Tam Sürümünü Görmek İçin : www.mustafakemal.de (kapandı)
IcenGuard
12/11/2003, 17:39
Ataturk e çirkin hakaretler yağdırdığı için 2M protesto maili ile kapandı...
Bir şey değişmez yarın başka bir isimle açarlar.
realmusti
12/11/2003, 19:09
Onlar nayapar yine bir yolunu bulur açarlar.Özgürlükler alemi bu internet.
Hani demokraside çareler tükenmez diye bir laf vardır.
Bunlarda İnternet de çareler tükenmez mantığıyla yollarına yine devam ederler.
Ben şahsen öyle düşünüyorum.
IcenGuard
12/11/2003, 19:23
olmadı hacklenir, ozgurluk iyidir..
Zerzevat Adam
12/11/2003, 19:36
Önemli olan siteleri kapamak yada "hack"lemek değil bence kaynağından çözmek ve acaba o siteleri açanlar kim? Kim onları eğitti? Kim onlara kurtarıcımızı böyle tanıttı o önemli,eğer oradan yola çıkarsak sorun kaynaktan çözülebilir...
Bunu belki biz yapamayız ama sorunu biliriz...
Yine de verilen tepkinin karşılığnı görmesi güzel.
Zerzevat Adam
12/11/2003, 21:51
Sonuna kadar ;)
Yani demek istediğim sadece site veya yayını kesmek sorun olmuyor asıl o kötü fikirleri yayan yayın organını kesmeli...
Puahaha tam bir komedi.
"Mustafa Kemal, Özgürlük demek" diye türkü çığıranlardan özgürce bir tutum.
Bileydim siteyi teleport eder farklı bir isimle açardım. Tüh, aklımıza gelmedi.
+1 ansugo'ya...
Aşalım bu tür şeyleri arkadaşlar. Buradaki amaçları ülkemiz insanını sınıflandırmak.
Gülüp geçiyorum...
fatihhood
13/11/2003, 10:07
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Puahaha tam bir komedi.
"Mustafa Kemal, Özgürlük demek" diye türkü çığıranlardan özgürce bir tutum.
Bileydim siteyi teleport eder farklı bir isimle açardım. Tüh, aklımıza gelmedi.
Bunun neresi komedi tam olarak anlayamadim?
Site, sitenin içeriği, hack edilmesi, hack edenin yazdıkları, gelen yorumlar...
Hepsi tam bir komedi.
Mingitau
14/11/2003, 12:09
Kazım Karabekir ile Mustafa Kemal' in arası, o ölmeden önce açıkmış. Atatürk onu görmek istiyormuş. Ancak Kazım Bey' e haber verilmemiş.
Kızı babasından şöyle naklediyor "Kızım bilseydim giderdim, çünkü o 'Mustafa Kemal' ' dir, o çağırnca gidilir."
Neyzen' in bu gülenlere daha hoş bir cevabı varya... forumumuzun genel yapısı vermeye onu söyemeye uygun değil.
Evet Ansugo, beki başka bir yer için Mustafa Kemal özgürlük demek olmayabilir ama bir zamanlar sömürge olmuş olan memleketler ve Türkiye için Mustafa Kemal özgürlük demek.
Türkiye Cumhuriyeti için Mustafa Kemal Atatürk demek özgürlük demek... Gülün ağlanacak halinize bakalım...
Bu arada siteyi bilmediğim ve bu konuyu daha önce görmediğim için sitenin kapanmasını kimlerin sağladığını bilmiyorum ama en azından gelen sayfada koca koca "BU SİTEYİ FALANCA GRUP OLARAK BİZ KAPATTIK, HACKLEDİK" diye yazmamaları medeni insanlar olduğunu gösteriyor...
Özgürlük bir araç değil amaçtır... Kimsenin bir ülkeye, devlete, devletin kurucusu ve önderine çirkince saldırma gibi bir özgürlüğü olamaz... Saldırının önüne geçerek demokratik haklarını kullandıkları ve başarılı oldukları için sitenin kapanmasını sağlayan insanları kutluyorum... Bu bir ulusal bilinç meselesi; Atatürk'e saldırmak Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırmak demektir...
Not : O'nu gerçekten tanımak istiyorsanız "Söylev" i okuyun, karalama amaçlı yazılmış saçma sapan şeyleri değil...
Sevgiler...
