PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Visual Basic Yardım

dreammaker
16/11/2003, 23:10
Sorum şu ki;
Aslında nasıl soracağımı bilmiyorum...(anlaşılması manasında)
Visual Basic ile bir internet üzerindeki Access database'e ulaşılabilir mi...
Ya da Visual Basic arayüzü ile veritabanına girilen veriler internetteki bir site üzerindeki veritabanı ile eş zamanlı halde nasıl kullanılabilir...

Kullanıcı Basic arayüzü ile verileri girecek (yönetici sıfatıyla) ve internetteki site üzerinde veritabanı güncellenecek...
Basic ile yapılır mı ? Yapılırsa nasıl?

dreammaker
19/11/2003, 21:50
Ya kimse VB linkine tıklamıyor galiba...(Lütfen yardım...)

acemi
19/11/2003, 22:54
Yapilir ama biraz uzun ve karisik is.

MS Access, bir veritabani sunucusu olmadigindan dolayi, sunucu gibi hizmet verebilmesi icin ASP ile ona bir on yuz hazirlamak lazim. Boylece VBasic programinin istekleri dinlenebilsin ve cevap verilebilsin.

VBasic ile yazilan programin ASP sayfalari ile iletisim kurabilmesi icin socket bilesenleri kullanmak lazim. Socket bileseninin, http icin ozellestirilmis bir hali olabilir. O kullanilirsa daha rahat edilir.

Ne yapmak istedigini (nasil yapmak istedigini degil) aciklarsan, baska oneriler de gelebilir.

dreammaker
22/11/2003, 05:47
Yapmak istediğim programın kullandığı veritanını internetteki programın sitesine yollamak.
Ve bunu da asp ile web üzerinden sorgulanır hala getirmek...En net hali bu...
Ama veritabanını (*.mdb) programın içinden nasıl internetteki sitenin database klasörüne yollayabilirim...

acemi
22/11/2003, 11:01
Bir FTP programi kullan. Arka planda calistirabilirsin, programdan gonderiliyormus gibi olur.

dreammaker
22/11/2003, 20:16
Ya yapılır mı manasında sordum...Saol.Ama yapılıyormus gibi değil de gerçekten yapılırken olsa...(olabiliyorsa)...
Yok mu bu konuda hiç bir fikri olan (teknik bilgisi olan birçok arkadaş vardır...)
acemi yardımın için saol...

Jam
22/11/2003, 20:22
xml kullanabilirsin. bunu araştır

acemi
22/11/2003, 20:35
Ama yapılıyormus gibi değil de gerçekten yapılırken olsa...(olabiliyorsa)...

Olabilir tabii. Socket bileseninin ozellestirilmis hali olan Internet Transfer Control'unu kullanacaksin.

acemi
22/11/2003, 20:39
Ama bence konsoldan calisan bir FTP programi kullanilsa veya basit bir VBasic Script yazilsa, Task Manager'a belli zamanlarda calismasi icin bu program/script kaydedilse cok daha pratik ve sorunsuz olur.

muharrem_tac
22/11/2003, 23:16
Bu konu tamamen XML web servisleri konusudur.

dreammaker
23/11/2003, 22:08
xml konusunda hiç bir fikrim(bilgim) yok...
aceminin söylediği yol sanırım xml siz tek çıkar yol...
şu basit vbscript olayını biraz detaylandırmısın...

acemi
24/11/2003, 11:35
Arama motorlarindan oylesine bir arama yaptirdim. Ornegin soyle bir sey cikti karsima:

http://billsway.com/vbspage/ sayfasindaki VBScript FTP Upload Tool

Ufak birkac degisiklikle istedigin is icin uyarlanabilir.

dreammaker
24/11/2003, 23:08
Burada bahsi geçen ftp.exe herhangi bir ftp mi..yoksa MS-Dos da çalışan bir ftp.exe mi...
Bir de sanki çok da güvenilir değilmiş gibi...
' FTP username for your site:
UserName = "billsway"
' FTP password for your site:
Password = "PokerBill"

***Deneyeceğim...umarım işe yarar... ***

acemi
25/11/2003, 00:01
MSDOS'da calisan ftp.exe...

Parolanin o sekilde kayitli kalmasini istemiyorsan, ya her seferinde kullanicidan istersin ya da sifreleyip saklarsin.

dreammaker
26/11/2003, 22:27
sanırım tek çözüm bu...(xml hariç)...
yardımların için SAOL ...