PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Acil Cevap PLS...

quisimodo
22/02/2004, 19:29
Biz iki arkadaşlla kendimize ait sitelerimizi ve başka bir arkadaşın sitesini
evde kurduğumuz iis server üzerine yükledik ve normal olarak çalıştırdk ancak
busitelerer internet üzerinden ulaşmak istediğimizde ne gibi adımlar inzlemeliyiz bununla ilgili internette biraz araştırdım ve mx ayarlarından falan ve bunları host firmalarına bildirmemiz gerektiği göyleniyor ama biz hosting firmasına vermiyoruz kendimiz evden bu işlemi yapampazmıyız bu arada 512k adsl bağlantım var makina amd 2.5

normalde her sitenin kendine özel bir ip adresi olaur ama biz tek adsl bağlantısı yani tek ip ile bunu nasıl bir serverda 3 site olarak çalıştıracagz

çünki host firmalarıda sanrım bir serverde onlarca site barındrıyor bu mümkünmü mümkünse nasıl

yardımcı olursanz sevinirim

fatihhayri
23/02/2004, 16:01
Bu konu daha önce bu forumda açılmıştı ama hangi konuda olduğunu hatırlayamadım. Biraz arştırırsanız bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

yemre
23/02/2004, 17:13
iis de site tanımlamalarından aynı ip ye farklı siteler yükleyebilirsin.... bunu yolu tanımladığınız site özelliklerine iis den girin....

orada ingilizce için

web site ---- advanced ---- add ---- host header name

ayarları sanırım işini görür

Okan
24/02/2004, 01:34
Öncelikle serverınıza webhost yayını için gereken sunucu programını kurmanız lazım bu programlar bilgisayar dergilerinde sık sık yayınlanıyor hatta FTP bile kullanabilir hizmet verebilirsiniz. Ancak şunu belirteyim bende bir host firması sahibiyim birdefa sabit ip gerekli bunu postaneden edinin. Daha sonra 512 bağlantı yeterli olmaz çevrenizde veya aynı postaneye bağlı insanlar belki çabuk girer ama sitenize aynı anda 10 kişi girerse site kitlenir. Açılmaz. en az 3000 Mega Bit çıkış gerekliki aylık trafiği kaldırsın Sunucu.
Kendi ip adresinizi www.showmyip.com dan öğrenebilirsiniz sunucu aktifken ip adresinizi internetadres çubuğuna yazmanız yeterli olacaktır. Bunun dışında siteyi domainle açmak istiyorum derseniz sabit iplerinizi host firmasına domain tescil ettirdiğiniz veya ettireceğiniz firmaya bildirmeniz gerek Nameserv lar oluşturularak sabit iplerinize yönlendirilir. Nameserv lar dahil evde yapmak isterim derseniz sisteminizin Linux veya Windows NT serilerinden olması şart isteğinize ve sitenize göre tercih sizin. Daha sonra bir sunucu kurulumu ve iss ayarlarini tam bilen birinin tüm bilgisayarı ayarlaması gerekir fakat şu var o şekle sokulan bir bilgisayarda daha sonra oyun müzik vs kullanamazsınız kullanırsanız server serverlıktan çıkar bozulur bozulduğunda onarımı zordur.

Kolay gelsin...

Saygılarımla ( Okan )