Tam Sürümünü Görmek İçin : Çanakkale
Mingitau
21/03/2004, 21:02
Çanakkale İçinde... (http://www.cetwell.com/~phpzine/canakkale.rar)
Çanakkale Şehİtlerİnİ Anmak İÇİn Enaz Bİr Kere İzlenmelİ Bence:)
Hangi Türkçe şarkı ile, hangi?
Bana "Zombie" gibi Türkçe bir şarkı bul bundan sonra cranberries dinlemeyeceğim.
Ben de isterim tamamını rahatlıkla anladığım ve duygulara kolayca vakıf olabileceğim anadilimdeki müziği dinlemeyi, ama bu işi nitelikli insanlar yapmıyor. Bu yüzden ortaya niteliksiz müzik çıkıyor ben bu yüzden niteliksiz müzik mi dinlemeliyim sence?
Sevilen notalara, şarkılara bak ve şarkıcılara.
Türk sanat müziği ve Türk halk müziği dışında Türkçe müzik yoktur. İş bu halde üzerimize vazife olmadığı halde oturup yeni bir Türk müziği konspeti oluşturacağız (akademik bir çalışma olabilir bu) ya da yabancı eşdeğerleri dinleyeceğiz.
Bana konusu aşk dışında olan 10 tane şarkı say desem kim sayar ki.. Tamam aşk hayatı başlattı, başlatır ve başlatıyor ama hayat aşk değildir.
Bu konudaki bakış açısı dışında slayt çok ama çok hoşuma gitti benim de hazırladığım birkaç Çanakkale müziği var, bir yerlerde duruyordu bir ara yapıştırırım buraya.
Geçen yaz gitmiştim gezmediğim yer kalmadı ama bir kaç ay sonra bir fırsatını bulup tekrar gideceğim. Orada ruhumu kaplayan sessizlik ve rüzgarın nefes alışı ve uzaklardan duyulan çanakkale melodisi.
Ve ne kötü ki derin bir nefes aldığınızda onca yılın ardından halen kan, kemik, barut, demir kokusunu hissedebiliyorsunuz.
Japonların 1984 yılında Merhum Turgut Özal Bey'e söylediklerinin hatırda tutulması; gelecekte çocuklarımızın ulusal bilinç ile yetiştirilmesi duası ve temennisi ile...
türkçe müzikler diyorsun burası yeri değil ama yazmadan edemeyeceğim, türkü dinlemeni tavsiye ederim. Konusu aşk dışında bir sürü türkü var. Ha aşk yok mu var, ama insanın insana aşkı yanında, insanın toprağa, insanın doğaya, insanın tanrıya olan aşkı da var. Eğer dinlemediysen ki kesinlikle tavsiye ederim Aşık Veysel 'den başla dinlemeye Bir de Erkan OĞUR'dan dinle aşk türkülerini..
kolay gelsin
:s008: :sus: :rolleyes: Çanakkale Şehİtlerİnİ Anmak İÇİn Enaz Bİr Kere İzlenmelİ Bence:)bencede
Mingitau
22/03/2004, 14:57
Ersinciğim her tür müzik muhteviyatta bulunmaktadır. Yeter ki arayıp bulalım. Ama bulduğun müziği anlamak için Türkçe' ye /*Fransız etkisi olmayan 1800 lerde konuşulan dile hakim olman gerekiyor.*/
Gelelim işin fiziki müzik boyutuna, batı müziği tamamıyla tam seslerden oluşur, halbuki Türk Müziği ise çeyrek çeyrkleri içinde bulundurur.
/*Zombie' yi 24 saatliğine kullanmak üzere rica etsem bir, sana elimdeyse muadil kabul ettiğimi yollayayım :)*/
Ben olaya fransiz kaldim. :)
Olay Canakkale sehitlerini anmaktan, Turkce muzik ve Cranberries tartismasina nasil dondu? :)
@boranbora: Slaytı izlersen anlarsın hocam.
@Axion: Yarın sunucuya aktarıp sana adresi yollarım.
Ali Sarı
22/03/2004, 22:47
Yuh diyorum kendime. Ben linki görmedim, resme bakıyom sadece ve ne diyo bu millet diyodum hep :P
Muzik dinlemek güzeldir de konu muzik miydi yoksa çanakkale miydi merak eddim doğrusu ?
EAN ın dua sına ben de katılıyorum
@boranbora: Slaytı izlersen anlarsın hocam.
Slayti izlemistim, "Çanakkele içinde..." sarkisi caliyordu.
Bu slaytta "Zombie" calsa, beni "Çanakkale içinde" sarkisi kadar etkilemezdi sanirim.
Ama her turde dogru duzgun Turkce sarkilar cikartamadigimiz dogru. Son zamanlarda piyasaya cikan pop muzik sarkilarina (arabesk-pop mu demeliyim yoksa?) hic deginmiyorum bile... :)
eskiden Turkce'nin rock muzik(ve genel olarak bati muzigi) icin uygun bir dil olmadigini dusunurdum, ingilizce parcalari dinlemek daha cok keyif verirdi. yillardir ingilizce muzik dinliyorum ve sunu farkettim: ingilizcede sozcuk kitligi var! nasil bizim arabesk-pop :) sarkilarda anlam kitligi varsa, ve donup dolasip ayni temalar uzerinde sarkilar yapiliyorsa, onlarda da donup dolasip ayni sozcukler, ayni cumle kaliplari kullaniliyor. en komigi de "yeah, oh, aughhh" gibi unlemlerin suyunu cikarticak kadar cok ve gereksiz kullanilmasi.
su anda Turkce hakkinda daha farkli dusunuyorum: bence istenirse daha iyi sarkilar yapilabilir; sozcuk bakimindan cok zengin bir dilimiz var, uyumlu ve anlamli sozcukler bir araya getirilebilirse muzik yapmak icin muzige bile gerek kalmaz. :) bu abartiydi. tabi muzik de cok onemli! bir sarkida sozleri cikardigimda beste ve muzik benim icin bir anlam ifade etmiyor ve hicbir duygu yasatmiyorsa ben o sarkiya sarki demem. :)
ortalik dim tis dim tislardan gecilmiyor.
benim onerim: (yorumcu ve icraci adi belirtmeden) senfonik ya da senfonik olmasa bile buyuk bir orkestrayla icra edilmis halk muzigi eserleri, etnik muzik diye adlandirilan ama bu sekilde adlandirilmasindan hoslanmadigim sarkilarin toplandigi albumler, new wave, enstrumantal albumler, koncertolar, slow rock parcalari.
siz hic Asik Veysel'in Gunduz Gece'sini senfonik calgilar esliginde dinlediniz mi? bu arada buyuk ozani olumunun 31. yilinda anma geregi duymadigi icin tum cevizcileri kiniyorum! kendimi de.
Valla ben kulağıma ne güzel gelirse dinlerim ama genel olarak türkçe şarkıları terçih ediyorum
@epic
Bence dıl ayrımına gıtmeden her dılde uc bes kelıme ıle muzık yapanlar ve yapmayanlar var dıyebılırız. Hos ben hıc bı yabancı dıl bılmem ama ornegın Nick Cave bu soyledıklerının dısında bırı..
Bızde de buna Sezen Aksu ornek gosterılebılır..
Eğer dünyaca ünlü olmak istiyorsan mecburen söyleyecen baksana sertab erener ingilizce söylemeseydi asla kazanamazdı simdi yine yabancı sarkıyla katılacaz euromuzic(umarım doğru yazmısımdır) yarısmasına:)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.