Tam Sürümünü Görmek İçin : hoşunuza giden sözler
Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç Ya Da Yoldan Çekil!
Festina lente, fiat lux
yavaşca acele et ışık olsun
+
"Sabrın sonu resettir"
Adrenalin
06/11/2003, 17:25
Mutlaka Evlenin Karınız Güzelse Mutlu Olursunuz, Çirkinse Filozof (Sokrates)
Bir Erkek Başarısını İlk Karısına Borçludur... İkinci Karısınıda Başarısına (***)
:)
Ağlamanın yetmediği yerde gülersin.
Zerzevat Adam
06/11/2003, 19:55
Allah'a inanmayanlar ölümden korkar, Allah'a inananlar endişe eder...
CR By Ben :)
yoruldum
06/11/2003, 21:58
Bazı kimseler yalnızca güneşli havada dinsizdirler. (Amerikan Atasözü)
'ludo mentis aciem'
'You are what you know!'
'Programming... Simple equations of life'
'I only smile in the dark, I am only happy when it's complicated'
fatihhood
07/11/2003, 05:44
1, 2 tane var. Taneye göre şerbet misali kullanırım...
- " That's just the way it is. Things'll never be the same. Because days are never be the same. " ( Gidileblecek tek bir yol var. Düşünceler hiç bir zaman aynı değil. Çünkü günler hiç bir zaman aynı değil. ) : Tupac
- " Eylerse mevlam eyler, ne eylerse güzel eyler. " : Sanırım Yunus...
- " may the FORCE be with you " : G. Lucas :super:
- " Usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker. " : Barış Manço
- " İçki bütün kötülüklerin anasıdır, ana gibi yar olmaz. " : Kimin söylediğini bilmiyorum.
- " Neyin doğru olduğuna inanıyorsan onu yap. Ama unutmaki doğru tektir. " : Adı bende saklı...
- " Kazanmaya, hep daha çok kazanmaya yönelik yaşayanlar giderek ağaca, denize, hayvana , insana, barışa , soludukları havaya ve kendilerinden başka her şeye, hatta farkında olmadan kendilerine de düşman olurlar. Çünkü rakip kazanmak , düşman gerektirir ve onlar rakipsiz ve düşmansız yaşayamazlar. " : Morihei Ueshiba
- " Başarısızlık, başarıya götüren anahtardır. Her yanlış bize bir şey öğretir. " : Morihei Ueshiba
Aslında daha çok var ama saat 6 ya geliyor. Traş olup işe gitme vakti yaklaşıyor. Sonra devam ederiz :)
"Tecrübe yediğin kazıkların toplamıdır" ve "Becerebilirsen mutlu olursun, beceremezsen hayat adamı"...
Kımın soyledıgını bılmıyorum.. Ama ıkısınıde babamdan duydum..
HellScream
07/11/2003, 10:17
İşaret parmağınızla birisini suçladığınız zaman,
geriye kalan üç parmağın size dönük olduğunu unutmayın..
* imamı değiştirebilirsin ama kıbleyi değiştiremezsin
* Sorunlardan uzaklaştıkça ideallere plan bağlılık artar
* Her uzun yolculuk, basit sıradan bir adımla başlar
* bunu yazan tosun..... :D ( buda bizim WC kültürümüzden )
Hard`n`Dark
07/11/2003, 14:15
"ticarette guven esastir..."
kim soyledi bilmiyorum ama bu guven bence insanin kendine olan guvenidir, baskasina olan guveni degil.. kendine guvenirsen kral da olabilirsin kostebek de.. ama guvenmezsen direkt kostebeksindir.. habire kaz..
denedim ordan biliyorum yani..
:D
vay be güzel şeyler yazıldı devam devam
fatihhayri
07/11/2003, 16:38
- Kayayı delen suyun çokluğu değil sürekliliğidir.
- Öküzün dünyası gördüğü kadardır. (İspanyol atasözü)
- Azimli sıçan tuvaletin deliğini bile delermiş.
omerosmanoglu
08/11/2003, 18:09
En çok sevdiğim "Mezarla vazgeçilmez insanlar ile dolu" kimin söylediğini bilmiyorum ama bir türk askeri söylemiş diye duydum.
http://www30.brinkster.com/rehberco/index/dvrindex.asp
http://www.hazirmesaj.com
http://www.sevgi.net/Rose/rose.php?cat=7 genelde internette aynı mesajlar dönüp duruyor bunlar ayrıcalıklı mesajlar ben özelikle çok aradım sizde aramayın.