Mustafa Kemal'ı sevmemekte bı ozgurluk degılmı? Sanırım Ansugo da bunu ıma etmek ıstedı.. Yanı sımdı sız anlamı ozgurluk olan bı ısım ıcın bı baskasının ozgurlugune set cekersenız kendınızle celısmıs olmazmısınız?
Tabı hakaretın farklı bısey oldugunu ve hukmun sahıslar degıl sadece yargı tarafından verılebılecegını soylememe gerek yok sanırım?
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Mustafa Kemal Atatürk'e "saldırmayı" (anladığım kadarıyla sitenin amacı düpedüz saldırmak) suç kabul etmektedir...
Bahsi geçen site, Almanya'dan yayın yaptığı için Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının etki alanı dışında... Bu yüzden, birileri T.C. yasalarını referans alarak sitenin kapanmasını sağlamışsa, hiçbir çelişkili durumun ortaya çıkmayacağını düşünüyorum...
Saygılar...
fatihhood
14/11/2003, 13:15
Ansugo : Özgürlük kavramının temel insan hakları ile ortaya çıktığını düşünürsek... her iki tarafıda baglayacı bir kavram çıkar ortaya.
Özgürlük eğer her şeyi dile getirebilmek olsaydı ozaman kimsenin özgürlüğü kalmazdı.
Dediklerinden yola çıkarak en temel anlamda ve düz mantıkla düşündüğümüzde... Tam bir özgürlük için ya iki tarafın birbirine hakaret etmesi, yada etmemesi gerekiyor.
Tabi benim icin bunlarin hic bir onemi yok. benim icin niyet onemlidir.
Eger kotu niyetli bir sey varsa ortada her sey degisir. Kavramlari basit sekilde yuzeysel olarak dusunup bir seyler soylemek pek dogru degilmis gibi geliyor bana.
" Ansugo ("Mustafa Kemal, Özgürlük demek" diye türkü çığıranlardan özgürce bir tutum. ) "
Cümlesine takıldım ben. Yani Mustafa Kemal adını özgürlük ile es deger tutan kisilerin ona hakaret edenlerin ozgurlugune karismasina gosterdigin tepkiye...
Dedigim gibi eger en temel anlamda senin mantiginla dusunursek, bu " türkü çığıranların " da aynı şekilde hakaret etmesi gerekirdi...
Neyse fazla söze gerek yok, neme lazim sana yazdigim bu mesajla bir anda ozgruluge karsiymisim gibi algilanmak istemem!
" Ameller niyete goredir. "
Zerzevat Adam
14/11/2003, 16:52
@fatihhood +1
Yani milli veya politik düşünceleri, propagandaları katmayan bir kurum olsa objektif olarak bakan bir kurum.
Der ki mesela şu şu sebeplerden dolayı pkk vs. çıkmıştır bu bu sebeplerden dolayıda TC şöyle bir tutum şöyle bir yaptırım ortaya koymuştur...
Atatürk'ün ne yaptığı, kimlere ne zararı olduğunu ortaya koyup acaba ülkesini savunmak için birlik ve beraberlik için adım attı ve bunun devamını getirmeye mi çabaladı yoksa daha önceden hitler almanyasında, adolf hitler gibi önümüze gelene bir tekme modeliyle saldırdı da bu yüzden tekmelenen şahsiyet veya toplumların konuşması doğaldır haklarını aramalılar diye...
Hakyemez diye bir kızılcık sopası vardır, acaba bu sopa acaba hakyedi de mi bu siteyi açanlar haklarını arıyor özgürlüklerini kullanıyorlar, yoksa acaba sözde yapılan haksızlıklar varda o yüzden, kendi irade ve kendi fikirleri diye sandıkları bir üst kısmın düşünce, propaganda vb. kalemlerden dolayı mı özgürlük istiyorlar...
Bunu sorgulamak lazım, Ermeni soykırımı deyip olmayan birşeyin cezası olarak Türklere soykırım yada köleleştirme/oynatma hakkı özgürlük çerçevesinde mi? Bu da önemli...
Yani olmayan birşeyin oldu gibi gösterilip hak iddia edilip özgürlük bağımsızlık denmesi ne kadar doğru bilemeyeceğim...
Aslında metnı tekrar gozden gecırdıgımde metınde kapatma eylemının kımın tarafından ve neden gerceklestırıldıgı belırtılmemıs.. Yanı ..
