PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dr.Hakkı ÖCAL 'dan 10 Altın Bilezik

muharrem_tac
28/11/2003, 17:37
Ay sonunun yaklaşması nedeniyle BYTE Kasım sayısının satışına olumsuz etkide bulunmayacağını düşündüğüm için buraya eklemekte mahzur görmüyorum . Dr.Hakkı ÖCAL BT 'cinin 10 altın bileziğini şöyle sıralamış :

1.) XML
XHTML , XSL , DTD , XQuery ve XPath

2.) ASP , VB , C++ veya ASP.NET , C# , VB.NET

3.) PHP

4.) JAVA
Burada biraz duruyoruz . Çünkü Hocamızla tanışıklığı 1999 yılına dayananlar bilirler Dr.Hakkı ÖCAL JAVA ile hiç anlaşamazdı . Hatta JAVA 'nın tamamen biteceğini de söylerdi . Şimdi ise bu yanılgısını şöyle itiraf ediyor : " Eğer böyle bir yanılgıyı ben değil de başkası yapmış olsaydı kırk yıl dilimden kurtulamazdı... "

5.) Flash MX

6.) JavaScript ve Regular Expression

7.) Linux

8.) SQL
MSSQL Server , Oracle veya MySQL

9.) Web Servisleri

10.) Nesne Yönelimli Programlama

Evet aramızda adı geçen teknolojilerin tamamıyla bir kez olsun uğraşmamış olan var mı ?
Bir de tabi bu 10 altın bileziği arttırmanın da imkanı olsa neler eklenebilir ?

Ek-1 Mobil İşletim Sistemleri özellikle Symbian OS

Sahin
28/11/2003, 18:32
Tamamıyle değilsede büyük çoğunluğuyla az çok uğraştım ya da büyük küçük projelerim oldu...

acemi
28/11/2003, 19:12
Delikanlı adam, altın bilezik takmaz.
Perl kullanır

ee++
28/11/2003, 19:27
Deli kanlı adam bunların hepsini Assembly ile yapar, o da olmadı Sistem Cagrilariyla yapar, hadi o da olmadi diyelim, Bash'ten oteye gecmez.

Zerzevat Adam
28/11/2003, 19:47
Delikanlı adam dua eder bir çırpıda bütün herşey oluverir...

Delikanlı adam fotoşop kullanmaz ne yapacaksa eliyle çizer öyle klik klik yapıp resmi boyamaz, gider adam gibi alır marşal boyasını boyar tuvalini.

muharrem_tac
28/11/2003, 20:04
Orjinal mesajı gönderen acemi
Delikanlı adam, altın bilezik takmaz.
Perl kullanır

Bilezik takmak mı ? Takmak için değil hediye etmek veya satmak için . Bazen de ikisi için . :)

acemi
28/11/2003, 20:52
Delikanli adam esprime aciklik getireyim. Espri, delikanli adamin "bilezik diye sunulan seyi" kullanmayacagi noktasina dayaniyordu; isleri kolaylastiran teknolojileri kullanmanın, delikanlılığa yakışmayacağına degil...

Bu durumda, espriyi anladigindan dolayi bir tek muharrem_tac'i tebrik edebiliyorum :)

Espriyi bir yana birakirsak konu hakkinda sunlari diyebilirim: Oncelikle bu listenin ne anlattigina aciklik getirmek gerektigini dusunuyorum. Bu neyin listesi?

Bu listeyle denilmek istenen:
* "bu teknolojileri ogrenin, size getirisi olacaktir" mi?
* "bu teknolojilere yatirim yapin" mi?
* "bu teknolojileri kullanan cozumler uretin" mi?
* "mevcut uygulamalarinizi/cozumlerinizi, bu platformalara/teknolojilere tasiyin" mi?
* hepsi mi?

