Tam Sürümünü Görmek İçin : Fiyat kırmak ...
Dun elıme bı ılan gectı.. Uzerınde aynen sunlar yazıyor..
Paket 1 (Ekonomık Paket)
- 1 Adet alan adı kaydı ...
- 4 adet web sayfası (Ornegın, Anasayfa+Sırket Profılı+Urunler+Bıze ulasın gıbı)
- 20MB web alanı
- 2 Adet e-mail
- Sınırsız e-mail yonlendırme
- FTP ıle kendı sayfanıza kontrol ımkanı
- Bır cok arama motoruna kayıt
- Tartısma Lıstesı destegı
Toplam fıyat 75$+KDV
....
Ne soylenebılır bılmıyorum ama sanırım artık bu ısın yapılacak tarafı kalmadı.. En vahımıde aslında, ederı 75$ olan bı ısle 7500$ olan bı ıs arasında -en azından canakkalede- musterı ıcın hıc bı fark olmaması..
IcenGuard
22/11/2003, 14:31
İsini iyi yapan, duzgun musteri buluyor yine.
75 ile 7500 lik arasında nasıl bir fark olmaz onu anlamadım...
Teknik yani agir basmayan, goruntu agirlikli, daha cok tanitima/reklama, bilgi vermeye ve musterilerle/ilgililerle baglanti kurmaya yarayan sitelerin bu fiyata dusmesi bence normal, daha da duser hatta...
Asil para kazanilacak isler, sirketlerin kritik uygulamalarini web'e tasimakla kazanilabilir. Ve bu tip kritik islerin teslim edilebilecegi cok az kimse var.
75 ile 7500 lik arasında nasıl bir fark olmaz onu anlamadım...
Demıssın.. Soylekı,
Asil para kazanilacak isler, sirketlerin kritik uygulamalarini web'e tasimakla kazanilabilir.
turunden musterıler yok Canakkale'de.. Burda ınsanların ıstedıklerı genelde
Teknik yani agir basmayan, goruntu agirlikli, daha cok tanitima/reklama, bilgi vermeye ve musterilerle/ilgililerle baglanti kurmaya yarayan
ısler.. Buda yaptıgın ısı ya 75$'a yaparsın, yada ısı 75$'lık yaparsın anlamına gelıyor kı ben acıkcası ıkısınıde kabul etmıyorum..
Yanı ben ıyı ıs yapmak ve hakkettıgımı almak ıstıyorum..
Su tip cozumler dusunulebilir:
* Canakkale terkedilebilir :)
* Internet'in imkanlari kullanilarak Canakkale disindakilere is yapilabilir
* Canakkale'de boyle bir pazar yaratilabilir. Sirketlere, verimliliklerini ve karlarini gercekten arttiracak somut projelerle gidilebilir.
Son secenek icin belli bir alanda/sektorde uzmanlasmanin cok faydasi olacaktir.
İsini iyi yapan, duzgun musteri buluyor yine.
Yanı, burda ıyı ıs ıle kotu ıs arasında ayrım yapılmadıgı ıcın (kı vurgulamak ıstedıgımde bu zaten) genelde herkez musterı buluyor.. Ustelık dıgerlerı ısı ucuza yaptıkları ıcın daha da fazla buluyor..
Ornegın acemi bıle (belkıde ısın o yonuyle pek ılgılenmedıgı ıcındır)
bu fiyata dusmesi bence normal, daha da duser hatta...
Dıyebılıyor.. Oysa bıseyı "sunmak" ıle "ıyı sunmak" arasında bı fark olmalı oyle degılmı?
Zerzevat Adam
22/11/2003, 15:49
Ya benim ne zamandır kafamda bu fikir varda acaba bilgisayarcılar odası gibi birşey var mı?
Yani öyle bir oda olsa web tasarım fiyatları belirlense, freelancerlara karışılamasa da en azından firmaların belli bir fiyatın altına düşmesi engellenir...
Bu resmileşmiş olacağından müşterilerde birşey diyemez...
Ayrıca Ertuğrul hocam seni çok çok iyi anlıyorum...
Ayrıca @acemi +1
Su tip cozumler dusunulebilir:
* Canakkale terkedilebilir
* Internet'in imkanlari kullanilarak Canakkale disindakilere is yapilabilir
* Canakkale'de boyle bir pazar yaratilabilir. Sirketlere, verimliliklerini ve karlarini gercekten arttiracak somut projelerle gidilebilir.
