PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Fişlenmek nasıl bir duygu

fatihhayri
15/03/2004, 18:22
İnternet siteleride fişlenme alanına giriyor ve biz şu na fişlenmişizmidir acep.

Acaba nediye fişlendik. :garip:

Ceviz kırdığımız içinmi?

con_simit
15/03/2004, 18:29
Bırakın bu saf numaralarını kardeşim. Buradaki şatanist, anarşik, open-source'çu fraksiyonların hepsinden haberimiz var. Ben IP'leri kaydediyorum. Ne olur ne olmaz. Belki server'ın diski uçar / kaçar. Yarın isteyen çıkarsa tasnif edilmiş biçimde elimde bulunsun.

con_simit
15/03/2004, 18:31
Haa, bir de maymuncular ve karşıtları var ki, maazallah duyar da çoşarlar, tekrar tartışmaya başlar deyu söylemedim.

epic
15/03/2004, 18:32
kimsenin kimseyi fisledigini sanmiyorum. daha fazla arastirmak, sadece holding medyasini takip edip yanlis bilgilenmemek gerekiyor arkadaslar. rahat olun.

HunTER
15/03/2004, 18:40
Acıkcası ben fıslenmeye benden habersız yapıldıgı surece karsı degılım.. Cunku bu sayade bı cok sucun henuz eyleme gecılmeden onlenebılecegını dusunuyorum.. Ornegın ıstanbulda patlatılan bombalar gıbı..

Sımdı eger bunun gıbı olayları tekrar yasamak ıstemıyorsak devletın bu tıp gırısımlerınede fazla ses cıkartmamız gerekıyor gıbı gelıyor bana..

Mingitau
15/03/2004, 19:45
yurt dışına seyahate giden var mı? :)

fatihhayri
15/03/2004, 19:49
@hunter

arkadaşlar size katılmak isterdim. Ama sadece biz fişleniyoruz herhalde baksanıza adamlar 1 hafta için İstanbul'u savaş alanına çeviriyor.

Bizim kiler anca şu memur dinci, öteki solcu diğeri bilememneci diye fişler. Gerisi faso fiso ..

ASA
15/03/2004, 19:58
HunTER'a sonuna kadar katiliyorum.
@fatihhayri;
Galiba senin her gun yapilan operasyonlarin hepsinden ve basina yansimami$ olanlarindan, her gun ele gecirilen terorist materyallerinden vb haberin var. Yoksa devletin veya ordunun istihbarat servislerinde onemli bir noktadasin da haberimiz mi yok?

:cool:

Ansugo
15/03/2004, 23:38
Acıkcası ben fıslenmeye benden habersız yapıldıgı surece karsı degılım.. Cunku bu sayade bı cok sucun henuz eyleme gecılmeden onlenebılecegını dusunuyorum.. Ornegın ıstanbulda patlatılan bombalar gıbı..

Sımdı eger bunun gıbı olayları tekrar yasamak ıstemıyorsak devletın bu tıp gırısımlerınede fazla ses cıkartmamız gerekıyor gıbı gelıyor bana..

Devlet gibi soyut birşeyin beni fişlemesini ben istemiyorum. Hatta bunu tüm benliğim ile reddediyorum.

Çünkü... Devleti yönetenler daha doğru bir ifade ile halkı yönetenlerin bu fişleri ne yönde kullanacağı asla belli değildir. Bir kominist ihtilal olsa bu fişlere göre sağcı olduğu belirtilen kişiler asılabilir. Ya da bir faşist ihtilalde kominist olanlar ip altına gidebilir. Yani devleti yönetenlerin keyfine göre, bu fişlere bakılarak iş görülür. Bu da bir yurttaş olarak, özgür bir yurttaş olarak benim işime gelmez.

Ayrıca suçun işlenmeden önlenmesi her zaman mümkün değildir. Örneğin bir naylon fatura düzenlesem bu suç olmaz. Ama bunu kullanırsam suç işlemiş olurum. Bunu internete ya da diğer yerlere nasıl kıyas yapacağız? Genişleterek mi kıyas edeceğiz daraltarak mı kıyas edeceğiz. Ya da "devlet", yani iktidarda ki siyasi parti bunu nasıl değerlendirecek?

Ben iktidarın oyuncağı olmak yani iktidarın keyfiyetine bağlı yaşamak istemem. Zira sokakta arkamdan birisinin yürümesi bile kimi zaman beni tedirgin eder. Arkamdan gelenin devlet olması ise beni geri geriye yürümeye teşvik eder.

Fiş'e hayır! Faturaya evet.

con_simit
16/03/2004, 08:35
@Ansugo:

Biz de seni Adolf Bey'in hatrına görmezden geliyorduk. Yabancı değildir, faşiktir deyu ses etmiyorduk.

Anarşik anarşik konuşup çocukların kafasını karıştırma. Bak arkadaşlar razı, sen ne diye arıza çıkarıyorsun.

Günün sözü: Tak fişi, bitir işi!