Mesela bunlari "sadece ogrenmekle", gunu kurtaran bir zanaatkardan oteye gecebilecegimizi ben dusunmuyorum.

muharrem_tac
28/11/2003, 21:05
Yazının bu bu teknolojileri öğrenin , bunlara yatırım yapın veya ona benzer bir anafikri yok anladığım kadarıyla . Yazı bu teknolojilerin gelecekte de varlıklarını sürdüreceklerine dair bir öngörü olarak hazırlanmış . Ama tabii Dr.Hakkı ÖCAL 'ın klasik önerisidir : Hepsini -en azından öğrenebildiğiniz kadarını- öğrenin .

Adrenalin
28/11/2003, 21:05
2.) ASP , VB , C++ veya ASP.NET , C# , VB.NET
Asla hiçbirine dokunmadım bile :) diğerlerinde en azından göz dolgunluğum var :)

acemi
28/11/2003, 21:24
Bu liste, gelecekte de varliklarini surdurecek teknolojiler listesiyse, bugun bildigimiz/kullandigimiz seylerin hemen hemen tamami evrimleserek ileride de var olacaktir sanirim. Zaten listede, bugun kullandigimiz seylerin neredeyse tamami var.

Bu listeden nasil yararlanabilecegimizi ben anlamadim.

Zerzevat Adam
28/11/2003, 21:38
Bana kalırsa BT'cinin değilde kategorize ederek yazılsa daha iyi olur...

Yani bir Web&Grafik tasarımcısı ne yapmalıdır, web programlamacı ne yapmalı ne öğrenmeli, donanım elemanı, yazılımcı vs. gibi...

muharrem_tac
28/11/2003, 21:40
Orjinal mesajı gönderen acemi
Bu liste, gelecekte de varliklarini surdurecek teknolojiler listesiyse, bugun bildigimiz/kullandigimiz seylerin hemen hemen tamami evrimleserek ileride de var olacaktir sanirim. Zaten listede, bugun kullandigimiz seylerin neredeyse tamami var.

Bu listeden nasil yararlanabilecegimizi ben anlamadim.

Listede bir önem sırası da var . Mesela XML en başta ise demek ki Dr.Hakkı ÖCAL 'a göre en önemlisi o . Ayrıca listede yer almayan teknolojiler de var :

Perl , Pyton , TCL/TK gibi diller ; BSD , MacOS , Sun Solaris gibi işletim sistemleri , mobil işletim sistemleri ki bunun yer almamasının Dr.Hakkı ÖCAL 'ın yeni bir yanılgısı olduğunda ısrarlıyım.

acemi
28/11/2003, 22:03
Yanilgilar listesine, Perl ve Python'un yer almamasini da (bence) ekleyebiliriz. Tabii yaziyi okumadigim icin listenin tam olarak neyi ifade ettigini bilmiyorum.

Yani bir Web&Grafik tasarımcısı ne yapmalıdır, web programlamacı ne yapmalı ne öğrenmeli, donanım elemanı, yazılımcı vs. gibi...

omerbalyali'nin onerisine ben de katiliyorum. Bu sekilde daha faydali sonuclar elde edilecegi kanaatindeyim.

fatihhood
28/11/2003, 22:36
Allaha şükür her biriyle tanışıklığımız basit-karmaşık uygulamalarımız olmuştur.

Sadece ek1 deki symbian os kaldi. Onunda IDE sini cektim ama daha kurmadim. 127 mb falam. Haftaya bakacam onada.

Ansugo
28/11/2003, 23:09
Bu Öcal'ın kendi görüşlerinden çok konuştuğu kişilerden aldığı yorumlar sonucunda oluşan bir liste.

Anladığım kadarıyla konunun ana fikri ise şu : Bunları bilmek ileride çok yararlı olacaktır.vs..

fatihhood
28/11/2003, 23:47
Ansugo : Sadece ilerde degil suandada yararli. Zira bunlardan en az 3-4 tanesinde deneyim sahibi olan kisiler, Istanbul da rahatlıkla iş bulabilir. Diğer yerleri bilmem tabikide...

muharrem_tac
29/11/2003, 01:10

omerbalyali'nin onerisine ben de katiliyorum. Bu sekilde daha faydali sonuclar elde edilecegi kanaatindeyim.

