Tam Sürümünü Görmek İçin : Nerede Kalmıştık
Nerede kalmışsak şimdi biraz daha gerisindeyiz. Maalesef bütün çabalarımıza ragmen aldığımız son yedeğe ulaşamadık bu nedenle hem sitede hem forumda yaklaşık 2,5 ay geriden başlayıp yolumuza devam edeceğiz.
En azından %90'ını kurtardık verilerimizin ama çok büyük ölçüde kaybımız var yinede ama en kısa zamanda telafi edeceğimize inanıyorum.
Halen sitede ve forumda eksiklikler ve aksaklıklar var en kısa zamanda gidermek için bütün gücümüzle çalışıyoruz.
Yayınımızdaki kesinti ve kayıplardaki sorumsuzluğumuz yüzünden admin arkadaşlarım adına herkesten özür dilerim. Büyük bir ders oldu tekrar olmayacaktır.
Hocam ne oldu?
Sadece sunucu kaynaklı mıydı problem?
Sevgiler,
Eski serverden yapılan açıklama bu şekilde idi, maalesef bizim dataların bulunduğu HDD'e FBI tarafından el konulmuş ama artık şu saniyeden itibaren bunu geride bıraktık.
FBI kim oluyor. Derrmişimm :D
Bana gayet ciddi yapılan açıklama bu ama bu konuyu büyütmeyi hiç düşünmüyorum olan oldu artık önümüze bakmak zorundayız.
Evet hocam,
Çok daha iyi olacak inşallah.
Bir şey değilde fixman'ın 815 mesaja inmiş olması korkutuyor beni :)
muharrem_tac
21/02/2004, 06:11
İnsanların-toplulukların başına bu tip şeyler de geliyormuş demek ki . Allah beterinden esirgesin . Bundan sonrası için daha dikkatli olunur inşaallah .
Her şeye rağmen ceviz.net 'e yeniden kavuşmak güzel .
Volkan Uzun
21/02/2004, 06:37
hayirlisi olsun bakalim
bu arada opera ile surf ederken, hersey bir yerde, ozellikle post replydeki sagdaki buttonlar ve smileyler
Sedat Atif
21/02/2004, 10:03
Şükürler olsun!
Sedat Atif
21/02/2004, 10:08
Gelir tamamlar valla :p
Ne güzel işte, gelsin tamamlasın. :p
daha fazla irdelemek istemiyorum ama neden el konulmus olunabilirki?
Mingitau
21/02/2004, 10:45
Uppss...
FBI ha? Ulusal Güvenlik....
Kim elleKede üyesikin?
Bu yedeğin alınması iyi olmuşta ancak şöyle bir durum var, ewrim devrim hikayeleri kaynıyor çevre...
bu FBI fazla olmaya başladı ama
neyse ceviz'e yeniden kavuşmak güzel. ceviz olmadan internet sıkıcı geliyo yaaa
Mingitau
21/02/2004, 12:33
Dejavu on avatar problems :D
Ehm bizim MIT de onların Hdd sine el koysun:)
Neyse geçmiş olsun diyelim.
Geçmis olsun...
Bazen yeniden baslamak, daha iyi motive ediyor insanlari. Belki bu sekilde faydasini goruruz bu aksakligin...
realmusti
21/02/2004, 13:31
içimden küfür edesim geliyor fbi a sinir oldum olayı öğrenince ne yapmaya çalışıyorlar bunlar yaw.Sinirlerim bozuldu bu amerikan öküzlerine hayret bişi yaw.
Allah dan yedeklerimiz varmış.Çok şükür.
HiperAktif®
21/02/2004, 13:53
:(........
Hmmm... Bu bahaneyi bir yere not alayim. Ileride hosting isi yapar da verileri kaybedersek "Efbiay makineye el koydu, yapacak birsey yok" derim.
Ne diyelim, geçmiş olsun... Biraz bocalama olacaktır ama yine eski heline, hatta daha iyi bir yere getirebiliriz forumu.
Adrenalin
21/02/2004, 18:57
İngilizcesi olan arkadaşlar
http://www.sparkhost.com/
Adresinde daha ayrıntılı olarak açıklamayı okuyabilir :) Benimde sitem ve ircim uçtu.
Ah Ef Bi Ay
Zerzevat Adam
21/02/2004, 19:09
Yahu tam olarak sorun nedir :(
Mingitau
21/02/2004, 20:01
İngilizcesi olan arkadaşlar
http://www.sparkhost.com/
Adresinde daha ayrıntılı olarak açıklamayı okuyabilir :) Benimde sitem ve ircim uçtu.
Ah Ef Bi Ay
23 Şubat' ta sunucular FBI tarafından Sparkhost' a ulaştırılacakmış. Salı günü ellerinde olmasını tahmin ediyorlar, FOONET in datacenterlarına baskın yapılmış.
Bu arada sparkhost' a kayıt olduğun mail adresine yeni ircd ipin ve hosting ile ilgil ibilginin gelmiş olması lazımmış, gelmediyse, support@sparkhost.com adresine mail yollamanı istemişler.
Hosting olarak kayıplarınız için gerekli uzatma yapılacakmış.