Not: Dün maazallah diyerek andık, bugün yine çıkmış şu maymun meselesi :)

nohurge
16/03/2004, 09:30
İnsana zorla kendini azınlık hissettiriyorlar...

fatihhayri
16/03/2004, 11:35
Fişlenmek isteyenlere bişey demiyorum.

Ama ben fişlenmeme hakkımı kullanmak istiyorum. Ama nasıl.

IcenGuard
16/03/2004, 11:51
Ultimate brain washing system
"bir alisveris bir fis" .... "bir alisveris bir fis"
Ben fis leri severim...

Ayrıca maymun yedekli acılmıstı biri giderse digeri var :)

Ali Sarı
16/03/2004, 12:00
Bu kadar fişçi arkadaş olduktan sonra fişleyici de olur tabi.

fatihhayri
16/03/2004, 12:16
Bu işi bide bir bilene sormuşlar:

http://www.haberturk.com/anasayfa/habermetni.haberturk?@=140563

:)

HunTER
16/03/2004, 12:46
Sımdı ben, ıhtılal yapmak ıstemedıgım ıcın fıslenmektende rahatsız olmuyorum desem alınmazsınız sanırım :)

Yanı benım gıbı sıradan bırını neden ve ne dıye fıslesınlerkı? Ben zaten buna guvenerek fısleyın benı dıyorum.. Kı boylece sorunu olanlar acıga cıksın ve onlar eyleme gecmeden once durdurulsun..

Dıger yandan sucun tanımı yasada yapılıyor.. Ve dogrusu benım mevcut yasalarlada bı sorunum yok.. Yanı kıtaba karsı gelme ıhtımalım olmadıgı ıcın yıne fısleyın benı dıyebılıyorum rahatlıkla :)

Hem elımde begenmedıgım yasaları yada begenmedıgım ıktıdarları degıstırmek uzere kullanabılecegım anayasal haklarda varsa bı kez daha fısleyın benı bundan hıc rahatsız olmam dıyebılırım rahatlıkla :)

Ansugo
16/03/2004, 13:09
Yanı benım gıbı sıradan bırını neden ve ne dıye fıslesınlerkı? Ben zaten buna guvenerek fısleyın benı dıyorum.. Kı boylece sorunu olanlar acıga cıksın ve onlar eyleme gecmeden once durdurulsun..

Her fişlenen sorunlu olacak diye bir kaide yok. Fişlenme keyfi bir durum.

Dıger yandan sucun tanımı yasada yapılıyor.. Ve dogrusu benım mevcut yasalarlada bı sorunum yok.. Yanı kıtaba karsı gelme ıhtımalım olmadıgı ıcın yıne fısleyın benı dıyebılıyorum rahatlıkla :)

o hiç belli olmaz. Yasaları da siyasiler yapıyor. Dün suç olan yarın suç olmayabilir, dün suç olmayan yarın suç olabilir. Bir de işin ihtilal dönemi var. Bir ihtilal olsa çıkarılan yasayı öyle güzel hazırlarlar ki bir bakarsın dünyanın en kötü insanı HunTER..

redial
16/03/2004, 13:30
Ben, zaten boyle bir mekanizma surekli isliyor saniyordum :)
O yuzden hic kafam takilmamisti mevzuya...

Ama simdi tepkilerden anladigim kadari ile bu fisleme isi gercekten de daha yeni basliyor...
Ne paranoyak adammisim ben...

HunTER
16/03/2004, 14:07
Bir ihtilal olsa çıkarılan yasayı öyle güzel hazırlarlar ki bir bakarsın dünyanın en kötü insanı HunTER

Mesela PHP sevmeyenler ıhtılal yaptıgında :) Ama sız sanırım benım nedemek ıstedıgımı anladınız.. Yanı fıslere ıhtılal oldugunda asılacak ınsanlar lıstesı gozuyle bakıp kotudur dersek ondan once zaten ıhtılalın pekte ıyı bısey olmadıgını gozden kacırırız..

Yanı hele bı ıhtılal olsun fıslerle yada fıssız zaten bırılerı asılmak ıstenıyorsa asılır..

ASA
16/03/2004, 16:57
Siz hangi yillarin Turkiye'sinde ya$iyorsunuz kuzum? Benim Turkiye'mde ikide bir ihtilal olup, adam asilmasi gibi bir durum soz konusu degil de...

Begenmiyorsan reddedeceksin, itiraz edeceksin, buna ragmen cogunluk kabul ediyorsa sen de ses etmeyeceksin, yine de sana dokunuyorsa gideceksin.

Mingitau
16/03/2004, 18:52
Demirelin cevabı güzel nereye çekersen o yöne gidiyor. Ne demişler can çıkar huy çıkmaz :D

fatihhayri
16/03/2004, 20:17
Genelkurmay: Fişleme yok!

http://www.ntvmsnbc.com/news/261780.asp

Ansugo
17/03/2004, 00:09
Siz hangi yillarin Turkiye'sinde ya$iyorsunuz kuzum? Benim Turkiye'mde ikide bir ihtilal olup, adam asilmasi gibi bir durum soz konusu degil de...

