Tam Sürümünü Görmek İçin : 128 KabloNET ile 512 ADSL ayni fiyat mi?
Bonecrusher
15/03/2004, 21:37
gördügüm kadariyla KabloNET 90 küsür, ADSL de 100 milyon felan..
Iyi bir ADSL modem 100 milyonmus..
128 KabloNET 192K hiz sagliyormus..
elimde 64K KabloNET var,
128 K hiz sagliyor..
upgrade etmeyi düsünüyorum.
Ama 128 k alirsam fazla bir hiz farki getirmiycek..
peki 512K ADSL'ler neden bu kadar ucuz? Kesin bir pislik vardir.. :kihkih:
DotNetKid
15/03/2004, 21:42
hiç sanmıyorum.. ADSL 128 kullandım manyak hız.. (ttnete göre tabii..) zaten kablonet in iirencliğini bilmeyen yok ADSL 256 yı bi tanıdıgım kullanıyor önceden ADSL 128 K kullanmış biri ve çok memnun oldugunu söölüyor şu elektirikten net bağlantısı olayını Türkiye'ye getirseler dehşet olacak da hayrlısı bakalım ..
ADSL teknolojisi daha az maliyetli, ondan ucuz... daha da ucuzlar...
Bonecrusher
15/03/2004, 22:31
ekstradan telefon parasi var mi?
bir de oyunlarda daha yavas oldugu söyleniyor..
HiperAktif®
15/03/2004, 22:35
ADSL kullanıcılarının oyunlarda sorun yaşadığı ben de duydum..multiplayer oynarken şahitte oldum..
kablonet kullanıyorum rahatım..
iş yerinde adsl vardı..sık sık çuvallıyordu..
Zerzevat Adam
15/03/2004, 22:46
Bildiğim kadarıyla ADSL'in veri yollama/yükleme(upload) hızı daha düşük diyorlar. Bu sebeple oyun gibi sadece tek bir taraflı olmayan verilerin hem sunucu hem de istemci tarafından alınıp/verildiği hizmetlerde bu yüzden bir yavaşlama olabilir.
Bence de ADSL'in hizmetinin ucuz olması 256k gibi bir bağlantı alınabileceği için uygun. Hele ki şu kampanya esnasında.
Yani Kablonet'e 64k adı altından 128k alıp bir sürü bağlantı masrafı vereceğinize ADSL alıp biraz daha rahat edebilirsiniz. Kablo 128 sanırım ADSL 128'den daha hızlı ama fiyat olarak düşünürsen biraz daha paraya kıyıp 256k almak mantıklı...
Ekstradan telefon parasi yok, aylik sabit ucret var.
HiperAktif®
15/03/2004, 22:58
Yani Kablonet'e 64k adı altından 128k alıp bir sürü bağlantı masrafı vereceğinize ADSL alıp biraz daha rahat edebilirsiniz.
tesis ücreti (20 küsür milyon)
modem (kampanyalar yapılıyor) 1 dolar :)
aylık 60-70 milyon (yerine göre değişiyomuş :P)
adslden daha pahalı nasıl oluyor ?
adsl modemlerde öyle ucuz değil hani.
Zerzevat Adam
15/03/2004, 23:05
Sonuçta bir donanım alıyorsunuz ve ADSL Türkiye'de geniş bant için şu an çoğunluğun tercih edeceği bir hizmet yani geniş banta geçecek veya kabloneti değiştirecek olanlar için. Yani modemi rahatlıkla satabilirsinizde...
HiperAktif®
15/03/2004, 23:11
Telekom sitesinden ADSL indirimleri Haziran 2004'e kadar geçerlidir yazıyordu..
ben korkuyorum hazirandan sonrası için.
Zerzevat Adam
15/03/2004, 23:20
Sanmıyorum. Yani çok büyük bir artış olmaz ne kadar olur 5-10 en fazla 15 milyon TL. Çünkü zaten amaç neydi önce kampanya yapıp sonra herkesi zorunlu bağlamak değildi. Kablonet neden 1$'a veriyor 2 yıllık kesin abonelik olsun diye ve artıştan etkilenmiyorsun böyle abone olursan.
ADSL aldın ve adamlar bir anda korkutacak kadar yükseltti bu zaten zarardır. 5 milyon yükselttilermi yeterli zaten. Hele bu zamana kadar yaptıkları satışlara 5 milyon TL eklemek yeterlidir..
Ben bir suredir Kablonet kullaniyorum -yani 56k hezimetinden kurtuldum. Tabii bu arada gectigimiz yillarda "evden bir broadbande sahip olursam kabloyu belime takip taksimde cirilciplak dolanacagim sozu gecerliligini korumaktadir. Tek korkum sevgili Muharrem ve arkada$lari tarafindan once parmakliklar ardina sonra da duvarlari yastiklarla kapli bir odaya kapatilmaktir :D
Efenim 128k kablonet kullaniyorum ve cok memnunum. 2 aydir herhangi bir sorun ya$amadim. ADSL kullanicilarinin Online oyunlarda zavalli muamelesi gordugu dogrudur ve teknoloji nedeniyle bu degi$meyecektir. Ayrica ADSL'in santrale olan uzakligiyla performansinin ciddi olcude etkilendigini belirtmekte yarar vardir. Tek avantaji paso download etmek isteyenler icin daha ucuz olmasidir.
:cool:
HiperAktif®
16/03/2004, 00:30
Ayrica ADSL'in santrale olan uzakligiyla performansinin ciddi olcude etkilendigini belirtmekte yarar vardir.
bunu nasıl unuttum ya :)
ilk başta söylenmesi gereken şey ;)
IcenGuard
16/03/2004, 02:07
Alıntı:
ASA, mesajından alıntı:
Ayrica ADSL'in santrale olan uzakligiyla performansinin ciddi olcude etkilendigini belirtmekte yarar vardir.
bunu nasıl unuttum ya :)
ilk başta söylenmesi gereken şey ;)performans derken sadece bandwith duser.. bu seni nasıl etkiler etkilemez eger 2mbirlik filan baglantı istemiyorsan.. dusuk hızlarda sorun olmaz cunku zaten dusuk hızdasındır...
ayrıca bu gecikmeyi(latency(ping)) de dusurmez..
adsl de oyunların kotu calısmasının sebebi kucuk paketleri bekletip buyuk buyuk yollamasından mı kaynaklanıo ttnet in? tmm bilmiyorum aklıma bu geldi.. eger boyle bi sebep dense bunun cozumu var sanırım...
Heheh peki oyle olsun.
:cool:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.