Tam Sürümünü Görmek İçin : Yeni bir patlama daha...
fatihhood
20/11/2003, 11:11
Az önce foruma mesaj yazarken, uzaktan ama güçlü bir patlama sesi ile şirkette ayaklandık.
Az önce haber geldi, sanırım metrocity civarında bir patlama olmuş.
fatihhood
20/11/2003, 11:14
Ve bir patlama daha...
arkadaşlar 3 patlama daha
HSBC genel merkez (levent)
ingiliz başkonsolosluğu (taksim)
ve göztepe
2 km öteden biz sarsıldık
inanılmazdı
+ levent
4 . patlama oldu
bu sefer ingiliz binaları ....
hsbc nin yeri çok önemli
metro çıkışı iki büyük alışveriş merkezine çok yakın trafik her zaman olan bir yer
fatihhood
20/11/2003, 11:43
Haftada 3 gün kursa giderken oradan geçiyorum. Orası acaip yoğun biryer.
Radyodaki spiker, etrafta ceset parcalarinin olduğunu söylüyor :(
fatihhood
20/11/2003, 11:54
Şuanda büronun penceresinden metrocity i net bir sekilde goruyorum. Üzerinde helikopter falam uçuyor...
fatihhood
20/11/2003, 12:04
Ya haftada 3 gun metro ile levent tarafinda kursa gidiyorum. Hala inanamiyorum. Ole bir yerde buna nasil cesaret ettiklerine.
Hunter : Ben sana dertlerini soliyim, kafalari govdelerine agir geliyor.
fatihhayri
20/11/2003, 12:07
Hergün hsbc nin karşısında yemek yiyorum.
Nediyeyim. Bu forma yakışmayacak ama aklıma hiçbirşey gelmiyor
ALLAH BELALARINI VERSİN!
AMİN
fatihhayri
20/11/2003, 12:10
Ağzımdan başka şeyler çıkacak ama ama işte.
Allah'a yalvarmaktan başka elimden bişey gelmiyor.
fatihhood
20/11/2003, 12:30
yemre : Sadece 2 patlama olmus diyorlar. Digerleri için spekülasyon diyorlar. Sen nerden duydun diğer patlamaları?
Ama Leventteki patlama anadolu yakasindaki bir cok yerden duyulmus. İnanılmaz bir patlama bu yaaa...
fatihhayri : Amin!
Volkan Uzun
20/11/2003, 12:34
hangi ideoloji hangi inanis altinda olursa olsun terore lanet olsun
turkiyede zamaninda bazi terorist guruplara destek verdi
halada veriyor
artik herkes vazgecse bundan
yazik gunah bunca insana
allah belalarioni versin
fatihhayri
20/11/2003, 12:40
Teroristlerin isteği insanların yani bizleri galeyana kapılarak panik oluşturmamız, işi gücü bırakıp bunlarla uğraşmamız.
Hayır paniğe gerek yok .
Bence bunlara verilecek kişisel en büyük cevap İçimizdeki kini yatıştırıp işlerimize devam etmek.
Yoksa ben kafayı yiyecem.
Ne isterler benim memlektimden
Ya sormayın Beş dak önce üe oldum şu siteye ben kocaelindeyim Bostancıda olay civarına yakı bir yerlerde eniştem var cep den arıyoruz ancak hep meşgul.
Allah Fitne Çıkarmak isteyenlerin Fitnelerini başına geçirsin.
Off
fatihhood
20/11/2003, 12:44
alico : Bostancıdaki patlama doğrulanmadı. O civarlarda bir tanıdığım deprem oldu sandık dedi. 15-20 dakika önce konuştum. Ama herhangi bir olay duymadığını söyledi. Eniştene normal telefondan ulaşmaya çalış.
fatihhood
20/11/2003, 12:58
http://www.cnn.com/2003/WORLD/europe/11/20/turkey.blast/index.html
Resimden bombanin etkisi anlasiliyor
http://www.ntvmsnbc.com/news/244717.asp
Su adreste bıseyler var patlamalarla ılgılı ama ulasabılene askolsun.. Ben en az yırmıncı deneyısımde sonuca ulsabıldım..
Ozetle patlama ıkı notada gerceklesmıs.. Haberı ayrıntıları assagıda..
İSTANBULDA PATLAMALAR
İstanbul Levent ve Beyoğlu’nda patlamalar meydana geldi. Patlamalarda en az 7 kişinin öldüğü bildirildi.
LEVENT'TE PATLAMA
İstanbul’da Levent ve Beyoğlu’nda meydana gelen patlamalarda en az 7 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Levent’teki patlamanın, HSBC Bank’ın Genel Müdürlük binası önünde gerçekleştiği ve patlama sonucu binanın ön bölümü ile çevredeki binalarda büyük oranda hasar oluştuğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, HSBC Bank’ın önünde saat 10.55’te çok şiddetli bir patlama gerçekleşti. Patlama sonucu HSBC Bank Genel Müdürlük binasının ön tarafında büyük oranda hasar meydana gelirken, çevredeki binalarda da hasarlar oluştu.
Bu bölümde park eden araçlarda da büyük hasarlar oluşurken, olay yerinde çok sayıda yaralı bulunduğu görüldü.
BEYOĞLU’DAKİ PATLAMA
Beyoğlu’nda meydana gelen patlamada İngiltere’nin İstanbul Başkonosluğu’nun ön bahçe duvarı yıkıldı. Tepebaşı Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan Başkonsolosluk önünde, saat 11.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın elçilik binasına giren yeşil bir kamyonetin havaya uçmasıyla meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın ardından Başkonsolosluğun ön bahçe duvarı yıkıldı ve bahçe içerisinde de yangın çıktı. Yangın olay yerine gelen itfaiye ekibi tarafından söndürüldü. Beyoğlu’ndaki patlamanın ardından telefonlar ve elektrikler kesildi.
Taksim’den duyulan patlamanın şiddetiyle konsolosluğun bulunduğu sokakta park halindeki çok sayıda araç da tahrip oldu, sokak savaş alanına döndü. Patlama nedeniyle çok sayıda yaralı çevreden yetişen vatandaşlarca hastanelere götürüldü. Olay yerinde yerlerde insanlara ait kol parçaları görülüyor.
Bu arada, İstanbul’un Anadolu yakasında Bostancı civarında da patlama olduğu iddiaları asılsız çıktı.
Sakin ve sabirli olmak lazim.
Ramazan ramazan...
Volkan Uzun
20/11/2003, 13:09
artik birkez daha cecenistandaki ve filistinkindeki canli bombalar uzerine turkiyenin dusunmesi lazim
fatihhayri
20/11/2003, 13:18
Terörü azdıran asıl unsur ABD ve İsrail in politikaları ve uygulamalarıdır.