Neden sadece ihtilale takılıyoruz ki? Bu sadece bir örnekti.

Örnekleri çeşitlendirirsek :

Memurluğa giriş, atamalar, kadrolaşma, ihaleler vesairede de siyasi iktidarın durumuna göre bu fişler önemli olacaktır.

Yani bu fişler duruma göre diğer kişilerden bir adım geride olmanıza sebep olacak ve serbest rekabeti, suçsuz olma hakkınızı tümden elinizden alacaktır.

Yukarıda dediğim gibi fişleri dolduranların insafına kalıyorsunuz. Çok sakıncalı bir işlemdir bu.

"Böyle olursa güvenli mi oluruz?" ya da "Fişli sistem ile fişsiz sistem arasında ne fark var?" konularına hiç girmeyelim. Dengeli gelir dağılımı, işsizliğin çözümü, kültürel yatırımların fazlalığı, adalet gibi şeylere harcama yapılması "Log" tutmaktan daha faydalı bir güvenlik sistemidir.

Mesela dünyada herkesin bir eli yağda bir eli balda olsa idi terör olmaz idi. Amerika'nın tepesine uçak yağmaz idi. 30 bin Türkiyeli telef olmaz idi. Bir tren patlamasında 199 kişi ölmez idi. Savaş olmaz idi. İnsanlar açlıktan ölmez idi. Düşmanlıklar olmaz idi.

Demek ki yapılması gerekli yatırım (veya sarfedilmesi gereken düşünce gücü) fişlemeden ziyade diğer notmal alanlara kaydırabilse; yani; "bir terörist üret ve imha et" yerine "terörist üremesini engelle" yönüne kayabilsek herşey çok daha farklı olurdu.

Mingitau
17/03/2004, 00:19
Bacim gene ütopya ülkesine dalmış :p

Bacim Günaydın! 911 den sonra :D

acemi
17/03/2004, 00:36
Demek ki yapılması gerekli yatırım (veya sarfedilmesi gereken düşünce gücü) fişlemeden ziyade diğer notmal alanlara kaydırabilse; yani; "bir terörist üret ve imha et" yerine "terörist üremesini engelle" yönüne kayabilsek herşey çok daha farklı olurdu.

Bunu degerlendirmislerdir; fislemek daha ekonomik (ve hatta karli) bulunmustur.

Fislemenin icine gerektiginde telefon konusmalarinin dinlenmesi, ozel mekanlardaki konusmalarin dinlenmesi, gizli fotograf/video cekimleri ile izleme gibi ilginc faaliyetlerin de girdigini unutmamak lazim.

Bana gore devlet, bolgedeki en organize cete anlamina geldigi ve herhangi bir kutsiyeti olmadigi icin Uzanlar'in veya devletin insanlari takip etmesi/fislemesi arasinda hicbir fark yok. Uzanlar'in nasil boyle birseye hakki yoksa, devletin de yoktur. Tabii devlete ozel anlamlar yukleyenler, bu durumu daha hos karsilayabilir.

ASA
17/03/2004, 01:58
Fakirligin olmadigi, her yerde refahin surdugu bir dunya yaratilabilir ama korunamaz cunku tum insanlarin egosu yok edilemez.

Ansugo
17/03/2004, 21:04
Herkesin refah içinde yaşadığı yerde silaha gerek kalmaz. ( Var mı başka deyiş türünde cümleler kuracak olanlar ) :P

Bacim gene ütopya ülkesine dalmış :p

Ne dersek diyelim. Bir web sitesinde bile loglanmak istemiyorken, forumlarda gerçek adımızı yazmayı kimi zaman sakıncalı görürken fişlenmek ha?

xXx
17/03/2004, 22:38
fişleme yok istihbarat var ve buda gerek kkk gerek jandarma tarafından periyodik olarak aktarılır.

ASA
18/03/2004, 01:12
Herkesin refah içinde yaşadığı yerde silaha gerek kalmaz. ( Var mı başka deyiş türünde cümleler kuracak olanlar ) :P

Ne dersek diyelim. Bir web sitesinde bile loglanmak istemiyorken, forumlarda gerçek adımızı yazmayı kimi zaman sakıncalı görürken fişlenmek ha?

Forumlarda adimizi okuyacaklar herhangi birileri iken, bizim ozel dosyamizi okuyabilecek olanlar bu ulkeyi en cok seven, en vatansever olmasi gerekenlerdir, herhangi birileri degildir.

Ayrica gecelim bu heryerde refah olsa, silaha gerek kalmazdi muhabbetini. O zaman en refah icinde yasayan ben olacam, ustun irk yaratacam vs vs diyerek one cikan egomallar olacaktir yine de. Diyelim ki herkesin karni tok, alti kuru, keyfi yerinde diye o egomallarin pe$inden suru halinde gitmeyecekti. Ama yine de bir kac mal cikacak ve onu izleyecek, izlemese bile o egomal yine anar$isini yapacakti. Demek ki izlenmesi gerekli.