"07.11.2003 tarihi öncesinde Türk Millettinin kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATURK'e karşı bu site adresi üzerinden yapılan çirkin hakaretlere gösterdigimiz yogun tepki sayesinde bu adres altındaki site kapatılmışdır"
Cumlesı aynı zamanda sıtenın, sıteyı barındıran kısı yada kurumlarca ornegın mahkeme kararıyla kapatıldıgını da belırtebılır.. Herneyse eger gecekten ortada ıllegal bı durum yoksa bence sorunda yok demektır..
Ama varsa yanı gercekten sıteyı kapatan, Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce dernegıne baglı ınsanlarsa bence kendılerıyle celısmısler..
Yanı bunu ben yapabılırım, sız yapabılırsınız ama onların bunu yapmaya hakları oldugunu sanmıyorum.. Yanı amacları Ataturk'u anlamak ve onun ızını takıp etmek olan ınsanlar hangı ulkede olursa olsun yasa tarafından suc teskıl eden bı harekete ortak olamazlar..
Yok eger olurlarsada "Ataturkcu Dusunce hukukun ustunlugunu yokmu sayıyor?" sorusuna bı cevap hazırlamalılar..
Not: Sıtenın sınırlarımız dısında yayınlanması onun yasal yollarla kapatılmasının onunde engel degıl sanırım? Yanı durum dısıslerı bakanlıgına bıldırılıp gereklı adımları atmaları ıstebılırdı?
Yanı lafın ozu herne nedenle olursa olsun bırılerı suc ıslıyor ve gordugum kadarıyla sızde bunu onaylıyorsunuz.. Zaten benım elestırdıgımde bu..
fatihhood
14/11/2003, 17:59
HunTER : Bana bir email gelmisti bu konuda. Ve bana gelen emailda eger belirli bir kitle olusursa sitenin kayitli bulundugu sirketin siteyi kapatacagi aciklanmisti.
Hani su icq parali olmasin diye forward edilen mesajlar gibi. Acikcasi ben bu sitenin hack edildigini dusunmuyorum. Bana gore yogun email ve mesaj baskisi sonucunda domain ve hostingi barindiran sirket bu sitenin sahibini degistirdi.
Tabi akside olabilir tam anlasilmiyor olanlar cunku. Acikcasida biri kesin bir delil sunana kadarda ilgilendirmeyecek.
Hunter ( ...Yanı lafın ozu herne nedenle olursa olsun bırılerı suc ıslıyor ve gordugum kadarıyla sızde bunu onaylıyorsunuz.. Zaten benım elestırdıgımde bu..... )
Yillar once bir muhabette bole birseyler solemistim. Karsimdaki bana sole demisti...
" Suclar adalet kavrami ile tanimlanmistir. Sen bana kimin adeletinden bahsediyorsun. Allahin adeleti mi? kulun adeletimi? "
O gunden sorna suçun tanımını pek yapamadım. Ülkemizde esrar yasak ama hollanda, jamaika gibi ülkelerde serbest. Bizde tecavüz ettiğin kişi ile evlenme şansın var, ama nijeryada adamın kafasını kesiyorlar.
O yüzden " ameller niyete göredir. "
Sevgiler, saygılar...
Evet, fixman'in dediği gibi Atatürk Türkiye Cumhuriyeti için birşeyler ifâde ediyor, ama diğer kişiler için bir anlam ifâde etmeyebilir hatta kötü anlamlar da ifâde edebilir.
Bunu bir kenara bırakırsak, Türkiye Cumhuriyetinde ki kişilerin bir kısmı için de Atatürk iyi bir anlam ifâde etmeyebilir.
Bundan da normal birşey olamaz.
Ama biz de Türkiyeliler olarak yeri geliyor Hitler'e sövüyoruz, yeri geliyor Saddam'a sövüyoruz, yeri geliyor Bush'a sövüyor maskotunu yakıyoruz. Peki Bush'un maskotunu yakmak ya da George Washington'un maskotunu yakmak Amerika için savaş sebebi sayılsa idi ve Amerika üzerimize çökse idi buna özgürlük diyecek miydik?
Ki adamların yaptığı site internette bir yerlerde. İnternetin amacı her türlü görüşün sansürsüz ifâde edilmesidir. Bu sebeple ben Allah'ıma dinime, peygamberime söven Hristiyan sitelerine bakıyor ve hiçbir zaman "Aman hackleyeyim/hacklesinler" demiyorum. Atatürk'e bir iftira varsa bizim hocalardan İsmet Görgülü'nün iftiralara yanıtlar diye sitesi de var. İsteyen ona da bakabilir, ona da bakabilir.
