Tam Sürümünü Görmek İçin : amerikaya ihraç
keloglan12
06/11/2003, 12:10
Merhaba,
Amerikaya bir seyler gonderip ülkeye dolar getirmeyi dusunuyorum. Orada tanıdıklarım var sirketleri var. ben mal bulup onlara gondericem onlarda satıs işini yapacak. Sizce amerikaya neler gönderilebilir.
keloglan12
06/11/2003, 12:36
pek iyi bi fikir değil gibi hem tekel ihracına izin veriyor mu
Mingitau
06/11/2003, 13:01
Biraz akıl ve fikir iyi para yapar...
@sessiz ne diye benim penguenciğimi o şeytana yem yaptın bakiim? :mad:
@axion, şeytana uydum. İdare et. artık yeni bir penguen alırım sana.
:D
* elisi yerel urunler
* turkiye'ye has yiyecekler (ornegin colaturka :))
* antikavari nesneler (ferman taklitleri, yeni minyaturler, el yazmasi sayfalar)
* nazar boncugu (bu olayi bir tutturulsan, koseyi donersin :))
muska da olur
tabii taki niyetine. oteki turlu satmak, dolandiricilik olur.
keloglan12
06/11/2003, 14:41
nazar boncuğu hakkında niye boyle dusunuyosun ve tutturmak derken amerikalıları nazara mı ınandırmaktan bahsediyosun yoksa satıs organızasyonundan mı
Hard`n`Dark
06/11/2003, 15:21
angora tavsani yavrusu/tuyu/eti/gubresi
asker yolla en iyisi ve para edeni o....
keloglan12
06/11/2003, 17:00
ya ciddi bi soru soruyorym sacma sapan bazı cevaplar geliyo. nasıl yollanıyo asker bi anlatırmısnız bana!!!
Orjinal mesajı gönderen Hard`n`Dark
angora tavsani yavrusu/tuyu/eti/gubresi
Yavrusu, tüyü, eti ve gübresi burada kalsın. Tavşan tüyünden atkılar, eldivenler, çoraplar (Müthiş pahalı)
Orjinal mesajı gönderen keloglan12
ya ciddi bi soru soruyorym sacma sapan bazı cevaplar geliyo. nasıl yollanıyo asker bi anlatırmısnız bana!!!
Ben anlatırım.!!Abi önce Irak'taki Geçici Irak Hükümet konseyine gidiyor durum ahvali anlatıp asker yollamak istediğini anlatıyorsun. Bu arada mümkün olduğu kadarda Türkiye aleyhinde kötü şeyler atman gerek. Eğer Türkiye savunursan değil asker kendini bile yollayamasın.
Bundan sonran yani Irak G.H.K ikna ettikten sonra geliyon bizim amerika büyük elçiliğine gidip büyükelçiye: "abi bizim ceviz forumda sessiztetik, hunter, xXx vs gibi bayağı arkadaş var. hepsi delikanlı zıpkın gibi gençler. Biz amerikaya turist pardon asker göndermek istiyor ve size yardımcı olmak istiyoruz. tabi sizde isterseniz.Bu arada Irak'ı ben hallettim. O kısmı merak etme..." diyorsun.
Ve büyük bir ihtimalde amerika sana "tezkere alda gel" der. sende gelirsin foruma, bizde tezkereyi veririz. bu kadardır.
Neyse şaka bir yana eğer gerçekten bir ticaret yapmak istiyorsan; amerikadaki elektrik kesintisinden sonra felç olan hayattan ipucu alabilirsin.
rakı yolluyalım birde bizim psikopat adamları yollayalım soyle damardan gidenleri..baya fazlalar.
emin ol orada psikopat daha çoktur.. Rakıya gelince olabilir
Tekstil urunleri...
Ozellikle Irak savasindan sonra ABD, bir hayli kabarik olan ic borclarinin odemelerinde zorlanacak gibi gozukuyor. Kisa surede Irak durumuna cozum bulamazsa (Irak'in petrolunden yeterli payi alamazsa), ABD'nin orta-diregi bizim orta-direk ile yarisir hale gelecektir. :)
Bu durumda ucuz ve civcivli (gosterisli) tekstil urunleri, ABD orta-direginin akinina ugrayacaktir.
Buna "Easy Money" derler dostum... Kolay gelsin...
Ben bu American Dream olayina bayiliyorum yaa. :D
Volkan Uzun
06/11/2003, 18:41
raki pahali gelir cunku icki cok ucuz.
nazan boncugu tutmaz :) benim anahtarligimda naza boncuguna bakan oluyor arada ama alici olarak degil.
texktil urunleri zaten var epey burdada .
ulkerin tum urunleri nerdeyse tum arap ve ermeni marketlerde var ( icecekler haric )
rekabet etmen gereken bir meksika var :) ozellikle fiyatta.
tavsiyem her turlu tarim urununu unut bir kere.
bu soylediklerim california icin , amerikanin her eyalet ayri masallah.
ne satarsan satda maerketing iyi olursa ancak devasa is yaparsin
burada tabii gene bunlari hepsi direk son tuketiticiye satis icin.
ayrica amerika olan anlasmaya gore aramizdaki yazilim satislarinda gumruk yok.
O zaman sevgili keloglan12'ye bir OS yazmak dusuyor.
Hatta yazacagi OS icin oldukca özgün bir isim buldum...
