Tam Sürümünü Görmek İçin : istanbulda büyük patlama(lar)
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213359
http://www.ntvmsnbc.com/news/243967.asp
Osmanbey'de meydana gelen korkunç patlama şok etkisi yarattı. İnternethaber'i arayan görgü tanığı Vedat Öndaş, vahşeti gözyaşları içinde anlattı
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213360
Neve Şalom Sinagogu önündeki patlamanın bombalı saldırı olduğu kesinleşti. İtfaiye kayıtlarına göre yaralı sayası 100'ü aştı. Ölü sayısı ise giderek artıyor.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213361
İstanbul’da Şişli’de ve Beyoğlu’nda bulunan Neve Şalom Sinagogu yakınlarında, iki ayrı patlama meydana geldi. En az 10 ölü olduğu belirtiliyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/243967.asp
Beyoğlu'nda ki patlamada 1'i sinegogta toplam 11 ölü olduğu bildirildi.
47 yaralı 11 ölü olduğuna dair Beyoğlu belediye başkanı ve Beyoğlu itfaiye müdürü bilgi verdi.
Ölü ve yararlı sayısı kesin değil.
Kaynak : TRT 2
İstanbul Osmanbey ve Kuledibi'nde aynı anda iki patlama meydana geldi. Nedeni konusunda resmi bir açıklamanın yapılmadığı patlamaların otomobillerde meydana geldiği bildirildi. 23 kişinin öldüğü ve 100'den fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~2@nvid~335991,00.asp
Telefonla sadlrıyı üstlenen bir kişi saldırıyı ibda-c adına üstlendiklerini ezilen müslümanlar adına yaptıklarını belirtti.
Osmanbey ve Kuledibi'ndeki sinagogların yakınlarındaki patlamalarda, ilk belirlemelere göre, 1'i sinagog içinde olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Kaynak : AA // 11:27:54
Saldırıların Musevilerce kutsal sayılan cumartesi günü olması ve patlamaların iki senegog önünde yapılması musevi cemaatine karşı olan bir saldırı ihtimalini yüksek kılıyor.
Demek ezilen müslümanlar adına ha?
Şimdi içimden geçenleri buraya yazmak istemiyorum sadece şunu diyebilirim elime bir düşseniz ALLAH YARATTI DEMEM:hmmm:
At least 23 people have been killed and several others injured after car bombs were detonated near two Jewish synagogues in Istanbul, police told CNN Turk
http://www.cnn.com/2003/WORLD/meast/11/15/turkey.explosion/index.html
İsrail konsolosluğu yetkilileri olay yerine gitti. İsrail'in Ankara büyükelçisi patlamaların olduğu yere gidiyor. İsrail Dişişleri kriz masasını kurduklarını söyledi. Gene İsrail Dışişleri bir açıklama yaparak Türkiye polisine ve dışişlerine yardım teklifinde bulunduklarını söyledi.
ASAM başkanı Prof.Dr. Ümit Özdağ Türkiye içi bir yasadışı örgütün yâni İBDA-C'nin böyle planlı bir saldırı yapmasının çok zor olacağını (mümkün olmayacağını) saldırının daha geniş çaplı bir örgüt tarafından olabileceğini; İsrail Büyükelçisinin Filistin imâlı lafının pek geçerli olmadığını, Filistin'in saldırı yapacaksa kendisine dâir belli bir sempatisi olan Türkiye'de ve Türkiye vatandaşlarını riske ederek değil, daha farklı bir yolla direk İsrail'e yapabileceğini belirtti.
bunu ibda-c yapabilir ibda-c yi küçümsemeyin elimde onların boma dmkümanları var dehşet verici bomba yapım teknikleri var ha olan tabiiki masum halka oldu bunlar yahudi veya türk konu o değil sonuç itibariyle kimse bir başkasının canına kastedemez israili sevmem ama yazık ama bir polisimiz şehit olmuş ruhu şaad olsun diyorum
CNN'den El-Kaide iddiası
İstanbul'da meydana gelen patlamaları canlı yayınla dünyaya duyuran CNN televizyonu, canlı yayının hemen ardından Kudüs'teki muhabirine bağlandı.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213383
realmusti
15/11/2003, 12:45
evet bende de var o bomba yapım teknikleri.İnternet de sitelerinde değişik tipteki bomba yapımları anlatılıyor.
Ve ayrıca Ibda-c değilde El-Kaide de olamaz mı.?Benim aklıma o geldi.
Hak olan Asala nın başına ne geldi ise bunlarada onu tatbik etmektir.
el-kaide zor diye düşünüyorum el-kaide her nekadar israil düşmanı olsada Türklerin, Filistin ve Afganistan a sempatisi olan bir millet olduğunu biliyorlar ve Türk leri seviyorlar onun için Türklerinde zarar göreceğini bildikleri için yapacaklarını sanmıyorum ki bunu israilin yapmış olduğunu düşünüyorum ben Türkiye ile bağlarını güçlendirmek için böyle bir olayın olması ilişkileri kaynaştırabilir.
realmusti
15/11/2003, 15:29
Olay sonrası resimler...
http://www.ntvmsnbc.com/modules/slideshow/IstanbuldaDehsetAni/slideshow.asp
EL KAİDE MESAJ MI VERDİ?