Böyle statükocu olduğumuz içindir ki, böyle statükoya bağlı nesiller olarak dünyaya geldiğimiz ve değişen yaşam ile yenilikleri hem statükonun bize verdiği tarih ve bilim bilgisi ile anlamaya çalıştığımız içindir ki internete bile statükomuzu yerleştirmeye çalışıyoruz.
Bugün bunları diyenlerin çoğu eminim 2 sene öncesinin popüler konusu RTÜK ortaya çıktığında ya da Başbakanlığın sitesinde "Sakıncalı site ihbar formunu" gördüğünde "İnternete de böyle edilir mi?" demişlerdir.
Ama statüko böyle işte. İçinize bir işledi mi interneti bile kendi malınız sanabilir, sadece kendi düşüncelerinize ait sanabilirsiniz.
İşte biz bu kadar çağdaşlaşma fakiri olduğumuz, Atatürk'e laf söylenince rejimin elimizden gidebileceğinizi düşündüğümüz için hâlen bu yerlerdeyiz. Korkular gün gelir sizi ele geçirir ve paranoyak olursunuz. O kadar paranoyak olursunuz ki hiçbir devlette bulunmayan "Kişiye özel yasayı" 53 sene önce çıkarır ve rejiminizi koruyacağınızı sanırsınız.
Yazık diyorum. Eğer Atatürk'ün yaptığı şeylerin Atatürk'e küfür ile, iftira ile, iddia ile yıkılacağını düşünüyorsak batsın bu demokrasi, batsın bu özgürlük, batsın bu cumhuriyet...
Kendisini yerden yere vuran Bozkurt kitabının zamanın hükümetince yasaklanmasını onaylamayan, kitabı inceledikten sonra da "milltetin çektiklerini az bile" yazmış diyen bir insanı ne kadar anladık/anlıyoruz sorusunun cevabı tek kelime ile "karmaşa" Onu bir tarafı idea gibi, bir tarafıda düşmanı gibi ele alan anlayışlar ışıgında Mustafa Kemal i insan gibi değilde hep Atatürk olarak değerlendiren bizler malesef 80 senede onu hiç ama hiç değerince tartamadık ya kefeye fazladan kilolar ekledik ya da kefeden kiloları çaldık. Sonuç olması gereken yerden geride bir ülke o ülke ki kendinden daha geridekilere bakıp gururlanan, kendini kandıran bir ülke.
fatihhood
14/11/2003, 18:42
Orjinal mesajı gönderen Ansugo ...Ama biz de Türkiyeliler olarak...
Neden türkler değilde? türkiyeliler dedin?
Zira bu topraklarda yaşayan her insan türkiyelidir, Dini, dili, ırkı farketmez.
Ben Türküm, atalarım da türktü, onların atasıda türkmüş. Sen türkmüsün? kiminle dans ettiğimi bilmek isterim.
...yeri geliyor Hitler'e sövüyoruz, yeri geliyor Saddam'a sövüyoruz, yeri geliyor Bush'a sövüyor maskotunu yakıyoruz. Peki Bush'un maskotunu yakmak ya da George Washington'un maskotunu yakmak Amerika için savaş sebebi sayılsa idi ve Amerika üzerimize çökse idi buna özgürlük diyecek miydik?...
Bende bunu demistim zaten... Mademki bu örneği verdin, ozaman varsayımları bırakıp canlı örneklere bakalım.
Irak meselesi... Amerika 10 yıl boyunca Irağın özgürlüğünü engelledi. Ekonomik ve siyasi gücü ile Irağın adete nefesini kesti sonrada " Irağa Özgürlük " adı altında saldırdı.
Savaş boyunca herkes Amerika 'yı protesto etti. Son zamanlar ise Iraklılar amerikalıların canlarına okuyor. Her gün 1-2 amerikalı ölüyor. Neden tüm dünya ırağı protesto etmiyor? Ölen ıraklılar da insandı, amerikalı askerlerde insandı?
Özgürlük senin ekmeğinle oynayan siyasitçilerin boğazına yapışabilmektir, yada bu forumda dilediğince tartışabilmek. Ama eğer seni günden günden ezen ve kötülüğe mahkum eden şeyle savaşmazsan-savaşamazsan buna özgürlük denilemez.
O sitenin açılması 0-1 di. İlk golu onlar atti. Sonrada biz gol attik ve 1-1 oldu.
İşte özgürlük budur. Göze-göz, dişe-diş.
