. normalde elinde icann'a göre 30 gün tutabilir.

Başbelası bu firmadan ne yazıkki kurtalamıyorum.

Olmazsa adımları ekran görüntüsü ile atabilirim, Çok sakin bir yapım olmasına rağmen aşırı şekilde sinirliyim artık olay 10-30 Usd olayından çıktı, tamamen gıcıklık olmaya başladı, Sırf bu yüzden müşteri birini kaybettim.

Register firması maillerimide cevap vermiyor.

Adrenalin
30/03/2004, 12:11
ben bir domain transfer ettim godaddynin gönderdiği linkde hata vartdı 1-2 denemede transfer ettim... Anlamadım register.com mu sana gıcık yokda ?

Okan
30/03/2004, 13:45
Ömer Bey OnlineNic ile çalışmak isterseniz yardımcı olabilirim irtibat kurarsaniz. Onlinenic direk kendi de registrar firma ile online olarak görüşme yapıyor. Domaini register.com elinde tutamaz vardır bir açıklaması benim lock tan kastım güvenlik içindi panelde yer alıyor bazı domain firmalarında mevcut lock yaptığınızda veya yapıldığın domain üzerinde işlem yapılamıyor. Ama yinede OnlineNic tavsiye ediyorum 543 domainim var OnlineNic te yıllardır gayet memnunum.