Böyle bir liste yapalım o zaman .

2-D Tasarım :
1.) Corel
2.) Photoshop
3.) Freehand
4.) Fireworks
5.) QuarkXpress
7.) Visio

3-D Tasarım :
1.) Maya
2.) LightWave
3.) 3 D Studio Max
5.) Autocad

Web Tasarım :
1.) DreamWeaver
2.) Visual Studio
3.) FrontPage
4.) Flash ve alt araçları (Swift 3d Swish..)
5.) İmage Ready

Platform :
1.) JAVA
2.) .NET

1.) Windows
2.) Linux
3.) MacOS X
4.) Sun Solaris
5.) SGI IRIX
6.) BSD

Programlama Dili :
1.) C , C++,C#
2.) JAVA
3.) VB.NET
4.) Delphi
5.) PHP
6.) Perl
7.) Phyton

Arttırılabilir . Ama dikkat edin 10 etmiyor hiçbiri . Önemsizleri saymazssak tabi . Artı öyle bir listede XML açıkta kalmıyor mu ?

Zerzevat Adam
29/11/2003, 02:13
XML Genel olarak programlama dili sayılabilir diye düşünüyorum, ayrıca ille 10 tane olsun yada 12(bir düzine) olsun diye uğraşmamak gerekiyor ne gerekiyorsa tam yazmalıyız...

Tabi şöyle bakmalıyız; mesela photoshop ile paint shop proyu karşılaştırsak ileride hangisi öne geçecek hangisi geride kalacak gibi...

Birde şu söz konusu PHP şuan belki revacta olabilir ama ya ileride PHP Core'da anlaşmazlıklar olup yeni sürümler çok kötü bir durumda ve eski sürümlerde de çok büyük bir güvenlik açığı çıkarsa...

Tabi bunu bir misal verdim bunları göz önüne alıp benim gibi 2-2-3 yıldır bilgisayar ve internette bulunan değil senelerdir yazılımların, programlama dillerinin, teknolojilerin gelişimini inceleyen/görmüş olan birinin yazması iyi olacaktır...

Mesela TV'i bulan adama birisi demiş ki hiç kimse evine bunu almaz vs. gibi o tip şeyler var, yani gelecekte ne olacak ne eklemeler gelecek, standartlar ne olacak....

Dahası müşteriler, kurumların ihtiyacı ne olacak, öyle ki belki ileride eticaret sitesi yaptıracak firmalar diyecek ki eğer Asp.net ile yapacaksanız tamam bu iş sizin, bu bütün hepsi göz önüne koyulmalı...

Pazar payından teknik detaylara....

Şuan için bir web tasarımcı ne bilmeli dersek:

-Photoshop-Freehand çok iyi bilmeli
-HTML-CSS adı olmalı
-JS-XML az çok bilmeli en azından entegre ederken vs. sorun olmamalı
-Flash programını iyi bilmeli Action script bilmesi çok çok iyi bir avantaj
-PHP-ASP gibi dillerle tanışık olmalı sentaks yazım kurallarını bilmeli, yazması gerekmez çalıştığı proje ile ilgili bir yerde sorunla karşılaşmamalı
-Metin düzenleme, metin yazıcı ve cinfikirlikten biraz kapmış olmalı :) (Neden derseniz, bir sitenin arayüzünü hazırlamak yetmiyor slogan bulmak, metin yazmakda önemli rol oynuyor, gerektiği yerleri ve yapamadığım dilbilgisi hatalarımdan vs. dolayı sıkıntı çektiğimi belirtmek isterim...)