P.S. : Çanakkalede ölen insanlar boşuna ölmediler...
"ameller niyete göredir. "
Amellerı gorebılıyoruz ama nıyetı gormek herzaman mumkun degıl.. Bu yuzden bence sadece amele gore duzenlenmıs kanunları referans alabılırız...
Aksı halde bılıyorsunuz zaten.. Hukumler kısılere gore degısebılır, nıyetler yanlıs anlasılabılır.. Buda pek adıl degıl..
Yazık diyorum. Eğer Atatürk'ün yaptığı şeylerin Atatürk'e küfür ile, iftira ile, iddia ile yıkılacağını düşünüyorsak batsın bu demokrasi, batsın bu özgürlük, batsın bu cumhuriyet...
Ne dıyımkı.. Katılıyorum.. Yınede kımse kımseye hakaret etmese daha ıyı..
Orjinal mesajı gönderen fatihhood
Neden türkler değilde? türkiyeliler dedin?
Zira bu topraklarda yaşayan her insan türkiyelidir, Dini, dili, ırkı farketmez.
Ben Türküm, atalarım da türktü, onların atasıda türkmüş. Sen türkmüsün? kiminle dans ettiğimi bilmek isterim.
Bu topraklarda yaşayan herkes Türkiyelidir elbet ama Türk değildir. Bu da benim özgürlük inancıma ters bir durumdur, yani herkesi Türk olarak nitelendirmek.
Benim neden Türk değilde Türkiyeli dediğimi başka bir konuda tartışabiliriz.
Son olarak, ben Türk değilim, atalarım da Türk değil, onların atası da Türk değildi. Eğer yaşadığımız yerin ırkından sayılıyorsak, ben atalarımın atası kafkasyalı, onların çocukları Rus ben ise Türküm ki böyle bir saçmalık olması düşünülemez. Hatta şu an bile sülâlemin yarısı Rus yarısı Türk oluyor ki iyice batıyoruz o zaman. O sebeple ben Türklüğü (yani ırk olarak, kültür olarak Türklüğü) asla kabul etmemekle beraber, soyunu inkâr edenin şerefli olmadığını da rahatlıkla söylerim.
Ancak bununla beraber ekmeğini yediği, işini yürüttüğü, ailesini barındırdığı ülkenin (yani Türkiyenin) evlâdı olanın, Türkiye (Türk değil!) kültürünü inkâr edenin de şerefli olmadığını söyleyebilirim.
Özgürlük senin ekmeğinle oynayan siyasitçilerin boğazına yapışabilmektir, yada bu forumda dilediğince tartışabilmek. Ama eğer seni günden günden ezen ve kötülüğe mahkum eden şeyle savaşmazsan-savaşamazsan buna özgürlük denilemez.
Senin ekmeğinle oynandığına nasıl karar verebilirsin? Kıstas nedir? Mesela biz şanlı Osmanlı tarihini öğrenirken Avrupa'nın yarısını aldığımızı ve vergiye bağladığımızı övünecek birşey gibi görüyoruz. Tabii ki Osmanlının sistemi daha farklı idi. Ancak sonuçta bugün Amerika'nın yaptığının benzeri idi. Sadece 500 sene erken idi, ve yöntem farklı idi, hepsi o kadar.
O sitenin açılması 0-1 di. İlk golu onlar atti. Sonrada biz gol attik ve 1-1 oldu.
İşte özgürlük budur. Göze-göz, dişe-diş.
Eğer bu kadar küçük (küçük burada düşük seviye anlamında) birşeyi kendimize rakip görüyor ve bu kadar küçük (küçük burada da düşük seviye anlamında) işlerle (hack meck) uğraşıp kendimizi küçültüyorsak ve bundan seviniyorsak benim diyebileceğim birşey yoktur.
Kana kan, dişe diş ise Hammurabi devrinde kaldı. Ondan sonra Romalılar ve İslam geldi. En az 4 tane pax kuruldu. İki tane dünya savaşı oldu. İnsan evladı aya gitti, internet geldi.
P.S. : Çanakkalede ölen insanlar boşuna ölmediler...
Ölüm kurtuluştur, geride kalanlara Allah akıl ve fikir versin inşallah.
fatihhood
15/11/2003, 00:49
HunTER : Yasli dedelerden isittigim bir hikaye...
Adamin biri çölde günlerce yol aldıktan sonra biraz dinlenmek için durur. Bir kazık görür ve bunu kuma gömer. Ardından devesini bu kazığa bağlar ve devenin gölgesinde uyur.