Kimse intihar saldırılarını savunmuyor ama sen arı kovanına çomağı sok ve ondan sonra bak arılar beni soktu de.
Sırf bunlar yüzünden Dünyayı tüm arılar sokuyor.
Bunların bal sevdaları yüzünden.
Volkan Uzun
20/11/2003, 13:28
evet herseyi israil yapiyor haklisin
ne arisi be ne diyorsun sen insan oluyor insan
fatihhood
20/11/2003, 13:37
Az once email ile geldi.
http://www.zeb.biz/20Kasim/
fatihhood
20/11/2003, 13:48
Benim anlamadığım daha 5-6 gün önce yapılan bir saldırıya rağmen neden bu tür bir şey için gerekli önlemler alınmadı.
Bu devletin istihbarat teşkilatının , terör gruplarına sızacak hiçmi adamı yok? Bunu yapan insanların başlarında kimin olduğunu bilmiyorlarmı?
ben 3-4 patlama diye radyodan duydum ama ikisini bizzat hissettim
2 km ötedeki patlamada bizim koca binalar sarsıldı
fatihhayri
20/11/2003, 14:12
Adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya istediği yeri vuruyor ve bizim elimizden hiç bir şey gelmiyor.
@fatihhood +1
ne yapar bizim istihbaratçılar.
Yoksa diğer devlet darieleri gibi salla başı almaaşı şeklinde mi çalışır. Adam 1 hafat içinde Memeleketin En büyük kentini harabeye dönüştürsün sen seyret.
fatihhayri
20/11/2003, 14:17
Akşam maçı seyrettikten sonra ve lenedikten sonra faturayı hemen birilerine kestik başta Şenol Güneş ve yaşlı kurt futbolcuların takıma veda etmeleri seneryoları dolaştı.
Aynı şey Bence Emniyet, İstihbarat, İlgil i Kim varsa niye olmuyor, niye Şenel Güneş gibi bazılarını bu olaylar işinden etmiyor.
Offfff ben çok mu etkilendim ne. Canım çok sıkkın. Sataşacak biyer arıyorum. Sorun brndemi ne?
Bu saldirilar, ABD/Ingiliz/Israil hedeflerine karsi yapiliyor gorunuyor ama nedense bir tek Turkiye'deki hedeflere saldiriliyor. (Diger ulkelerde olan rutin saldirilari dikkate almazsak...)
Ya bunu organize edenler, Turkiye'li vatandaslar ki bu bana pek olasi gorunmuyor ya da asil hedef Turkiye...
Muhtemelen Turkiye'de olusacak teror panigini bir sekilde kullanmayi dusunenler var.
Hard`n`Dark
20/11/2003, 15:18
basta istanbul'daki arkadaslar olmak uzere herkese gelmis gecmis olsun.
teror eylemlerini gerceklestirenlere ve bunlarin ortaya cikmasina "bahane" olan tum $er odaklarina lanet okuyorum.
Basimiz sagolsun, sabir Allah'im..
Bunca seyden sonra ınsan ıkı sey soylemek ıstıyor..
1. Amerıka terorle savasmakta haklıymıs.. Bu ınsanlar gercekten olmeyı hakedıyor.. Bırakalımda gebertsınler hepsını!
2. Israıl yıllardır bu tarz eylemlerle bogusuyor.. Onlarında hakkı varmıs.. Zıra sımdı bırı benım elıme gecse bırak oldurmeyı onu dogduguna pısman ederım!
Yanı soylemek ıstedıgım bu eylemler, eylemı yaptıgı soylenen orgut ve bızım dısımızda herkesın ısıne yarıyor gıbı..
Yanı artık ne dusunmem gerektıgını bılmıyorum acıkcası.. Kı ıkı ıhtımal var ya bu adamlar gercekten ahmak yada bırılerı bızımle oyun oynuyor...
Neyse.. Olenlere Allah rahmet eylesın.. Yapanlarınsa Allah belasını versın.. Dıyecek baska bısey bulamıyorum..
fatihhood
20/11/2003, 15:33
Hunter : Valla al bendende okadar. Biri karsimda olsa simdi , elimdede kılıç olsa direk kafasını keserim.
Benim kızdığım nokta aslında masum insanların hedef alınması. HSBC bankasi belki ingilizlerin ama orada çalışanların %99 u Türk aynı zamanda müslüman.
Kısa bir süre öncede demiştim, Türkiye ağırlığını koymalı artık!
Kızınca neler yapacağımızı görmeliler.
Eee şeffaf devlet anlayışını istihbarat ve haber almaya kadar zatırsan ne haber alabilirsin ne de önleyebilirsin. Terör ile temiz savaşılmaz çünkü karşındaki nokta hedef olacak bir birim değil onu bırak temiz savaşan bir topluluk değil, bununla mücadelenin yolu kısasa-kısas tır. 90 lı yıllar boyunca pkk ya karşı bu savaşı yürüten kişiler ve birimler büyük olcude tasviye olunca kanımmca bılgı alma ve ıstıhbaratta bosluk dogdu cunku oturmus bır sıstem vardı ve bu sıstem yerını baska sıstem ve kadrolara bıraktı. Aralarında dejenere olmuşlar vardı tabıkı ama bu azınlık yuzunden oyle seyler desıfre oldukı baska hangı ulkede bu denlı gızlı operasyonlar bu kadar afise edildi bilmiyorum.
Demokrasi özgürlük vs. diyoruz ama herseyın olduğu gıbı onlarında bedeli var bunu unutuyoruz. Herşeyi bilelim diyoruz ama bilmiyoruzki her haltı bilmek iyi değildir.
Bugün ilk defa giriyorum foruma direk bu topic gözüme çarptı orda bomba patlıyor korkusu ta burda içimize düşüyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama panik yapmayalım arkadaşlar sinirlerimize hakim olamayıp nereye gideceği belli olmayan laflar etmeyelim. Herşey kontrol altına alınacaktır.
Ölenlere allah rahmet eylesin kalanların başı sağolsun.
IcenGuard
20/11/2003, 16:21
Sunların suratlarını gormek isterdim...
Ankarada da bazı universiteleri 2 gun boyunca kapadılar..
saat 11:00'de vize vardı. top atışıyla başladık. taksim'den bir duman çıkıyordu. meğer daha yakınımızda (levent) ortalık ana baba günü olmuş.
bu arada ilk aklıma gelen "amerika halkı iknâ etmeye çalışıyor." olmuştu. mâlum millette ırak harbine karşı bir tutum var. amerika'nın "terörü temizleyeceğiz" başlığı altında yapacağı herşeyi temize çıkartmak için ve halkı da arkalarına alabilmek için düzenlenmiş şeyler olduklarını düşündüm.
bilmem artık, bu kadar kısa sürede hiçbir şey anlaşılmaz.