Öte yandan İngiliz SKY News haber kanalı, İstanbul'da meydana gelen ölümlü patlamaların El Kaide'nin eylemi olabileceğini, terör örgütünün İsrail ile yakın bağları bulunan Türkiye'ye mesaj vermeyi istemiş olabileceğini öne sürdü.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213390
Ölenlerden dördünün kimliği belirlendi
Patlamada ölen polis memurunun adının ise Bülent Bostanoğlu olduğu saptandı.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213398
Dünyadan başsağlığı ve kınama
Chirac, Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından içeriği açıklanan mesajında, ''İstanbul'da iki sinagoga terörist saldırı düzenlendiğini öğrenmekten büyük üzüntü duyduğunu ve çok şaşırdığını'' belirtti.
Mesajda, ''Bu tür barbarca saldırıların sadece öfke uyandıracağı ve Yahudi düşmanlığı, hoşgörüsüzlük ve terörizme karşı birlikte mücadele etmek için demokratik ulusların daha kararlı olmasını sağlayacağı'' kaydedildi.
-----
Simitis, mesajında, Erdoğan'a iki sinagogu hedef alan terör eyleminin kurbanları için başsağlığı diledi.
-----
Bu arada, Fransa'daki Musevi Kurumları Temsilcileri Federasyonu da(CRIF), İstanbul'daki patlamalardan üzüntü duyduğunu bildirdi. CRIF'ın açıklamasında, ''İstanbul'daki iki sinagogda Şabat sırasında ibadet eden Yahudileri hedef alan alçakça saldırı nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz ve kızgınız'' denildi.
-----
Solana, açıklamasında, İstanbul'da çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör eylemleri karşısında dehşet içinde kaldığını belirterek, bu eylemleri kınadığını bildirdi.
-----
Alman hükümeti de, İstanbul'daki bombalı saldırıları şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanı Joschka Fischer tarafından Alman hükümeti adına yapılan yazılı açıklamada, Almanya'nın, özellikle Yahudilere yönelik bu saldırıları şiddettle kınadığı belirtilerek, ''Bu vahşi saldırıların hedefinin, bugünkü Şabat nedeni ile sinagoglarda dua etmek için toplanan insanlara yönelik olması bizi özellikle büyük üzüntüye sevk etmiştir'' denildi.
-----
Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi de, İstanbul'da iki sinagoga düzenlenen saldırıların ardından İtalya'nın Milano kentindeki bir sinagogu ziyaret etti.
İtalyan ANSA ajansına göre, Milano'daki sinagogu kısa bir süre ziyaret eden Prodi, Yahudi topluluğuna tüm AB ülkeleri adına başsağlığı diledi.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~2@nvid~336045,00.asp
Kızılay: Vatandaşlardan kan bağışı bekliyoruz
Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, İstanbul'daki patlamalarda yaralananlar için İstanbul Kan Bankası'nda 150-200 ünite kan ayırdıklarını, talep eden hastanelere bu kanların gönderildiğini bildirerek "Vatandaşlardan kan bağışı bekliyoruz" dedi.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~2@nvid~336008,00.asp
Aksu: Uluslararası örgüt iddiaları inceleniyor
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, patlamaya bomba yüklü kamyonetin neden olduğunu, bu çapta bir saldırının tek bir örgütün işi olmayabileceğini ve uluslararası örgütlerin de incelendigini söyledi.
Araştırmacı-yazar Ercan Çitlioğlu ise "Eylem, Türkiye'nin istikrarını bozmaya yönelik değil. Saldırının nedeni, uluslararası alandaki dengelerle ilgili. Ortadoğu'daki durumu dikkate almak lazım. İslami Cihad ve Hizbullah gibi örgütleri, hatta El Kaide'yi de katarak geniş bir planda düşünülmelidir. Ancak, böyle bir eylem içeriden yardım alınmadan gerçekleştirilemez. İç örgütlerin varlığını düşünmek gerekir. Bu küçük bir eylem olsaydı dışarıdan gelenlerin yapabileceği öngörülebilirdi. Eylemin çapına bakıldığında yardım alınmadan gerçekleştirilemeyeceği ortada" dedi.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213410
Saldırılar Türkiye'ye bir mesaj
Gürses, Osmanbey ve Kuledibi'nde bulunan Sinagog ve Tevrat Okulu'na yönelik eylemlerin Lübnan ve İsrail'de gerçekleştirilen eylemlerle büyük benzerlik taşıdığına dikkat çekti. Dünyada gerçekleştirilen tüm terör eylemlerini El Kaide'ye mal edildiğini söyleyen Gürses, "El Kaide bütün terörst örgütlerin çatısı oldu. Hamas'ın içinde nasıl İsrail istihbaratı varsa, El Kadie'nin içinde bazı gizli örgütler bulunuyor. Bu çerçevede El Kaide'nin içinde de bu örgütlerin bulunduğu unutulmamalı. Şu da göz ardı edilmesin patlamalar sonrası hayatını kaybedenlerin büyük kısmı Türk'tür. Museviler zaten gereken önlemleri almıştır. Mesajın Türkiye'ye yönelik olduğu açıktır." şeklinde konuştu.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213415
Bunu yapanlara yuh olsun...
