PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : NASA'nin bir projesi: henuz soylenmemis sozu duymak

acemi
18/03/2004, 15:03
Ilgili link (http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=1540&ncid=1540&e=1&u=/afp/20040317/sc_afp/us_space_health_science_040317232804)

NASA yeni bir proje uzerinde calisiyormus. Projenin amaci, henuz soylenmeden once sozleri duyabilmek. Insanin ses sistemine komut gonderen sinirleri sniff'leyerek komutlari henuz ses sistemine varmadan tesbit etmeyi amacliyor.

Secilmis belli kelimelerle yapilan testlerde %92 oraninda basari elde edilmis

HiperAktif®
18/03/2004, 15:04
umulduk bir gelişme..biraz erken olmuş gerçi ;)

redial
18/03/2004, 15:09
Pehh,
Bizim atalarimiz bunu icat etmisler, adinada 'Leb Demeden Leblebiyi Anlama Methodu' demisler :)

Mingitau
18/03/2004, 15:19
Bu kötü bir silah :iih:

JakaBo
18/03/2004, 15:46
Gereksiz. Ben ağzımdan çıkacak şeyleri kaç saniye önceden düşünüyorum ki? Diyelim 2 saniye. E ha 2 saniye önce ha 2 saniye sonra. Ne fakeder. Şöyle 30 dakika önceden bilelim ki işe yarasın dimi :)

Mingitau
18/03/2004, 16:07
Bunun bir adım ötesi sence nedir? Sinir iletileriniz koklanıyor...

Kredi Kartı bilginizin başkalarınca koklanması durumunda neler düşünürsünüz? :iih:

IcenGuard
18/03/2004, 17:18
Ne guzel :)

ilk once birkac kelimeyi tanımladılar, yavas yavas geri besleme calısmaları basladı, beyinden okunan bilgi tekrar olusturularak felcli insanların tedavisinde kullanıldı....

Sinirsel veri iletimi arastırmalarına son!
Bir grup protestocu sinirsel arastırmaları protesto ediyor. "Sinirsel arastırmalar bireyin mahremiyet haklarına bir saldırıdır..." 2 polis 16 gosterici cıkan arbedede yaralandı..

Sinir sisteminnin tam protokolu cozuldu!
Dusuncelerimizi yanımızda tasıdıgımız cep bilgisayarlarına kaydede biliyoruz!

Telepati bilim kurgu degil artık!
Insanlar bir birleriyle sadece dusunerek haberlese biliyorlar...

BrainLink™ protokolunde onemli acık!
Microsoft'un yaptıgı acıklamaya gore sinirsel veri iletisimini saglayan "NeroKod" da bufferoverrun riskinin bulundugu, gerekli critical update'in yapılması onem ile bildirir..

Sedat Atif
18/03/2004, 20:29
Bir sonraki adım: Minority Report filminden bir sahne.

Söylenmemiş söz söylenmemiş demektir.

ASA
19/03/2004, 01:12
Teknoloji iki yonlu bir hediye olabildigi gibi iki yonlu bir mizrak olarak ta kullanilabilir.
Bundan bir sonraki adim bariz bir $ekilde du$uncelerin koklanmasi olduguna gore;
1. Engelli insanlarin ya$am standartlari cok yukselecek.
2. Acil durumlar icin iyi bir ileti$im sistemi olacak.

Diger yandan;
1. Minority report mevzuu.
2. Bilgilerin izinsiz elde edilmesi ve kotu amaclarla kullanilmasi.

Teknolojiyi durdurabilir misiniz?
Insan klonlanmasini engelleyebilecekler mi?
Cevabini okuyun beynimden.

:cool:

HunTER
19/03/2004, 11:03
Teknolojiyi durdurabilir misiniz?

Insanın yapay zekayı gerceklestırdıgı gun ınsana olan ıhtıyacta ortadan kalkıcak sanırım.. Yanı bızı dıger turlerden ayıran tek sey dusunebılmemızse dusunebılen bı makına yaptıgımızda bızı ne gerek kalıcakkı?

Tıpkı bugunun otomasyon robotları gıbı.. Artık kımse serı uretım bantlarında ınsanları kullanmıyor.. Belkı bıgun sadece uretımde degıl dıger ısletme bolumlerındede ınsana olan ıhtıyac ortadan kalkacak..