Orjinal mesajı gönderen fatihhayri
Terörü azdıran asıl unsur ABD ve İsrail in politikaları ve uygulamalarıdır.
Kimse intihar saldırılarını savunmuyor ama sen arı kovanına çomağı sok ve ondan sonra bak arılar beni soktu de.
Sırf bunlar yüzünden Dünyayı tüm arılar sokuyor.
Bunların bal sevdaları yüzünden.
Aynen katılıyorum ve hatırlatmak istediğim bir söz ;
Şeytanın yaptığı en büyük kötülük, kendisinin olmadığına inandırmasıdır...
Şimdi soru : Şeytan Kimdir?
Şeytan kafede caddede okulda mabedte sivil insanların olduğu yerde bomba patlatandır, eziliyorum başka mücadele yolum yok diyorsan gidersin bombanı savaştığın ulkenın ordusuna karşı patlatırsın çoluk çocuğun içinde değil.
Ayrıca kovanda eşşek arısı varsa çomak sokulmalıdır.
Bende bu olayın arkasında ciddi ciddi amerika oldugunu dusunuyorum, sonucta hepimiz teroristlere lanet etmeye ve amerikanın haklı oldugunu soylemeye basladık. Eger olay gercekten boyleyse bu dunya yasanacak halden cıkmıs demektir.
bende israil olarak düşündüm aynı şeyi
fatihhood
20/11/2003, 18:20
hmustak : Amerika veya baska bir ulke , kendi insanlarini feda eder. Ama israil ozellikle din adamlarini hayatta oldurmez. Malum pramit olayi...
Ben iran dan supeleniyorum. Ayrica hizbullah faktorude onemli.
Bu olaya sole bakmak lazim, 3-5 gun sonra Amerika, Ingiltere, İsrail ve Türkiye kanki olursa bu en çok kimin işine yarar.
Bu konuyla ilgili seyler iki haftadir aktuel dergisinde konu ediliyordu.
Komple teorileri üretmek kolay bundan önce Irak'a gidecek Türk askeri birliklerine İran'dan gelecek saldırılar dolayısıyla Amerika ve Türkiye'nin İran'la savaş pozisyonları teorisi vardı İran'ın attığı çalım sonucu bu iş yatınca Türk askerinin Irak'a giriş sebebi kalmadığına karar vermişti Amerika. Bu teorinin devamı olarak bu saldırıların ardından Mossad, CIA, MI6 ve MİT'in ortak çalışmaları sonrasında bu işin arkasından İran çıkarsa kimse şaşırmayacaktır büyük ihtimalle. Yine İngiltere Amerika ve İsrail, Irak örneğindeki gibi pastayı paylaşmaya başladıklarında biz sanırım mecliste olayı tartışıyor oluruz.
Bu arada Kerem Yılmazer'i Levent'teki patlamada kaybettik.
http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=853530&cat=GEN
Zerzevat Adam
20/11/2003, 18:37
@acemi +1
Benim önceki konuda tam olarak yazamadığım bu nedenle yanlış anlaşıldığımdan dolayıda ne kadar çok üzüldüğümü belirtmek isterim...
Benim demek istediğim daha çok Türkiye'ye ve sokağa, esnafa, çalışana bir zarar vermek istemeleri..
Sinagog'dakilerde vatandaşımız orada müslüman vatandaşlarımız demek istemiştim...
Yani diğer konuda demek istediğim amaçları israile veya musevilere karşı değil daha çok Türkiye'de bir saldırı yapmak olduğunu yoksa bu işi direk istedikleri gibi musevilere temas edecek şekilde de yapabilecekleridir...
Allah hepimizi korusun, Allah rahmet eylesin...
Bugün okulda televizyon başındaydım ben ve arkadaşlarım canlı canlı yaralananlara ölenlere tv'den tanıklık ettik tüylerim diken diken oldu gerçekten çok kötü manzaralardı..
PS:Tekrar söylüyorum bir önceki konuda demek istediğim saldırıların musevi, abd, ingiliz gibi kaynaklara yapılıyor gibi Türkiye'ye zarar vermesi hedeflenmiş saldırılar olduğunu söylemek istedim ama yanlış anlattım, tekrar özür dilerim...
ilk önce herkese geçmiş olsun şuan Iraktayım. burda bu tür olaylardan her gün 3-4 tane yaşıyoruz. ve Türkiyedekilerle burdaki olayların arasında bir bağlantı olduğu kansındayım. En azından bu olayların kaynağında bir benzerlik var. Kesinlikle türkiyedekileri ibda-c yada kaide yapmadı. bu olaylar bukadar basit değil. ' ihtimal var.
1- amerika kendisi yaptı. Terör hakkında haklılığını tüm dünyaya göstermek için. Ve de Türkiyenin ırak a girmesi için.
2- Suriye yaptı. bence bu daha kuvvetli ihtimal. Suriye sıranın kendisinde olduğunu biliyo. Dünyada karışıklıklar çıkararak zaman kazanmak istiyo. Burdaki saldırılarının yani ıraktakilerinin suriye tarafından yapıldığı kesin.
Şunu söyliyim merak etmeyin bu saldırılar bizi bölmnek için değil ya göz dağı vermek için ( çünkü amerikaya diş gösterdik ) yada zaman kazanmak için
Eger asil amac, bombalanan hedeflere zarar vermek degil de panik-korku yaratmak, insanlarin huzurunu bozmak ve "lanet olsun su terore, bunun kokunu kazimak icin kimle isbirligi yapilacaksa yapilsin, yeter ki teror yok edilsin" dedirtmekse, muhtemelen bayram tatilinde de benzer olaylar olacaktir. Bu islerin arkasinda olanlar (eger dusundugum gibi bir amaclari varsa) insanlarin bayramlarini rezil edip durumdan, maksimum derecede fayda elde etme firsatini kacirmayacaklardir.
IcenGuard
20/11/2003, 18:46
boyle saldırılar kimseyi bolmez zaten, Hayatta kalanları guclendirir.
Mingitau
20/11/2003, 20:01
Evet biz birleşebiliriz ama birleşik kuvvetlerin amacından saptırılması, Führer' in ordularına Moskova' yı göstermesi gibi bişey olur, kuvvetler açısından. Halbuki kısa zamanda gidip Japonlarla birleşip Her tarafı kontrol altına alabilmek var!