Koskoca İstanbul'da patlatacak yer mi bulamamışlar?Nitekim yok edilmesi gerekenler halen dimdik ayakta.Bu ne biçim iştir :mad:
Bu arada yaralananlara acil şifâ, ölenlere de baş sağlığı diliyorum.
Yok edilmesi gerekenler dimdik ayakta demekle kimleri kastediyorsun mub?
Müslümanlar için kutsal bir ayda, müslümanlarca hak din kabul edilen bir dinin inananlarına, ibadethanelerinde saldırmayı, inançlarına sığdırabilenlere söylenecek ne söz olabilir?
Zerzevat Adam
15/11/2003, 18:21
Başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar...
Ayrıca şunu düşünüyorum hani ille saldıracaksanda 96'daki gibi al tüfeğini kalaşnikofunu gir içeri ne yapacaksan yap sokaktan geçen adamın çocuğun kadının yaşlının ne suçu var?
Yani hiç kimseye zarar gelmemeli istersen ataist istersen satanist veya en lanet adam olsun Allah'ın verdiği canı Allah alır başka kimse değil...
Yapacaksada ille saldırı gitsin sinegoga yapsın haa ama olay sadece sinegogda değil bizim vatandaşımızada sıçrama niyetindeyse bilemeyeceğim...
Allah bildiği gibi yapar hepsini....
Soylıyecek soz bulamıyorum...
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Yapacaksada ille saldırı gitsin sinegoga yapsın haa ama olay sadece sinegogda değil bizim vatandaşımızada sıçrama niyetindeyse bilemeyeceğim...
Musevîlerde senin vatandaşın.
Ömer bari hassas konularda iki kelime yaz geç, illa birşeyler yazmak zorunda hissetme kendini.
omerosmanoglu
16/11/2003, 00:55
Kıyamet zamanı geldi insan denecek bir insan kalmadı mı.?
Terörü dinle ilişkilendirmeyin hiç bir din terörü desteklemez, Her dinde kardeşlik ve sevgi esastır.
Birilerinin karışıklıklar işine geldiği ve din,dil,ırk,gelenek,görenek vs... değerleri karıştırarak veya bunları kötü veya iyi olaylara bulaştırarak sömürüyorlar.
terstokat
16/11/2003, 04:20
:( Umarım yapanlar yakalanır ve devamı gelmez!
Mingitau
16/11/2003, 10:52
Olayda sanırım Türkiye içinde bir kamuoyu oluşturma amacı var. Zira bahsedilen terör örgütlerinin bir eylemi olsaydı sinagoglar havaya uçardı.(Hele ki El-Kaide bu bağlamda çok komik bir iddia.)
Bir de şu var illaki bu tip eylemler planlı şulu bulu olacak diye bişeyde yok iki kafadar merkep saatlerinde oldukları bir anda hadi şu yahudilere saldıralım demişde olabilir.(Zaten İntihar eylemlerinde Mantık aranmaz)
İlginç olan saldırının yapıldığı zamanda bir toplantının yapılıyor olması ve saldırının (belkide) buna göre hazırlanmış olması. İkinci ilginç nokta yakınlarda bobanın patlamış olması yani sinagoglara pek fazla hasar verme çabası yokmuş gibi...
Allah sevdiklerini yanına aldı. Biz hala burada bu pisliğe tahammül etme zorunluluğundayız.:aglama:
Allah sevdiklerini yanına aldı. Biz hala burada bu pisliğe tahammül etme zorunluluğundayız.
demişsin Axion, doğru, haklısın.
Ama unutma o sevdiklerini yanına alırken, onlar acı çektiler.
Mingitau
16/11/2003, 12:02
Doğru ölüm acısı çok zor bir acıdır.
Ancak farket ki onlar o acıyı bir defa yaşadılar. Hala bu acıyı hazırlayan kişilerle aynı sınıftasın, aynı havayı soluyorsun vs...
Sanırım bu daha büyük bir acı.
/*Tabii bir de atasözü var: "Ateş düştüğü yeri yakar."*/
Mingitau
16/11/2003, 12:23
Pope John Paul II urged "all men and women across the world to mobilise for peace and against terrorism".