Uyanıp tam yol alacakken dusunur... Belki benden sonra biri daha gelir ve dinlenmek isterse, kazığı kuma çakmak için uğraşmasın...
ve yoluna devam eder.
Bir sure sonra oradan gecmekte olan baska bir adamin devesi bu kaziga takilir ve duserler. Adam sole dusunur. Belki benden sonra biri daha gelir ve bu kaziga takilip dusebilir. En iyisi bu kazigi sokeyim der.
Bu adamlarin ikiside sevap kazanmistir. Amelleri farklidir ama iclerindeki niyet aynidir.
Elbetteki niyeti anlamak zordur. Bize zarar veren bir sey belkide iyi bir dusunce icin yapilmistir. Bunun farkinda olmak bile insanlara karsi yaklasimimizi etkiler.
O ornegi de bunun icin vermistim.
---------------------------------
Ansugo : Son olarak, ben Türk değilim, atalarım da Türk değil, onların atası da Türk değildi.
Eh bunu soledigine gore seninle Atatürk konusunda tartismam. Zira ben türklüğün, osmanlının sadece kendi içimizde tartışılmasından yanayim. Başkalarına karşı kayıtsız şartsız savunurum. Buda benim aklimin kanunu.
Ansugo : Senin ekmeğinle oynandığına nasıl karar verebilirsin? Kıstas nedir?
Allah 'ın adeletine göre mi? Kulun adeletine göre mi? Eğer kulun adeletine göreyse hangi ülkenin-ülke vatandaşlarının adeleti, mesala Ruslar olabilir mi?
Ansugo : Mesela biz şanlı Osmanlı tarihini öğrenirken Avrupa'nın yarısını aldığımızı ve vergiye bağladığımızı övünecek birşey gibi görüyoruz. Tabii ki Osmanlının sistemi daha farklı idi. Ancak sonuçta bugün Amerika'nın yaptığının benzeri idi. Sadece 500 sene erken idi, ve yöntem farklı idi, hepsi o kadar.
Sole diyelim ozaman. " Emperyalist Amerika! = 21. yuzyilin Osmanlisi "
Ne kadar benziyor dimi Osmanliyla Amerika... Biz gidip gaddar krallari oldurup halki kurtarmisiz, Amerika gidip Iraqı kurtardi. Hatta ondan once, Afganistan, Vietnam ve Koreyi kurtardi. Az daha Japonlarida kurtaracaktiki ama allahtan Japonlar özgürlüğün bedelini ödemeyi seve seve kabul etti.
Senin benzerlikten kastin bu mudur? Yoksa sadece amellere mi bakiyorsun? Bence niyetlere bak...
Ayrica Osmanli gittigi her yere adeleti goturdu.
-----
Aktuel Dergisi - 5-11 Kasım 2003 ( sayi 642 ) sayfa 10
Enrico Macias " Ben Osmanlıyım. "
Soru : Cezayirli olmaniza ragmen neden kendinizi Osmanlı olarak tanımlıyorsunuz?
Cevap : Cezayir, Osmanli kulturuyle yogrulmus, onun guzellikleriyle buyumus bir ulke. Benim cezayirli olusum bir sey degistirmiyor. 500 yil once bizi oraya Osmanli Imparatorlugu gonderdi. Katolig Kralice Elizabeth zamaninda, Yahudilere Ispanyayi terketme mecburuiyeti getirildigi zaman hiç bir ulke bizi kabul etmedi; Fatih 'in oglu II. Beyazit haric....
Osmanlinin topragi olan Cezayir, Tunus gibi diger ulkelerde Osmanli 'nin pasaportuyla yasadik. Bu yuzden ben kendimi Osmanli kulturuyle buyumus bir ailenin cocugu gibi goruyorum.
Enrico Macias : Dunyaca unlu muzisyen ve Birletmis Milletler Resmi Bariş Elçisi
-----
Sozlerime sinirli, onyargili veya umursamaz olarak bakiyorsun diye bu ornegi verdim. ( olede olmayabilir elbette . ) Bunun gibi bir suru ornek var tarihte.
Osmanli Fransa kralini kurtardi ama fransada kral olmadı, Avrupada zamanin pek cok gaddar duk ve baronlarini tahtan indirdi ama gidip oralara duk, baron olmadi.