NATO olağanüstü toplandı
NATO Konseyi, İstanbul'daki saldırıları değerlendirmek üzere bu akşam TSİ 18.00'da olağanüstü toplantıya çağrıldı.
Terör saldırılarının hedefi haline gelen Türkiye üyesi olduğu NATO'nun toplantısında konu görüşülecek.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=214308
NATO KONSEYİ TÜRKİYE'YE TAM DESTEK KARARI ALDI.
Kaynak : AA
ABD'den Türkiye'ye Tehlike Sinyali
Uzmanlar Türkiye'nin törürün yeni hedefi haline geldiğine vurgu yaparken, bir uyarı da ABD'den geldi. Türkiye'nin yaşadığı acı olaylardan dolayı üzüntülerini belirten ABD yönetimi bu saldırıların devam edeceği endişesini iletti.
Türk yetkililerine yardım önerisinde bulunan ABD yönetimi güvenlik tedbirlerinin daha da artırılması çağırısında bulundu.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=214316
ABD vize faaliyetlerini askıya aldı
ABD, İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki vize faaliyetlerini askıya aldı. Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nce yayımlanan mesajda, İstanbul'daki Amerikan Başkonsolosluğu'na yönelik acil bir tehdit olmadığı belirtildi, ancak vatandaşlarına konsolosluğa gitmemeleri tavsiye edildi.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=214325
Erdoğan Blair'e sitem etti
''Ben de çok üzgünüm. Teşekkür ediyorum, bu olay da gösteriyor ki, uluslararası terörle mücadelede çok etkin işbirliği yapmamız lazım. Başkonsolosunuz ve konsolosluk görevlilerinin kaybı, üzüntümüzü daha da artırdı. Ancak şunu bilin ki, bu işte yılmak yok. Yılmayacağız.
Uluslararası teröre karşı işbirliğimizi artırarak devam ettireceğiz. Meşru olana meşru olmayan yollarla ulaşmak mümkün değil. Maalesef terör bu yolu seçti. Bizler dayanışmamızı artırmaya devam edeceğiz.''
Erdoğan, görüşmede Blair'e sitemde de bulundu. Erdoğan, ''Ancak Dışişleri Bakanınız'ın, (Mecbur kalmadıkça İstanbul'a seyahat etmeyin) şeklindeki açıklaması bizi üzmüştür. Yarın sayın Dışişleri Bakanı geliyor. Yarın sayın Abdullah Gül ile görüşecek. Sayın Gül de bunu kendisine bizzat ifade edecek'' dedi.
[/QUOTE]
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=214327
[B]Patlamalar dünyayı ayağa kaldırdı
Avrupa Parlamentosu genel kurul toplantısında, İstanbul'da düzenlenen saldırılarda ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Avrupa Parlamentosu Başkanı Pat Cox, ''Türk yetkililerle dayanışma içinde olduğumuzu ve taziyelerimizi sunduğumuzu ifade etmek istiyoruz'' diye konuştu.
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, saldırıları şiddetle kınadı. Chirac, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'e dayanışma mesajını gönderdi. Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer de Gül'ü telefonla arayarak başsağlığı diledi.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~3@nvid~338039,00.asp
Dış basın: Saldırının sebebi Türkiye'nin batılılığı
İngiltere'de yayın yapan SKY TV haber kanalı, İstanbul'da birbirini izleyen patlamalarla ilgili haberlerinde, 'uluslararası terörizmin kötü yüzünü yine gösterdiği' yorumunu yaptı. Sky TV ve İtalyan medyası saldırıların nedeninin Türkiye'nin batı yanlısı tutumunun olduğunu belirttiler.
İtalyan medyası, İstanbul'da meydana gelen patlamaları flaş haber olarak verirken, saldırıların nedeni olarak ''Türkiye'nin Batı yanlısı tutumuve İsrail ile sıkı ilişkileri'' gösterdi.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~2@nvid~337944,00.asp
*** SALDIRILAR İBDA/C VE EL KAİDE ADINA ÜSTLENİLDİ
*** BOMBALAR SİNAGOG SALDIRILARIYLA AYNI
*** GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILDI
Levent'teki HSBC Bank Genel Müdürlük binası ile Beyoğlu'ndaki İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde meydana gelen patlamalarda son belirlemelere göre 27 kişi öldü, 450 kişi yaralandı.
Ölenler arasında İngiliz Başkonsolosu Short ve
tiyatro sanatçısı Kerem Yılmazer de bulunuyor.
NATO Konseyi, Türkiye'ye tam destek ve güçlü bir kınama mesajı yayımlama kararı aldı.
Patlamalara yol açan bombaların sinagog saldırılarında kullanılanlarla aynı olduğu sanılıyor.
AA'yı arayan bir kişi saldırıyı İBD/C ve El Kaide adına üstlendi.
İstanbul'daki hassas noktalar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, konsolosluk ve benzeri yerlerde alınan güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.
Kaynak : AA
Gül: Hedef İngiliz çıkarları
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İstanbul’daki patlamaların hedefinin İngiliz çıkarları olduğunu söyledi ve Türkiye’nin terörizme karşı savaşa devam edeceğini bildirdi.
http://www.ntvmsnbc.com/news/244740.asp
In Washington, U.S. Attorney General John Ashcroft said the attacks "appear to be in the method of operation, the operational style of al Qaeda or al Qaeda operatives or affiliates."
He said the FBI has offered through the State Department to assist Turkish law enforcement authorities in the investigations.
http://www.cnn.com/2003/WORLD/europe/11/20/istanbul.blast/index.html
Orjinal mesajı gönderen fatihhood
Bu olaya sole bakmak lazim, 3-5 gun sonra Amerika, Ingiltere, İsrail ve Türkiye kanki olursa bu en çok kimin işine yarar.
Genel olarak en çok İsrail'in işine yarar.
arkadaslar kimin yaptigini bilmiyorum.
bana kesinlikle bir islami terör örgütünün yapacagi bir delilik gibi gelmiyor. Türkiye %99 müslüam olan bir ülke en kalabalik sokaklarindan birine bomba atarsan dindasini vurmus olursun.!!!!
Ama 11 eylül amerika olayindan farkli olarak gördügüm teksey.
amerikada binalar yukaridan vuruldu. türkiyeden asagisan.
bana ayni namlunun mermisiymis gibi geliyor..
Filistin askısıyla insanları bogup topraga gömenler şamanlarmıydı?
Senaryonun gidisatina bakilirsa Israil ve Ingiliz hedefleri sirasini savdi, sira ABD hedeflerine geldi.
Eger yeni saldiri Istanbul'da yapilacaksa ABD Konsoloslugu cok zor bir hedef; bir ABD sirketine saldiri yapilabilir. Ornegin Citibank gibi...