Papa bu açıklamayı İngilizce yapmışsa, Papa hem İngilizce' yi iyi kullanıyor, hemde iyi bir devlet adamı.
Eğerki bu açıklamayı BBC' dekiler çevirmişse aferim onlara.
IcenGuard
16/11/2003, 12:24
Ömer bak DGM lik olursun bi harddiskinde yakalasınlar o belgeleri, benden demesi.. :rolleyes:
Aklıma bir sey takıldı, kafasına esen biri 4-5 yere bomba koyup patlatmasını kim nasıl engellerki...
Orjinal mesajı gönderen Ömer
bunu israilin yapmış olduğunu düşünüyorum ben Türkiye ile bağlarını güçlendirmek için böyle bir olayın olması ilişkileri kaynaştırabilir.
+1
Nedense bu patlamaları duyunca aklıma Gaziosmanpaşa ve Sivas'taki olaylar geldi. Komplo teorisi uretmek gibi olmasın ama bu ülkedeki karışıklıklar kimin işine gelir onu hesaba katmak gerek.
Volkan Uzun
16/11/2003, 12:39
evet israil yapmistir
tipki 11 eylul olaylarini yaptiklari gibi.
pkkyi da onlar destekliyor zaten.
icq yu da yazdilar tam heryeri sardilar
linus trovalds da aslinda yahudiymis
onuda kullanmayin
dunyadaki son 50 yildaki tum teror olaylari israiller yapmistir.
artk buralarda dinimi savunmayi biraktim.
cok onyargilisiniz her musluman oyle degil vs diyorduk ki memleketimden hodukleri gordukce artik, yeter dedim
IcenGuard
16/11/2003, 12:46
http://www.ntvmsnbc.com/modules/slideshow/IstanbuldaDehsetAni/images/17.jpg
Resimleri gormemistim, keske gormeseydim. Bunu bir insanın yapmasını aklım almıyor!!
Mingitau
16/11/2003, 12:48
@ sanal_programci
Böyle biri ile chat yapıyordum. (Yurt dışından) Adama gel kendin gör dedik, gelmedi, onu anlat bunu anlat, inanmadı.
En sonunda bayağı sinirlendim. Fiji Yamyamları Türklerden yemek tarifi alırmışlar deyince gelmeye ikna oldu :D
IcenGuard bana bişi olmaz b en sadece onu bir zaman internette görüp almıştım okadar ayrıca bu işi el kaide veya ibda-c de yapmış olsa sizce o iki sinagog yerle bir olmazmıydı ha ne dersin burda bir çeliki yokmu.
Bizler - onlar
Hangi memlekette yaşıyoruz ey ahali? Yahudiler diyerek "onlar" kategorisine soktuğumuz insanlar T.C. vatandaşı vergisini veren işi gücü olan insanlar bilmem hatırlatmama gerek varmı. Sinagog dediğiniz yer ise bir mabet yani Allah a dua edilen bir yer, mensubu olduğu din ise bizim dinimizce de kutsal sayılan bir din. Böyle bir yere hele hele içeride ibadet yapılırken o sekılde yada bu sekılde olmadı barı soyle saldırsaydın demenın hangı akla hangi mantıga sıgdıgını anlayamadım anlamak bir tarafa dogrusu urperdım. Urperdım cunku sokak yerıne sinagogun ıcınde patlasa ıdı malesef bazılarımızın umurunda olmayacakdı belkıde.
ibdası c si haması pkk sı dev sol u akıncılar vs. resi hiç farketmez terör ün dini-imanı yoktur kim ya da ne için yapılırsa yapılsın farketmez onların sadece cıkarları vardır ve yok edilmelidirler.
muharrem_tac
16/11/2003, 19:02
Bu korkunç saldırı nedeniyle öncelikle bütün herkese büyük bir geçmiş olsun dileyelim . Arkadaşlarımızdan saldırı esnasında orada bulunan olabilirdi , yakınını kaybeden , yakını yaralanan olabilirdi...Hepimiz bu saldırının kurbanları olabilirdik .Bu bakımdan unutmamak gerekli ki terör hedef ayırmaz . Ve teröre taviz de verilemez . Şimdi bu durumda ilk yapılması gerekenler İslami teröre en büyük güçlerle saldırmaktır gibi bir sonuç çıkıyor ki buna değineceğiz .
Önce hayatını kaybedenlere Allah Rahmet eylesin diyor , yaralılara da acil şifalar diliyoruz .
Şimdi bir takım parametreleri ortaya iyi koymak gerekli yoksa bu konuda doğru değerlendirmeler yapamayız .
Saldırıdan birkaç gün önce Malezya başbakanı bir açıklama yapmış ve Yahudi nüfusu ile Müslüman nüfusunu karşılaştırmıştı . Burada gizli bir mesaj verilmiş olabilir . Yine saldırıdan birkaç gün önce Hatemilerin düzenlediği bir iftara büyük dinlerin temsilcileri katılmış ve hatta iftar duasını yanılmıyorsam bir papaz yapmıştı . Bu da yaklaşmakta olan bir savaşın alt katlarda süreceğini gösteriyor olabilir . Yani "biz güvendeyiz siz işinize devam edin" mesajı biçiminde .
