PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Visual Studio açılmıyor

hasansemre
08/03/2004, 12:13
Yeri burası mı bilmiyorum ama visual studio'da exe projesi açtığımda problemsiz olarak açılıyor derliyor herşey yolunda ancak web projesi açmaya kalktığımda şu hatayı veriyor.

---------------------------
Microsoft Development Environment
Visual Studio .NET has detected that the specified Web server is not running ASP.NET version 1.1. You will be unable to run ASP.NET Web applications or services.
Tamam Yardım
bu sık sık root klasörünün yerini değiştirmemden mi kaynaklanıyor acaba!

x-Acto
08/03/2004, 12:43
ASP.NET icin gerekli bilesenleri yuklememissin... yukleme sirasinda bilesenleri secerken web development i da secmen gerekiyor...

muharrem_tac
08/03/2004, 15:13
Anladığım kadarıyla bilgisayarınızda IIS yüklü değil . .NET Framework 'ü kaldırın , IIS 'i kurun ve .NET Framework 'ü yeniden yükleyin .

DaesAgelmar
08/03/2004, 17:56
bu arada eğer xp kullanıyorsanız sp1 yüklemesini yapmadan acaip sorun çıkartıyor kurulum esnasında haberiniz olsun

hasansemre
09/03/2004, 14:39
Hayır ilk kurduğumda çalışıyordu web application'lar daha sonra bu hatayı vermeye başladı.
İİS yüklü ancak dediğinizi deniyeceğim ben sürekli root değiştiriyorum ondan kaynaklanma ihtimalide olabilir.
Sp1 yüklü güncellemeler falan hepsi tam zaten kurulumu yaptım 6 aydır çalışan .net geldi 3 gün önce tak diye durdu.

Hepinize cevap vermiş oldum :) yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler muharrem tac senin dediğin işe yaramaz ise yeniden kurulum eziyetine 2-3 saat kadar katlanıcaz sanırım :Pp

hasansemre
15/03/2004, 23:43
frameworkü kaldırdım iis'i kaldırdım tekrar iis kurdum bide framework kurdum artık webapplication'lar çalışıyor.
Herkese teşekkürler.