Tam Sürümünü Görmek İçin : Shell Eco-Marathon 2004
Shell'in fransada 20 yıldır duzenlediği, enerji tasarruflu araç yarışmasında bu sene ilk defa turkiyeyeyi bir arac temsil edecek, bu aracın tasarımı ve üretimini ben yapıyorum ve mayıs ayında fransada bu araçla yarışacağım.
Yarısmayla ilgili ayrıntılı bilgi:
http://www.shell.com/home/Framework?siteId=tr-tr&FC2=/tr-tr/html/iwgen/eco_marathon/zzz_lhn.html&FC3=/tr-tr/html/iwgen/eco_marathon/eco_homepage.html
Yarışmayla ilgili hürriyette çıkan bir haber:
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~427@nvid~378024,00.asp
Berk Hatırlı
HiperAktif®
20/03/2004, 05:35
TEBRİKLER :D:D:D
umarım derece alırsın..
IcenGuard
20/03/2004, 10:37
basarılar..
arac hakkında bilgi verbilirmisin?
Sagolun arkadaslar,
Araç hakkında bilgi vereyim; benim katıldığım kategori "Urban Concept", gercek hayatta kullanılan araçlara benzeyen modeller. Bu kategoride şase standart fransadan getiriliyor, bu şaseyi baz alarak kendi kaportamı ve aksamlarımı kuruyorum. Kaportada polyester ve elyaf, camlarda da plexyglass kullandım. Motor olarakta düşük devirli birşey kullanıcam. Şu aşamada araçla ilgili soyliyebileceklerim bunlar, gelişmeleri yazarım..
:) TEBRİKLER :)
Şimdiden başarılar dilerim umarım 1. lik ödülü senin olur.
Valla gurur duydum nasıl kaçırmışım bu konuyu tebrik ederim kardeş...
BerkH
Başarılar................
öncelikle tebrikler katıldığın için
sonra başarılar ii derece alman için :)
:super:
Şurda aklında bazı soru işareti olan arkadaşlar var Berk.
http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=267&f=&ff=&page=1&ctype=alltexts
Zerzevat Adam
29/03/2004, 00:42
Başarılar...
Mingitau
29/03/2004, 19:15
Komik soru işaretleri :)
Herkes başarılar diliyor da; Peki senin bu yarışmadı nasıl bir deneyimin var başarı oranın sence % kaç olur ? iddalımısın vs...
% kaç olursa olsun farketmez bu sefer kazanamazsa önümüzdeki sefer kazanır
Başarı dilekleriniz için çok teşekkürler..
Soru işeretlerine cevaplar:
Öncelikle bu projeyi hayata geçirirmemle Saint Michel'in verdiği eğitim arasında ne gibi bir baglantı kurdunuz tam anlayamadım, sonuçta bu okul sadece yabancı dil eğitimi veren bir kolej, bir teknik okul veya meslek lisesi degil. Bu projeyle ilgilenmemin sebebi sadece hobim olmasıdır. Destek konusuna gelince, katılan öğrencinin asıl görevi bu projeyi oluşturmak ve çeşitli ilişkiler kurarak (sponsorluk, teknik işbirlikleri vb.) aracın üretimini sağlamak, bu Shell'in sayfasında da yazıyordu zaten.
Başarı oranına gelince, öncelikle buradan alınacak olan başarı Türkiye'den ilk defa bir aracın oraya gidip, 50 dakika boyunca pistte kalarak başarılı bir şekilde yarışı tamamlamasıdır. Süremizin cok kısa olması (1.5 - 2 ay, fransadaki okullar 1 sene boyunca araclarını geliştiriyorlar) ve Avrupa Birliğine üye olmayışımızın getirdiği bir sürü dezavantaj var (standart olan mlz. ithalatında yaşanan problemler ör: yakıt deposu). Tüm bunlara rağmen gerçekten iddialıyım diyebilirim, ödülle dönmemem için hiçbir sebep yok, şunuda belirtiyim ödül sadece yakıt kategorisinde verilmiyor, tasarım, emniyet vb. birkaç kategoride ödül veriliyor.
Kazanmaktan daha cok, bir proje icerisinde takim olarak calisabilme ve bir is cikarabilme basarisidir onemli olan.
Ortaya calisan bir araba cikartabilmek bile basaridir bana gore... :)
Daha buyuk basarilar dilegiyle...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.