Türkiyede yuvalanmış bütün dini terör örgütleri "İBDA-C , Hizbullah , İslami Hareket ..." El Kaide altında birleşmiş olabilirler . Usame Bin Ladin 'in bunu başaracak finansman kaynakları mevcuttur .Fakat kesin olan birşey varsa o da İslami saldırıların artık uluslararası terörizm biçiminde dünyanın her yerinde artarak süreceğidir . Bu bakımdan herkesin son derece bilinçli olması ve şüphelendiği durumları derhal Emniyet güçlerine bildirmesi gerekmektedir .Durum kontrolden çıkmaya başladığı zaman operasyonel müdahalelerden başka şansımız kalmayabilir .
Militan değil sempatizan olarak dahi olsa İslami terörün içinde bulunan veya o yöne doğru bir meyli olanlara verilecek tek mesaj karşılarında aynı şiddette başka bir kuvvet bulacakları yönünde olacaktır . Filistin ' e yakın zamanda İsrail tarafından yeni saldırılar yapılabilir .Irak 'daki aramalar , kotroller ve bu mazerette saldırılar artabilir . Bu saldırı misillemesiz kalmaz . Bu durumda belki de amaçları ABD ve İsrail 'i sadece korkutmak olan bu örgütler amaçlarının tam zıddı bir duruma sebep olabilirler . Güç dengesini bozmaya başlarlarsa hem kendilerine hem de temsil ettikleri değerlere daha büyük zararlar verebilirler .
Evet teröre kesinlikle taviz verilemez ama terörü ortaya çıkaran sebepleri de yok sayamayız .
Çözümü uzun vadeli bir barıştan başka biçimde öngörmek zor . Her iki tarafın da elinde iyi silahlar ve inanmış adamlar var . Ya ABD Irak 'dan çekilecek , İsrail Filistin 'e topraklarını geri verecek ya da bu saldırılar misillemeler biçiminde böyle sürüp gidecektir .
muharrem abi güzel yazmışsın ama gerçekler varki unutulamaz
Boyle durumlarda bir sure teoriler ve failler uzerine konusmadan, olaylarin akisini izlemek gerek diye dusunuyorum...
Gercek olan şudur terörle özgürlük ya da hak mücadelesi olmaz.
17/11/2003, 11:37
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
...........................
Türkiyede yuvalanmış bütün dini terör örgütleri "İBDA-C , Hizbullah , İslami Hareket ..." El Kaide altında birleşmiş olabilirler . Usame Bin Ladin 'in bunu başaracak finansman kaynakları mevcuttur .Fakat kesin olan birşey varsa o da İslami saldırıların artık uluslararası terörizm biçiminde dünyanın her yerinde artarak süreceğidir . Bu bakımdan herkesin son derece bilinçli olması ve şüphelendiği durumları derhal Emniyet güçlerine bildirmesi gerekmektedir .Durum kontrolden çıkmaya başladığı zaman operasyonel müdahalelerden başka şansımız kalmayabilir .
.........................................
Türkiye' deki hiç bir terör örgütünün raconunda ibadethaneye saldırı yoktur.
Volkan Uzun
17/11/2003, 20:00
hepsinin raconunu okudun yani
Dini imani olan adam terorist olmaz zaten. Bu baglamda, teroristler dini mekana saldiri duzenlemez gibi bir yanilgiya dusmemek lazim.
Dunyanin her yerindeki teroristler aynidir. Terorist gruplarin aralarindaki fark, ancak oldurdukleri insan sayisi kadardir...
PKK'nın bir zamanlar cami bastığını hatırlıyorum yada yanlış hatırlıyorum.Ama ben bu konuda boranbora gibi düşünüyorum. Yani Tanrı inancıolan birinin insan öldürmesi onun inançları ile ters düşmektedir. Tabi bu konuda herkesin böyle düşündüğünü zannetmiyorum. Şimdi biri çıkar Darul Harptır Türkiye derse susarım. Ama yine yenilemekte fayda var "İnanan insanın, cinayet işlemesini dine bağlamak çok yanlıştır."
PKK marksist koministtir. Ayrıca bakınız : Baas
Mingitau
18/11/2003, 11:27
Raconunu okudum demedim. Sadece geçmişten günümüze olaylara şöyle bir baktım.
İkincisi PKK ile ilgili olarak başka noktalarda dikkat çekmektedir. Zira örgüte ben Türkiye içi terör örgütü diyemiyorum ama IBD, IBDA-C, TIKKO, DevSol ya da TIT vs olsun hiç birinin yaptığı eylemlerde ibadethane basmak yoktur.
