PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : WinXP'de USB Klavye ve Fare sorunu...

BoraN
25/10/2003, 14:26
Gecen gun arkadasimin bilgisayarina Win XP Home Ed. kurduk. Ancak USB girisli klavye ve fare'si, WinXP acildiginda hareketsiz kaliyor.

Ancak kablolari cikartip Windows'u tekrar baslattigimiz zaman, kablolari yerine takinca (windows tamamen acildigi zaman), hicbir sorun yokmus gibi calismaya basliyor. :)

Boyle bir sorunla karsilasan yada cozum onerileri olan varmi acep? :)

Ben ne yapilmasi gerektigini bulamadim bir turlu... :(

haciyasin
29/10/2003, 00:24
Varsa bunların driverlerini yükleyin. Normal olarak otamatik tanıyor ama bazende driver istiyor.

BoraN
29/10/2003, 16:59
En kisa zamanda deneyecegim... (Tabi markasi belli olmayan klavyenin, driverini nasil bulabilecegim de ayri bir konu) :) Tesekkurler...

LEthaL
30/10/2003, 08:45
Genelde işletim sistemini kurduktan sonra benim yaptığım ilk iş anakartın cdsini takıp gerekli chipset sürücülerini yüklemek.
Xp bunu kendi kullanacağı (çalışması için gerekli olanları kuruyor) biçimde yapıyor. Ana kartın chipset sürücülerini bir yerden indirip yüklemeniz çözüm olabilir.
Anakart üreticisinin internet sitesinden sürücüleri indirebilirsiniz.

BoraN
30/10/2003, 11:14
Denemek lazim. Sonucu buraya yazarim...

Tesekkurler... :)

BoraN
02/11/2003, 00:36
Sonuc: Sorun ilginc bir sekilde kendi kendine cozulmus... Arkadasimdan ogrendigim kadariyla hicbir girisimde bulunmamasina karsin, bilgisayar fare ve klavyeyi sorunsuz olarak calistirmaya baslamis... (Windows iste, ne yapsa yeridir...) :)