Ilk ve son secenek pek mumkun gorunmuyor.. Helekı ortada "sektor" yokken o sektorde uzmanlasmak ımkansız.. Oyuzden ben sanırım ıkıncı secenegı tercıh edıcem..
Neyse.. Aslında bu topık bıraz "yakın gordum, paylastım" turunden bıseydı.. Oyuzden hepınıze tesekkurler..
Orjinal mesajı gönderen acemi
Asil para kazanilacak isler, sirketlerin kritik uygulamalarini web'e tasimakla kazanilabilir. Ve bu tip kritik islerin teslim edilebilecegi cok az kimse var.
Bence çok yakında editör yazılımlar o kritik uygulamaları bile bir kaç tıklamada yapabilecekler.
Asil para kazanılacak işler şirketleri web e taşımaya çalışmak yerine kendi şirketinizi web de kurmaya çalışmaktan geçer derim.
Örneğin ben, 2 yıldır ihtiyacım olan tüm elektronik eşyaları webden alıyorum. Son zamanlarda giyim kuşam olayının bir kısmını hatta arabam için gerekli aksesuarlar, lastikleri ve köpeğimin kuru yemini de web den haletmeye başladım. 2-3 günde kargo geliyor piyasaya göre daha ucuz ve kaliteli.
Henüz çok az kişinin bu işlerden haberi var. ama kısa süre içinde bir patlama yaşanabilir. Ve ilk grişimciler kaymağı kapabilir.
Bilginizi bu konuya yöneltmenizi öneririm
Zerzevat Adam
22/11/2003, 19:30
Evet Fatihhood hocamızın bir makalesi var anasayfada orada da dediği gibi b2b, b2c yazılımcılar, güvenlik, eticaret vs. gibi internet tabanlı mağaza hatta internet firması çok önemli ve bugün ve ilerisinin mesleği diyebiliriz(İnternet için)
Ayrıca kredi kartı tabanlı değilde ücretin kargoya verildiği sanal mağazalar bence daha çok ziyaretçi kapabilir...
Yani şöyle bir durum var; kişi der ki kredi kartım çalınabilir vs. ben buradan alışveriş yapmayacağım yada bir diğeri der ki hemen kredi kartı ile ödeyeyim...
O zaman bence eticaret siteleri hem kredi kartını hemde ürün tesliminde ödemeyi desteklemelidir diye düşünüyorum...
Kredi kartını bilinçli kullandıktan sonra fazla ürkmeye gerek yok. Bankalar internet alışverişi daha güvenli kart numaraları veriyorlar. İstediğin zaman kart ödemelerini kapatabiliyorsun.
Bunun için tel açman ya da bankanın web sayfasına girmen yeterli.
Bence çok yakında editör yazılımlar o kritik uygulamaları bile bir kaç tıklamada yapabilecekler.
Bu tip uygulamalarin kullanilabilmesi/verimli olabilmesi icin firmaya gore cok cok iyi ozellestirilmesi gerekmektedir. Yilarin ERP/MRP paketlerini bile alip hemen kullanmaya baslayamazsiniz. Sisteminize uygun hale getirebilmek icin 6-24 ay arasi ozellestirme suresi gerekir.
Ve buna ragmen bu tip projelerin %60'i fiyaskoyla sonuclanir cunku basarili bir sekilde ozellestirilme yapilamaz, verim saglanamaz.
Asil para kazanılacak işler şirketleri web e taşımaya çalışmak yerine kendi şirketinizi web de kurmaya çalışmaktan geçer derim.
.com felaketi (Internet'e buyuk hevesle yatirim yapan .com sirketlerinin, neredeyse tamaminin batmasiyla sonuclanan donem) de bu bakis yuzunden oldu.
Bilisim teknikleri acisindan yeterli olmamiz, bir Internet sirketi kurarsak basarili olacagimizi gostermez. Hatta buyuk olasilikla basarisiz oluruz. Zaten su ana kadarki ornekler de bunu dogruluyor. Ticaret farkli birseydir, teknik yeterlilik farkli birsey...
Biz (teknik konularla ilgilenen kisiler), bu tip isler yapmak isteyenlere gerekli alt yapiyi hazirlayarak basarili olabiliriz. Bu da zaten ilk basta dedigim sey oluyor.
