PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : trafik teröristi

nookie
18/03/2004, 13:02
yollarda istediği gibi araç kullanan,kimseye karşı nazik olamayan,düşük kültür seviyesiyle insanların hepsine düşman gözüyle bakan,allah göstermesin birde onların arabasına çarpıp kaza yaparsanız haklı veya haksız üzerinize ağızlarından salyalar akarak demir çubukla saldıran,bazen durup düşündüğünüzde acaba eğitimsiz insan dünyanın heryerinde böyle davranma hakkını bulabilirmi diye derin düşüncelere daldığımız bu insanlara karşı (eğer hala bu ülkede yaşıyorsak)kavga dışında ne gibi bir savunma mekanizması geliştirebiliriz arkadaşlar? :uoooo:

EAN
18/03/2004, 14:49
Kavga yerine daha modern çözümler de kullanıyor insanlar tabii :p

ASA
18/03/2004, 17:40
Ben ba$ima gelen bir durumdan ornek vereyim.
Gectigimiz ramazan, uykusuz, yorgun bir halde hastaneden ciktim. Bir fastfood mekanina ugrayip yemegimi aldim, evime dogru gidiyorum. Hava kararmi$ ve soguk, 1 hafta once genel kontrol icin servise biraktigim arabamin ici de soguk. Efendim sicak hava muslugunu sokmu$ler ancak baglamayi unutmu$lar sonradan ogrendigime gore...
Herneyse, sicak hava dolanmadigi icin arabanin icinde camlar a$iri derecede bugulu, bir de yagmur yagiyor.

Bu sirada tam ben bir ko$eyi donmek icin arabanin burnunu uzattigimda, benim donecegim taraftan bir araba zirt diyerek benim ciktigim sokaga girmek icin acele ediyor. Tabii ben de carpi$mamak icin firliyorum yola... Hoop o sirada benim dondugum tarafin tersinden sari bir araba can hira$ bir korna ile onumden geciveriyor.

Herneyse, ucuz atlattik deyip, onumu de goremedigim icin 30-40km hizla ara yolda devam ediyorum. Ileride de o sari araba -ki taksiymi$- kenara cekmi$, herhalde mu$teri bekliyor deyip yoluma devam ediyorum. Birkac kilometre gittikten sonra, taksi heyecanli bir $ekilde arkamdan geliyor geliyor ve beni sollayip, yolun ortasinda, yolun 2 $eridini de kapatacak $ekilde duruyor. Bu arayol da oyle biryer ki, beni kesseler 3 gun sonra bulurlar cesedimi.

Derken di$aridaki yagmura aldirmadan, taksiden bir izbandut abi iniyor, arabama dogru yuruyor. Ben de cami aciyorum ve izbandut abi "kor musun birader" diye ba$layip, bogurtulerle devam eden bir monologa ba$liyor. Akabinde ben de size ilk paragrafta anlattigim $eylerden bahsediyorum, durumu acikliyorum, hata bende de var deyip kusura bakma diyorum. Ancak bu Angutyus Barthalemous'a soz anlatmak mumkun degil gibi gozukuyor. Bogurtulerini tekrarliyor ve birader biz saga cekiyoruz sen neden cekmiyorsun diye ekleyiveriyor.

Ben oruclu bir insan evladinin sabri ve yorgun bir hipopotamin sakinligi ile demi$ olduklarimi tekrarliyorum. Cok $ukur Bodozcan Amorphis karde$im dediklerimi kulaklarindan beynine iletebiliyor ve olay $oyle devam ediyor.

"Haaa abi eyvallah o zaman ben de ozur dilerim. Hem ben zaten senin arabaya bir$ey oldu mu diye durmu$tum. Patronun araba zaten bu hic sevmiyorum denyoyu" diyor ve yolumuza devam ediyoruz.

Yakinda cikacak olan, hayvan egitimi adli kitabimi edinmenizi tavsiye ediyorum.

:cool:

x-Acto
18/03/2004, 18:10
simdi bu taksici abi bogurdugu icin hayvan mi yoksa "abi ozur dilerim ben zaten senin arabaya bisey oldu mu diye durmustum" dedigi icin iyi kalpli mi? yoksa zor durumda kaldim bari sevimli gorunup yirtiyim seklinde hareket eden kivrak zekali bi abi mi?? :)

nookie.. biskrem vermeyi denedin mi??

redial
18/03/2004, 18:39
Daha bir kac ay once, koca bir kamyon memleketin en islek yollarindan olan e5'in en islek kesimlerinden birinde 2 tane ekip otosunun 20 30 metre uzaginda, durup dururken orta seritten sag seride cok keskin bir sekilde kirarak sag aynami aldi, ben ondan kurtarayim derken sol aynayi da yolun ortasindaki tretuvar (nasil yaziliyo bu?)a hediye ettim, Pilot efendi hic istifini bozmadan yoluna devam edince, ben enazindan tutanak tutulur da sigortadan parami alirim diye durdum, uzerine birde ekipten firca yedim; vay efendim, bir ayna icin yolun ortasinda durmusum, trafik birbirine girmis, ne dusuncesiz adammisim :) 25-30 kilometrelik israrli takibim sonucunda saga cekip durmak zorunda kalan 'pilot' kamyonundan elinde koca bir levyeyle indi, ve dialog suna benzer sekilde gelisti:
Pilot: Noolucak? Benimi duvucen?
Redial: Yok abi ne haddime, benim ayna senin arabaya carptida, hasar varmi onu merak ettiydim,
Pilot: Haaa, yok, koca arabaya ayna bisiy yapmaz...
Redial: Tamam abi ozaman seni yolundan aldim...
Pilot: Ne demek, herkes senin gibi dusunceli olsa memleket kalkinir...
...
Arabama bindim, Alo trafigi aradim, pilotun plakasini ve istikametini verdim, telefon numarami ve adimi aldilar, bir daha da arayan olmadi...

Tahmin edeceginiz uzere benimde arabamda levye olmasada saglam bir bijon anahtari var, ben de onu elime alsaydim, karsilikli birbirimizin kafasini kirsaydik, bu hayvan bir dahaki sefere daha dikkatli olurmuydu?
Peki Alo trafigi benim aramama gerek varmiydi? Olaya sahit olan ekip gerekeni yapamazmiydi?
Peki ben aradiktan sonra gercekten bu hayvana gereken yapilsaydi, bir daha boyle keyfi sekilde arac kullanirken en azindan iki kere dusunmez miydi?

Mingitau
18/03/2004, 19:28
@redial iyi kıvırmışsın :)

Şimdi benim şoför her zaman dikkatlidir diyeyim bari de arabalardan ve trafikten anlamadığımız ortaya çıkmasın :p

con_simit
18/03/2004, 19:39
Türk şöförü en asil duyguların insanıdır.

RaiST
18/03/2004, 19:54
Peki göbekte yeşil ışıkta "beklerken", ileri gideceğine geri gelip benim tampona bindiren arkadaşa ne demeli?

ASA
18/03/2004, 19:58
@x-Acto;
Herhangi bir tarti$ma durumunda en az 2 kere efendice durumu anlatin. Baktiniz anlamiyor ya cekin gidin ya da itle it olun.

:cool:

Sedat Atif
18/03/2004, 20:45
http://www.google.com.tr/search?q=cache:K5jry9vA974J:www.trafik.gov.tr/icerik/mevzuat/ftm_yonetmelik.doc+fahri+trafik+m%C3%BCfetti%C5%9F li%C4%9Fi&hl=tr&ie=UTF-8

Bu konuda tecrübeli olan var mı aramızda? :)

EAN, eklentideki animasyon çok hoşmuş :D