Sonucta fi$lenme yok denmi$ olay kapanmi$. Utopik ornekler verip hayatin gerceklerinden uzakla$manin da fazla anlami yoktur sevgili bacim, opuyorum.

Ansugo
18/03/2004, 01:36
Tom Kıruz'un oynadığı bir Şipilberg filmi varidi. Orada geleceği gören pisişik özellikli kişiler ile bir kişi daha suç işlemeden yakalanıp suç işlemiş gibi hapse atılıyordu.

Buradaki mantıksızlık suç işlenmeden suç işlemiş gibi sayılması.

Fişleme de buna benzer bir durum. Örneğin memuriyete gireceksin. Fi tarihinde demokratik hakkınızı kullanarak katıldığınız bir öğrenci eyleminde sizin haricinizde olanların çıkardığı olaylar dolayısı ile sizde fişlendiniz. Memuriyete girerken bu fişinize bakacaklar ve sizi geri çevirebilecekler. Hayatınız mahvolacak eğer girebilseniz bile yükselemiyeceksiniz.

Ya da bir sebepten fişlenmeniz sebebi ile ileride ünlü bir kişi olduğunuzda, bu fişte yazanlar "bir şekilde", sizin "durumunuza göre" basına sızdırılacak ve itibarınız tarumar edilecek.

Yani bir suç işlemeden suçlu gibi yargılanacaksınız.

Bu işin başımıza açacaklarının bir kısmı. Diğer konuştuklarımız ise "ideal" yani "mükemmel bir toplum" düşüncesine giriyor. Örneğin fişlenme, herkese önce elini uzatması gereken devletin, önce elinin tersini göstermesi ve sonra isterse elini uzatması sonucunu doğurur. Unutulmaması gereken kötülerin azınlıkta olduğudur. Bu sebepledir ki güvenlik gibi bir sebep ile çoğunluğun haklarını "örneğin gizlilik hakkını" elinden almak ve bunları toplum içindeki her zaman azınlık olan gurup için yapmak yanlıştır.

Ütopik örnekler deniyorda... Birşey yaparken onun ileride başımıza açacaklarını düşünerek yaparız. Birisine bıçak sapladığımızda hapse gireceğimizi biliriz. Ama hapisten kaçadabiliriz. Ben ise olabilecek olandan bahsediyorum. Olabilir de...

Genelkurmayın açıklamaları ise beni pek ilgilendirmiyor. Böyle bir işi yapacak olan ama eline yüzüne bulaştıran herkes böyle bir açıklama yapabilir. Ama belki de gerçek olan genel kurmayın açıklamasıdır. Herkesin doğru söylediğine inanan "refah içindeki iyi niyetli bir kişi" isek buna hop diye inanabiliriz. Ama dendiği gibi biz böyle bir toplumda yaşamıyoruz ve bu toplumun ütopik olduğunu biliyoruz, o zaman genel kurmayın açıklamasının yanına bir soru işareti koyalım, değil mi? : )

Mingitau
18/03/2004, 01:57
Baci ne dedin sen ?

HunTER
18/03/2004, 11:20
Acemıye katılıyorum.. Fısleme malıyetler goz onune alınarak verılmıs bı karardır.. Yanı emınım devletı yonetenler arasında da en az bızım kadar kafası calısan bırılerı vardır..

Neyse.. Aslında benım sorunum su, ben artık taksım ıstıklalde yururken bırden bı gurultuyle ırkılıp yuzume dogru fırlayan cam parcacıklarıyla kan revan ıcınde kalmak ıstemıyorum..

Yada en yakınlarımdan, "o gun otubusu kacırmıs olmasaydım tam o saatte bankanın onundeydım" sozlerını duymayı..

Yanı bırakınız yapsınlar, bırakınız gecsınler dıyebılecek luksumuz yok bana kalırsa.. Cunku yasadıgımız dunya ıcınde rahatsız toplumlar ve ınsanlar var.. Ve eger bunlardan korunmanın yolu gızlılık haklarımın bı parca ıhlal edılmesıyse soyleyecek bıseyım yok..

Cunku ben once "yasamak" ıstıyorum..

Not: Ansugo, ıdealındekı dunyayı yada o ıdeal dunyayı bende arzularım.. Ama dedımya o ıdeale ulasmak ıcın gereken surecte bırılerı olebılır ve ben bunu ıstemıyorum..

Ansugo
18/03/2004, 11:39
Neyse canım. Zaten sadece sosyeteler incelenecekmiş. Onlar düşünsün.

Ali Sarı
19/03/2004, 21:45
İlgnizi çekebilir :)

----- Original Message -----
From: "ahmetemin_ahiskali" <ahmetemin@gercekhayat.com>
To: <grupgercekhayat@yahoogroups.com>
Sent: Wednesday, March 17, 2004 6:10 PM
Subject: [grupgercekhayat] Besle, büyüt ve fişle!