Ansugo : Eğer bu kadar küçük (küçük burada düşük seviye anlamında) birşeyi kendimize rakip görüyor ve bu kadar küçük (küçük burada da düşük seviye anlamında) işlerle (hack meck) uğraşıp kendimizi küçültüyorsak ve bundan seviniyorsak benim diyebileceğim birşey yoktur.
Sinek kucuktur ama migde bulandirir.
Ansugo : Ölüm kurtuluştur, geride kalanlara Allah akıl ve fikir versin inşallah.
Amiiiinn. Keske deli olmasaydim.
--------
Son olarak bu konuda baska lafim yok.
Ozellikle Osmanli konusunda kendimi kaybediyorum ve kimseyide kirmak istemem. Ben Osmanliyim ve Allah 'a şükranlarımı sunuyorum.
bir domaini ya da hostingi kapattırmak, engellemek hiç mantıklı bir şey değil. gücü yeten gücünün yettiğine mi yâni? bu adamlar (ki kaplancılardır onlar) çok kısa zamanda başka bri domainle başka bir yerde aynı materyali yayınlamaya başlayacaklardır. yayınladıkları şey külliyen yalan ve iftirâ olduktan sonra nasıl olsa buna kimse kanmaz. uygun cevaplar ve reddiyeler hazırlanarak ispatla susturulmaları aldanmaya müsâitlerin aldanmaması için de daha mantıklı olur. böyle üstünü kapatmaya çalışır bir tavır almak, işi iyi bilmeyenlerde şüpheye sebep olur. "bunu niye kapattılar? burada bilmememiz istenen gerçekler mi yayınlanıyordu?" demeye başlarsa insanlar, onların orada yazıp yayınlayacakları herşeyden çok daha tehlikeli bir hal oluşur. iftirâya ve yalana karşı insanlar çok celalli olabilirler ama biraz da öfkelerini yenip mantıklı düşünmeleri gerekirdi.
Eh bunu soledigine gore seninle Atatürk konusunda tartismam. Zira ben türklüğün, osmanlının sadece kendi içimizde tartışılmasından yanayim. Başkalarına karşı kayıtsız şartsız savunurum. Buda benim aklimin kanunu.
Türkiye'de ki Kürt sorunun nedeni de bu düşünce yapısıdır. Cumhuriyeti kuranları sadece Türk ırkına mensup olanlardan düşünme ve bunu yerleştirmeye çalışmaktır.
Oysaki bu toplumda yaşayan herkes Osmanlı'dır. Osmanlı bir ırk değildir. Osmanlı hanedanlığın adıdır. Tebâ tâbi olduğu hanedanın ya da ülkenin soyundan olacak diye birşey düşünmek cahilcedir. Örneğin Amerika İngiliz, İspanyol, Protekiz, Alman, Çinli, Japon ve daha birçok ırktan oluşur. Fakat hepsi Amerikalıyım der.
Türkiye'de Türk'ten, Kürt'ten, Çerkez'den, Adige'den, Çeçen'den, Abhaz'dan, Ermeni'den, Yahudi'den, Rum'dan oluşur. Ama siz bu farklı alt kültürlere sen Türksün asimile olacaksın ve kültürün ile dilini kaybedeceksin diyemezsin, hakkın yoktur. Eğer bunu dersen senin kültüre olan saygından şüphem olması bir yana kültürün 80 yılda oluştuğunu düşündüğüne inanırım.
Bu sebepledir ki ben ırk olarak Türklüğü kabul etmem. Benim ırkım bellidir, alt kültürüm bellidir, alt töre ve adetlerim bellidir. Ama benim Türkiyeli olduğumda şüphe yoktur. Benim devletim bellidir, üst kültürüm bellidir, üst töre ve adetlerim bellidir.
Kimsenin de benim bir Türk kadar vatansever olmadığımı ya da bu ülkeyi Türklerin kurduğunu söyleyip beni bir köşeye itmeye hakkı yoktur. Bu hakkı kendinde görenler kuru milliyetçilikten başka birşey yapmıyordur.
Yâni sen başkalarına karşı ülkeni sonuna kadar savun tabii. Ama benim ülkemi bana karşı savunamazsın. Benim ülkemi bana karşı savunmak için önce dökülen kanlarımın bedelini ödemek zorundasın.
Allah 'ın adeletine göre mi? Kulun adeletine göre mi? Eğer kulun adeletine göreyse hangi ülkenin-ülke vatandaşlarının adeleti, mesala Ruslar olabilir mi?
Hayır, Toroslar.
