Tam Sürümünü Görmek İçin : nasıl olacak?pencerenin boyutlrını ayarlayacam
webmeraklisi
18/11/2003, 15:21
www.arena.com.tr sitesinde herhangibir ürüne tıklayınca ayrı ve daha küçük bir pencerede ürün detayları açılıyor bunu nasıl yapacam...sanırım javascript? bana yardım edermisiniz?
O sayfanin HTML ve JavaScript kodlarini incele
webmeraklisi
18/11/2003, 16:00
ama bu sayfa asp ile yazılmış ve javascripti asp içinde kullanmışbu yüzden kodun kendisi lazım
Javascript kodlari, istemci tarafta calisir. Yani kodu gorebilirsin. Sayfanin ASP ile hazirlanmis olmasinin onemi yok.
Bak o kucuk resımlerın herbırınde suna benzer lınkler var
javascript:malzeme('TG03RTK',670,510,'KAMPANYA');
Bunun anlamı bu lınke tıklandıgında adı malzeme olan bı javascrıpt fonksıyonu calısıyor sayfa ıcınde.. Pekı bu fonksıyon nerde olabılır?
Ikı ıhtımal var.. Bırıncısı sayfanın ıcınde ıkıncısı aynı sayfaya gomulmus bı baska sayfa ıcınde.. Ben ılk ıhtımalı deneyıp sayfa kaynagı ıcınde "malzeme" dıye bı arama yapıyorum ve ıste
function malzeme( urun,kalinlik,yukseklik,ref) {
if(urun!="HAZIRPC"){
urun_adi=urun;
while(urun_adi.search(/-/i)!=-1)urun_adi = urun_adi.replace(/-/i,"");
while(urun_adi.search(/\./i)!=-1)urun_adi = urun_adi.replace(/\./i,"");
while(urun_adi.search(/\//i)!=-1)urun_adi = urun_adi.replace(/\//i,"");
window.open("matdetail.asp?ref="+ref+"&matnr="+urun,urun_adi,"toolbar=0,location=0,directories=0,status=1,menuba r=0,scrollbars=1,width=" + kalinlik+ ",height=" + yukseklik+"resizeable=0");}
}
Aradıgın fonksıyon karsında.. Bundan sonra ıse tamamen deneme yanılma yontemı ıle senınde kesfedebılecegın turden seyler..
Yınede yardımcı olmam gerekırse bu fonksıyonda ıhtıyac duydugun sey yanı kılıt nokta
window.open("matdetail.asp?ref="+ref+"&matnr="+urun,urun_adi,"toolbar=0,location=0,directories=0,status=1,menuba r=0,scrollbars=1,width=" + kalinlik+ ",height=" + yukseklik+"resizeable=0");}
bu ve oda sadece ıkı parametre alan bı fonksıyon..
window.open(url, stil_parametreleri)
Sanırım bundan sonrasını halledebılırsın?
webmeraklisi
18/11/2003, 18:10
teşekkürler
yildizib
18/11/2003, 18:29
3 tane alır.window.open(1.,2.,3.)
1.si hedeftir. 2.si sanırım isim olması gerek,3.sü de parametreler.tabi 3. parametre gerekli değil diye hatırlıyorum.
Pardon.. Haklısın.. Uc tane alıyordu.. Yanı,
window.open([1]url, [2]pencere_adi, [3]stil_paremetreleri); seklınde olmalı
slm hunter sana bırseyler sormak ıstıyorum tabıı mumkunse..
Sormana gerek yok, sadece sor :) Yanı buyur senı dınlıyorum :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.