PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Virus Yazma Üzerine Komplo Teorileri

muharrem_tac
05/11/2003, 02:21
Her Allah 'ın günü Win 98 istemcilerdeki Groovie 'lerle Mesilssa 'larla Nimda 'larla , Parite 'lerle ; 2000 ve XP makinelerdeki blaster 'larla, onun yavru ve babalarıyla sobig 'lerle uğraşmaktan bitap düştüm ve artık bu virüs yazan arkadaşlara edilmedik beddua bırakmadım .

Sorun ya bu virus uzmanlarının beyinlerine giren bir fonksiyonda ya antivirus yazılımcılarının çabalarında ya da Microsoft düşmanı ezeli rakiplerin piyasa kaygılarında...Hadi Melissa 'nın yazarını biliyoruz: Şirketinden intikam almak istemiş, ya diğerleri ? 16 yaşında bir çocukmuş da açık bulmuşmuş...Artık Microsoft 'tan bile bu konuda şüphe etmeye başladım . Korsan yazılım ile mücadele ve güncelleme işine dikkati toplamak için kendi kendilerine yazmış olabilirler sözgelimi blaster 'ı...

Nedir abi bu virüs yazan adamların derdi?

realmusti
05/11/2003, 09:19
Aslında sana katılmıyor değilim.Bu Microsof dan herşey beklenir.16 yaşındaki bir çocuk sistemde açık bulabiliyorsa demek ki Microsoft dakilerde bu kadar zihin yok bir şekilde zihin özürlüler çalışıyor anlaşılan bu açıkları göremiyecek kadar körler.Yani sisyemi oluşturuyorlar testler yapılıyor.Habire açık üstüne açık.İnsan bıkıyor artık açıkları yamamaktan.Bu aynı yırtılan pantolonu yamayıp yamayıp giymeye benziyor ama ne zamana kadar.Birde verlilen güvenlik ödüllleri var :).Böyle sistemlere mi ödül veriliyor.Biz makinamıza işletim sistemi yüklerken açıklarla dolu güvenliksiz işletim sistemi mi için para veriyoruz.

Ne olacak sonumuz
:confused:

Volkan Uzun
05/11/2003, 09:44
16 yasindakiler acik macik bulmuyor
microsoft hata buldukca web sitesidne yayinliyor, bazi uye sirketlerede bu hataya neyin yol acabilecegi yollaniyor.
diyelimki bir patcvh var ve soyle diyor, soyle boyle paket yollarsan boyle olur
bunu okuyan o paket yollayan bir program yaziyor ve patchi gecmeyen herkese etkileniyor.
son birkac tanesi haric cogu virus vs vs patchden sonra cikmistir

xXx
05/11/2003, 10:18
isi acık kapatmak olan yamanın in acıgını kapatan yama cıkarıyor adamlar:D Su son 2-3 ayda patch yuklemekten patch man oldum :)

EAN
05/11/2003, 11:13
Virüs yazma işlemi her bilgisayar programcısının kişisel evrimi sırasında çıktığı basamaklardan biri diye düşünüyorum. En azından bu işin mantığı hakkında düşünmüşlerdir.

Tabii yine burada ikiye ayrılıyorlar virüsü yayanlar ve yaymayanlar.. Microsoft'un bu işin arkasında olduğuna inanmıyorum. Zira sanal_programcı'nın da dediği gibi daha önce exploit yayınlayan sitelere bildirilen açıklar programcılar tarafından değerlendirilip sonuca gidiliyor.

fixman
05/11/2003, 11:25
Antivirus yazılımı üreten firmaların virüs geliştirip yaydıklarına dair bir BT efsanesi vardır, bilirsiniz...

Hard`n`Dark
05/11/2003, 12:29
// pardon

Ansugo
05/11/2003, 12:34
Komplo teorilerine takılmayalım Muharrem :)

Bu arada mont üretenlerinde özellikle havayı soğuttuğu gibi bir efsane vardır meteoroloji uzmanları arasında.

Kolay değil, adamı süründürürler.

muharrem_tac
05/11/2003, 12:56
Orjinal mesajı gönderen xXx
Su son 2-3 ayda patch yuklemekten patch man oldum :)

Çok iyidi yaws. :D

Mingitau
06/11/2003, 13:15
Linus Trovalds' ın bir tespiti vardı." Bu adamlar kızlarla(kızlarda erkeklerle) sorun yaşadıklarından bunu yapıyorlar, en iyisi bunlara birer partner bulalım.Bu sorundan kurtulalım."

:kihkih:

xXx
06/11/2003, 13:44
valla oyle muharrem hocam yukle yukle bıtmıyor w2000 srvpatch3 u kurdum hoop olymposr.org da 3 un acıgını kapatan bır yama daha bune yaa :)

muharrem_tac
06/11/2003, 17:29
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Komplo teoilerine takılmayalım Muharrem :)

Bu arada mont üretenlerinde özellikle havayı soğuttuğu gibi bir efsane vardır meteoroloji uzmanları arasında.

