Tam Sürümünü Görmek İçin : Para Sorusu
Adrenalin
04/11/2003, 21:18
Bu ay elime 10milyar geçicek ama bu parayı 1 yıl sonunda tekrar iade ediceğim yani benim param değil.
Bu parayı nasıl değerlendirirsem en kârlı şekilde çıkarım bu işten ? 10milyar dankaybettiğim her 1 milyon için benden para çıkacak yani yıl sonunda elime 9milyar geçerse 1 milyar cebimden ödeyecem :) Risk alamam bu yüzden.
Ne yapmamı önerirsiniz ?
şu ara borsa iyi. benim gibi hiç anlamayan birisi bile garanti'nin oyununda zarar etmiyorsa, fazla risk yok demektir.
Altin veya platin al, madenler uzun vadede kolay kolay deger kaybetmezler... Ancak;
X × risk = X × kazanc onermesinden yola cikarsak, bu sekilde fazla kazanamayacagin da ortada.
Eger bu para emanet ise, bence hic elleme yada dedigim gibi bir madene yatir. Unutma kï; "Emanetin gözü yaştır.."
muharrem_tac
05/11/2003, 02:39
Bu şekildeki bir yatırım sorusu bütün makroekonomiyi kökünden etkileyen dinamikleri harekete geçirir . Kelebek etkisi belki burada vereceğimiz cevaplar ile tetiklenebilir .
Hiçbir vatandaşımızın bir lirasının bile altına , faize veya başka bir "ölü yatırıma" gitmemesi gerekir . Bu yüzden şimdi bizim elbirliği ile üretime dönük düşüncelerde olmamız lazım .Bu borsa olur , üretim yapacak birine ortak olma biçiminde olur , iyi bir projeye finansman sağlamak olur ama kesinlikle üretimi ve katma değeri arttıracak birşey olması gerek . Kesinlikle...Yoksa bir liramızı kurtarayım derken toptan ülke ekonomisini batırabiliriz . Bireysel düşünceler toplumu etkiler .
fatihhood
05/11/2003, 02:40
Adrenalin : Emin bir yerde sakla. Sana kazandiracagi seyi parayla alamazsin cunku.
" Erdem "
Parayı alıp toz olma gıbı bı secenek yokmu :)
IcenGuard
05/11/2003, 10:13
muharrem_tac +1
yastıgın altında saklamada ne yaparsan yap, ama unutmaki 1 yıl pekde uzun bir sure deyil..
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Parayı alıp toz olma gıbı bı secenek yokmu :)
+1
:D
Dolar al. Gelecek sene 1.600 ü geçecek.
Olmadı Yumoş al. 2.000 civarı olacak.
Bono, tahvil de garantili oluyor diye biliyorum.
Ancak ben olsam aldığım parayı olduğu gibi bir devlet bankasına yatırırım. Emanet para ne de olsa.
Scorpion
05/11/2003, 14:20
Abi adamın risk olayı olmamalı ben Garanti A tipi Değişken öneriyorum. Bunun yanına bir de zpect iyi gidiyor hani şole sağ alt köşeden çıkıp kelime bulundu bu gun fon şu kadar şeklinde hoş oluyor....
10 milyar emanetten duracak ıse bence hıc rıske gırme sonucta para senın degıl gıt bankaya uygun bir hesaba yatır;)
Burada sana sonuna kadar katiliyorum. Tabi ki bu para, yatirimi yapacak kisiye ait olursa.
Yastik alti anlayisini asmamiz gerektigi kesin. Tabi herkesin borsayi anlamaya ve borsayi takip etmeye zamani olmayabilir. Bu durumda araci yatirim kuruluslari dusunulmeli. Onlarin araciligiyla kâr yapma ihtimalimiz, kendi basimiza hareket etmekten daha yuksek olacaktir suphesiz (borsa uzerinde pek bilgisi olmayanlar hk. konusuyorum tabiki). :)
bana ver düğünümü 5 ay önce yapayım
Adrenalin
05/11/2003, 18:03
yemre :)
Oyak bank B tipi Likit Fon hiç zarar ettiğini görmedim sıcak bakıyorum ordunun bankası batmazda :)
Garantide yıllık faizde çok kazandırıyor ama ya batarsa. Bendeki şansla Parayı yatırdığım ay batar banka :)
Orjinal mesajı gönderen yemre
bana ver düğünümü 5 ay önce yapayım
bence de hem ramazanda hayır işlemiş olursun.
:d
keloglan12
06/11/2003, 12:08
www.senetci.com sitesinde borsa ile ilgiler var birde kendi uygulayabileceğin bir sistem bi incele istersen
Adrenalin
06/11/2003, 17:27
Açılmıyor senetci :) Teşekkürler hepinize.
keloglan12
07/11/2003, 11:32
acılıyo abicim ben bakıyorum bi daha dene istersen
Dolar valla tavana vuracak özellikle yerel seçimlerden sonra kaç para olur bilemem bence sen onu dolar yap:super: :super:
@aysenaz provakatörlükmü yapıyorsun yoksa..
DGM'de yargılanırsın ona göre..
keloglan12
07/11/2003, 12:48
bence dolar fazla artmaz hic tavsiye etmem. Hem zaten delikanlı adam kendi parasına yatırım yapar :)
2003 senesinde dolara yatırım yapanlar baya zarar etti!!!
Yapılan bir arastırmaya gore uzun vadede TL nın getrisi doların karsısında hep daha iyi olmus. Ezelden beri boyleymıs. Ama senın para sende 1 yıl kalacagı ıcın bu cok onemlı değil. Dolara yatırısın bi devaluasyon al sana bir suru para. Ama OLMAZ! bence dolara yatırma!
bence ufak çapta ticaret yap en az risk onda malum
Bir şey olmaz dolara önemli olan mayıs ayı hem enflasyon için hem döviz için mayısdaki ab görüşmelerini sağsalim atlatırsak istikrar devam eder.