ABD ve AB yandaşları, Masonlar, yüksek sosyete gibi unsurlar ilk
defa olarak resmi bir belgede, kamuoyu önünde bu denli açık bir
biçimde olumsuzlandılar.

HABER MERKEZİ
gercekhayat@gercekhayat.com

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın birimlerine Ocak ayı içinde
gönderdiği bir genelge, 10 Mart tarihli Hürriyet'in manşetinde ifşa
edildi. 'İlginç İstihbarat' başlığıyla verilen haber, bu başlığın
yumuşaklığıyla mütenasip olmayan bir sertlikle karşılandı basında.
Büyük bir fırtına koptu.
Asker, nasıl olurdu da, yetki alanını aşıp yüksek sosyeteyi,
masonları, uyuşturucu ve seks gruplarını, AB ve ABD yanlılarını
(muhiplerini) tehdit olarak görebilirdi?
Belgenin geri kalan kısmı 'klasik' nitelikte, 'irtica' yerini yine
koruyor. Bu 'irtica'nın nasıl yanlış tanımlanabildiğini de
tecrübeyle biliyoruz. Bu toprakların kimliğinin başlıca unsurunun
kovuşturmalar altında AB'nin, ABD'nin kucağına itilmesi; Yeşil Kuşak
Projelerine, AB lobilerine, Büyük Ortadoğu Planlarına 'alet' olacak
şekilde sapmalara sevk edilmesi hep bu yanlış tutumdan kaynaklanmadı
mı?
Mason teşkilatları, AB ve ABD yanlısı (muhibbi) kesimler, 'Manda ve
himaye kabul edilemez' deyip en zayıf halimizle dünyayı karşımıza
almışken, bugün 'egemenliğin paylaşımı' kisvesiyle mandayı ve
himayeyi cilalayıp tezgahın önüne yerleştirenler takibata konu
ediliyorlar.
Devletin, özellikle de ordunun politika değişikliğine gittiğini
söyleyebiliyor muyuz?
Meselelerin özünde, bugüne dek sürdürülen Batıcı politikaların
yattığını, bunda da en başta askeriyenin sorumluluğu bulunduğunu
unutmak imkansız. Bugün yeni bir kadro işbaşında da, eskilerin
yanlışlarını düzeltmeye mi çalışıyor? Bugün görev başında olanların
eski beyanatlarına bakalım:
Asker ABD'yle NATO ittifakı içinde, AB'ye girmek konusundaki azim ve
kararlılığımızsa Milli güvenlik Kurulu kararıyla sabit!
Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün 27 Mayıs 2003'te "Ben demokrat
bir insanım, bununla iftihar ederim. Batı değerlerini beğenirim,
çünkü bu Atatürk'ün yolu. 'TSK AB'ye karşı' tezi haksızlık. AB milli
hedef. Sadece her ülkenin kendine özgü şartları olabilir " dediğini
hatırlıyoruz.
30 Ağustos 2001'deki Zafer Bayramı Resepsiyonunda Genelkurmay
2.Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın söyledikleri de
hatırımızda: "Asker AB'ye karşı diyen, çarpılır.. Biz değil Allah
çarpar. Atatürk'ün laik, demokratik ordusu, çağdaşlaşmaya karşı olur
mu?" Büyükanıt, bir başka vesileyle de, Ankara Hilton Oteli'nde
düzenlenen Yunan Milli Günü Resepsiyonu'nda gazetecilerle sohbet
ederken "Biz söylemekten bıktık, anlamak istemeyenler, anlamamaktan
bıkmadı. 'TSK, AB'ye karşı değildir' diyoruz, ama bir kısım çevreler
anlamakta zorluk çekiyorlar herhalde. Ben tekrar ediyorum, TSK,
hiçbir şekilde AB'ye karşı değildir. Allah çarpar dedik, o da
korkutmadı, daha serti var millet çarpar" demedi mi?
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman'ın AB ve Batı ile ilgili
açıklamaları da Büyükanıt'ınkinden daha az şaşırtıcı değil.Yalman
Kara Harp Okulu'nda 2003-2004 eğitim öğretim yılı açılış töreninde
yaptığı konuşmada şöyle demişti:
''Bugün çağdaş yaşamın bir parçası olarak toplumumuzda yer alan
birçok yenilik Türk Silahlı Kuvvetleri kanalı ile Türkiye'ye
gelmiştir. Kemalizm, diğer bir deyişle Atatürkçülük; bu modernitenin
zirvesidir ve birçok talihsiz açıklamada olduğu gibi statükocu
değil, ilerici ve atılımcı fikirler ile çağdaşlığı hedeflemektedir
(.) Batı ile entegrasyonun tarihi öncüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin
Avrupa Birliği'nin ve demokrasinin karşısında olabileceğini akla
getirmek dahi mümkün değildir."
Belgenin Hürriyet'teki ifşasını takip eden gün içinde Genelkurmay
Başkanlığı bir açıklama yaparak belgenin sahihliğini doğruladı ancak
içeriğine ilişkin bazı incelemeler ve düzeltmeler yapılacağını
bildirdi. Düzeltmelerin boyük basının arzuları doğrultusunda
tahakkuk etmesi kuvvetle muhtemel. Basının önde giden kalemlerinin
II. Abdülhamit Han dönemine de saldırarak savunduğu Mason locaları,
AB ve ABD yanlıları, Yüksek Sosyete, Uyuşturucu ve Seks
gruplaşmaları çıkarılacak olursa geriye ne kalacağı malum.
Belgeye kökten karşı çıkanlar da yok değil basında ama onların da
bunu kendi fişleme mekanizmalarına güvenerek yaptıklarını tahmin
edebiliriz.
Biz yine de şunu sormak istiyoruz:
Devlet, diyelim ki bugüne kadar takip ettiği Batıcı politikaların
ürünlerine karşı dönüyor. Peki bu politikalardan da vazgeçebilecek
mi?
(HABER MERKEZİ)

