Tam Sürümünü Görmek İçin : Visual Basic ve Oyun
ZuLuuuuuu
28/02/2004, 11:05
Merhabalar vb öğrenmeye yeni başladım. Öğrenmeye başlamamın iki nedeni var :
1- İnternet üzerinden kullanılabilecek programlar yaratma. (Mesajlaşma sistemi gibi örneğin)
2- Oyun programlama.
Elbette bunlar basit işler değil biliyorum. Web programcılığı hakkında bilgi sahibiyim ve windows programcılığına geçmek kolay olsun diye VB'i seçtim. Sanıyorum öğrenmesi en kolay dillerden biri özellikle de ASP'den sonra. Yalnız aklıma gelen bazı sorular da:
1- VB ile icq gibi bir program kodlanabilir mi?
2- Oyun olarak da strateji ve platform türü oyunlara ilgim var. VB'de örneğin bir Abuse (ya da Sonic) kodlayabilir miyiz veya StarCraft?
Benimle bağlantıya geçersen belki yardımcı olabilirim.
mailto: kro_ze@hotmail.com
wildwolf
01/05/2004, 22:49
arkadaşım icq işini bilmemde bende senin gibi vb ve bu oyun derdine girdim yaklaşık bir senedir vb le ugraşıyorum daha halen 3d bir pyun yapamadım ama 2d de sana yardıncı olabilirim belkide ortaklaşa bişeyler cıkarırız mail'im: wild_wolf_36@hotmail.com
Merhabalar vb öğrenmeye yeni başladım. Öğrenmeye başlamamın iki nedeni var :
1- İnternet üzerinden kullanılabilecek programlar yaratma. (Mesajlaşma sistemi gibi örneğin)
2- Oyun programlama.
Elbette bunlar basit işler değil biliyorum. Web programcılığı hakkında bilgi sahibiyim ve windows programcılığına geçmek kolay olsun diye VB'i seçtim. Sanıyorum öğrenmesi en kolay dillerden biri özellikle de ASP'den sonra. Yalnız aklıma gelen bazı sorular da:
1- VB ile icq gibi bir program kodlanabilir mi?
2- Oyun olarak da strateji ve platform türü oyunlara ilgim var. VB'de örneğin bir Abuse (ya da Sonic) kodlayabilir miyiz veya StarCraft?
1- evet mumkundur
2- Hem evet hem hayır. Bunları yapabilirsiniz. Ama sorun sudurki performanstan memnun kalacakmısınız? Birde soyle bir olay vardır; VB oldukca kolay bir dildir ama advanced konularda genelde aciz kalır. (threading ornegin) Neden bu advanced konularda bosu bosuna ugrasacagınıza, daha zor ama kulllanıslı bir dil kullanmıyorsunuz? Bu dikkate alınması gereken bir konudur.
gurelcenk
02/05/2004, 02:02
1- icq gibi mesajlaşma sisteminin client'ini çok rahat yazarsın,server da yazarsın ama bende performansından şüphe ederim...
2-oyunda programlarsın,biraz kasar ama yaparsın... ama piyasadaki oyunlar ne ile yapılıyor diye sorarsan çoğu visual yada borland c++ derim..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.