Yine onceki olaylara bakildiginda cok ses getirecek, gurultu koparacak bir yerde saldiri olabilir. Yine gunduz vakti, kalabalik ve merkezi bir yerde...
Tabii saldiri bayramda yapilacaksa, bayramda acik olan bir ABD hedefinin secilme ihtimali daha yuksek.
Adrenalin
20/11/2003, 23:35
Sıra işallah Amerikan yerlerinde olmaz :(
Volkan Uzun
20/11/2003, 23:41
israil metodu : teroristin kimligi tespit edildikten sonra, ailesinin ( anne baba es coluk cocuk ) hepsinin oldugu yerlere fuze atar.
dusunuyorum haklimi degilmi diye
cidden ne kadar cok komplo teorisi varmis
israil okusa onlar ble bence biz neymisiz be abi dicek
realmusti
20/11/2003, 23:45
Nereden bilebilirsiniz ki bir amerikan hedefinin secilebileceğini.Ya bir türk hedefi olursa.Sonuçta hep zarar gören türkiye ve türk insanı oldu.Bunu yapanlara bakılırsa din ırk mezhep ayrımı yok.Türkiye ye bir göz dağı var.Benim korktuğum daha büyük bir çaplı eylem yapılması.Çok büyük ve ses getirecek bir eylem.
İnşallah bunları yapanların yolunu Allah açık etmez.
İnsanlıktan nasibini alamamış insan bile demeye dilimin varmadığı bu yaratıklar hakkında söylicek hiç bişi bulamıyorum.
fatihhood
21/11/2003, 00:26
Orjinal mesajı gönderen kara_lahana
arkadaslar kimin yaptigini bilmiyorum.
bana kesinlikle bir islami terör örgütünün yapacagi bir delilik gibi gelmiyor. Türkiye %99 müslüam olan bir ülke en kalabalik sokaklarindan birine bomba atarsan dindasini vurmus olursun.!!!!
Ama 11 eylül amerika olayindan farkli olarak gördügüm teksey.
amerikada binalar yukaridan vuruldu. türkiyeden asagisan.
bana ayni namlunun mermisiymis gibi geliyor..
el-kaide, S. Arabistan, Malezya ve Cezair gibi ülkelerde eylemler yapmadımı? el-kaide nin ilk amaci rejimleri cokertmek.
Senin mantiginla yola cikarsak... Soyle dusunmek gerekir.
11 Eylul teorisi : Amerika, Irağa savaş açabilmek için, dolaylı veya direkt olarak kendi kendine saldırı düzenledi.
Ki bu teori üzerine çok konuşuldu...
20 Kasım teorisi : Türkiye kuzey Irağa girebilmek için, dolaylı veya direkt olarak kendi kendine saldırı düzenledi.
----
Boşver sen bunları, komple teorisi üretecek zaman değil. Bu saldırı, aşırı islamcılar tarafından ve %99 oraninda el-kaide tarafindan düzenlendi.
Kaldıki kimin yaptığı değil, ne yapılması gerektiği önemli.
Ben bunun amerikanın ıraktaki kürtlerle yaptıgı pazarlıgın sonucları oldugunu dusunuyorum, amerika'nın ırak uzerindeki işgalinde haklı oldugunu savunan israil ve ingiltere dısında bir devlet olmasa gerek. Amerika, bir yandan Turkiye baskısı bir yandan amerika baskısıyla koşeye sıkısmıs olan pkkya bu saldırıları yaptırtarak, olayları el kaide tarafına yıkmak istemiş olabilir, sonucta bugun herkez bak amerika nasılda haklıymış bunlara savas acmakta demeye basladı.
Toparlarsam amerika işgalini güçlü bir şekilde sürdürüp, dünya üzerindeki kotu imajını bir nebze olsun kabul edilebilir hale getirmek için kurtleri kullanmış ve bu saldırıları yaptırmış, ve karsılıgın da kuracağı ırak devletinde rahat bir şekilde yaşamlarını surdurme hakkı tanımış olabilir.
Sonuçta bunlar sadece birer komplo teorisi.
muharrem_tac
21/11/2003, 01:07
Ne yazık ki saldırıların uluslararası terörizm biçiminde artarak süreceği yönündeki tahminler doğru çıkmaya başladı . İstanbul tarihindeki en büyük terörist saldırıları yaşadı .Pekçok vatandaşımız ve Emniyet Mensubumuz terör şehidi oldular . Bu büyük saldırılar nedeniyle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz . Ölenlere Allah 'tan rahmet yaralılara da acil şifalar dilediğimizi yineleyelim .
Bu saldırılarda hepimize önemli yükümlülükler düşüyor . Kan bağışanabilir , yaralılara yardım edilebilir , metanetemizi , birlik ve dirliğimizi bozmadan , korkmadan , yılmadan , ayakta kalarak terörün hedefine asla ulaşamayacağını haykırabiliriz . Kaçmak , saklanmak , suçu birilerinin üstüne yıkmak , bize birşey kazandırmayacağı gibi elimizdekileri de kaybettirebilir .
Bakın Emniyet konuyu son derece uzman kadrolarıyla takibe aldı . Olay yerinin ve delillerin bozulmaması için ilkyardımlardan sonra kesinlikle insanlar uzaklaştırılıyor . İşlerinde son derece uzman bomba timleri etrafı didik didik ederek kullanılan patyayıcı hakkında , olayın nasıl yapıldığı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor ; gecesini gündüzüne katıp sonuca gitmeye çalışıyor . Bu işin 5 N 1 K 'sı çıkarılmadan yapılacak haberlere Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından yayın yasağı konuldu . Nedeni de "bu iş bu sefer gerçekten çok ciddi" . Durum birinci dereceden kırmızı alarm durumudur . Bundan sonra saldırıların Ankara 'da ve Yurdun çeşitli yerlerinde yapılmasından endişe ediliyor .
Bu vahşi saldırılar belki güvenlik ve terörizme olan bakışımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacakır . 15 bin insanımızı kaybettiğimiz depremin yaptığı gibi hatalarımızı görmemize ve çözümler üretmemize yardımcı olacaktır . Belki insan hakları bahaneleriyle önümüze konulan yasalar yeniden gözden geçirilecek , Emniyet güçlerinin elini kolunu bağlayan ve iş yapamaz duruma getiren maddeler yerlerinden sökülüp atılacaktır .
Kim yapmış olursa olsun her ne amaçla yapılmış olursa olsun terörü lanetliyoruz .
Ben kimin yaptığından çok acaba amaçlarına ulaştılar mı onu merak ediyorum?
