Tam Sürümünü Görmek İçin : Polise vuran kim?
Ankara Kızılay meydanında bir kargaşa...
Öğrenci olduğu varsayılan kişilere Abdi İpekçi parkı gösterilmiş. Israrla Kızılay göbekte eylem yapmak istemişler.
Sonuçta Ankara'yı bilen bilir ki Kızılay'da trafiğin durması tüm Ankara trafiğinin felç olması demektir. Hele ki bir ramazan günü.
Bunu bilmeyen bir üniversiteli öğrenci delidir, aptaldır.
Doğal olarak polis kızılay'a girmelerine izin vermiyor. Sonra birşeyler oluyor ve öğrenci olduğu varsayılanlar ellerindeki pankartların sopaları ile polise vurmaya başlıyorlar.
Polis normal bir şekilde anonslarını yapıyor ve uzunca bir süre durduktan sonra en sonunda kalabalığı dağıtıyor.
Kameralar birkaç bölüm yakalıyor. Öğrenci olduğu varsayılan kirli sakallı bir tip bağırıyor "Haydi yoldaşlar! Haydi kardeşler!". Taş atın demeye getiriyor...
O sırada kameranın oralarda bir "öğrenci olduğu varsayılan" kızın sesi geliyor : "Taş yok mu taş?"
Söz de bunlar öğrenci... Söz de bunlar medeni insanlar olacaklar. Sözde bunlar birkaç tane kendini bilmez siyasi şakşakçının eline düşmeyecek, söz de bunlar aklı başında bireyler olacak...
Amaçları YÖK'ü protesto etmek, YÖK'ün kurulduğu gün.
Ama polisin asayişi sağlamakla görevli olduğunu ve emir mercii değil, emir eri olduğunu bile bilmiyorlar.
Birkaç tane siyasi merkezin uydusu oluyor ve etrafında dönüyor, onlardan birisi polise elindeki pankartın sopası ile vurursa o da vuruyor.
Polise vuran kim?
Söz konusu eylem haklı gerekçelerle yapılıyor olsa bile hareketin şekli bu olmamalı.
3 tanesini ayaklarından sallandıracaksın kızılay meydanında; akşam haberlerde de kimliklerini açıklayacaksın, bak bir daha geçiyorlar mı oradan... (Newton prensibi)
Polis'ten cop (jop herneyse) yemis biri olmama ragmen, bu tip durumlarda polise her zaman hak vermisimdir (copu yerken dahi). :)
Bu tip durumlarda dayak yemek icin ileri atilanlar cok hos insanlar olsa gerek. Boyle mazo-egilimlere sahip olduklarina gore... :)
fatihhood
07/11/2003, 01:57
Ne gariptir ki... Okul yillarinda siyasi etkinliklere buyuk yatkinlik sergileyen universiteliler, okul bittikten sonra her seyden el ayak cekerler... Ozel universitelerde seminere gelen yazarlara yumurta atanlardan... devlet universitelerinde olay cikaranlara kadar hemen hemen her universiteli okul biter bitmez elini ayagini ceker...
Bazen merak ediyorum... acaba siyasi sistemlermi ogrencileri kullaniyor, yoksa ogrencilermi siyasi sistemleri...
Çoğumuz geçtik o yollardan ve bir çoğumuzda geçecek, kimi polise taş atacak kimi polise taş atanlara taş atıyorum diye sıra arkadaşının kafasını yaracak, iki taraftada en öne çıkanlar olacak, "hadi aslanım", "taş yokmu" diyenler olacak. Okul bitip bir gün bir yerlerde karşılaştıklarında aynı sınıfa giden bu öğrencilerin meslekleride aynı olduğu için iki selam kelamdan sonra ortak iş yapma planları yapılacak ve ortak olunacak.
Not: Bu olay gerçek bir hikayeden alınmıştır.
fatihhood
07/11/2003, 04:14
:)
Sahin anlattigin hikaye bana " Zügürt Ağa " filmini hatırlattı. Cidden de öle...
Okul yıllarında kavgaralara karışan , düzene karşı çıkan herkes bir gün o yılları hatırlatan bir şeyler gördüğünde hafifce gülümseyip belkide kendinden utanıyor belkide ne günlerdi be deyip yoluna yürüyor.
Aynı züğürt ağa filminde olguğu gibi... Kahya nın filmin sonlarında lahmacun satarken, bir zamanlar hizmet ettiği ağasını çiğ köfte satarken görmesi gibi...
Allahtan diliyorumki... meydanlarda bas bas bağırdıkları, kavga ettikleri, insanlık dışına çıktıkları, uğruna geleceklerini heba ettikleri partilerin yöneticileri, zamani gelince o öğrencilerin hak ve hukuklarını boğazlarına dizsinler... Tıpkı eskilerin yaşadığı gibi...
eee O üniversite bitince asıl üniversite başlıyor yani Hayat üniversitesi orada da tek ders Ekmek Parası Geçim Dünyası olunca iş kırılan kafalarla kalıyor.
ah ah keşke bitsede şu üniversite ben hayat üniversitesine atılsam.
Bu arada bizim mersin üniversitesinde de eylem oldu. hemde kampüs içerisinde. Onca provakasyona rağman çok şükür olaylar çıkmadı. Galiba bazı üniversiteler bizim üniversite öğrencileri kadar şanslı değil.
