PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : yerinde siz olsanız(etik açıdan)

berza
15/11/2003, 14:51
bir hastanenin acil servisine çocuğunuzu getirdiniz
sebebi ise çocuğunuzun bacaklarının üstünden bir kamyon geçti sol bacağı dizinin hemen üstünden sağ bacağı ise tam kökünden koptu ve bacaklar yerine konma ihtimali yok. bir kısım doktorlar kanaması durmuş çocuğun başından beklerken çocuğun durumunu değerlendiriyorlar (yazık pek küçükmüş annesi niye sahip çıkmamışta yola fırlamış sahip çıkacaksın yoksa bööle olur)

bir kısım asistanlarda olayın etki alanında kalmadan bir başka odada sohbet ederek hiç art niyet olmadan sohbt ediyor ve kahkahalar atıyorlar ve siz dışarda bekliyorsunuz durumunuz o kadar kötü ki ağlayamıyorsunuz bile bir süre sonra asistanlar diğer hastalara bakmak için odadan çıkıyorlar yalnız odadan çıkarken yüzlerinde biraz önceki sohbetten kalma gülümsemem izleri var.

bu durumda sizin ruh haliniz nasıl olurdu?

xXx
15/11/2003, 15:13
nötr yani tepkisiz yüksüz olurdu zaten cocuguma gereklı mudahale yapılmışsa o an ıcın sorun olmazdı + cocugumdan baska seye bakmamın yada ılgılenmemın pek olanagı olmazdı. Ha egerkı o an ıcın kucucuk bır ıhmal olsa ıdı herhalde orası tarafımdan bayagı bır karıstırılırdı. Asistanlara gelince dısarıdakı durumu gormemıslerse ne oldugunuda bılemezler. Onların zaten "asistan" olarak cektıklerı kendilerine yetmekte.

HunTER
15/11/2003, 15:15
Kotu olurdu elbet ama bunun anlamı nekı?

Ömer
15/11/2003, 18:27
bu hastanelerdeki standart şeyler iki ay dayımın başında refakatçı kaldım ve o kadar şey gördümki doktorlarda artık acıma duygusu yok oluyo onlarada kabahat bulamaıyorum akşama kadar hastalarlamı ilgilensinler hasta yakınlarıylamı onların işide zor ama tabiiki o gibi bir durum söz konusuysa meslekleri gereği soğuk kanlılıkla olayı irdelemeliler ve çözmeliler yani hastayla ilgilenmeliler

yoruldum
15/11/2003, 19:42
Sinirliysem, kızgınsam (ki böyle bir durumda öyleyimdir) uçan kafa atma denemesinde bulunurdum :P

omerosmanoglu
16/11/2003, 00:34
Benim başıma ve benim yakınımla benzer bir olay geldi, İnsanlarımıza ne yazık ki insanlıktan çıkıyorlar.

Kimse doktor bilimsel düşünüyor böyle nelerle karşılaşıyoruz falan demesin çünkü benim hemişre doktor yakınlarım var Duyguları biraz körelmiş ama bu kadar olamaz.

Sadece bu konularda değil insanlıktan yavaş,yavaş çıkıyoruz.

İnsanlıktan çıkan bu .......... lara aynı olayı yaşatmak lazım. Kıstasa kıstas yani... Neyse daha fazla yazmayayım

Sahin
16/11/2003, 00:49
İki kardeşimde doktor ve birgün olsun vicdansızlıklarını, insanlıktan çıktıklarını görmedim. Bizim 40 yılda bir başımıza gelen ve alışık olmadığımız olayları onlar hergün yaşıyor buna daha çok alışkanlıktan dolayı soğukkanlılık denebilir. Ne kardeşlerimden ne diğer doktorlardan en ufak bir şüphem yok bizzat bir çok hemşirenin hastası için gözyaşı döktüğünüde gördüm.

Burda hasta yakınlarının psikolojisi olayı etkiler.

IcenGuard
16/11/2003, 12:06
bu yonden askerler ve doktor lar bir birine benziyor, ve benzemeside gerekiyor, biraz duygusuz olmaları lazım yoksa yanlıs karar verebilirler..
Gerci bir insan gordugu seylere ne kadar terpkisiz kala bilir oda ayrı bir konu...

berza
18/11/2003, 12:49
herkesin sözleri hemen hemen aynı herkes o durumda doktorların soğukkanlı davranmaları gerektiğini falan söylüyor

o zaman bazı durumlarda hasta 'sen benim derdimi nerden bileceksin ' muhabbetine giriyor