Tam Sürümünü Görmek İçin : Yazılım Şirketi
Merhaba arkadaşlar.Bu konuyu daha önce açmıştımfakat host sorununda sonra kaybolan konular arsında olan bir konu oldu.
Bu konu hakkında tekrar sizden bilgi almak istiyorum.
Hakkında bilgialmak istediğim bir yazılım şirketinin iş akış planı.
Bir yazılım şirketi talebi kimin hangiyolda siparişini alır ve yürütür?
ben gelen taleple ilgili bir akış şeması çizdim.
İŞ AKIŞ ŞEMASI (http://myo.mersin.edu.tr/mehmet/isakis.zip)
bu şemayı daha da sağlam ve geliştirmek istiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.zamanım 5gun gibi kısa bir zaman.lütfen en küçük yorumlarınızı bile esirgemeyiniz...
slm
bu sekilde bi is akisi bence hatali olur.. birim bazinda cikarmalisin bence.. Satis & pazarlama, muhasebe, ürün gelistirme gibi..
- ilk talep her zaman musteriden gelmeyebilir.. ihale alinabilir
- talebin standart olup olmadigini anlamak icin mutlaka analiz yapman gerekir.. analizde geri bildirim gerektiren bir surectir..
Analiz
Analiz raporunun yazilmasi
Musteri onayinin alinmasi
Onay verilmisse Next, verilmemisse basa don gibi..
- odemenin yeri anlasmaya gore degisebilir..
- Kullandigin dil biraz daha standart olmali, "Program test ediliyor" gibi bi ifade kulak tirmaliyor.. Program Testi - Hata var mi - daha uygun olur bence..
- Soyutlama da hatali gibi.. nasi desem.. bazi yerlerde Muhasebe, Musteri gibi ust seviye bi bilesen kullanmissin bazi yerlerde Algoritma hazırla gibi daha alt seviye stepler kullanmissin.. burda muhasebe musteri gibi genel kavramlar kara kutu gibi duruyor.. kara kutular da is akis semalarinda olmaz.
- mesaj tarihi 22 +5 = bugunu tarihi.. galiba gec kalmisim..
istersen devam ederiz...
bi de mutlaka bitis olmasi lazim.. ve tum uclarin mutlaka bu bitise donmesi lasim.. acik uc kalmayacak yane..
evet fikirleriniz güzel. Acaba sizden aklınızdaki iş akış şemasını çizmenizi istesem çokmu şey istemiş olurum.
evet :)
bunun yerine beraber fikir yurutmeyi teklif ediyorum.. Kendi sirketini kurmus, krizde iki sene idare etmis akabinde iflas etmis :) biri olarak bu konuda yardimci olabilecegimi dusunuyorum..
bi de okulda sistem analizi uzerine bayaa bi calismistim..
bir tahmin.. acaba kendi sirketini kurmak istiyor olabilir misin?? baska bi mesajin nedeniyle boyle bir yargiya vardim..
beraber calisma konusunda kesinlikle ciddiyim..
kolay gele
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.