Ayrıca derli toplu olmalı :)
Diskinde bir dizin olmalı her dizinde siteler için özel klasörler, metinler, detaylar, yapılacak işler, renkler vs. için metin dosyaları olmalı vs...

acemi
29/11/2003, 12:32
Artı öyle bir listede XML açıkta kalmıyor mu ?

XML, SQL ve veritabanlarini bir grup olarak dusunebiliriz.

Yalniz bu sekilde bir gruplama "kisi/is odakli" degil, "teknoloji odakli" olmus. Bu sekilde bir gruplama bizi yanlis sonuclara goturebilir; en azindan, asil konudan uzaklastirir.

Ne demek istedigimi anlatabilmek icin bir ornek vereyim. Ornegin "isletim sistemci" diye biri veya bir is olmaz, sistem yoneticisi olur. Sistem yoneticisi, isletim sisteminin kurulumunu / bakimini / yonetimini bilir; isletim sistemi uzerinde calisacak sunucu yazilimlar (web, mail sunucu v.b.) hakkinda bilgi sahibidir; rutin isleri yapmak icin birkac script dili (perl veya Vbscript gibi) bilir; donanim ve network konularinda yetkindir.

Veya sistem entegratorler, network sistemlerini, sunucu/ag yazilimlarini, XML ve webservisleri konusunu bilir. Ayrica bu isleri yaparken farkli platformlarda program yazabilmelidirler.

Ozetle demek istedigim, ise gore listeden farkli kalemleri bilmemiz gerekir. Sadece programlama dillerini veya sadece isletim sistemlerini bilmenin pek anlami yok. Veya "ne is yapacagimiza karar vermeden" listeden rastgele kalem secip ogrenmemizin anlami yok. Bu nedenle ileride "ne tip isler" olacagini, bu islerin "ne tip insan"a ihtiyac duyacagini ve "bizim icin hangisinin uygun" oldugunu konusmamiz daha faydali olabilir.

Zerzevat Adam
29/11/2003, 13:36
@acemi +1

Bana kalırsa önemli olan yolu çizmektir, aracın marka modelini belirlemek değil...

Çünkü araba bozulabilir sonra bütün planlarınız batmış olur ama asıl hedef o yol üzerinden ise o zaman başka araba bulursunuz, otostop yapar veya yayan gidersiniz sonuçta hedef için alternatifler üretebiliriz...

Ve arabanın bozulup bozulmayacağını, küçük çocukların lastiği patlatıp patlatmayacağını bilemeyiz...

Bence öncelikle sıfatları belirleyelim...

Bir misal veriyorum; Web tasarımcı istemci taraflı ve sunucu taraflı dillerden en az 1 ama ideal olarak 2 tanesini bilmeli, bitmap ve vektörel grafik programlarını yeterince kullanabilmeli zorlanmamalı, animasyon ve interaktif animasyon ve etkileşimi iyi bilmeli ve kullanabilmeli...

Dersek bunu ilerde ki teknoloji ve yazılımlara göre sonra uyarlarız şimdi ben kendi düşünceme göre bir öncekini uyarlasam; Web tasarımcı html, js, css ve asp, php gibi dilleri bilmeli, photoshop ve freehand bilmeli, flash ve flash action script'i iyi bilmeli ve kullanabilmeli...

Birde şunu unutmayalım ben php'e başlamadan önce nedendir tam bilinmez bir antipatim vardı ama sanıyorum ki genelde asp ile uğraşanlarla görüştüğüm için vs.dir.O kişiler bana asp'nin php'den daha iyi olduğunu vs. söylediği için hiç tanımadığım php hakkında önyargı oluşmuştu, o yüzden şu en iyisidir bu gereklidir demek bence yeni başlayanlar için iyi bir referans olmayabilir...

Kişi yolu bilip hangi arabanın daha sağlam ve daha hızlı, konforlu olduğunu kendi görmelidir..