(Ama bunlardan başka bir KGKK adlı tek kişilik örgüt var ki cami duvarına işemektedir :D /*Cinside*/)
Volkan Uzun
18/11/2003, 11:39
yahudilerin dini yerleride dini yer olduguna gore
demekki bazi teror guruplari yapiyor bu seyleri
yada onlar teror orgutunden sayilmiyor
Herseyden ote bu olayda benı gercekten etkıleyen bı kac sey var..
Ilkı bır muslumanın yahudı esıyle beraber o hahama gıtmesı ve her ıkısınınde hayatını orda kaybetmesıydı.. Ikıncısı bır haham basının esı olen o musluman ıcın saf tutup cenaze namazı kılmasıydı.. Ucuncusu ıse sıslı beledıye baskanıydı sanırım, hahamın beledıye tarafından onarılıp, onarıldıktan sonra da oraya gıdıp dua edıcegını acıklamasıydı..
Yanı lafın ozu bu olay cok canımızı yaktı, olmasını kesınlıkle ıstemezdık ama belkıde olmasındakı tek hayır bıze musevıler ıle olan 500 yıllık dostlugumuzu hatırlatması..
O yuzden ben aslında bu saldırının basarıya ulastıgını pek sanmıyorum.. En azından ben musevılere eskısınden cok daha baglı ve musevılerı eskısınden cok daha fazla sevıyorum..
con_simit
19/11/2003, 06:25
Orjinal mesajı gönderen HunTER
O yuzden ben aslında bu saldırının basarıya ulastıgını pek sanmıyorum.. En azından ben musevılere eskısınden cok daha baglı ve musevılerı eskısınden cok daha fazla sevıyorum..
Bunu ve bunun devletler arası ilişkilere yansımasını bir "başarı" sayamaz mıyız?
Ve bir soru daha çıkar : Terör'ün genel olarak bir amacı var ise, terör olaylarında bu amaca bakarak kimin yaptığı tespit edilmeye çalışılıyorsa, bu saldırı kimin amacına uygundur?
yoksa saldırı amacına ulaştığını mı söylemeye mi çalışıyorsunuz?
Benım kastettıgım aslında terorun (yada eylemın) amacından cok kelıme anlamıydı.. Yanı "teror eylemı" toplum ıcınde kargasa, infıal ve korku yaratmak amacıyla ıllegal orgutlerce duzenlenen eylemler degılmıydı?
Oysa burda gordugumuz sonuc eylemın tanımıyla pek alakalı degıl.. Yanı gosterılen dostluk ve bırlıktelık bana bu eylemın pekte tanımına uygun sonuclar dogurmadıgını dusundurdu..
Dıger yandan sanırım ıma ettıgınız sey, eylemın ısraıl (yada amerıka) tarafından gerceklestırılmıs olabılecegı.. Tabı buda bı teorı ama bana pek mantıklı gelmıyor acıkcası.
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Benım kastettıgım aslında terorun (yada eylemın) amacından cok kelıme anlamıydı.. Yanı "teror eylemı" toplum ıcınde kargasa, infıal ve korku yaratmak amacıyla ıllegal orgutlerce duzenlenen eylemler degılmıydı?
Amaç... Benim düşünceme göre ruh hastalığından "planlı terör eylemi" yapılmaz. Planlı eylemin bir amacı olması gerek.
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
yoksa saldırı amacına ulaştığını mı söylemeye mi çalışıyorsunuz?
Belki ulaşmıştır, belki ulaşmamıştır. Belki de ters tepmiştir.
Ama açıkcası ben islami bir terör örgütü olsam gidipte Türkiye gibi müslüman bir ülkede musevi vatandaşları bombalıyorum diyerek çoğu musevi olmayan (müslüman olan) vatandaşların ölmesini sağlayıp, bundan çok sağlam bir amaç beklemezdim.
Türkiye'ye televizyonlarda denilen "İsrail, ABD ile Türkiye'nin yakınlaşmasına dair bir mesaj" vereceksem sonucunda ABD, İsrail ve Türkiye yakınlaşmasını "muhtemelen" artıracak bir eylemi düzenlemezdim.
El-Kaide ya da başka bir örgüt eğer böyle bir yakınlaşmayı protesto etme amacında olsa idi ve Boğaziçi köprüsüne Boeing ile dalsa idi o zaman amacına uygundur diyebilirdim. Ancak Boğaziçi köprüsüne dalmadı. Başbakanlığa da dalmadı. Gitti iki tane sinegog önünde patlattı.
O zaman ben kimseye bağlanmadan bir müddet daha şüpheleneyim. Gerçi 11 Eylül'de de çok şüphelendik, her türlü yorumu okuduk fakat şüphelendiğimiz ile kaldık. Varsın bu da öyle bir durum olsun, şüphe bizi içten kemirsin.