Ayrıca bu saldıraların AB üyeliğine etkisi ne olacak onu da merak etmiyor değilim.
şu "sebebini bilememek" vaziyeti var ya. işin en pis tarafı bu. kaosu büyütüyor. ne yaptık da size, bizi öldürdünüz? kimsiniz? ne istiyorsunuz?
bu arada, amerika'nın halkı iknâsı derken kesinlikle bilfiil amerika işi demek istemedim. ama ha el-kâide yapmış, ha amerika yapmış, ne farkediyor? clinton devrinde gündemde el-kâide diye bir şey var mıydı? clinton devrinde ne 11 eylül oldu, ne 20 kasım. çünkü clinton'ın dünyâ'nın herhangi bir yerinde hâkimiyet kurmaya niyeti yoktu. ne %90 diyebilirim ve %99. hiç görmediğim adamların, hiç bilmediğim mekânların hakkında sâdece yorum yapıyorum. sâdece aklıma gelen buydu.
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
Ayrıca bu saldıraların AB üyeliğine etkisi ne olacak onu da merak etmiyor değilim.
Bence iyi olacak, dun tv de izledigim kadarıyla butun ulkeler gonderdikleri gecmis olsun mesajında "bu batılılaşan turkiyeye karşı bir eylemdir" tarzında ifadeler kullanmışlar.
Ek olarak bu tur eylemler suan halkı bir birine kaynaştırmakta ve birlik veraberlik saglamakta diye dusunuyorum, bu mahlukatların dusunemedikleri en buyuk sey bu.
Turkler araplar gibi cebine 5 kuruş koyunca anasını, bacısını, devletini satıp defolup gitmez.
hmustak : Amerika veya baska bir ulke , kendi insanlarini feda eder. Ama israil ozellikle din adamlarini hayatta oldurmez. Malum pramit olayi...
Her ülke gerektiğinde kendi vatandaşını bile öldürür. Ülkesel menfaat dinsel menfaatlerden üstün olabilir. Günahını çekecek birkaç kişi bulursunuz ve ülkenizin menfaatlerini savunursunuz.
Boşver sen bunları, komple teorisi üretecek zaman değil. Bu saldırı, aşırı islamcılar tarafından ve %99 oraninda el-kaide tarafindan düzenlendi.
Kaldıki kimin yaptığı değil, ne yapılması gerektiği önemli.
Bence ne yapılması değil, kimin yaptığı daha önemli. Kimin yaptığını bilmeden yapılacak hamleler hedefinden saptırılmış olacaktır ki bu başkalarının istediği şey de olabilir.
Ben el-kaidenin yaptığını sanmıyorum. Hizbullahın ise yapacağını sanmıyorum. Hizbullah için boyunu aşan, el-kaide için ise gereksiz eylemler.
Terörle rejim çökse idi biz şimdiye çökmüştük, bölünmüştük.
Orjinal mesajı gönderen BerkH
Bence iyi olacak, dun tv de izledigim kadarıyla butun ulkeler gonderdikleri gecmis olsun mesajında "bu batılılaşan turkiyeye karşı bir eylemdir" tarzında ifadeler kullanmışlar.
Ek olarak bu tur eylemler suan halkı bir birine kaynaştırmakta ve birlik veraberlik saglamakta diye dusunuyorum, bu mahlukatların dusunemedikleri en buyuk sey bu.
Turkler araplar gibi cebine 5 kuruş koyunca anasını, bacısını, devletini satıp defolup gitmez.
Dünkü olayın daha büyük yankı sağlaması acaba İngiliz konsolosunun ölmesi miydi? Ya da İngiliz konsolosluğuna saldırı düzenlenmesi? Bu bence bir soru işâreti. İngiliz konsolosluğundan daha çok bahsedildi çünkü. Oysa ölenlerin çoğu gene bizim vatandaşlarımızdı.
Diğer bir sakat durum vizelerin iptal edilmesi. Zannedersem İngiltere ve ABD bunu yaptı. Sebebini ise güvenlik olarak gösterdiler.
Önce iki senegog önü, sonra hsbc bank ve ingiliz konsolosluğu. Çok garip saldırılar.
Bakın Emniyet konuyu son derece uzman kadrolarıyla takibe aldı . Olay yerinin ve delillerin bozulmaması için ilkyardımlardan sonra kesinlikle insanlar uzaklaştırılıyor . İşlerinde son derece uzman bomba timleri etrafı didik didik ederek kullanılan patyayıcı hakkında , olayın nasıl yapıldığı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor ; gecesini gündüzüne katıp sonuca gitmeye çalışıyor . Bu işin 5 N 1 K 'sı çıkarılmadan yapılacak haberlere Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından yayın yasağı konuldu . Nedeni de "bu iş bu sefer gerçekten çok ciddi" . Durum birinci dereceden kırmızı alarm durumudur . Bundan sonra saldırıların Ankara 'da ve Yurdun çeşitli yerlerinde yapılmasından endişe ediliyor .
Emniyet gerçekten çok iyi çalışıyor. Bunu olay yerinde olmasak bile televizyondan canlı olarak izleyebiliyoruz. Kendilerine tek tek teşekkür ederim.
Ankara... Buyursunlar gelsinler... Ölümden korkanlar düşünsün. Fakat ölenlerin rahat etmesi için faillerin bulunması gerek. Fail her kimse; bir devlet, bir gizli servis, bir terör örgütü ya da neyse...
Bu saldırılardan siyasi menfaat sağlamayı düşünenlerin olması ise daha vahim bir durum. Kimisi "Neden Erdoğan geç açıklama yaptı?" diye menfaat sağlamaya çalışırken, kimisi "Hizbullah, salıverme, neden saldınız?" gibi şeyler söylüyor. Sanki teröristleri salıverince hepsi canlı bomba olmuş gibi... Aynı zamanda hedef göstererek, sanki failleri bulmuş gibi...
Ölenler üzerinden siyasi menfaat güdülmesi çok yanlış bir durum ve bence etik olarak yanlış.
fatihhood
21/11/2003, 13:26
Ansugo : ...Ülkesel menfaat dinsel menfaatlerden üstün olabilir...
Belkide. Ama bir iki sey hatirlatmakta fayda var. Bill Clinton gorevini biraktiktan 6-7 sonra bir ingiliz dergisinde roportaji cikar. Clinton sole demisti " Ben gorevim sirasinca savasmadim. Ama İsrail için savaşmak gerekseydi savaşırdım. "
Bunun nedeni çok basit... Dünyadaki pek çok insan, zengilik ve gücün belli bir noktasindan sonra yeni arayislara yoneliyor, ölümden sonrasi ile ilgili konulara ilgi duyuyor. İşte bu noktada İsrail vadedilen topraklara en yakın ülke olarak önem kazanıyor. Dolayısıyla 4 kitaptata adı geçen Mehdi nin geleceği yer ve olaylar konusunda en büyük misyonerliği yapan din adamlarının önemi ortaya çıkıyor. Eğer bu saldırıyı İsrail yapsaydı, israil şirketlerine yapardı. Ne biliyim mesala Lions kulubunun toplantisinda falam yapardi diye düşünüyorum.
