Tam Sürümünü Görmek İçin : Google ve Tekel
Başlığa bakıp şaşıranlar olabilir ne alaka diye aslında hiçbir alaka da yok benzer tek noktaları ikisininde halka arzedilmeye hazırlanması daha doğrusu özelleştirilmesi.
Bu özelleştirmede aradaki fark şurada;
Tekel; 2001 mali yılı Bütçe kanununda Maliye Bakanlığı için ayrılan bütçenin yüzde 22.3'ünü, Milli Savunma Bakanlığı 2001 bütçesinin yüzde 42'sini karşılayacak kadar bir fon yaratmıştır. Sağlık Bakanlığı Bütçesinin yüzde 64 fazlasını; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bütçelerinin toplamı olan 1 katrilyon 831 trilyon liralık bir fonu yaratabilmektedir.
Google; Stanford Üniversitesi’nden iki öğrencinin doktora tezi olarak başlayan ve daha sonra internette sözcük arama devrini açan Google arama ile aldığı reklamlardan 1 milyar doların üzerinde gelir elde ediyor.
Tekelin tahmini alıcı fiyatı: 3 milyar dolar civardında
Google'ın tahmini alıcı fiyatı 16 ila 25 milyar dolar civarında
Mingitau
26/10/2003, 17:41
Benim anlamadığım da TEKEL' in satılması :confused:
muharrem_tac
26/10/2003, 17:44
Google 'da bir tekel olmaya başladı aslında . Konuya bir de böyle bakın bakalım . Tekel olan Microsoft olunca elinden geleni ardına bırakmayan arkadaşlar Google tekel olunca sus pus oluyor . Yaşasın örgütlü mücadelemiz . Yaşasın Altavista !
altavista? ,alltheweb dururken altavistaya bakmiyorum.:)
Mingitau
26/10/2003, 18:03
:D
Haha...
Microsoft vs Google :)
Aslında Google' un tekel olduğu pek söylenemez hocam.
Alltheweb arama motoru da oldukça çok tercih ediliyor.
Ama google ın fazla hit almasının sebebi siteye özel arama işlemlerinden dolayı bir çok eğitim kurumu google ın özelleştirilmiş arabirimiyle arama yaptırıyor kendi sitesinde bile...
Orjinal mesajı gönderen Axion
Benim anlamadığım da TEKEL' in satılması :confused:
Tekel'in satılması anlamıyor ve Allah'tan bize bir IV. Murad nasib etmesini diliyorum.
Tekel bırakın satılmayı imhâ edilmeli. Tüm diğer yabancı kuruluşlarla beraber.
Devletin para kazanmak için kendi halkını zehirlemesi kadar vahim birşey olabilir mi?
Mingitau
26/10/2003, 18:11
Ehhueeeeee
Tuz' u sevmediğini bilmiyordum be bacim.
bu arada tehlike olarak google nun m$ dan daha tehlikeli olabilecegini dusunuyorum,ama yasamak risktir:uff:
Volkan Uzun
26/10/2003, 21:06
evet tekel satilmasin
millete peskes cekilsin pardon siyaset akrabalarina
her secimden sonra manyak turnover olur tekelde, yeni gelenler akrabalarini besler
sabanci holding kamulastirilsin hukumetteki bakanlarin yegenleri sirketlere gecirilsin
yer kalmazsa yonetimden milletvekillerinin akrabalarina aciktan para versilsin
devlet her seyi kend yapsin
is acsin, sirket kursun vs vs
ondan sonra senin turkiye capindaki sirketnin degeri gordugun gibi yerler altinda olsuin
Benim takıldığım nokta bunlardan hiç birisi değildi. Dünyada zarar eden devlet kuruluşları -googledan bahsetmiyorum google örneği sadece kar-zarar ve fiyat farkını ortaya koymak için verilmişti- bizde zarar edenlerin borcunu devlet öder kar edenleri nerdeyse zararına satar bunun mantığını anlayamıyorum. Bu Tekel'de olabilir, İETT'de ya da bankalardan herhangi biriside...
Mingitau
26/10/2003, 21:22
Tekel' in satılmasına karşı çıkmamın tek nedeni, mezata çıkartılarak satılması, kesinlikle değeri üzerinden değil bkz: SEKA Balıkesir
Bu arada Özerkleştirme ne de güzel işe yararken ne diye illa satış?
Bkz: Merkez Bankası (para politikalarından rahatsız olan?) ya da Atatürk Orman Çiftliği(yakında süt ürünleri ve şarapta piyasayı ele geçirir)
Volkan Uzun
26/10/2003, 23:11
ozerk sirket zarar ederse devlete yalavarip hadi nolur beni gene kanatlarinin altina al diyecek. demicelik abrikalari.
dunya globallesiyor, her firma artik her ulkeye gidiyor, gelirleri sadece turkiyeden olan tekel satilmazsa zaten diger sirketlerin gelmesi ile bes para etmiyecek
f
Mingitau
27/10/2003, 13:30
:)
Hangileri bunlar?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.