Orjinal mesajı gönderen fatihhayri
-
- Azimli sıçan tuvaletin deliğini bile delermiş.
Azimli sıçan tuvaletin deliğini bile delermiş .... bu atasözüdür ama orjinali böyle değil...
Azimli sıçan mermeri deler.. Sıçan diye lağım farelerine derler..
Ayakkabım yok diye üzülüyordum; ayaksız bir kız çocuğu gördüm.
Arap Atasözü
Yaptığın şeyler için pişmanlığın birgün geçer ama yapmadıkların için asla geçmez.
karflake
09/11/2003, 15:00
Halayığı hanım edersen, kurnayı kırar tas ile,
Zurnacıyı müezzin edersen, minareyi yıkar ses ile.
yoruldum
10/11/2003, 02:03
İnsan için önüne çıkan bütün yollar yürünebilir ise, o insan kaybolmuştur. İsmet Özel
kimsesiz kimse yok her kimsenin var kimsesi
kimsesiz kaldım yetiş ey kimsesialer kimsesi
''Psikolojik engellerin ortadan kalkması lazım.''B.Ecevit
''Hiçbirşey diye birşey yoktur.'' oxo
''... maddenin en küçüğünde Tanrı'nınkiler kadar keskin gözler evrendeki olayların tüm seyrini kavrayabilir.'' Leibniz
Şöyle başlayalım :
Kimiz biz? Nereden geliyoruz?
fatihhayri
11/11/2003, 15:08
"Ulu sözü dinlemeyen ulur."
Kelime ve Dimme'den
Kelime ve Dimme'den
Ulumak ne anlamda ; hayvanlar neden ulur. Genel olarak haberleşmek için. Yani ulu birini dinlemediğimizde (yada dinlerken uykumuz geldiğinde) birbirimizle haberleşicekmiyiz.Nasıl yani?
Kelime ve Dimme'den
Ulumak ne anlamda ; hayvanlar neden ulur? Genel olarak haberleşmek için. Yani ulu birini dinlemediğimizde (yada dinlerken uykumuz geldiğinde) birbirimizle haberleşicekmiyiz.Nasıl yani?
angelika
13/11/2003, 13:12
*Akıllı bir adamın ,ahmak bir adam kadar çok seçeneği yoktur"
Orjinal mesajı gönderen angelika
*Akıllı bir adamın ,ahmak bir adam kadar çok seçeneği yoktur"
:D
muharrem_tac
13/11/2003, 22:10
Bakın bü güzel konuya bir takım katkılar sağlamak isterdim ama öyle epigramlar var ki birbirleri ile çelişiyor.Mesela:
-Lafla peynir gemisi yürümez ,
-Söz ola kese başı söz ola kese savaşı .
Hangisi doğru ?
Şundan emin olun bu iki sözden hangisinin doğru olduğu "hoşunuza giden sözler" konusuna mesaj yazma prosesini doğrudan etkiler .
Şimdi eğer "Lafla peynir gemisi yürümez" önermesi doğruysa ve baskınsa bu konuya güzel söz yazmamak , susmak gerekiyor .Ama bakınız ne kadar güzel bir söz :
"Lafla peynir gemisi yürümez" gel de yazma...
Yok ikincisi doğruysa kesinlikle konuşmak gerekiyor ama çok dikkatli ve bilgece konuşmak...O zaman da mazallah adamı ipe götürmek var işin ucunda.
Bu şekilde birbiri ile çelişen pekçok epigram var ama özellikle bu konu ile doğrudan ilgili olduğu için yukarıdaki ikisini seçtim .
Bizim güzel söz diye ele aldığımız mantıksal önermeler edebi sanatları çok iyi kullandığı için kalıcı olurlar ve bunlar genelde doğru olduğunu düşündüğümüz kodlamalardır . Fakat yanlış olmasa bile rölatif olabileceğini kabul etmek gerekiyor .