Ansugo : Bence ne yapılması değil, kimin yaptığı daha önemli. Kimin yaptığını bilmeden yapılacak hamleler hedefinden saptırılmış olacaktır ki bu başkalarının istediği şey de olabilir.
Bu zamana kadar Türk istihbaratı neyi kimin niçin yaptığını hep biliyordu zaten. Bu saatten sonrada kimin yaptığını bildiğine eminim. O yüzden kimin yaptığı önemli değil dedim. İcraaaat önemli. ( Bakınız : T. Özal zamanında Ermenistan sınırına F-16 ların bıraktığı bombalar )
Ansugo : Ben el-kaidenin yaptığını sanmıyorum. Hizbullahın ise yapacağını sanmıyorum. Hizbullah için boyunu aşan, el-kaide için ise gereksiz eylemler.
Eh ozaman İran ulemasının emriyle yaptılar diyelim. Oda dönüp dolaşıp yine Hizbullah ve oradan el-kaideye gelir. Sonuçta bunlar intahar bombası! Kendilerine vaadedilen çok büyük bir şey olsa gerek...
Terörle rejim çökse idi biz şimdiye çökmüştük, bölünmüştük.
Eğer pkk döneminden bahsediyorsan, o terörü biz yaşamadıkki. O Terör d. anadoluyu geçmedi. O terör Ankara ve bu gün olduğu gibi istanbulda olsaydı. 30.000 kişi orda değilde burda ölseydi görürdük, neyin çöküp çökmeyeceğini.
Ayrıca Afganistan da el-kaide, ve afrikada bir çok ülkede terörün rejimleri çökerttiği bir gerçek. Ama elbette biz onlardan daha medeniyiz. Daha önemlisi daha laik bir ülkeyiz.
Bunun nedeni çok basit... Dünyadaki pek çok insan, zengilik ve gücün belli bir noktasindan sonra yeni arayislara yoneliyor, ölümden sonrasi ile ilgili konulara ilgi duyuyor. İşte bu noktada İsrail vadedilen topraklara en yakın ülke olarak önem kazanıyor. Dolayısıyla 4 kitaptata adı geçen Mehdi nin geleceği yer ve olaylar konusunda en büyük misyonerliği yapan din adamlarının önemi ortaya çıkıyor. Eğer bu saldırıyı İsrail yapsaydı, israil şirketlerine yapardı. Ne biliyim mesala Lions kulubunun toplantisinda falam yapardi diye düşünüyorum.
Bu dini yöneliş bir yana bir de lobicilik denen birşey var. Bir yerden sonra gücün kimde olduğunu hisseden güç sevdalıları güce yöneliyor olabilirler :)
Bu zamana kadar Türk istihbaratı neyi kimin niçin yaptığını hep biliyordu zaten. Bu saatten sonrada kimin yaptığını bildiğine eminim. O yüzden kimin yaptığı önemli değil dedim. İcraaaat önemli. ( Bakınız : T. Özal zamanında Ermenistan sınırına F-16 ların bıraktığı bombalar )
Türkiye istihbaratının olayı çözdüğüne ben emin değilim. İstihbarat herşeyi üç günde çözecek ya da daha önceden haberi olacak diye birşey yok. Çok gizli kalan bir eylemler zinciri hiçbir örgüt farkına varmadan çok rahat gerçekleştirebilir.
Bence bunun çözülmesi zaman alacaktır. Muhtemelen çözülemeyecek ve bir örgütün üzerine atılacak, dosya kapatılacak.
Eh ozaman İran ulemasının emriyle yaptılar diyelim. Oda dönüp dolaşıp yine Hizbullah ve oradan el-kaideye gelir. Sonuçta bunlar intahar bombası! Kendilerine vaadedilen çok büyük bir şey olsa gerek...
İllaki islami bir örgütün yapması gerekmiyor. Büyük vaadler veren tek din islam değil netice de. Küçük bir sapkın dini topluluk bile yapabilir. Ruh hastası 4 kişi de yapabilir. İllâ islami bir örgüt yapacak diye birşey yok. Musevi, Hristiyan, Şamanist veya sapmış bir toplulukta yapabilir.
Eğer pkk döneminden bahsediyorsan, o terörü biz yaşamadıkki. O Terör d. anadoluyu geçmedi. O terör Ankara ve bu gün olduğu gibi istanbulda olsaydı. 30.000 kişi orda değilde burda ölseydi görürdük, neyin çöküp çökmeyeceğini.
Nasıl yaşamadık ? İstanbul'da kaç tane eylem yapıldı? Hatta kaç tane polis otobüsü tarandı?
Ayrıca Afganistan da el-kaide, ve afrikada bir çok ülkede terörün rejimleri çökerttiği bir gerçek. Ama elbette biz onlardan daha medeniyiz. Daha önemlisi daha laik bir ülkeyiz.
Bana kalırsa Afganistan'ı el-kaide çökertmedi, çökertemez. Afganistan çökertilmesi gerektiği çökertildi.
Yukarida sayilanlarin hicbirini belirleme yetkisi emniyete ait degil. Daha cok icisleri bakanligi ile ilgili.
--------------
polis acil durum derse arama iznine gerek yok
silha kullanma hakki sakli
dur ihtarina uymayan kisiler vurulabilir
polisin isini yapmaya engellmek en ciddi suclardan biri.
gozlatina alinma sureleri exta uzatildi.
--------------
Emniyetin bu olaylarda fazla elestirilmesi gereken bir yani oldugunu da sanmiyorum acikcasi.
Toplumsal baris'ta (eski) hukumet'in bir uygulamasidir.
Ayrica basinin da olayin ilk gununden beri isimleri aciklama gayretini anlayabilmis degilim. Sanki ben bu teroristlerin adini bilirsem, bana bir faydasi olacak. Nitekim faydasi olmadigi da goruldu. :(
Olan oldu artik, eski hatalardan ders alarak, bundan sonra neler yapilmali? Bence konuyu o yone kaydirsak daha yapici olur...