KÖŞE YAZARLARI NE DEDİLER?

Basının 'fişleme' haberine ilk gün çekingen bir tepki verdiği
gözlendiyse de, ikinci, üçüncü gün derken şiddetli yazılar birbirini
kovaladı. Hakim tutum alaya alma ve sigaya çekme olarak görüldü.
Ancak, tek tük de olsa işin başka yönlerine dikkat çekenler olmadı
değil. Bu son tutuma Güler Kömürcü, Ahmet Turan Aklan ve Ahmet
Kekeç'in yazıları örnek teşkil ediyor. En şiddetli tepkiyi gösteren
yazarlarsa iki önemli şey yapmış oldular: 1. Orduya karşı yürütülen
yıpratma kampanyasındaki rollerini net biçimde ortay koydular. 2.
Tepkilerini dile getirirken, ordunun bugüne kadar izlediği Batıcı
politikaların bugün geldiği noktayla çelişkisine dikkat çekmiş
oldular.

Oktay Ekşi / Hürriyet (11 mart)
İnsanın aklına hemen Abdülhamid jurnalcılığı dönemi geliyor.

Türker Alkan / Radikal (11 Mart )
Özellikle cinsellik grupları... Gizli gizli ne yaptıklarını hep
merak etmişimdir. Allah bilir ne sapkınlıklarla uğraşırlar.

Mehmet Barlas / Sabah (11 Mart )
Allah, bu istihbaratı toplamakla görevlendirilen kaymakamların
yardımcısı olsun. Acaba NATO'da görev yapan veya Amerika'da,
Tampa'da irtibat görevlisi olarak bulunan Türk subayları da, "ABD
yanlısı" olarak fişlenecek mi?

Taha Akyol / Milliyet (11 Mart )
Daha vahimi, bugüne kadar hiçbir güvenlik sorununa yol açmamış çok
geniş vatandaş kitlelerinde "gözetleniyorum" kuşkusunun
yaratılmasıdır.
İsmet Berkan / Radikal (11 mart)
Belgeyi ve haberi okuduğumda, fişlenmeyecek kimsenin kalmadığını
gördüm.

Cüneyt Ülsever / Hürriyet (11 Mart)
Bu genelgenin ortaya dökülmesinin bir tek faydası oldu: AB
düşmanlarının kafa yapısı belgelendi!

Ahmet Tan / Akşam 12 Mart
Fişler tarihimize gölge düşürüyor. Talihimizi de karartıyor. Devir
değişiyor. Devran dönüyor. Ama fiş işi bitmiyor.

Güler Kömürcü / Akşam 12 Mart
Beşinci kol faaliyetlerini, binlerce ajanı, psikolojik savaş
metotlarını yapan-yaptıranları-kendisini kullandıranları tespit
etmek sizce suç mu oluyor? Ve anlamadığım niye bazıları üzerlerine
alınma yapıyor? Asker 'Ben herkesi fişleyeceğim' demiyor ki. Gerekli
tanım
yukarıda işte... Bu görevin adına nasıl basitçe 'fişleme' denebilir?

M. Ali Birand / Hürriyet 12 Mart
Ben, Avrupa Birliğine Türkiye'nin katılmasını arzulayan ve bu konuda
yazılar yazan bir insanım. Sizin için ben fişlenecek bir insan
mıyım?

Ferai Tınç / Hürriyet 12 Mart
Azınlıklar ve Masonların fişlenmesi istenirken, iki Sinagogun ve bir
Mason derneğinin son zamanların en büyük terör eylemlerinin hedefi
olmaları, bu zihniyetle ''çıkabilecek olaylara karşı tedbir
alma''nın da mümkün olmayacağının en çarpıcı örneği.

Sedat Ergin / Hürriyet 12 Mart
Türkiye'nin yüzünü Batı'ya çevirmiş olan Mustafa Kemal'in ordusunda,
keskin bir Batı karşıtlığının belli ölçülerde rağbet görebiliyor
olması, üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken bir durumdur.
İzlemeye alınan ruh çağırma seanslarından birinde, aşağıdan gelen
çağrıya kulak verip gelse ve bütün bu olanları görseydi kimbilir
nasıl dehşete düşer ve neler düşünürdü?