@Ansugo
PKK Marksist Koministtir demek pek gerçekçi değil.Belki bazı sosyalist/kominist düşünceleri savunuyor olabilirler.Ancak onlar ya da bizler bunu iddia etsek de, doğru olmayacaktır.Çünkü aslında gerçek anlamda bu kominizm/sosyalizm mantığına ters düşmektedir.
(Biliyorum buna şiddetle karşı çıkacaksın :) Ama şöyle diyelim; sendikalara haksız yere hak arayan bir kuruluş gözüyle nakabilirsin, bu senin görüşündür.Kişisel iraden bağlamında saygı gösterebilirim.Ama bu kişiselliği geçerse saygılı davranmaktan çıkarım.:Neyse, konuyu saptırmayayım.)
Gerçekçi olup olmaması aslında o kadar önemli değil. PKK gerçekten Marksist-Koministtir çünkü. Bayraklarından hayâli partinin ismine, kökeninden felsefesine kadar...
Kişisellik kısmını ise anlamadım :) Açıkladığımız her düşünce elbette ki kişisel.
Bu arada :
Saldırıyı Hizbullah da kınadı
Fadlallah bugün taraftarlarına yaptığı konuşmada, ''Dinimiz ve değerlerimiz böyle saldırıları genel stratejik düzeyde kınamamızı gerektiriyor, çünkü hiçbir grup ya da fraksiyon İstanbul'da son zamanlarda olduğu gibi bir dini mekanı havaya uçurmak için harekete geçmemeli'' dedi.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=214073
Saldırıyı MOSSAD ve PKK yaptı
İstanbul'daki sinagog saldırısıyla ilgili bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, birbirinden çarpıcı iddialarda ulundu.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çarpıcı iddialarda bulundu.Sinagogların bombalanmasın MOSSAD-PKK işi olduğunu sevunan Perinçek, "Polis kaynaklarından aldığımız bilgiye göre, güvenlikle görevli MOSSAD ajanları, eylemden bir saat önce Sinagog’un çevresinden çekilmişlerdir" dedi.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=214049
Bir de çok zek olduğunu sanan ama aptal olan bir ezikten :
Terörün aptalı çekilmiyor
Doğrusunu isterseniz bombalar patladıktan bir-iki saat sonra ben bunu yapanların bizim dinciler olduğunu anlamıştım.
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=213928
Bayrakları ve diğer şeyler konusunda haklısın.Bunun ben de farkındayım.Yalnız, benim kastettiğim şey; bu düşüncenin onlarda çarpıtılmış olara var olmasıdır.Yani onlar kominizm/sosyalizmi alıp çarpıtmışlar.
Ayrıca hayret, bugünlerde ne kadar da sakinsiniz Ansugo bey :D
;)
Eski (!) MIT ajani Mahir Kaynak, bir TV programinda olayi yorumlarken bunun arkasinda, ABD/Ingiliz/Israil gizli servislerinin veya taseronlarinin oldugunu dusundugunu soyledi. Tecrubeli bir istihbaratci bunu diyorsa, dikkate almak lazim.
Son gunlerde dikkatimi ceken bir baska nokta ise "Musevilik esittir Israil" denklemininden yola cikarak bazi propagandalarin yapilmasi. Milletin, bu olayla birlikte artan, Museviler'e olan sempatisi, acima duygusu, Israil lehime yontulmaya calisiliyor. Tarihin gordugu en kanli devletlerden biri olan Israil ile Musevi vatandaslarimizi (veya dunyanin herhangi bir yerinde yasayan, Israil politikalariyla alakasi olmayan Musevileri) ozdeslestirmek, buyuk haksizlik olacaktir herhalde.
Orjinal mesajı gönderen MUBNET
Bayrakları ve diğer şeyler konusunda haklısın.Bunun ben de farkındayım.Yalnız, benim kastettiğim şey; bu düşüncenin onlarda çarpıtılmış olara var olmasıdır.Yani onlar kominizm/sosyalizmi alıp çarpıtmışlar.
Vallahi Rusya'da yıllarca marksizim-kominizm uyguladı dedi ama Marx'ın istediği sistemimi uyguladı bilmek mümkün değil :)
Orjinal mesajı gönderen acemi
Eski (!) MIT ajani Mahir Kaynak, bir TV programinda olayi yorumlarken bunun arkasinda, ABD/Ingiliz/Israil gizli servislerinin veya taseronlarinin oldugunu dusundugunu soyledi. Tecrubeli bir istihbaratci bunu diyorsa, dikkate almak lazim.
Mahir Kaynak Mit ajanı değildi. Zannedersem en son müsteşar yardımcısı olmuştu. Tabii eğer her Mitçiye ajan gözü ile bakıyorsak, ajandı da :)
Orjinal mesajı gönderen acemi
Son gunlerde dikkatimi ceken bir baska nokta ise "Musevilik esittir Israil" denklemininden yola cikarak bazi propagandalarin yapilmasi. Milletin, bu olayla birlikte artan, Museviler'e olan sempatisi, acima duygusu, Israil lehime yontulmaya calisiliyor. Tarihin gordugu en kanli devletlerden biri olan Israil ile Musevi vatandaslarimizi (veya dunyanin herhangi bir yerinde yasayan, Israil politikalariyla alakasi olmayan Musevileri) ozdeslestirmek, buyuk haksizlik olacaktir herhalde.