Benim HunTER gibi arkadaslara tavsiyem (gerci pek tavsiye verecek konumda oldugum soylenemez ama...) vakit buldukca, ozellikle KOBİ'lere (kucuk ve orta olcekli isletmelere) yonelik, acik kaynak kodlu bir paket gelistirmeleri veya mevcut bir paketi yerellestirmeleri ve bunun desteginden para kazanmalari...
Yalniz bu konuda iyi dusunup tek seferde dogru karari vermek lazim. Bir seyi secip sonra dagilmadan, ayni sey uzerinde devam etmek lazim.
Zerzevat Adam
22/11/2003, 21:07
Reti demek istediğim firmayla ilgili değil gerçekten güvenlik çok iyi de olsa müşteri yinede güvenemeyebilir ya mal gelmezse vs. diye...
7500$ da cidden abartili bir rakam, ozellikle yerel bir firma icin.
Hadi 300-500$ neyse...
Ama 75$ gercekten cok az. Belki yapilacak is 3-5 saat surecek kadar basittir. Ancak o 3-5 saatin arkasinda, sabahlanan yuzlerce gece vardir. En azindan o gecelerin hakkinin verilmesi gerekir diye dusunuyorum.
Zerzevat Adam
23/11/2003, 00:57
7500$ derken yani çok büyük bir iş bile yapılsa 7500$lık yinede müşteri için farketmez demek istedi Ertuğrul hocam sanırım ayrıca bence en az 300$ olmalı, bence asıl sorun freelancerlardan çok firmalarda ve firmalar direk işi kendilerine çıkartacak kafayla düşünürlerse sorun orada..
Yani firma bir işin %75'inden fazlasını almak istiyor ve alıyorsa ve outsource yaptıkları tasarımcı sitenin herşeyini yaptıysa veya direk firma müşteriden az fiyat istediyse piyasa öyle düşüyor...
Bence bir oda vs. kurulmalı yada bu sektörle ilgili bir oda varsa bilgisayarcılarla ilgili vs. onlar web tasarım için belli bir fiyat belirlenmelidir...
Bu hem freelancerlar hem firmalar için geçerli olmalıdır vs. diye düşünüyorum...
Volkan Uzun
23/11/2003, 01:03
fiyat belirlemek biraz tekelcilik olur sanirim.
ayrica neye gore belirleyeceksin, man/hour falanmi
fiyatta harcanan emek disinda musteriye ne kadar kanzadirdigini dusunerekte fiyat cekmen lazim
Oda kurulabilir ancak, standart fiyat uygulamasi yapmak oldukca zor.
Ucretlendirmeye nasil standartlar getirilebilir?
* Hazirlanan sayfalarin boyutlarina gore. (Fazladan kod ve optimize edilmemis resim dosyalari desem?) :)
* Calisilan saat toplamina gore. ("Ohooo, sizin isiniz 1 aydan once bitmez" desem?) :)
* Hazirlanan sayfa adedine gore. (Benim hazirladigim sayfalara, seninkinden daha fazla emek harcanmissa. Her pixeli icin ayri ayri calisilmissa?)
* Musterinin cuzdan durumuna gore!? :D En iyisi bu oldu sanirim...
Mingitau
24/11/2003, 13:49
Oda kurulsa ne yazar, sanki belirlenmiyor mu temel fiyatlar?
Uyan var mı? Ya da uyacak olan?
Oda gerçekten bir işe yaramaz. Odanın kuralları işi yıllardır yapan iyiniyetli kimseler için geçerli. Sonuçta müşterisi olmayan ve işe yeni giren kişi illâki piyasayı kıracak. Bu bu kişinin iyiniyetli olmadığını göstermez, ama müşterisi olmadığını gösterir. Müşterisi varsa bile sürümden kazanmaya çalıştığını hazır templateini değiştirip değiştirip kullandığını gösterir.
Piyasa kırılması bu açıdan normal.
Bu arada o ilânda 75$ yazması normal. Sen 75$ diye oraya gidersin, sonra kaç dolar ile çıkarsın bilemem. Pazarlama stratejisi kokuyor (Efendim 4 sayfa çok layt olur, size bir e-commerce sitesi basalım) gibi :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.