PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Çatlayacak Kadar Aşki

waldo
12/11/2003, 09:24
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarımda Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşki yüreklerini
...
bu mısralar İsmet Özel'in son şiir kitabı 'çatlayacak Kadar Aşki' den. İsmet Özel'in yeni bir şiir kitabının çıktığını duyunca önce internetten bir bakayım dedim. Bir kitap sitesine girdim ve kitabın fiyatını gorunce fena içerledim doğrusu. 93 sayfalık kitabın fiyatı 12.5 milyonken sozumona indirimle 10 milyona satılıyormuş. Halbuki 240 sayfalık Erbain adlı 40 yıl yazdığı şiirlerinin toplandıgı kitap sadece 7.2 milyon. Yayınevi işini biliyor tabi. Ne de olsa İsmet Özel okurları her halukarda satın alacak kitabını. İtiraf etmem gerekirse bulabilseydim ben de alacaktım; bursadan tutun istanbula kadar arattırdım kitabı ama nafile.
Sözü asıl getirmek istediğim konu tabiri caizse 'korsan' yayınların etik anlamda kabul edilebirliği. Arkadaşlar bu ne insafsızlık böyle. "Korsan yayıncılardan Allah razı olsun" mu demeli? yoksa emeğe saygısızlık oluyor deyip yazarları da bizi de sömürenlere yiyin, afiyet olsun mu demeli? gel de çık işin içinden.
Her kitabın korsanı yok ama her programın 'crrack'i var. bir de kendi açımızdan bakarsak olaya acaba programları izinsiz kullanmak ve crack etmek ne kadar dogru acaba? Kanunen değil belki ama etik açıdan olabirliğini sorgulamalı. Tabi içimizden birçoğu ki buna ben de dahilim programları crack etmekten buyuk zevk alıyoruzdur, hatta imkanımız olsa bile programların caracklerini kullanacağız :)
Bilgi alınıp-satılamaz deyip te işi kitapçılardan kitap 'kamulaştırma'ya getirenleri de biliyorum ben. Bu arı bir olay tabi, konumuzla alakalı değil.
hamiş(1): İtiraf etmem gerekir ki İsmet Özel kitaplarının korsanı olsa da ben yine bu parayı verip te bu kitabı alırım. Herkesin favori yazarı vardır. Hem sen dünden hazırsın vermeye ne diye şikayet ediyorsun diyebilirsiniz, ben de kendime kızıyorum ama ne yapayım! Hem ağlar hem giderim hesabı...
hamiş(2):İçinizde kullandığı butun programları 'registered' olan, Butun kitapları legal olan biri varsa soylesin, onu burdan opuyorum :)

HunTER
12/11/2003, 12:37
Hem kanunı hem etık acıdan korsan ve crack'ın karsısındayım.. Ama tum kıptaplarım legal tum programlarım registered mı? Hayır..

Burdan cıkarılması gereken sonuc bana kalırsa yayın ve yazılım evlerının urunlerını ucuza satmalarının ve bızlerın onlara bu fırsatı verıcek oranda para kazandırmamızın gereklılıgı..

Yanı bıraz yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan gıbı.. Oyuzden bu konuda bı sonuca varıcagımızı hıc sanmıyorum..

Yınede dar gelırlı bı vatandas olarak ben ılk adımı dogal olarak karsı taraftan beklıyorum..

Mingitau
12/11/2003, 13:11
1 proje için kullandığım program hariç hepsi.

BoraN
12/11/2003, 15:44
Butun kitaplarim yasal, en azindan ben sokaktan satin almadim. Kitapci korsan cetesiyle birlikte calisiyorsa bilemem... :)

Programlarim icin ne diyebilirim ki? :)

berza
13/11/2003, 12:04
aslında bende korsana şiddetle karşıyım sonuçta söz konusu olan insan emeği ama eğri oturup doğru konuşalım bu sorun karşılıklı çözülebilir yayın evleri ve okuyucular aralarında bir anlaşma imzalamalılar mesela yani okuyucular hangi kitabı ne kadar alacaklarını söyleyip hem o kitapta arz talep dengesini koruyacaklar hemde korsanlar ortadan kalkacak eğer satılacak kadar kitap basılırsa kitap fiatlarıda düşer diye düşünüyorum
ne dersiniz hoş olmazmı

xXx
13/11/2003, 13:46
makul fiyata ınmedıkce korsan onlenemez malesef yasa filan nafile.

MEHMET
13/11/2003, 20:12
fiyatlar düşse bile maalesef biz Türk milleti olarak sahtekarlığa alışkın olduğumuz için pek değişeceğini zannetmiyorum.

yoruldum
14/11/2003, 00:54
Kitabın adı "Çatlayacak Kadar Aşki" değil, "Çatlıycak Kadar Aşki", kapağında öyle yazıyor yani.

Ayrıca çok pahalı olduğuna katılıyorum. Ancak kitap, karton kapak ve bildiğimiz kitaplardan değil. Cicili bicili bir şey :)

Ben Sultanahmet kitap fuarında gördüm hemen aldım doğal olarak. Fuarda Şule Yayınları standında 5milyona satılıyor. Netteki fiyatı görünce ben de şok oldum. Gerçekten de çok pahalı, ama fuarda da, liste fiyatına göre çok ucuz :)

Kitapta, İsmet Özel'in yeni şiirleri ile Erbain ve Bir Yusuf Masalı adlı kitaplarındaki şiirlerin de bazıları bulunmakta.

Kaçmaz yani :)

yoruldum
14/11/2003, 01:01
Kullandığım programların biri hariç hepsi unregistered. Kitaplarımın tamamı (ki bunlara ders kitaplarım da dahil) hepsi registered.

Korsan kitap almadım, almayacağım da. Hatta almaya kalkan arkadaşım filan olursa aldırtmıyorum.

waldo
16/11/2003, 12:18
Benim ilginç bir onerim var; yazarlar tek bir yayıneviyle degilde birden cok yayıneviyle anlaşma şansına sahip olsa ve satış yuzdesi uzerinden bir kar payı alsa ne guzel olurdu degil mi?
Boylece hem rekabet olur hem de degişik boy ve ebatta, farklı dizgi ve sayfa duzeninde aynı kitabın değişik versiyonlarını seçme şansımız olur :p
Bu arada Bursa'dan arkadaşım kitabı almış gönderecek, ama kitabın geneli derlemeymiş galiba :mad:

yoruldum
16/11/2003, 12:39
Doğrudur, büyük kısmı derleme.

berza
19/11/2003, 10:59
arkadaşlar bukadar ümitsiz olamsanıza tamam biraz üçkağıtçılık var bizde belki baya var ama düzelmez denemez ki
doğruluğu biraz çekece hale getirseniz bakın o insanlar nasıl geri dönüyorlar
benim her zaman söylediğim bi söz vardır
ilkokulda arkadaşına lakab takan çocuktan tutunda milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kişiye kadar herkesi mümkün olsada şöle önümüze alıp bir dakika düşündürsek acaba yaptıkları şey doğrumu değil mi o zaman bence hiç bir sorun kalmaz
yani o korsanlarda yaptıklarından pek memnun değil bence

ayrıca biz korsanla mücadele konusunda ne yaptık elimizden ne geldi ne kadar çabaladık