Tufan Türenç / Hürriyet 12 Mart
Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kaymakamlıklara yollanan
yazıda toplanması istenen bilgilerin ayrıntıları da akıl almaz
özellikler içeriyor.

Yalçın Doğan / Hürriyet 12 Mart
AB yanlılarını fişlemek ne demek?.. Artık belli ki Türkiye'de halkın
yüzde 80'i AB'den yana.

Çetin Altan / Milliyet 12 Mart
Genç militerler, ola ki bu yazıya da kızarlar. Lütfen kızmasınlar.
[...] Bir kez daha fişlenirsem de, ne yapayım; fişlerimle geçerim,
arkasından güneş doğmayan geniş kanatlı kapıdan...

Fikret Bila / Hürriyet 12 Mart
Avrupa Birliği'ne üye olmayı desteklediğini her fırsatta açıklayan,
ancak bu süreçte sürekli olarak AB üyeliğine karşı ve engel olmakla
suçlanan Türk Silahlı Kuvvetleri açısından hem olumsuz
değerlendirilecek hem de istismar edilecek bir olaydır. TSK
açısından da bir talihsizliktir.

Mehmet Yılmaz / Milliyet 12 Mart
AB'ye üye olmak, Türkiye'nin resmi devlet politikası.. Bu durumda
fişe ilk yazılması gerekenler Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve
Milli Güvenlik Kurulu üyeleri olmalılar..

Serdar Arseven / Tercüman 12 Mart
KKK tarafından kaymakamlıklara gönderilen 'fişleme talimatları"na,
gerçek niyeti bulandırmak için, satanistler, sosyetedeki
boynuzlular, lezbiyenler, medyumlar da eklenmiş... Oysa, burada bir
ilân var... TSK'yı bağlamayacak bir grup ABD'ye cephe almış...
(Sanki suç!..) Bu, ABD tarafından böyle algılandı...

Ahmet Turan Alkan / Zaman 13 Mart
20 yaşlarından beri fişlenmiş yaşamaya alışkın biri olarak,
çaktırılmadan fişlendiğini yeni öğrenmiş bu muazzez topluluğun
şaşkınlığını ve isyanını anlıyorum. Berbat bir histir;
yıllarca "beyaz Türk" sosyetesine mensup olmanın verdiği sarsılmaz
güven hissiyle yaşayıp dururken fişleniverdiğini öğrenmek kaskatı
eder insanı.

Canan Barlas / Tercüman 12 Mart
Fakir ailelerin AB ve ABD yanlısı çocukları yok mu?

Güngör Mengi / Vatan 12 Mart
Bizi Cumhuriyet öncesi İstibdat dönemi jurnalciliğine mahkûm
etmesinler.

Tamer Korkmaz / Zaman 12 Mart
Ankara bir eliyle AB yolunda ilerliyor; diğeriyle ise, "AB'ye girme
yanlısı" vatandaşlarının fişlenmesini emrediyor!

Ahmet Kekeç / Yeni Şafak 13 Mart
Fişleme sosyetik olduğu için mi (benzetme Hürriyet gazetesine
aittir) bu kadar tepki?
Taha Kıvanç / Yeni Şafak 14 Mart
KKK, demek ki, 'masonları' da ülke için 'tehlikeli' bir grup
sayıyor. Oysa, dünya çapında güç kaybediyor masonlar; her ülkede üye
sayıları geçmişle mukayese edilmeyecek kadar azalıyor.

Mine G. Kırıkkanat / Radikal 14 Mart
Eğer bu 'gizli' istihbarat sorularını doğrudan Amerikalılar
hazırlasaydı, kuşkusuz daha ciddi ve etkin olurlardı. Komutanlığın
kaymakamlara, kaymakamların da muhtarlara gönderdiği bir belgeye
de 'gizli' ibaresi koymayı, Laz Temel'e bırakırlardı.

Coşkun Kırca / Akşam 15 Mart
Böyle bir yazıda - dünyanın her yerinde laikliğin en etkili
savunucularından - masonlar genel olarak anayasal düzen aleyhine
faaliyette bulunma şüphesi altında tutulamaz ve pek açıktır ki
Amerika'yı veya Avrupa Birliği'ni beğenmek de, beğenmemek de, bu
tarz kuşkuları haklı göstermeye yetecek bir ölçüt değildir.

Osman Ulagay / Milliyet 15 Mart
Bu yazı, AB ve ABD yanlısı herkesi fişlemek hevesine kapılan yetkili
mercilere bir ihbar niteliğinde aynı zamanda. Evet, ben iddia
ediyorum ki işsizlik sorununun kökü dışarıda ve bu sorun
küreselleşmeyle yakından ilgili. Bu nedenle küreselleşmeyi
savunanlar da mutlaka fişlenmeli ve böylece işsizlik sorununun
çözümüne katkıda bulunulmalı.

