PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : .net vs java...

Sahin
09/09/2002, 23:17
Her ne kadar .net in adı anılsada her yerde halen en son uygulamalarda bile java teknolojisi kullanılıyor.

Java teknolojisi
Nokia’nın bir diğer ürünü 3510i ise yine multimedya mesaj özelliğine sahip. Nokia bu ürünlerle beraber toplam dört MMS’li telefonu piyasaya çıkarmış olacak. 3510i’nin özelliklerine gelince; yeni ürün, Java teknolojisine sahip ve yüksek çözünürlükte renkli ekranı var.
Çok sesli (polyphonic) zil tonları da yüklenebilen yeni model, akıllı içerik yönetim sistemi sayesinde, kullanıcılara internet üzerinden logo, zil sesi ya da duvar kağıdı yükleme imkanı sağlıyor. 130 gram ağırlığındaki yeni model cep telefonu resim, oyun ve dosya saklamak için 4 MB kullanıcı hafızasına sahip.

Ne dersiniz?

Senol
24/01/2003, 16:04
merhaba,

bu aralar bu konuda genis bir arastirma yapiyorum. Bence gelecekte Application Server olarak iki sistem hakimiyetini sürdürecek. j2ee ve .net.

Yalniz j2ee bilgisayar dünyasinin devleri (ms haric) tarafindan desteklendigi ve de her tür platformda kullanilabildigi icin daha büyük bir paya sahip olacagini düsünüyorum. Buna Open Source ürünler ve onlarin arkasindaki community de eklenince j2ee'nin bu alandaki gelecegi parlak gözüküyor.

Selamlar
Senol

LoS.ToF
24/01/2003, 18:14
Yani.

acemi
24/01/2003, 23:05
konuyla ilgili aklima gelenler:

gecenlerde PHP ile ilgili bir yerlere bakiyordum. birisi, PHP'nin en buyuk eksiginin, bir uygulama sunucusuna sahip olmamasi oldugunu soyledi ki bence de cok dogru.

mono projesi var. .net'in acik kaynak kodlu versiyonu.

open source toplulugu acaba java'yi bu kadar benimsemeli mi sorusu var.

Black_Boyss
26/01/2003, 05:02
:super:

Senol
27/01/2003, 00:33
.net'in open source olmasini java'nin open source'u ile karistirmayalim, degil mi?

acemi
27/01/2003, 17:07
Neyin karistirildigini ben anlayamadim. Neye dikkat cektin?

Senol
27/01/2003, 17:23
demek istiyorum ki, .net'in kaynak kodu acik, yalniz .neti gelistiren, icine neyin girip neyin girmeyecegine karar veren MS. Java'da böyle bir durum yok. Java'yi sadece SUN gelistirmiyor.

Mingitau
27/01/2003, 17:35
.net in open source luğu filan yok!
Arkadaşlar mono ile belki .net ten farklı çalışan ama sonuçta c# ve .net in diğer getirilerinin kullanıldığı şeylerin kullanılabilmesini amaçlıyorlar nerede? Win harici sistemlerde...

Yani başlangıç noktası aynı gidilen yol farklı(ki bu çok önemli bişidir.) Sonuç aynı...

Arada ise kullanılan yöntemden dolayı hız flan falan gibi farklılıklar oluşacaktır. Benim merak ettiğim MS in bir süre sonra mono daha iyi olursa onun kodlarını ürünlerine sokup sokmayacağı nasıl olsa gizliler kise anlamaz...

acemi
27/01/2003, 18:06
Java ve .NET'in "aciklik" acisindan bir farki yok. Spesifikasyonlar herkese acik ama firmalarin (Sun ve Microsoft'un) gelistirdigi urunler kapali kodlu... Yeterince olgunlasmamis olsa da ikisinin de open source alternatifi var.

Yalniz bu urunlerle ilgili standartlarin belirlenmesi acisindan bir fark var. Her ne kadar open source topluluguna yakinligi bilinse de Sun, Java ile ilgili ozellikleri kendi belirliyor. .Net'i ise bagimsiz bir kurum belirleyecek.

Yalniz Java dunyasinda JBoss diye bir olay var ki bu bile Java'yi secmek icin yeterince onemli bir sebep.

acemi
27/01/2003, 18:09
Aslinda hatali yazdim. .Net'in ozellikleri degil, C# ve CLI ile ilgili kararlar bagimsiz bir kurum tarafindan belirlenecek.

darky_dark
23/03/2003, 01:27
ancak speclerini birilerinin belirlemesi gerekiyor; tabii ki bu da tekel olma sinirina getiriyor herseyi..

mesela jboss, bea web logic, apache tomcat bunlarin hepsi sun in servlet ve jsp speclerini uygulamis, ustune standardi bozmadan kendi eklentilerini getirmis urunlerdir; eger boyle olmasaydi birakin platform bagimsizligini; servletinizi tomcatten weblogic e gecirirken sorunlar yasayacaktiniz.. (yasaniyor ufak tefek sorunlar; yasanmamasi gerekirken :-) )

platform bagimsizligi javanin onemli bir avantaji; ancak isin icine jni girdigi zaman win32 de calisan 1 projenin solaris icin tamamen farkli bir versiyonunun cikartilmasi gerekiyor. gerci bu java ile degil de jni ile java dan native call yaptiginiz dil [genelde c++] ile ilgili bir problem.

sevgi, saygi..

_DD_

Sahin
02/04/2003, 18:54
Tekrar geldiğinde benimle irtibata geçersen sevinirim darky.