PENCELER iKsPi...
yada
PENCELER uZunBoynuz (LongHorn'dan cagrisim yapti da)... :)
keloglan12
07/11/2003, 11:18
@sessiz ; sen jenaratör de ısrarlısın baya :)
@sanal programcı jenaratör olayına ne dersin kullanılıyormu veya pahallı kımse alamıyor mu. Bir de Amerikada elekrikler 40 yılda bir kesiliyor. Bana pek olmaz gibi geldi ama bilmiyorum.
Oralarda turklere ozgu hatta osmanlılara ozgu seyler ragbet gormuyormu
Amerkada yaşanan en son elektrik kesintisinde yanılmıyorsam jeneratör satışlarında bir patlama olmuştu. Pahalı olma söz konusuna gelince; zannetmiyorum. Adamlar ihtiyacı olduğu bir şey için ödeme yapmaktan çekinmez. Eğer iyi pazarlama ve reklam yapılırsa çok iyi kar bırakır. :)
Volkan Uzun
07/11/2003, 11:27
amerika derken gene eyalet bazinda konusmak lazim.
california cok ciddi elektirik sikintisi var ( millet bizle dalga geciyor ya, newyorkda elektirik kesintisi, buralarda inanilmaz yanginlar, elektirik sikintisi, iptal edilen secimler falan turkiye gibim)
ama jeneratore kimse para vermez sanirim cunku sikinti olsa bile kisinti yok
fiyati artiriyiorlar millet idareli kullansin diye takan yok ozellikle yazin col sicaklari ile klimalara yuklenince millet.
turklere ozgu ne mesela ? cogu seyi arap, yadaermeni diye biliyorlar.
getirecegin satacagin sey cok basit olmali adamlar anlamaz cunkum
dedigim gibi yiyecegi unut gurme satisi yapmayacaksan.
textile unut diyenilirim.
araba imkansiz burda super ucuz.
elektronik super ucuz.
servis hizmeti satabilirsin :)
microsoft gumruk olmadigi icin yillardir gecirir bize .
osmamli dedigin seyler de arap marketleri var onlardan alan pek olmuyor nadiren iste.
burda pahali kavrami pek yok gibi, calisan herkes nerdeyse herseyi kredi ile alabilir.
valla gerekli ipuclarini verdim bul artik :)
* adamlar tembel
* adamlar aptal ( tembelligin getirdigi aptallik )
* siskolar
* yazilimda gumruk yok serbest
* yiyecek icecek unut hele icki dunya markasi olman lazim
* servis hizmetinde basari var
* elektronik esya ucuz cidden.
* araba cok ucuz
* elektirik sikintisi var ama kisintsi yok
vs vs
eee o zaman asker göndermek farz oldu...
Volkan Uzun
07/11/2003, 12:04
o da cok varda kiymetli onlari cani
gene ucuzolani ariyorlar :sus:
keloglan12
07/11/2003, 12:45
@sanal programcı ; baba naptın sen ya hersey ucuz yada tutmaz :) vazgeceyim en iyisi :) ne satacaz biz bu heriflere. adamların teknolojileri vs bizden iyi oldugu için ve işçilik pahallı oldugu için el emeği olan seyler benım hemen aklıma gelıyo. sen sureklı yazlımda gumruk yok dıyosun. yazılım mı yapıp satalım yanı. o is zor baya iyi bi yazılımcı falan bulup ona yazdırmak lazım ki amerikada yazılımın kralımı zaten yapıyor. daha ilkokuldaki cocuklar bile pc sahibi. o yastan baslıyolar
:(
Her türlü yazılımı ansugo'ya yaptırabilirsin. Hemde kralını yapar. Sen iste işletim sistemi bile yapar.Saati 50 dolar+ KDV
Bence gayet ucuz...
//not: @ansugo reklam komisyonumu alırım...
keloglan12
07/11/2003, 15:28
bu işler saatle mı oluyo yaw ya adam yavas calısıyosa arada cay kahve falan ıcer heheehe tuvalet molası derken fiyat baya artar :)
yazılım işini hıc dusunmemıstım dusunelim bari
Sinek her damardan giden psikopat değildir;)
Amerikan halki tembel ve sisman ise, yemegi cok seviyorlar demektir. O zaman buradan bir Bolu'lu usta gonder derim ABD'ye. ABD'deki tanidiklarin da bir lokanta acsinlar. Soyle gece yarisi da acik olanindan.
Guzel Turk yemeklerini tadinca, musterinin ardi arkasi kesilmez. Belki de MCDonalds gibi restoranlar zinciri olur zamanla, baskalari dukkani acar, siz elinizi surmeden isim hakki alirsiniz... :)
Volkan Uzun
07/11/2003, 18:34
ya valla ne diyim, adamlar herkesin isciligini kullaniyorlar,
meksikanin yeme icme sanayinii, hindistanin yazilimcilarini, cinin cocuklairni, turiyeknini askerini . karsilinga yesit kagit basip veriyorlar, kendi halkinida bu sayede bircok seyi ucuza verebiliyor.
Orjinal mesajı gönderen keloglan12
bu işler saatle mı oluyo yaw ya adam yavas calısıyosa arada cay kahve falan ıcer heheehe tuvalet molası derken fiyat baya artar :)
Aman ansugo bu mesajı görmesin furur seni. Ansugo işi isterse baştanda anlaşarak yapar ama bu sana pahalıya mal olur.
//@ansugo kesinlikle komisyon alırım ona göre..
keloglan12
09/11/2003, 15:52
once yaptıracagımız seyı bulmamız lazım zaten daha ortada bı sey yok. bosuna furmasın beni :) ikimizede yazık olur:super:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.