Yanı dıyecegım okı bız teknolojıyı durdurmazsak teknolojı bızı durduracak..

o-z-a-n
19/03/2004, 11:32
Bugüne değin yapılan icatların temeline bakıldığında askeri amaçlarla yapıldıkları ortaya çıkmaktadır. Bu gelişmenin de ilk olarak askeri amaçlar için kullanılacağı hatta kullanıldığınıda söylersek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

IcenGuard
19/03/2004, 14:13
peki yapay zekanın , makinanın , yavas yavas insan gucuyle yer degistirmesi kotu birsey mi? Ayrıca bizden daha ustun olurlarsa biz bunu kabullenebilecekmiyiz?

o-z-a-n
19/03/2004, 16:26
Gelcekte yaratılacak androitlerden bahsediyorsak, fiziksel olark üstün olabilirler belki ama sonuçta onların yapay zekalarını yaratanlarda insanlar olacak. İnsanlar makinelerden her seferinde bir adım daha önde olacaktır.(Kendimi terminatör filminde gibi hissettim bir an.:)

redial
19/03/2004, 18:14
Makinalarin, duygusuz olmak gibi bir avantajlari var, sadece bu bile, onlari one gecirebilir...

HunTER
19/03/2004, 18:31
Kesınlıkle.. Ornegın onlar oncekı gece eslerıyle kavga ettıgı ıcın ellerını makınaya kaptırmazlar.. Yada kotu gunlerınde verımlılıklerı dusup, ıyı gunlerınde verımlılıklerı artmaz..

Oyleyse benzer ozellıklere sahıp bır zekada, yanı sosyal yasamdan yalıtılmıs bır zekada bıze gore daha ustun olacaktır..

Ansugo
19/03/2004, 20:52
Ilgili link (http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=1540&ncid=1540&e=1&u=/afp/20040317/sc_afp/us_space_health_science_040317232804)

NASA yeni bir proje uzerinde calisiyormus. Projenin amaci, henuz soylenmeden once sozleri duyabilmek. Insanin ses sistemine komut gonderen sinirleri sniff'leyerek komutlari henuz ses sistemine varmadan tesbit etmeyi amacliyor.

Secilmis belli kelimelerle yapilan testlerde %92 oraninda basari elde edilmis

Bu sniffing'in bir de paket yollayabilen sürümü var. Garibanin beynine bir trojan atılıyor ve sürekli olarak emirler gönderiliyor.

Eğer hala yapmadıysalar 10 senedir hiçbir gelişme elde edemediler demektir. Yani yapamadılar derken, şu an üstümüzde kullanmayı başaramadılarsa demek istiyorum.

Brain Hacking Project '50s

Mingitau
19/03/2004, 22:09
Ans keşke bu ilgini başka konularada gösterebilsen :)

ASA
20/03/2004, 02:07
@Ansugo;
O yari hikayeye inanip ta "ben hapse bu yuzden du$tum, benim beynimi uzaktan kontrol ettiler" diyen ve yanda$larina dedirten "yarim" akillilar da mevcuttu degil mi?
Hastayim $u Ameriganlara... Astral Seyahat mevzuuna oyle bir inanmi$lar ki zamaninda, bunun icin bir ekip kurmu$lar, becerememi$ler. Ancak Rus'larin bunu bir $ekilde ba$arabildiklerine inanmayi surdurup kendilerini yiyip bitirmi$ler :D

@Digerleri;
Bollywood filmleri bilim kurgudan ibarettir, bilim degildir, unutmayalim.

Mingitau
20/03/2004, 02:58
:D<short message>

Ansugo
20/03/2004, 20:51
@Ansugo;
O yari hikayeye inanip ta "ben hapse bu yuzden du$tum, benim beynimi uzaktan kontrol ettiler" diyen ve yanda$larina dedirten "yarim" akillilar da mevcuttu degil mi?

Esasında böyle kişiler mevcut olsa da bu durum bana okuduğum diğer* şeylerin bir kısmından daha mantıklı gelmişti.

* En son kitap nedenli buhranımda vatandaşın tam 200 sayfa atışlarını sabır ile (bitirecem ulan, bitirecem!) diyerek dayanmış 201. sayfada duvara karşı fırlatmıştım ( Hitler halen yaşıyor, Iran'da görülmüş, hiç yaşlanmamış yazan bir adam yahu bu ) . Kitap toplamda 220 sayfa gibi birşeydi. [ Yorumsal olmayan konularda muhakkak belge aranmalı, belge yoksa keyifli bir tabloid gazete gibi okunmali, bunalinca cam pencere indirilmeli ]

ASA
20/03/2004, 20:57
@Ansugo;
Bahsettigin konuyla ilgili Clive Cussler abinin "Atlantis Bulundu" adinda guzel bir macera kitabi vardir. Okuyunuz, iyi vakit gecirtir.

Ansugo
20/03/2004, 21:09
O da acaba Atlantis ile Arjantin civarları arasında varolan yeraltı tünelinden bahsediyor mudur?

ASA
20/03/2004, 22:06
Nanoteknolojiden bile bahsediyor diyeyim ben...

Bu arada bi privmsg ativer bana ICQ numarani. Ekleyeyim yeni top-secret ICQ listeme.

IcenGuard
20/03/2004, 22:29
en son "zihin kontrol operasyonları" nı okumustum yarısı sacma ama yinede bir seyler var icinde...