PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : PSde resmi transparan yapmak

sorunlu
11/03/2004, 19:23
Photoshop'da resmi transparan yapmak istiyorum. Boylece arkasindaki resim gorunebilsin. Bunu nasil yapabilirim?

Tesekkurler...

fatihhayri
12/03/2004, 13:16
transparan yapmak için.
resmi kaydederken File- Save for Web.. (ctrl+alt+shift) tıklayıp
sağdaki ayarlardan gif ve Transparency seçerek kaydederek diyecem

ama tam cevap oldumu bilemiyorum

orsa
12/03/2004, 18:05
transparan yapmak için.
resmi kaydederken File- Save for Web.. (ctrl+alt+shift) tıklayıp
sağdaki ayarlardan gif ve Transparency seçerek kaydederek diyecem

ama tam cevap oldumu bilemiyorum

ya Fatih hakikaten enterasan adamsın

o-z-a-n
12/03/2004, 19:18
Eğer layer la çalışıyorsan ki öyle olması gerekli, öndeki layer'ın opasitesini %100 den %70'e falan getirdiğinde istediğini elde edebilirsin. Bir diğer yol da feather kullanmak ama o daha karmaşık durumlar için kullanılabilir.

sorunlu
30/03/2004, 01:39
Ikinizin dedigini de yaptim ama maalesef olmadi.

Ozan senin dedigin yolla resim daha silik oldu o kadar.
Fatihhayri senin dedigin gibi yapinca da resmin kalitesi gitti. Boyle nokta nokta delikler olustu.

HiperAktif®
30/03/2004, 05:39
sorunlu transparan yapmaktan kastın nedir?
resme hafif geçirgenlik(yeni kelime) özelliğimi katacaksın yoksa resimdeki bazı bölgeleri tamamen arkasını gösterecek şekildemi ?

Sahin
30/03/2004, 08:39
Şu dosyayı Import-Export klasörüne kopyala sonra File>Exporttan yapabilirsin.

sorunlu
31/03/2004, 00:06
Hiper resme geçirgenlik ozelligi nasil birsey?

Sahin dedigin gibi yaptim ama Exportta bulamadim verdigin dosyayi. Photoshop 7 kullaniyorum.

Sahin
31/03/2004, 00:29
Şunun gibi bir şey olması lazım sorunlu.

HiperAktif®
31/03/2004, 07:41
Hiper resme geçirgenlik ozelligi nasil birsey?

Sahin dedigin gibi yaptim ama Exportta bulamadim verdigin dosyayi. Photoshop 7 kullaniyorum.
hani kadınlar şifon giyerler ya..
teni azda olsa gösterir..öyle bir geçirgenlik işte :p

Meteryus
31/03/2004, 10:06
Transparan yapacağın resmin arka fonu olmamalı sorun bundan kaynaklanıyor olabilir yani görünmemesini istediğin yerleri silmelisin bunun için araka fona çift tıkla onu da bir layer yap ve sil gitsin :)

ben hep orsa'nın söylediği yöntemle yapıyorum ve oluyor

o-z-a-n
01/04/2004, 14:09
kullandığın resimleri buraya koyarak tam olarak ne yapmak istediğini anlatırsan yardımcı olacak arkadaşlar çıkar sanırım.:)

Throll
05/04/2004, 21:35
Cevapların hepsi zaten doğru verilmiş transparanlıktan bahsederken layerların opactiy değerlerinin değiştirilmesi doğru seçenek olur zannediyorum. Tabi materyusun bahsettiği gibi arka plan renklerine dikkat etmek seçeneğide resimin belirginliğine fayda sağlayacaktır. Bunların dışında gene layer katmanlarından şeffaf olmasını istediğin bölümün özelliğini "Multiply" seçeneğini işaretlediğin takdirde bu geçirgenlik olayını halledeceğini zannediyorum.

Bunların sonucunda istediğin şeyin olmadığını düşünüyorsan maskeleme olayına bir gözat. Maskeleme istediğin gibi geçişleri sağlayacağın bir çözüm ama onda da transparan sorunun ortaya çıkabilir.

iL_Segreto
06/04/2004, 15:08
Yaa beyler sorunlu ne anlatmak istediğini kendi bilmiyorki

sorunlu
07/04/2004, 21:27
Bakin mesela http://www.efet.net/SF adresinde logomun arkaplani transparan. Ama sonuc gordugunuz gibi. PSD dosyasi http://www.efet.net/SF/logo.psd adresinde.

Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler

medy
11/04/2004, 01:16
dosyanızı
file
save as
formatını da tiff seçin ve altındaki layer kutusunun işaretini kaldırın... kaydet butonuna basın gelen pencerede save tranparency kutusunu işaretleyip ok deyin...
belki sorununuz halledilebilir...

lazkopat
12/04/2004, 14:48
yeni bir tane layer oluştur. daha sonra oluşturduğun layer'ın ayarlarından, transparency(opaque) ayarını yaparsan olur sanırım
kolay gele..