Bu arada ticari olarak kaybın varsa, bunun belgeleyip FBI dan / FOONET' ten bunun tazminini isteyebilmen lazım.<Bunu ben ekledim, avukatınız ile görüşürseniz iyi olur.>
Hah $oyle. Kusura bakmayin arkada$lar, 2-3 aylik yoklugumun izlerini ancak bu $ekilde silebilirdim, FBI'dakiler sadece gorevini yapiyordu uzerlerine gitmeyin fazla. :D
:cool:
con_simit
21/02/2004, 21:16
Dikkatsizliğim için tüm ceviz.net ailesinden özür dilerim.
Yaptığım küçük bir dikkatsizlik neticesinde, NSA fakirin ceviz.net'le olan ilişkisini çözmüş ve bu bilgiyi FBI'a ulaştırarak operasyon emri vermiştir. Fakir, kendilerine ulaşarak "istediğiniz bilgiyi yollayayım, ceviz'i rahat bırakın" dese de, elin gavurunun (bilhassa Amerikalı olanının) zeka seviyesi ve tıyneti bu nevi bir delikanlılığı anlamaya namüsait olduğundan sonuç alamamıştır.
Yedeklenen verilere ulaşma çabalarımız sürmektedir. Ama Türkiyeden gelen tüm bağlantı taleplerini blokladıkları için, uygun bir yurtdışı bağlantısı bulunmaya çalışılmaktadır.
Buradan kendilerine bir kez daha sesleniyorum:
Kara Murat benim!
NSA ceviz'i rahat bırak!
Benimle oynama, alırsın eline harddiski, lavuk! (çok afedersiniz)
Buradan kendilerine bir kez daha sesleniyorum:
Kara Murat benim!
Hayır benim! :)
Hayır, Kara Murat benim! :D
Mingitau
21/02/2004, 22:47
Aha aha...
ibrahimsalih
21/02/2004, 23:56
Hoşgeldin ceviz.net
Hayirlisi olsun...
Acayip geldi simdi 2004 yilinda foruma girip de, 2003 konularini okunmamis olarak gormek. :)
Kolay Gelsin...
Nedesem kı.. Forumu ve sızlerı yenıden gormek cok hos ama acılan onca konu.. Neyse beyler tekrar aranızda olmaktan cok mutluyum :)
Artık ortalıgı toparlamaya bı yerlerden baslayalım..
Zerzevat Adam
22/02/2004, 11:35
Ben bir bakıma şanslı olduğumuzu düşünüyorum :)
En azından bir sürü reklam ıvır zıvır yok oldu.
/*Eğer hdd geri verilipte veriler geri gelirse çaktırmadan silin konuları ;) */
HiperAktif®
22/02/2004, 11:50
artık hergün bir yedek alır Sahin ;)
arkadaslar kendimi ipini koparmis deli dana gibi hissediyorum.
himm haimmm büütün topiclere biseyler yazcam ;)
bu arada hepiniz hos geldiniz ceviz net 'e
senseofblue
22/02/2004, 20:29
Demek ki neymiş, "insan sahip olduklarının değerini kaybedince anlarmış". Ceviz'siz net, maydanozsuz köfteye benzermiş. Ak akçe kara gün içindir. :dahi:
:hmmm:
fatihhayri
25/02/2004, 11:35
Üzücü bir olay çok şaşırdım işlerimden dolayı 1-2 haftadır eskisi kadar takip edemiyordum bi baktım bazı bilgiler gitmiş, belki bunu yeni kullanıcılar anlayamayabilir ama eskiler anlayacaktır. Yazılan onca mesaj.
bu forumda içeriği belki bir kitaba eşdeğer bilgiler var. Ben bazen rastlayınca pdf'e çeviriyorum tabi bazen. Bence Bölüm bölüm yöneticiler veya birbaşka biri önemli gördükleri bilgileri aradaki reklam vs. leri ve hoş boşları filtreleyerek offline içinde pdf veya başka bir yapıda yedekleyip (aşağıda arşiv kısmı var ama buda bir alternatif.) her bölümün başında bunları link şeklinde yayınlması hem soruyo sorana ve cevap verene daha önce sorulmuştu yerine arşive yönlendirilebilir.
Hemde zamanla belki bir e-book a bile çevirebilir. Önceleri evcil.asp vardı bazıları hatırlar hele asp ile ilgilenenler muhakkak hatırlar site yayından kaldırıldığında ne kadar eksikliğini hissetmiştim keşke önemli olanları not alsaydım diye ahlandım ama boşa iş işten geçmişti.
Yeniden doğduk, gençleştik, hemde Tecrübelerimizle birlikte gençleştik. İnşallah bu ağaç budamaya benzer; Hani ağaçları daha sağlıklı büyümesi için budarlarya o misal.
Ceviz ağacımızı budadık daha iyi yeşerecek ve bize bol bol meyve verecek.
Ceviz ağacımızı budadık daha iyi yeşerecek ve bize bol bol meyve verecek.
:super:
Her halukarda dediklerini yapmak için bir yol bulacağım Fatih, özellikle Arşiv bölümünü offline hale getirebilecek bir çözüm ve bunu CD ile üyelere dağıtmanın bir yolu tabi konular elenerek...
fatihhayri
26/02/2004, 20:32
Dediğim gibi ceviz budandıkça daha güzel yeşerecek. Şimdiden eskiye göre daha tedbirli ve azimliyiz.
Kolay gelsin hepimize
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.