PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Efsâne Geri Döndü!

Ansugo
31/10/2003, 19:18
http://www.byte.com.tr/bytebuay.asp

BoraN
31/10/2003, 19:57
:)

xXx
31/10/2003, 20:32
Bugünlerde okuduğum en güzel kelimeler:):):)

"(Dr. Hakkı ÖCAL Yazdı)"

Ha şöyle ya:)
Sıra hocamızın buralara yazmasınada gelir inşallah

Rapsodi
31/10/2003, 20:51
sevindirici haber:)

omerosmanoglu
31/10/2003, 21:40
Oh sonunda elimiz yırtıldı yaza yaza. :)

Artık tekrar dergi almaya başlayacağız anlaşılan, Bu arada fiyatları düşürselerde hiç fena olmaz hani neyse Efsane geri döndü yazısını görünce böyle bir haber olduğunu anlamıştım zaten. :D

MEHMET
01/11/2003, 07:09
Evet h.Öcal'ın arada yazıların görmek güzel.
hazır konu açılmışken bİrşey sormak istiyorum. Eskiden noktanet diye bir dergi vardı. hala var mı acaba? yoksa eski sayılarını nasıl temin edebilirim.
Hepsini 50dolar+KDV ye kapatabilirmiyim
:D

EAN
01/11/2003, 15:54
:super:

mustafa
01/11/2003, 15:55
hakkı öcal sürekli mutasyon forumda takılıyor. buraya geleceğini pek zannetmiyorum. çünkü ötede neden burayı değil orayı tercih ettiği hakkında yazıyordu.

muharrem_tac
01/11/2003, 20:09
Dr.Ha+kı ÖCAL 'ın yazmaya geri dönmesi ile pekçok güzel şeyin geri geleceğini ümid ediyorum . İçimdeki öğrenme ateşinin yeniden yanacağını , yeniden birşeyler yazmak-çizmek isteyeceğimi , yeni diller öğreneceğimi ; yeniliklerin içimde yeniden eski dinamikleri tetikleyeceğini düşünüyorum .

Belki yeniden sevmeyi ve sevdiklerim için elimi bağlayan kelepçelere rağmen dövüşmeyi becerebilirim .

Hakkı ÖCAL Hocamın yazmayı bırakması ile pekçok şey benim için bitmişti , artık geri gelebilirler...

LEthaL
01/11/2003, 20:36
Hakkı Öcal ve Türk Bilişimi için üç kere;

SAĞOL! SAĞOL! SAĞOL!
:super:

muharrem_tac
01/11/2003, 20:49
Kitapçık da var mı acaba ?

Mesela klasikler arasında yer alan JavaScript , CGI-Perl , ASP-1 , ASP-2 , PHP-1 , PHP-2 , PHP-3 yeniden verilse diyorum .

yoruldum
01/11/2003, 20:54
Ne kadar yaşar acaba.

xXx
01/11/2003, 22:11
daha yorulmadıgına göre yorgunlardan çok yaşar herhalde

Mingitau
01/11/2003, 22:20
Puhahahaaaa....

BoraN
02/11/2003, 02:01
Birkac kitapcik mutasyon.net'te var zaten... (HTML Camb. - Perl/Cgi - JavaScript)

http://www.mutasyon.net/download.asp

Benimde elimde: Access2000, Asp, ve Php kitapciklari var. (Word dokumani olarak...)

isterseniz biryerlere yukleyebilirim...

Tabi elimizde sayfa sayfa cevirerek okuyabilecegimiz sekilde olsa daha hos olurdu... :)

Sahin
02/11/2003, 03:49
Orjinal mesajı gönderen mustafa
hakkı öcal sürekli mutasyon forumda takılıyor. buraya geleceğini pek zannetmiyorum. çünkü ötede neden burayı değil orayı tercih ettiği hakkında yazıyordu.

Hakkı Öcal'ın Mutasyon'u tercih etmesini anlayışla karşılamaktan öte seviniyor, destekliyor, takdir ediyorum.

Bir zamanlar topu topu 67 üye vardı Ceviz.Net'te 34. üye Hakkı Öcal idi. Çok destek oldu, çok çaba sarfetti Ceviz.Net'in tanıtımı için inkar etmek mümkün değil.