(mesaji biraz gec yollamisim)... ;)
Volkan Uzun
23/11/2003, 01:29
Yazdiklarim bazi ozel sebeplerden dolayi sildim.
konuyu okuyupya noluyor ya millet kendi kendine gelin guvey olmus diyenler icin aciklamadir. veya baskalarinin beni silmedigini soylemek icin.
muharrem_tac
23/11/2003, 01:47
Uzlaşı ve barış (mesajları) için teşekkürler . Fakat burada atlanan bir nokta var . O da ihbar mekanizmasının yetersizliği ...
Başa döneceğiz...Şimdi bu yeni adli ve önleme aramaları yönetmeliği polisin arama yetkilerini son derece azaltmış , kimlik sormaktan başka bir yetki bırakmamıştır . Nedeni AB yasalarına uyum sürecidir . Fakat polis bazı olumsuz davranışlardan (örneğin sokak kavgalarından) men etmeye ve gerekirse zor kullanmaya hala yetkilidir . Bu yüzden mesela Taksim 'de devriye gezen Polise huzur ve güven ortamı sağlandığı için esnaflar tarafından teşekkür mesajları gelmiştir . Belki jet sosyetesinin göz zevki bozulmakta ama etraf esrarkeşten , tinerciden arınmaktadır . Peki bu adı geçen tinerci ve esrarkeş taifesi İstiklal Caddesine çıkmıyor diye yok mu oluyor ? Hayır . Biz insanların bu kötü duruma düşmesine neden olan sosyo-ekonomik yapıyı değiştirmedikçe bu vatandaşlarımız kendilerinin de hoşlanmadığı bu durumda yaşayıp gideceklerdir . Burası bizi ilgilendirmiyor deyip geçemeyiz . Nitekim bu konu ile ilgili bir takım rehabilite çalışmaları var . Burası işin önleyici polislik denilen yanıdır ki PVSK ile de tanımlanmıştır . Bu durumda bizim suça neden olan her olayı engellememiz gerekiyor . Velev ki suça neden olan yanlış felsefeler ve doktrinler ola...Fakat burada yardım istenen konu birilerini içeri tıkmak kelepçe takmak sonra da oturup taltif beklemek biçiminde değil , her alanda suç ortaya çıkarabilecek düşünceleri yine düşünce gücüyle etkisiz kılmaya çalışmak olmalıdır . Tabi büyük infial oluşturacak olayların önceden emniyet birimlerine duyurulması da son derece kritik önem taşıyor . Ama daha güçlü-etkili olanı düşünceyi yine düşünce ile yenmeye çalışmak olmalı .
Bizim insanlarımızı yok eden , yapılarımıza hasar veren ülkemizin istikrarını bozan bu terör oyunlarını ; yeni felsefeler oluşturmak için , yeni düşünce ufukları aralamak için yeni çözümler bulmak için kullanabilirsek kaybımızı en aza indirmiş , biraz olsun acımızı dindirmiş oluruz .
Bakınız kötülük her zaman insanların en zayıf düştüğü anı bekler . Müslümanlar Bosna ve Kosova 'da Sırp zulmü altında , Çeçenler ve Afganlar Rus zulmü altında inlerken biriler çıkıp bunlara savaşmayı ve hakkını aramayı öğretti . Lojistik destek sağladı , beyinlerini yıkadı . umutsuz , aç perişan milletlerden savaşçılar çıkardı .Bunlar cephe üstüne cephe kazanırken kimse onların bir gün gelip kendi evlatlarını öldürebileceğini düşünmedi . Herkes onlardan vatan kahramanları olarak sözetti . Ama gün geldi aynı savaşçılar hedef şaşırdı , doğdukları topraklarda zalim aradı . İçinde bulundukları ruh durumu şimdi bizim bulunduğumuz durumla aynı : "Ben canımı verdim sen de vereceksin" .
Yine söylüyorum kötülük insanların en zayıf düştüğü anı bekler . Ve doğru yorum yapma yeteneğini , soğukkanlılığını kaybettirir . Şimdi Emniyetin elinde 1050 kişilik bir liste olduğu söyleniyor . Bu listede Afganistan 'da , Çeçenya 'da , Bosna 'da , Kosova 'da savaşmış ve doğrudan veya dolaylı olarak El Kaide ile ilişkilenmiş kişilerin bulunduğu bildiriliyor . Bu insanları alsak sorgulasak neye istinaden hangi yetki ile sorgulayacağız ? Herbir işin parçalara bölündüğü ve hiçbir evin hiçbir ev ile doğrudan irtibatının olmadığı hücre sistemi ile çalışan sağlam bir yapı varsa evinde sadece yüzlerce bidon (sadece bidon) bulunan birini nasıl terörden gözaltı yapacağız ? Bu durumda vatandaşların mutlaka şüphelendiği konuları derhal emniyete bildirmesi gerekiyor . 155 'i aramakla kulaklar , 155@iem.gov.tr 'ı tıklamakla parmaklar yorulmaz . Eğer tek bir El Kaide saldırısını önceden durdurabilirsek dünya tarihihe geçebiliriz çünkü karşımızda Lübnan 'da yuvalanmış birkaç roketçi değil , eğitimlerini ABD 'den almış uzman katiller var...Tabii eğer saldırılar gerçekten El Kaide 'nin ise .
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Bunca seyden sonra ınsan ıkı sey soylemek ıstıyor..
1. Amerıka terorle savasmakta haklıymıs.. Bu ınsanlar gercekten olmeyı hakedıyor.. Bırakalımda gebertsınler hepsını!
2. Israıl yıllardır bu tarz eylemlerle bogusuyor.. Onlarında hakkı varmıs.. Zıra sımdı bırı benım elıme gecse bırak oldurmeyı onu dogduguna pısman ederım!
Mesajı yanlış okumuş oldugumu umit ettim ve tekrar tekrar okudum. Sanırım cok kızgın bir anında aceleyle yazmış olmalısın. Kanım dondu adeta!
Zalim beynim, yine oyun mu oynuyorsun bana? Akıl alacak gibi degil. Teror işini iyi yapmış.
tedirgin uzun yuruyuşler, sigara kulu...bir lanet dudaklarda
Yo dogru okudun aslında.. Sadece ıfade etmeye calıstıgım sey okudugun sey degıl. Yanı ben demek ıstedımkı "Bakın bunca sey oldu ve ardından ınsanlar bunları soylemeye basladı. Pekı bu sekılde dusunmemız kıme yarar saglayabılır?"..
Hepsı bu..
muharrem_tac
28/11/2003, 16:02
Savaş AY 'ın intihar bombacısı olduğu söylenen Gökhan Elaltuntaş 'ın ailesiyle yaptığı görüşmeler ve kendi araştırmaları sonucu ulaştığı bazı ilginç tespitler :
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=215330
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.