Musevilik aslında eşittir İsrail denklemi büyük ölçüde doğru. Hatta musevilik eşittir Fırat'tan Basra'ya Büyük İsrail denklemi de büyük ölçüde doğru.
Ancak her müslümana, Atatürkçüye "yobaz" olarak bakamayacağımız gibi, her museviye de sionist olarak bakamayız/bakmamalıyız.
"Bu eylemlerin amacı ne idi? Sadece terör olsun diye mi yapıldı? Kim kârlı çıktı?" gibi sorular uzun süre akıllarda kalmalı. Aynen 11 Eylül hakkında bu gibi soruların akıllardan çıkmaması gerektiği gibi.
evet musevi = yahudi denklemi bencede doğru. Hem yahudiler doğuştan museviler yani sonradan musevi olunmaz(yoksa ben yanlış mı hatırlıyorum ki öyle,yse düzeltiniz)
+
Sinegoglara yapılan saldırıların faillerini yakalamışlar. hemde hemen. bu bana biraz şüpheli geldi. yani adam gidiyor kendi üzerine araç kiralıyor sonra bu araçla katliama sebep oluyor ondan sonra 1 hafta geçmeden yakalnıyor. bu kadar kolay mı çözülecek.
bir çoban oyunu var bunda ya..
neyse..
con_simit
20/11/2003, 19:24
Özgür-Der 'Sinagog baskınını kınıyoruz!'
Halkımızın Siyonist yayılmacılığa duyduğu öfkeyi kaba bir Yahudilik düşmanlığına dönüştürmeyi amaçladığını düşündüğümüz bugünkü (15 Kasım 2003) Beyoğlu ve Şişli'deki iki sinagoğa yapılan, birçok insanın ve Yahudi dindarın öldüğü ve yaralandığı eylemi İslam'ın tevhid ve adalet ölçülerine ters bir tutum olarak görüyor ve kınıyoruz.
Siyonistlere ve işbirlikçilerine karşı çıkışımız Yahudilik dinine ve mabetlerine düşmanlığımız anlamına gelemez. Bir din olan Yahudiliği, ulusal ve seküler emperyalist bir ideoloji olan Siyonizm'in emelleri doğrultusunda kullanmak ne ise; Siyonizm'i de Yahudilikle aynı kefede görmek aynı oranda saptırıcı bir yanlıştır. Ve hiçbir Müslüman, karşıtının ilahına sövmeyeceği gibi mabedine de saldırmaz. Yahudilik diniyle tartışmak farklı bir şeydir; küresel kapitalizmin maşası olan Siyonist emperyalizmle mücadele ayrı bir şeydir. Müslümanlar nasıl ki, Siyonizm'in Filistin topraklarını ve Kudüs'ü işgal etmesini kabul edemezlerse; sinagog baskını ile antisemitizm yapılmasını da kabul edemezler. Bu saldırı çarpık bir zihnin ürünüdür ve eleştirilmelidir.
Özgür-Der
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği
http://www.ozgurder.org
evet musevi = yahudi denklemi bencede doğru. Hem yahudiler doğuştan museviler yani sonradan musevi olunmaz(yoksa ben yanlış mı hatırlıyorum ki öyle,yse düzeltiniz)
sessiztetik, yanlis anlasilma olmasin diye duzeltme geregi hissettim. Sozu edilen denklem, "musevilik = yahudilik" denklemi degil.
"musevilik = Israil politikalari (veya siyonizm)" denkleminin dogrulugundan bahsediyorduk.
Mingitau
20/11/2003, 19:58
Mahir Kaynak mâhir bir kaynaktır. 80 öncesi Sol fraksiyonlara sızan ajanlardan biridir. Hatta İlgili mahkeme kurulunca ifade vermiş ve MIT içinde görünen pozisyonlara geçmiştir.
(Benim Kaynağım : Demokrasinin 50 yılı derlemesi)
Olaylar onu gösteriyor ki, teröre lanet okumak kolay ama kaynağını kurutmak zor. İstenende olanca kuvvetimiz ile bağcıyı dövmemiz. Halbuki biz bağcıyı döverken bağ sahipleri kendi üzümlerini çalıyorlar. Amaçsa vergi kaçırmak. Ne diyelim...
Yaratıcının bağcıya da bağ sahibine de akıl vermesini dileyelim.
Pardon. Bir yanlış okuma ile Mahir Kaynak'ı Mehmet Eymür sanmışım.
Pardon. Bir yanlış okuma ile Mahir Kaynak'ı Mehmet Eymür olarak okumuşum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.