Tam Sürümünü Görmek İçin : Audi
ArizaHerif
25/10/2003, 23:00
Daha öncede modelin kabasını dandik bi render etmiştim. Biraz daha efektleyip azcık daha uğraştım. Üstteki ilk olanı en son render ettiğim.
http://www.horozz.net/galeri/data/media/25/AudiViolenceHB30v6.jpg
http://www.horozz.net/galeri/data/media/25/AudiViolenceGT42v8.jpg
Gayet güzel bu birebir aynısı mı Audi Violence'in?
ArizaHerif
25/10/2003, 23:32
Öyle bir model yokki :-) Ben uydurdum sıfırdan.
Zerzevat Adam
25/10/2003, 23:54
Güzel tasarımlar fakat şöyle bakınca Nissan Micra'ya benziyor :)
Tebrik ederim ArizaHerif, başarılı bir çalışma fakat merak ediyorum neden resimlerde gren (noise) var?
Zerzevat Adam
26/10/2003, 02:19
Bence çok yapmacık gibi gözükecek diye öyle yaptı ;)
Bu şekilde daha gerçekçi gözüküyor daha doğrusu noiseler yapmacıklığı kapıyor ;)
Kaputu açta içine bakalım. Puahaha.
ArizaHerif
26/10/2003, 20:49
Ansugo tükürmeden gül. Kürsad tesekkürler. Sorunu yanıtlayayım: Noise kullanıyorum ömerin söylediği gibi biraz daha realistik duruyor ve renderdaki ufak tefek bugları kapatıyor. E tabi noise sevgiside ayrı bi konu :)
Efekt azaltılsa daha iyi durur zannediyorum. Ayrıca zemine vermeyebilirsin. Mümkünse bir de bu şekilde deneyip imajı buraya atarmısın, merak ettim.
Zerzevat Adam
26/10/2003, 23:30
Kürşad ben bunu ilk gördüğüm zaman düşünmüştüm sadece alete noise verme ve biraz daha efekti azaltmayı...
Ama tabi noise'i nerede verdiği önemli
Zerzevat Adam
27/10/2003, 00:02
;)
Bende onu kasttetim işte çünkü çalışmada noiselerin bütünlüğü var ve acaba cinema4d'de yada hangi programda yaptıysa (maya'mıydı hocam cinema4d miydi?) orada sadece belli objelere noise efekti varmı diye merak ediyorum...
Ayrıca direk yüzeye noise uygularsa bunun büyük avantajı var sadece noisein şuanda ki gerçekçi görünümü değil birde noise'in tam 3d olmasıyla fazla fazla gerçekçi olacaktır...
Diye düşünüyorum....
ArizaHerif
27/10/2003, 13:16
Cevaplayayım:
İlk olarak çalışmanın tamamı Maya'da render edildi. Ancak şu var. Siz sanırım gölgeler ve zemin + noiseleri Photoshopta yaptığımı zannettiniz (bana öyle geldi) ancak değil PS de sadece yazıları yazdım ama kullandığım içinde Program listesine isimlerini ekledim.
Anlayacağınız gördüğünüz resimler Mayadan çıkma ham renderlardır. Maya biraz karışık olduğu için 3D noise ile alakalı bir efekt görmedim direk scence motion noise attım.
Active object'i seçerek sadece araçlarada noise atabilirdim fakat, araçtaki noiseler tasarımın alt zemininde devam etmeyeceği için (zemin noisesiz olacak) sanki gazeteden kesmişsinde yapıştırmışsın gibi durabilir diye düşündüm. Çünkü noise atıldığında renklerin tonlarında açılmalar olur buda renk farklarına yol açar ve uyumsuz göze batan bir sonuç elde etmemi sağlar. Bu sebeple ve sevmem dolayısıyla noiseler RuLezZ :cool:
Zerzevat Adam
27/10/2003, 16:28
Ha bak ama belki şöyle yapabilirsin arabada aynı noise kalır yani aynı ayarda ama zemin daha az olur bu sayede araba ve zeminde bir fark olur + zeminde noiseli olur
Evolution
11/06/2004, 16:03
123456
electricsheep
12/06/2004, 01:41
güzel olmuş eline sağlık ben çok beğendim. noisede iyi duruyorda, sanki cell shading olayıda var ufaktan, bunu amaçladın mı yoksa noise olunca otomatikman cell shading gibimi durdu? yani extra bi efor sarfettin mi özellikle cell shading gibi olsun diye, yoksa cell shading falan yokta bana uyku mu bastırdı iyice :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.