Yine de sevdiğim iki sözü yazalım:
"Olma olasılığı olan herşey olur"
"Evren bir fraktaldır"
söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı,
söz ola ağulu aşı, yağ ile bal eyleye bir söz!
ama tabiî
lâfla peynir gemisi yürümez:) (savaş kesilir, baş kestirilir, ama peynir gemisi işi yaş...)
canı yananda it acı acı ulur. insanlar için kullanıldığında ulumak=ağlamak gibi de düşünülebilir.
muharrem abi bana o tip ata sözlerini eşleştirmek yanlış görünüyor çünki onlar durumlara göre söylenmiş sözler diye düşünüyorum mesela
damlaya damlaya göl olur
taşıma suyla değirmen dözmez
gibi bunlar o anki durumlara göre ortaya çıkmış sözler diye düşünüyorum.
fatihhayri
14/11/2003, 16:14
ulu sözü dinlemeyen derken ulu bir kişinin söylediklerini kale almayan, uygulamaya vs. hayvan gibi artık acısından mıdır haberleşmek içinmidir ne ise(insanlar açısından pek hoş bir hal olmadığı kesin) ulur, yani sonuç acısını çeker araba çarpmış it gibi ulur.
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.
M.Ghandi
Adrenalin
15/11/2003, 17:57
Anan soğan baban sarmısak nerden oldun gül demeti
* Erkekler, hayatlarının bir devresinde evlerinin tam hakimidirler. O da doğdukları günden üç yaşına kadar oldukları zamandır.
* Bekar erkekler kadınlar hakkında evli erkeklerden daha çok şey bilirler. Eğer bilmeselerdi onlar da evlenmiş olurdu.
* Erkek evlenene kadar eksik bir erkektir. Ve evlendiğinde artık bitmiştir.
yoruldum
15/11/2003, 19:48
Her şeyin bir sınırı vardır. İki şey hariç: Aptallık ve deha!
Bana insanların küçük, küçüklerin güzel, güzellerin hain olduğunu söyleyin!
abimden bir inci :D
http://www.gonulgozu.com/SOZLER.HTM
"İyi nişancı olun kuklayı değil kuklacıyı vurun." Malcom X
Bir vecize değil ama Fehmi Koru´nun Türkiye´yi tanımlayan çok güzel bir sözü var: "Türkiye doğu ile batı arasında kendisi batıya yolcuları doğuya giden bir gemidir."
Hayatta vereceğiniz en kötü karar kararsızlıktan iyidir...:confused:
Yapılan yanlışlar doğruya ulaşmak için ödenen bedeldir.
// What else?
Adrenalin
20/11/2003, 23:21
Orjinal mesajı gönderen acelya
"İyi nişancı olun kuklayı değil kuklacıyı vurun." Malcom X
İster mermi kullansın, ister oy pusulası. İnsan iyi nişan almalı. Kuklayı değil kuklacıyı vurmalı. Malcolm X
Böyle değil miydi :)
bilgisayarinizi heractiginizda duvarkagidinda güzel bir söz veya deyim görmek istiyormusunuz. o halde su programi deneyin.
www.delil.de
bilin bakalim kim programmladi :p
Çirkin ile bal yenmez...
Güzel ile taş taşı..
Orjinal mesajı gönderen Adrenalin
İster mermi kullansın, ister oy pusulası. İnsan iyi nişan almalı. Kuklayı değil kuklacıyı vurmalı. Malcolm X
Böyle değil miydi :)
Evet haklısın, öyleymiş. Özür olsun...
"Bıdahakı sefere sıze nerden geldıgınız sorulursa onlara bır yıldızın kalbınde yaratıldıgınızı ve uzaydan geldıgınızı soyleyın"
Evrenle ılgılı bı belgeselden :)
http://www.gonulgozu.com/SOZLER.HTM
IE 6'da önce açılmadı sonra http://www.gonulgozu.com/sozler.htm olarak değiştirdim.
Kısa bir şey sanıyordum; bekle bekle ardı arkası kesilmedi. En iyisi Flashget'e atayım dedim. 501 Kb çıktı :eek:
Uzun dedikleri bu olsa gerek :D
Rakı şisesinde balık olsam :))
"Ölümle Yok olmaktan korkanlar Cehennemde Yok olmak için Yalvaracaklar":uff:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.