Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel ve frehand yarışını kim kazanacak?
Arkadaşlar, bu günlerde ve daha öncelerde de gündemde olan Corel' mi Frehand' mi sorusu sizce nereye varacak. Foto ve grafik konusundaki arkadaşlığı konusunda şahsen corel'den çok memnunum. Foto edit zaman kazandırıyor. Ordan oraya koşturmuyorsunuz. Ama Frehand' de yaptığım araştırmalarda bugüne kadar böyle bir özellik bulamadım. Photoshop'a gideceksin düzelteceksin. Sonra import edeceksin. Uzun iş....
HiperAktif®
08/03/2004, 13:01
corel kazanacak.
Hiperaktif seni tanıyabilirmiyim, ne üzerine çalışıyorsun? Corel düzeyin nedir? Ajans, Matbaa, merak, repro....
HiperAktif®
08/03/2004, 14:08
corel kullanmıyorum..en azından şimdilik ;)
ancak kullanan birini referans alıyorum..daha öncede böyle corel ile ilgili konuda onu referans aldığımı belirtip cevap vermiştim..
teşekkür ederim. Corel kullanan arkadaşın aktif kullanıcı mı? yani repro(renk ayrımı), ajans....
HiperAktif®
08/03/2004, 14:13
matbaa çalışanı değilde matbaaya baskıya hazır işler yollayan birisi :)
bir gün beraber sohbet edelim, arkadaşını da çağır, bilgi payşımı, anlarsın....
ben de Web' e biraz yabancıyım. Her türlü tasarım reklam metni,logo, uçururum ama web,bana yabancı belki yardımcı olursun.
HiperAktif®
08/03/2004, 14:25
arkadaşım değilde abim diyelim ;)
web sitesini yakında açacak bildiririm sana. ;)
Eğer ortada bir yarış varsa hiçbir zaman bimeyecek. Genelde hangisine alıştıysan öyle gidersin. Ben ileri seviyede coreldraw kullanıcısıym fakat çok sayıda imaj içeren işleri freehand'de yapmayı tercih ederim. Çünkü linkli çalıştığı için daha hem de çok daha hızlı. Bu link özelliği ile resimleri tekrar import etmene gerek kalmadan PS'de düzenleyebilirsin.
Beklerim. ICQ 'm devamlı online.....
Eğer ortada bir yarış varsa hiçbir zaman bimeyecek. Genelde hangisine alıştıysan öyle gidersin. Ben ileri seviyede coreldraw kullanıcısıym fakat çok sayıda imaj içeren işleri freehand'de yapmayı tercih ederim. Çünkü linkli çalıştığı için daha hem de çok daha hızlı. Bu link özelliği ile resimleri tekrar import etmene gerek kalmadan PS'de düzenleyebilirsin.
ben de ileri seviyede kullnaıcıyım. Açık söylemek gerekirse 7 versiyonundan sonra Corel' de muhteşem ilerlemeler oldu ve çok memnunum. Photo edit çok zaman kqazandırıyor.(problemli müşteriler için bire bir) 10' un yavaş olduğunu biliyorum. Ama ben 9 kullnıyorum. 1Gb ram 2.6 işlemci ve 128 mb ekran kartı çok uyumlu ve süratli 90-100 mb İşlerle hiç beklemiyorum.
Corel'in çok yol katettiğini kabul ediyorum. Fakat son iki versiyonunda aman aman bir gelişme ya da özellikle reprodüksiyon işleriyle ilgili hata düzeltmeye gitmediler. Örneğin v9'da düzeltilen mitter limit problemleri, pantone renkklerin üzerindeki gölgelerin hatalı çıkması, color styles'daki problemler... bunları çoğaltabiliriz.
Version 12 için bir yorum yapmıştım. http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=6743
Burada da söylediğim gibi corel firması artık bütçeyi başka tarafa kaydırıyor diye düşünüyorum.
CorelDraw'ın en iyi özelliği ise align (hizalama) işlemlerini piyasadaki diğer programlardan çok çok daha hızlı yapabilmek ve grafiği hızlı ve kaliteli bir şekilde görebilmek.
Neticede her programın (vektör tabanlı) diğerlerinkinden daha iyi yapabildiği işler var. Fakat Corel her zaman daha derli toplu, daha çabuk öğrenilebilen fakat aynı zamanda bitmapleri embed çalıştığı için de daha yavaş bir program olarak varlığını sürdürecektir.
bitmapleri embed kullanmayabilirsin veya arayüzleri değiştirip bu özellikten vazgeçebirsin.
veya gömdükten sonra clip edersen daha hızlanır zannediyorum
kurşat, dostum yorumlarını okudum, 11'in hem mac hem de ps de çalışabildiğini ETİ' den söylemişlerdi. Hiç 11 kullanmadım. Mac te çalışan coreller hakkında ne düşünüyorsun
coreli 6 versiyonundan beri kullanirim, ama hic bir zaman onu freehand ile kiyaslamaya kalkmadim. bana cok anlamli gelmiyor.
kursad,
korelde import ettigimiz bitmapleri external olarak import etmek nicin saglikli degil aydinlatirsan sevinirim. Bu yorumunu bir kac konuda daha gormustum yanlis hatirlamiyorsam)
:kuuul:
HİÇ BİR ŞEYE DEĞİŞMEM..
PHOTO IMPACT 10
bitmapleri embed kullanmayabilirsin veya arayüzleri değiştirip bu özellikten vazgeçebirsin. veya gömdükten sonra clip edersen daha hızlanır zannediyorum
Bitmaplari embed kullanmamak corel için oldukça problemli. Freehand, quark ve illustratordeki gibi linkleri sağlıklı işletmek mümkün olmuyor. Ayrıca clip etmek maskelemek (powerclip) ise bu işlem çalışmayı hiçbir şekilde hızlandırmaz.
kurşat, dostum yorumlarını okudum, 11'in hem mac hem de ps de çalışabildiğini ETİ' den söylemişlerdi. Hiç 11 kullanmadım. Mac te çalışan coreller hakkında ne düşünüyorsun
Mac'te corelle hiç çalışmadım. Fakat çalışanlar PC versiyonundan daha da kötü olduğunu söylüyorlar.
kursad,
korelde import ettigimiz bitmapleri external olarak import etmek nicin saglikli degil aydinlatirsan sevinirim. Bu yorumunu bir kac konuda daha gormustum yanlis hatirlamiyorsam)
Corel'de linklerde probem oluyor çünkü link denetimi sağlıklı değil. Bir external tiff belgesini linklediğinizde reproya götürmeden önce mutlaka dosyayı embedlemek gerekiyor. Çünkü filmçıkışa gittiğinde tiffler link çözünürlüğü olan 45 dpi de kalabiliyor. Ayrıca eps linklemek ayrı bir problem. Corel Linklenen eps dosyalarına antialiasing uygulanmış gibi yumuşaklık veriyor. Yani eps dosyasının içeriğini değiştiriyor.
ben önce freehand kullandım.sonrada corele geçiş yaptım.onda takılı kaldım.bu yarış tı bunun hakkında muhabbetti hiç bitmicek biliyorum.ama ben oylama yapılsa oyumu iyi kullanıcıya verirdim.corelle free nin neler yapabileceği kullanıcının marifetine kalmış.yani yapılan işlerin bi standartı yokki yarıştırabilelim.
her güzel iş yapıpta göz zevkimize hitap eden arkadaşada buradan teşekkür ediyorum :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.