Hasan Pulur / Milliyet 15 Mart
Bugün KKK'nın "fişleme talebi"ne karşı çıkıp, kan damlayan
kalemleriyle eleştiren, "Silahlı Kuvvetler'e karşı, demokrasiyi
savunan" zevatın, bir tarihte "12 Eylül" askeri yönetiminde neler
yazdıklarını merak etmez misiniz?

Yasemin Çongar / Milliyet 15 Mart
Dünyaya kepenklerini sıkı sıkıya kapamamış olan herkesin
fişlenmesinden yana olan yazı, Washington'da Türk demokrasisi
adına "kaygı verici" bulunuyor ama, haberi okuyan (Amerikalı) her
yetkilinin sorduğu asıl soru, "yazının yansıttığı marazi kafa
yapısının Türk ordusunun hangi kesimlerine, ne ölçüde egemen olduğu"
yönünde.

Gerçek Hayat haberleşme grubu. Yazılarınızı bekliyoruz
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/grupgercekhayat/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
grupgercekhayat-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Mingitau
19/03/2004, 22:16

Bu kadar eğlenceli yazı okumamıştım. Sağol Teyzecim. Helekin Canan Barlas' ın tek cümlesi beni yerlere yatırdı. Hani bazı kanunlar Anayasanın eşitlik ilkesinden dolayı bozulurlar :D

nohurge
19/03/2004, 23:45
Bugün demokratik haklardan miting, dilekçe ve benzeri hakları neredeyse sadece yasadışı örgüt sempatizanları kullanıyorsa, ya da bu hakları kullananlara o gözle bakılıyorsa bence bunun en önemli sebebi de bu fişleme mevzusudur. Ayrıca da Hürriyet'in öyle bir haberi bulup da komutanlardan izinsiz yayınlayabileceğine de inanmıyorum. Bilgi sızdırma olduğunu, bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Ne amaçla kim bilir.. Biryerlere gözdağı, aba altından sopa ... belki de ben paranoyak, bir suça ve/veya kendini azınlık hissetmeye eğilimli ancak bunun farkında olmayan; bunu farketmek için devletle işbirliği yapması gereken biriyim . Kimbilir?

Mingitau
20/03/2004, 01:18
Belki fazla saçmalıyor olabilirm ama miting dilekçe vs gibi haklar içine soktuğun şeylerden istenenler genelde işi çıkmaz yola sürüklerler. İşi kolaylaştırmak lazım değil mi ? ;)

Ansugo
20/03/2004, 20:55
Yahu Masonların ne işi var orada? Onlar mesleki dayanışma kulübü değil miydi?

Mingitau
20/03/2004, 21:46
Daha kokoreççiler, kitapçılarda var oranın içinde :p

Ali Sarı
20/03/2004, 22:18
Bu konu ile ilgili olarak medyanın tavrına ne demeli kıymetli bacılar?

İrticacıların fişlenecek olmasından/oluyor oluşundan değil de medyatik/sosyetik camianın(!) fişlenecek oluşundan bir yakınma sözkonusu medyada.

Bu sizce de ilginç değil mi?

Mingitau
20/03/2004, 22:56
Sevgili adaş Teyzecim,
farkında mısın bilmem ama şu sıralar ötek iya da beriki basında irticacılar fişleniyor diye kıyamet koparacak bir tek "akit vakit vs" var. Ki onlarda iktidarı rahatsız etmeyecek yayın yapmak duruömundalar... OK ?

Ali Sarı
21/03/2004, 00:26
Demek istediğim o değildi ablacım. "Öteki" medyada, irticacıların fişlenilecek oluşundan bir rahatsızlık duyulmuyor. Diğer kesimin fişlenecek oluşundan bir yakınma var.

Yani şunu diyorlar: irticacıları fişleyin, ona bi sözümüz yok, ama entel-dantel kesimle ne diye uğraşırsınız ki?

Mingitau
21/03/2004, 00:42
bu durum iktidarı rahatsız eder, derslerine iyi çalışmışlar :D 28 Şubat zamanı öteki medyanın durumunu hatırla. Olaylardan ders çıkarmışlar :)

acemi
21/03/2004, 16:27
Erkeklerin birbirlerine teyze, abla, baci diye hitap etmesi ne igrenc bir olaydir yahu. Buna son verilirse cok memnun olacagim.

Mingitau
21/03/2004, 19:40
erkek olduğumuz nerden anlaşılıyor ?

Ali Sarı
21/03/2004, 21:32
Erkeklerin birbirlerine teyze, abla, baci diye hitap etmesi ne igrenc bir olaydir yahu. Buna son verilirse cok memnun olacagim.

Bu şekilde hitap eden ve edilen siz olmadığınıza göre, bir sorun yok demektir. Ayrıca bu olayı ASA başlatmıştır. Hem iğrenilecek başka şeyler de bulunmaktadır. Sıralamada bu durumun çok da üst seviyelerde olmadığı kanaatindeyimdir.