Ömer
29/11/2003, 15:07
ya arkadaşlar ben bu adama artık sanırım kızmaya başladım yahu bu nasıl iş tamam adam iyi şeyler yapmış olabilir hatta olabilir değil iyi şeyler yapmıştır ama adama bi tapılmadığı kaldı ayıp ya bu kadarda olmaz muharrem abi konuyu açtığın için felan yazdıklarımı üstüne alma bu genelk bir şeydri artık adamın adını duyunca feci halde kızıyorum yani bu kadarda olmaz

Mingitau
29/11/2003, 15:15
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
Listede bir önem sırası da var . Mesela XML en başta ise demek ki Dr.Hakkı ÖCAL 'a göre en önemlisi o . Ayrıca listede yer almayan teknolojiler de var :

Perl , Pyton , TCL/TK gibi diller ; BSD , MacOS , Sun Solaris gibi işletim sistemleri , mobil işletim sistemleri ki bunun yer almamasının Dr.Hakkı ÖCAL 'ın yeni bir yanılgısı olduğunda ısrarlıyım.

Hakkı Öcal' ın bu yazısı öyle ya da böyle BT dünyasındakilerden çok çok yeni gelenlere hitap ediyor.(Selahattin Duman demişken ne kadar kötü bir durum adamlar boş zamanlarını, uyuyacakları vakitleri harcayıp kendilerine yazık edecekler. Devamdaki Köşe yazısında olduğu gibi hala işler bunlara değil Bt Magandası Patrona seksi gelen teknoloji ve dile göre şekillenecek. Mutlu adam "Bilmeyendir".(Cinside))

Python hiç yeralmamışsa yakında yer alır. Bak Java' ya :D
Hakkı Öcal' ın bahsettiği platformlarda Sun Solaris, MacOS ve BSD pek kullanıcı önünde olmadığı için değinmesine bile gerek yok. Zira Mac' ile muhasebe kayıtlarını tutan, vs vs yapan birileri yok. Ayrıcana dikkat ettik mi, verilen şeylerin ortak noktası bir Voyager' da birleşiyor(Yaw sahi QNX ve Voyager kullanan var mı?).

HunTER
29/11/2003, 16:28
Aslında web tasarımı dahı kodlama ve tasarım olarak ıkıye ayrılıyor artık.. Ayrılmalıda bence.. Cunku bırakın bu sayılanların tumunu ogrenmeyı bırının hem ıyı derece PHP bılıp hemde Photoshop ıle olaganustu tasarımlar yapması mumkun degıl.. Yok eger yapmaya zorlanırsa cıkan ısınde cokta ıyı olmayacagı kesın..

Ornegın kendı adıma ben koda agırlık verıdımde tasarımımın zayıfladıgını, ıyı tasarım ıcın gayret ettıgımde de kod yazmakta zorlandıgımı farkedıyorum..

Yanı lafın ozu bence ınsan bın parcaya ayrılmamalı bu teknolojılerın bırakın onunu sadece bırını tercıh edıp onun uzerınde uzmanlasmalı..

Not: Tabı XML de bır teknolojı ama onun uzerınde uzmanlasmak nederece mantıklı tartısılır.. Yanı kasttetıgım sey bu degıl.. Ornegın PHP yada ASP, Java yada .NET, Corel yada Freehand, Maya yada 3D Max gıbı teknolojıler benım bahsettıgım..

ASA
21/02/2004, 20:51
Kullanmi$ligim vardir.
Bunlara ek olarak GSM protokolu uzerinde bilgi sahibi olmak her ne kadar $imdilik cok spesifik gibi gozukse de, siz yine de biraz kurcalayin derim.

Bir de elektronikten az cok anlamak ta, bir altin bilezik etmese de kolye eder kanimca.

:cool:

ASA
21/02/2004, 20:56
Yaw veritabanina naaaptiniz!

Mingitau
21/02/2004, 21:06
Yaw veritabanina naaaptiniz!

