Tam Sürümünü Görmek İçin : imdaaattt corellll
ResTWeLL
21/03/2004, 18:51
merhaba
corelde (11) fontlarım düzgün görünmüyor
diğer kullandığım programlarda bi problem yok font konusunda ancak corel fontlarımı adam gibi kullanamıyor yardım pls.
HiperAktif®
21/03/2004, 18:56
http://forum.ceviz.net/showthread.php?p=66755#post66755
bunu dikkate aldınmı
ResTWeLL
21/03/2004, 19:34
neredeyse bütün fontları sildim ve sadece windows base fontları ile kullancağım fontları yükledim ancak sonuç gene aynı.
başka fikri olan??
ResTWeLL
23/03/2004, 04:08
:aglama: az kaldı ağlıycan :aglama:
mutlaka bir bilen vardır.
dumtisdumtis
23/03/2004, 11:28
walla ben 10 kullanıyorum Tools--> Options da ki dil seçeneklerini düzeltince çalışıyor. Bildiğim kadarıyla sadece XP`de böyle bir sorun çıkarıyor.
Corel`ı kaldırıp yazıtiplerini yükle, Corel`ı tekrar yükle. Antivirüs neyim kullanıyorsan kapalı tutuver yükleme süresince.
ResTWeLL
29/03/2004, 11:08
bu da olmadı :none:
@ResTWeLL, ontların nasıl düzgün çalışmıyo? ne gibi bir düzgün çalışmama bu?
merhaba
corelde (11) fontlarım düzgün görünmüyor
diğer kullandığım programlarda bi problem yok font konusunda ancak corel fontlarımı adam gibi kullanamıyor yardım pls.
font patcher programını kullan fontlar türkçeleşir ve düzgün çalışır
ResTWeLL
31/03/2004, 00:41
font patcher programını kullan fontlar türkçeleşir ve düzgün çalışır
ne yaptıysa font patcher midir nedir o program yaptı zaten. :)
fontlarım şöyle çalışmıyor... biraz açarsak. bir kısım fontların harfleri hiç görünmüyor.
bir kısmının ise türkçe olmasına rağmen tr karakterler görünmüyor.
diğer bir kısmında ise boşluk boyutları çok anormal boyutlara ulaşıyor.
ama bu saydığım problemler sadece corelde oluyor. diğer programlarda ( photshop. office vs.) bir problem yaşamıyorum.
ilgilerinize.....
selamlar.
Durum birhayli ilginç. Öncelikle Font Patcher programı win.ini dosyasının fonts kısmına tüm fontlar için şu meşhur 162 türkçe kodlarını ekliyor. Daha başka birşey yapmıyor. Sorun yalnızca corel'de ise problem programdan da kaynaklanabilir. Uninstall edip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Ayrıca Corel unicode desteklediğinden ve buradaki bir uyumsuzluktan da kaynaklanabilir problem. corel'de text>writting tools>language den turkish'i seçmen gerekir. Bunun dışında da win.ini dosyasındaki (sistem fontları hariç) fontların bilgilerini silebilirsin. Bir de high-logic firmasının (font creator'un yapımcısı) Fix font folder adında küçük ama çok faydalı bir programı var. Font klasöründe ve reg kayıtlarında meydana gelen hataları bulup düzeltiyor. Tavsiye ederim.
ResTWeLL
01/04/2004, 21:05
kursad tesekkurler. bahsettiğin program baya bi işe yaradı. bir kısmı duzeldi şimdi fontların ellerine sağlık.
fevzinet
09/04/2005, 12:44
nerden bulunur bu font patcher?
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=18027
burdan indirebilirsin
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.