Bundan aylar önce Mehmet Tüzel arkadaştan bir mail almıştım kabaca içeriği paylaşım ve ortak üretim üzerineydi ama vakit sıkıntısından dolayı maalesef bir güç birleşiminde bulunamadık bunun ötesinde mutasyon.net'e destekde olamadık. Tıpkı bthayat, webdersleri ve diğer arkadaşlarada olduğu gibi.

Sonuçta Ceviz.Net misyonunu tamamlamadı ama az çok oturmuş bir oluşum sayılır üretime katkıda bulunan arkadaşlar var ve bir değil yüz tane Ceviz.Net, ocal.net olmalı. Hakkı Öcal burada katalizör görevi yapıyor sadece mutasyon.net'le sınırlı kalacağınıda sanmıyorum, nice hakkeden siteye daha destek verecektir eminim ki.

Biz asla bir şey umarak, hit kaygısı taşıyarak girmediğimiz için içimizde en ufak bir kaygı en ufak bir tasa yoktur bu konuda Hakkı Öcal'a sevgi ve saygılarımızı, mutasyon ekibinede başarı dileklerimizi sunuyoruz.

fatihhood
02/11/2003, 05:48
Orjinal mesajı gönderen mustafa

hatırlayınız ocal.net neden kapandı...

muharrem_tac
02/11/2003, 15:29
Orjinal mesajı gönderen boranbora
Birkac kitapcik mutasyon.net'te var zaten... (HTML Camb. - Perl/Cgi - JavaScript)

http://www.mutasyon.net/download.asp

Benimde elimde: Access2000, Asp, ve Php kitapciklari var. (Word dokumani olarak...)

isterseniz biryerlere yukleyebilirim...

Tabi elimizde sayfa sayfa cevirerek okuyabilecegimiz sekilde olsa daha hos olurdu... :)

Tabii ki Hocanın kitapları heryere dağıtılmış durumda , ama bizim istediğimiz ciltli - sayfalı şöyle elimize alıp okuyabileceğimiz rafımıza koyabileceğimiz türden kitapçıklar...

Murat YILDIZ Bey'e ithaf olunur .

HunTER
03/11/2003, 10:04
O sadece yazsın bana kalırsa.. Illa bıseyler ogretmesıne gerek yok.. Kı acıkcası benım ondan bekledıgımde bu degıl.. Yanı katılırsınız yada katılmazsınız bılmıyorum ama bana kalırsa tum bu olusumun yada gucun gercek anlamda bı lıdere ıhtıyacı var.. Kı ben onun dısında bı aday goremıyorum..

Oyuzden benım ondan bekledıgım bu harekete, "bıze" onderlık edıp yol gostermesı.. Yoksa PHP'nın oturum fonksıyonları anlatacak duzınelerce ınsan var etrafımızda..

fixman
03/11/2003, 10:22
Bence Sn. Hakkı Öcal'ın yaptığı da "öğretmek" değil; yol göstermek, hareket noktası belirlememize yardımcı olmak...

Ve ben kendisinin "efsane" olduğunu düşünmüyorum... çünkü bizden biri, bizimle var... biz de onunla varız...

Açık sözlü olmam gerekirse; kişisel olarak Sn. Hakkı Öcal'dan hoşlanmıyorum... ama çalışmalarını beğeniyle takip ettiğimi, büyük saygı duyduğumu saklamama da gerek yok ... Yeniden yazmaya başlaması sevindirici bir gelişme...

MEHMET
03/11/2003, 10:37
hımm fixman açık sözlü olman beni hem sevindirdi hemde endişelendirdi. Galiba sizin yukarıda yazdıklarınıza katılan bir çok kişi var. Evet H. ÖCAL çok iyi yol gösteren biri". Efsane kelimesinide fazla abartılı buluyorum.

yoruldum
03/11/2003, 19:20
Ya kusura bakmayın. Siz Hakkı Öcal'ın geri dönüşünü efsane olarak yazmışsınız ama ben Byte'ın yeniden yayına başladığını sandım, ve geri dönen efsane de bunu sandım.

Yanlış anladım, özür dilerim.

Yoksa Hakkı Öcal'la bir derdim yok. Allah uzun ömür versin.