Senin FBI daki kankalara sormak lazım :D

Zerzevat Adam
21/02/2004, 22:01
Biz veritabanını yedik :P

Not: http://www.geocities.com/godlesfrog açılmış tekrar, atraksiyon memurlarınu izlemek icap eder :P

Mingitau
22/02/2004, 17:54
Kullanmi$ligim vardir.
Bunlara ek olarak GSM protokolu uzerinde bilgi sahibi olmak her ne kadar $imdilik cok spesifik gibi gozukse de, siz yine de biraz kurcalayin derim.

Bir de elektronikten az cok anlamak ta, bir altin bilezik etmese de kolye eder kanimca.

:cool:

Sen bunu deyince aklıma geldi şimdi. Geçen yıl civar Şahin bir iş ilanı koymuştu dalga geçen buraya hemen hemen uyacaksın GSM den anlamakla :D

:D

gepetdo
26/05/2005, 02:00
bence boyle bir listeye itibar etmenin çok bir anlamı yok neden derseniz neredeyse şu an yoğun olarak kullanılan hersey var bu listede girin bakın devshed in yayınladığı tutoriallara ve yazı dizilerine acaba hangisini orada göremezsiniz? bir de olaya yaklaşımını da beğenmiyorum ne o oyle pazarcı ağzı gibi on bilezeik bunu bil para yaparsın mantığı. yok mu bunun bir temeli nedeni nasılı? bu kişinin olaydan uzak insanları al 5 gunde falanca şeyi öğretiyorum deyip temelsiz garip ve teoriden uzak sadece iş bitirici yazılarını da sevmiyorum. bir insan her konuda kitap mı yazar ya da her konuyu mu bilir. bu işlerle ilgilenen hıncal uluçun paraleli olarak görüyorum kendisini ha bir şeyler biliyo mudur evet! türkçe yazmak ve değerli bir çok kaynağı sömürerek türkçeleştirmek.

kendimi alamadım biraz ağır konuştum galiba ama samimi düşüncelerimi aktardım umarım kimseyi kızdırmamışımdır!

hepinize iyi çalışamalar diliyorum

sımone
29/05/2005, 13:48
demek bende 10 dan daha fazla bilezik varmış zengin oldum desene :) Burdakilerin hepsi ile az çok uğraştım bazılarında ise hala profosyonel olarak uğraşıyorum. Bide oyun programlama Symbian vs vs sayarsak bilezik 15 i bulur :)

merak
29/05/2005, 18:59
bence boyle bir listeye itibar etmenin çok bir anlamı yok neden derseniz neredeyse şu an yoğun olarak kullanılan hersey var bu listede girin bakın devshed in yayınladığı tutoriallara ve yazı dizilerine acaba hangisini orada göremezsiniz? bir de olaya yaklaşımını da beğenmiyorum ne o oyle pazarcı ağzı gibi on bilezeik bunu bil para yaparsın mantığı. yok mu bunun bir temeli nedeni nasılı? bu kişinin olaydan uzak insanları al 5 gunde falanca şeyi öğretiyorum deyip temelsiz garip ve teoriden uzak sadece iş bitirici yazılarını da sevmiyorum. bir insan her konuda kitap mı yazar ya da her konuyu mu bilir. bu işlerle ilgilenen hıncal uluçun paraleli olarak görüyorum kendisini ha bir şeyler biliyo mudur evet! türkçe yazmak ve değerli bir çok kaynağı sömürerek türkçeleştirmek.

kendimi alamadım biraz ağır konuştum galiba ama samimi düşüncelerimi aktardım umarım kimseyi kızdırmamışımdır!