Sole diyelim ozaman. " Emperyalist Amerika! = 21. yuzyilin Osmanlisi "
Ne kadar benziyor dimi Osmanliyla Amerika... Biz gidip gaddar krallari oldurup halki kurtarmisiz, Amerika gidip Iraqı kurtardi. Hatta ondan once, Afganistan, Vietnam ve Koreyi kurtardi. Az daha Japonlarida kurtaracaktiki ama allahtan Japonlar özgürlüğün bedelini ödemeyi seve seve kabul etti.
Sana kim gaddar kralları öldürüp halkların özgürlüklerine müdahale hakkı verdi? Kimse vermedi. Sen bu hakkı kendinde gördün ve gereğini yaptın.
Amerika'da Osmanlı gibi bir süper devlet olmuş. Ve kendinde bazı haklar görüyor ve icabını yerine getiriyor.
Benim yazdıklarımı okursan benim "yöntemin" farklı olduğunu söylediğimi görürsün. Osmanlı ile Amerikayı bir tutumuyoruz ama durum açısından benzer olduğunu söylüyoruz.
Ozellikle Osmanli konusunda kendimi kaybediyorum ve kimseyide kirmak istemem. Ben Osmanliyim ve Allah 'a şükranlarımı sunuyorum.
Ben de Osmanlıyım ve bende Allah'a şükranlarımı sunuyorum. Ama ben Türk değilim, Fatih'ten itibaren ki padişahların saf Türk olmadığı gibi...
Osmanlıyı savunacak bir durum ise göremiyorum. Ben arada benzerlikler kurabilirim. Örnek verebilirim. Ama bu gerçeği değiştirmez elbette. Sen Osmanlı konusunda kendini tutamazsın ve diğerleri de Atatürk konusunda kendini tutamaz. Kendini tutamak ise önemsiz birşeydir. Önemli olan mantıklı hareket etmektir. Milli duygu ve düşünceler aklın ve mantığın perdelenmesine neden oluyorsa milli duygu ve düşünceler birer güdü hâline gelmiştir ki güdülerin esiri olmak insanlığın temel unusuru olan akıl ve mantığı hafiften kaybetmektir.
Orjinal mesajı gönderen mustafa
uygun cevaplar ve reddiyeler hazırlanarak ispatla susturulmaları aldanmaya müsâitlerin aldanmaması için de daha mantıklı olur.
Buyrun efendim. Dediğim gibi site kapatılması bir çözüm değil. Çözüm senin dediğin gibi bir durum.
Yukarıda belirtmiştim. Hocalarımdan İsmet Görgülü'den bahsetmiştim. Kendisi bu iftiralar konusunda bir site hazırlamış : http://www.mkataturk.gen.tr/
Bence gereken cevap böyle verilir.
// Not : İsmet Görgülü'nün danışmanlığında hazırlanan "Son Tanıklar" belgeselini de izlemenizi tavsiye ederim. 13 bölümden oluşan belgesel Pazartesi saat 21:50'de TRT 1'de yayınlanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Cumartesi günleri TRT2'den de tekrar ediliyor.
bence insanlar başlarına gelen ve istemedikleri olaylara* tepki verirken** aynı zamanda kendilerine de "bu olay benim başıma niye geliyor?" "yapabileceğim herhangi birşey bu olayların önünü kesebilir miydi?" "bu olayın benim başıma gelmesinde benim bir hatam var mı ?" gibi sorular sormalılar. Yapanı cezalandırmaktan daha önemlidir bu. Zaten cezalar caydırıcı olmadıktan sonra (yani suç işlenmişse) artık bir anlaşma halini alıyorlar. 'Birini öldürürsen 10 sene hapis yatarsın' oluyor '10 sene hapis yatmaya razıysan birini öldürebilirsin'. Ne yapalım, cezaları arttıralım, sallandıralım diyenler olacaktır tabii ki ama çözüm düşünüp sorgulamakta. Sorgulamak da her zaman insanın kendisinden başlamalı.
Türkiye'nin devlet ve bireyler olarak en büyük sorunlarından birisi de bu bence , asla kendi doğrularını/metotlarını/düşüncelerini sorgulamayan, sorgulatmayan düşün(me)ce yapısı.
İmparatorlukların da sonunda etkili olan bu düşünce hala dipte çırpındırıyor bizi.
* kürt sorunu, Atatürk'e edilen hakaretler
**hacklemek,bağırmak çağırmak,nefret etmek,dava etmek
Not: bütün cümlelerin başında veya sonunda "bence" vardır.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.