Kolay değil, adamı süründürürler.

İnan bana ellerinden gelse yaparlar . Kendimize ve paket kömür sattığımız dükkanda havaların soğuk olmasını istediğimi hatırlıyorum .

muharrem_tac
06/11/2003, 18:28
NTVMSNBC.COM'dan alıntı
Microsoft MSBlast ve SoBig virüslerinin programcılarını ihbar eden kişi ve kişilere 250.000 dolar mükafat vereceğini duyurdu.
Ağustos ve Eylül aylarında sürülen bu iki virüs tüm dünyada bilgisayar sistemlerini etkilemiş ve tarihin en hızlı yayılan bilgisayar virüsü olarak rekor kırmışlardı. FBI tarafından da onaylanan mükafat ödülü, bugün saat 17’de yapılacak basın toplantısıyla resmi olarak açıklanacak.

http://www.ntvmsnbc.com/news/242448.asp?0m=-1BV

Zerzevat Adam
06/11/2003, 18:49
Ya kim yazdığından başka m$ neden bu şekilde ki açıkları olduğu halde en iyiyiz en güvenliyiz diyor?

Veya neden her yeni os'larını duyururken büyük reklam yapıyorlar ki linuxçılar bile vayy be diyor yani xp olayı öyleydi adamlar nasıl tanıttıysa xp xp diye bir sürü hata var tamam belki 98e göre iyi ama dedikleri kadar değil...

Ve bence linux-win kavgası yerine ülkemizde halledilesi daha mühim konular var; internetimiz ve işverenler...

İnternet kavramını cebimizi yakmadan tadabileceğimiz ve reklamın, internetin nasıl bir iletişim aracı olduğunu ve maliyetinin ne kadar olduğunu işverenin anladığı günler ne zaman gelecek ben onu merak ediyorum...

Önce bir bu sorunlar hallolsa sonra internet adam gibi olduktan sonra patch kurarız sorun değil hatta patchmande oluruz :))

acemi
06/11/2003, 19:45
Ya kim yazdığından başka m$ neden bu şekilde ki açıkları olduğu halde en iyiyiz en güvenliyiz diyor?

Microsoft'un boyle bir iddiasi yok ki...

Volkan Uzun
06/11/2003, 21:23
her seerinde bire oncekinden iyiyiz iddiasi var sadece :)

Zerzevat Adam
06/11/2003, 22:25
Ya en iyiyiz demesede bu sefer açık yok bu sefer başardık gibi izlenim yaratılıyor yani yüklerken olsun, dergi reklamları olsun...

Yani bir aralar w2k için güvenlikli süper müper dendi dergilerde bir sürü reklamı var...

Sonra onun üstüne kurulu ve nt5.1 sistemli xp çıktı şimdi w2k3 şimdi w2k3 en babası diyorlar yani demek istediğim xpde bir atılım yaptılar ama bari daha adam akıllısını yapsınlar daha güvenliklisini vs...

acemi
06/11/2003, 23:48
Valla dergiler bu laflari nerelerden duyup diyor bilmiyorum ama Microsoft hatalarini gorme/kabul etme konusunda cok basarili bir firma...

Guvenlik konusunda sorunlari oldugunu, bunu duzeltmek icin dikkatlerini bu konuya yogunlastiracaklarini acikca soyluyorlar.

Sanirim guvenlik (security) ve guvenilirlik (reliability) konusu bazen karistiriliyor. Guvenilirlik konusunda Microsoft oldukca yol kat etti. Sistem artik kolay kolay cokmuyor.

EAN
07/11/2003, 00:46
Orjinal mesajı gönderen acemi
Sistem artik kolay kolay cokmuyor.

aha :)

muharrem_tac
10/11/2003, 01:39
NTVMSNBC.COM'dan
Virüs yazılımcıları Microsoft’un virüs yazılımcılarını ihbar edenler için koyduğu mükafatların kendilerini caydırmayacağını ve virüs saldırılarına devam edeceklerini açıkladılar.Microsoft Ağustos ayında doruğa çıkan virüs saldırıları ile mücadelede Vahşi Batı yöntemleri kullanma kararı almış ve mükafatlara toplamda 5 milyon dolar ayırdığını belirtmişti. Ancak virüs yazılımcıları bu ödülü bir “pazarlama taktiği” olarak görüyorlar.
http://www.ntvmsnbc.com/news/242876.asp

IcenGuard
10/11/2003, 10:07
1-2 yıldır nt nin coktugunu pek hatırlamıyorum (bazı guvenlik acıgı gibi uç sorunlar dısında) belki 3-4 kere..