Evet bugun yaygin olarak kullanilan / kullanilmaya başlayan teknolojileri Dr. Hakki ÖCAL 2 yil önceden tahmin etmiş demekki... Başlığın açılma tarihine de bakmak gerek ara sıra :)

acayip
30/05/2005, 03:23

Bence Türkiye'de internet (web tasarım ve programlama ) bu derece yaygınlaştıysa bunda en büyük pay Dr. Hakkı ÖCAL' ındır.Ta ilk BYTE dergisinde tanıyıp nerdeyse eksiksiz bütün yazılarını okuyan bir kişi olarak onun adına ben üzüldüm.Merak ediyorum kaç yazısını okudun acaba. Bir kişiye bir konuda laf söylemeden önce en azından kim olduğunu, o konuda ne gibi işler yaptığını bilmen gerekir. Sanırım sen bazı yerli romancılarla karıştırdın.Öyle bile olsa ki kesinlikle değil yine büyük bir hizmettir kanaatimce bugün hala türkçe kaynak aranıyorsa.

Ne Hakkı ÖCAL' ı tanırım ne seni. Bunları niye yazdım, kendimi borçlu hissettim, bilmeyen biri okuyup da önyargılı olmasın diye.

Bir çekememezliğin var ki kötüleyip kaybolmuşsun.

sunny_smiley
30/05/2005, 12:27
hani Türkiye'de hemencecik bir etiket yapıştırırlar ya insana, sağcı, solcu vs. izninizle ben de aynısını yapmak istiyorum, hocalcı

alico
02/06/2005, 19:08
Aslında web tasarımı dahı kodlama ve tasarım olarak ıkıye ayrılıyor artık.. Ayrılmalıda bence.. Cunku bırakın bu sayılanların tumunu ogrenmeyı bırının hem ıyı derece PHP bılıp hemde Photoshop ıle olaganustu tasarımlar yapması mumkun degıl.. Yok eger yapmaya zorlanırsa cıkan ısınde cokta ıyı olmayacagı kesın..

Ornegın kendı adıma ben koda agırlık verıdımde tasarımımın zayıfladıgını, ıyı tasarım ıcın gayret ettıgımde de kod yazmakta zorlandıgımı farkedıyorum..

Yanı lafın ozu bence ınsan bın parcaya ayrılmamalı bu teknolojılerın bırakın onunu sadece bırını tercıh edıp onun uzerınde uzmanlasmalı..

Not: Tabı XML de bır teknolojı ama onun uzerınde uzmanlasmak nederece mantıklı tartısılır.. Yanı kasttetıgım sey bu degıl.. Ornegın PHP yada ASP, Java yada .NET, Corel yada Freehand, Maya yada 3D Max gıbı teknolojıler benım bahsettıgım..

+1000

Ben Hakki bey'in vermiş olduğu listesin deki programların hepisini profesyonel bir şekilde bildiğini zannetmiyorum bu mümkün değil. (Allahu Alem) Söz konusu Programların üzerin den hepimiz az çok geçmişiz dir. Ancak bence %99 olarak herkesin belli konularda ağırlığı vardır diye düşünüyorum.

Mingitau
02/06/2005, 22:53
hani Türkiye'de hemencecik bir etiket yapıştırırlar ya insana, sağcı, solcu vs. izninizle ben de aynısını yapmak istiyorum, hocalcı

Katılıyorum :))

ve şahsen kendimin bir Pounelleci olduğunu belirtmek isterim :hiohahoha

acemi
02/06/2005, 23:15
ve şahsen kendimin bir Pounelleci olduğunu belirtmek isterim

O adamin yazilarini nasil okuyorsun yahu. Bana sikinti basiyor. Nihayetinde de pek birsey kazandirmiyor.

turker
02/06/2005, 23:18
Bir zamanlar türkçe bir bilgisayar dergisinde yazıları yayınlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Mingitau
02/06/2005, 23:29
O adamin yazilarini nasil okuyorsun yahu. Bana sikinti basiyor. Nihayetinde de pek birsey kazandirmiyor.

Ben okumayı seven biriyim :p Şimdi Şamşam okuyacağıma Pournelle okuyorum anlıyacağın :)

cS
03/06/2005, 16:22
acemi: Delikanlılık bilezikle mi belli oluyor ? C ve JAVA.. :)