Hıc eyleme katılmadım, hıc unıversıtelıde olmadım ama bu eylemler bana ogrencılerın desarj olmak ıcın katıldıgı falıyetler gıbı gelıyor..
Yanı hanı nasıl ıcınızın kurdunu dokmek ıcın dıskoya gıdersınız ya, aynı sekılde onlarda sısteme olan hınclarını meydanlarda alıyor..
Sonucta bı kac polıs, ogrencı, vatandas yaralansada herkes mutlu mesut ve "gıcır gıcır" ayrılıyor ordan.. Yoksa kımsenın soruna cozum aradıgını sanmıyorum..
Deşarj olmak için bir sürü şey yapılabilir. Ama polise taş atılmaz! Polisin kafasına sopa ile vurulmaz!
Bu deşarj olmanın bir yolu değil, olsa olsa provokasyonun daniskasıdır.
telepati
07/11/2003, 10:33
Bence Sol / Sağ radikal grupların eylemlerde öğrencileri kullanması öğrencileri yetiştirmek için kullandıkları bir araçtır. Daha sonra bu güzelim öğrenciler karakolda/evlerinde yaptıkları işi birbirlerine böbürlenerek anlatmakta ve "Kesin İnanç" lılıklarını tescillemektedirler.
"Hayatın içinde yetiştir ve Şahsiyet kazandır" meselesi. hem bu şekilde eyleme katılan öğrenciler görüşlerine/örgütlerine daha sıkı ve şartsız bağlanmakta.
Şimdii birde konuya şu açıdan bakalım YÖK e öğrenciler karşı değilmi, neden? Çünkü özerkliğin ve özgür ünv.telin önünde engel durum ortlama olarak bu olunca, neden dün yök'ün kuruluş yıl dönümünde dekanlardan tık sesi bile duyamadım duyamayınca da ister istemez aklıma özgür cumhuriyet vs. diye kıyameti koparmaları geldi ve içimden acı acı güldüm vah Türkiyem vah diye:rolleyes:
Kögüdey Meygen
09/11/2003, 11:43
Böyle aptallık yapanları ıslah evine göndermek gerekiyor.
Böyle aptallık yaptıranları ise fırınlarda yakıp küllerini lağıma
döküp isimlerini açıklamak, ailesindeki diğer kişileri ise her ihtimale karşı ıslah evine göndermek gerekiyor.
Zerzevat Adam
09/11/2003, 12:14
Televizyonlarda görüntülerde görmüşsünüzdür bir memur'u nasıl dövdüler ve o sadece oradan şanseseri geçiyormuş....
Bu memur aldığı takım elbisenin taksidini ödemeye gidip geri dönerken orada kargaşa oluyor bu kenara çekiliyor oradan uzaklaşıp bulaşmamak istiyorlar fakat polislerde gelip saldırıyorlar 5-6 kişi kafa göz tekmeliyorlar birde üstüne üstlük sadece olayları görüntülemekle yükümlü polis kameramanı göğüs kafesine, kafasına boynuna tekmeler yağdırıyor...
Tabii ki bir yere kadar memur ben değilim abi ben değilim diye bağırıyor ama kimse dinlemiyor...
Ve memur olduğu için ne konuşabiliyor ne de mahkemeye veriyor...
Düşünsenize o kişinin adli dengesi bozulsa idi, iç kanamadan vefat etse idi belki onun baktığı ailesi, kendisi, anasının babasının durumu ne olacaktı?
Ya da siz bir caddede yürüyorsunuz sonra bir grup size doğru koşuyor siz ne yaparsınız? Hemen kenara çekilip ortalığın yatışmasını beklersiniz ya sizide dövseler?
Deli Yürek'in sinema filminde Bozo'nun bir sözü var: "Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden, bir gün ekmeği yediği elden kurşunu yer!"
Atam'ın bize bıraktığı ülkede düşünebiliyorsan atam'a borçlusun kadek'e, apo'ya değil!
Bir arkadaşım sözde KOMÜNİST geçinen ki daha benim gibi reşit bile değil geçenlerde konuşurken şöyle dedi: "Haluk Levent o konsere ezilen kürt halkının hakkını savunmaya destek çıkmaya gitti ama polis ifadesinde korktu" felan gibi laflar...
Ben şöyle dedim: "ABD Emperyalistliğine karşı sözden başka hiçbir eylemde bulunmayan siz abd'nin doyurduğu kadek'i kardeş belliyorsunuz, milliyetçiliğe karşı çıkan siz kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz bu çelişki değil mi?" diye sizce de çelişki değil mi?
Ha birde dedi ki: "G.D.A'da ölenleri Kadek değil Jitem vurdu Abdullah Çatlı fln vurdular" ya nasıl bir fikirdir bu?
Su testisi su yolunda kırılır... Bugün slogan atıp sözde devrim yapanların siciline işlenir, sonra ileride bakmış ki arkasına Atatürk'ün devriminden başka devrim yok ülkede ve asıl devrimin yönetimde olacağını anlar...
Fakat "İnsanların kendi beyinlerinin yönetiminde..."
IcenGuard
09/11/2003, 15:19
evet, herkezi asıp kesmek iyibir cozum ciddende :yaaa:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.