PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Siz de kim oluyorsunuz?

Sayfa : [1] 2

Ali Sarı
13/10/2003, 21:28
SİZİ ÜNİVERSİTEDE İSTEMİYORUZ!
Bu konu gerçekten artık kabak tadı vermeye başladı.İHL sayısı azaltılmalı çünkü bu kadar imam bize YETER DE ARTAR BİLE...Üniversite sınavında kolaylık sağlanması konusuna gelince biz üniversitemizde onları istemiyoruz!!!Üniversite düşünebilen,tarafsız yorum yapabilen BİLİM ADAMLARININ yuvası yani Türkiyenin özellikle de şimdi ihtiyaç duyduğu şeyin...Herkes olması gereken yerde kalmalı.Tonlarca lise öğrencisi bir üniversiteye yerleşebilmek için ter dökerken haketmeyen bir kesime bu ayrıcalık NEDEN??
Yazan : fatoş usta

http://www.radikal.com.tr/yorum.php?yorumno=210087&cevapno=0&haberno2=91898&tarih=13/10/2003

Allah'ım Yarabbim. Bu insanlarla aynı ülkede yaşadığıma inanmıyorum. Bu insanlar bu ülkeyi babalarının tapulu malı filan mı sanıyorlar.

Ya akşam akşam deli olacam ya. Yeter artık ya yeter be.

MEHMET
13/10/2003, 21:44
Çok komik bunlar ya..
Boşver hocam. İmam hatip liseleri için söylenenleri kulak asmamak gerek.
Bunlar Türkiye'min aydın(!), çok zeki (!) ve örümcek beyinli insanlarıdır.
İmam hatip lisesi mezunlarını, sadece imam yetiştirdiği zanneden zavallılar olarak aklımda kalacaklar.Boşverin efendiler, boşverin. Bunlar ortalığı karıştırmak isteyen beyinsizler takımıdır. Bunlara kulak asmak zaman kaybıdır.

(sinir oldum akşam, akşam ya)

Zerzevat Adam
13/10/2003, 21:48
Benim şahsi kanaatim:

Biz yapboz tahtası değiliz, ablam bu sene öss'ye girecek kendim gözlerimle görüyorum okul notları ek puan getiriyor bunca sene hem notları hem öss'i yükseltmeye çalıştı...

Notları hep 5.0 fakat şu var şimdi össde eğer düşük puan alırsan okul puanıda o oranda gelecek diye söylenti var...

Madem böyle olacak okul notlarını neden hesaplamayla zaman kaybediyoruz?

Öyle olmazsa böyle yap böyle olmazsa şöyle yap ya bu gençlere yapılan haksızlıklar?

O kadar not'a kasacağına daha çok soru çözse belki daha iyi olacak...

---

Gelelim İHL sorununa:

Bence İHL'ye giren kişi çıkarken doktor olacağım dememeli yada meslek lisesinde makina okuyan adam doktor olacağım diye öss'de tercih yapamamalı...

Eğer İHL'ye girdiyse amacını önceden çizmiştir, girecekse Diyanet ve İslam Fakültesine girebilsin...

Yada meslek lisesinde tekstil okuyan sadece tekstil ve tekstil ile ilgili bölümler dışında tercih yapamasın puanı yetse bile...

Yani demek istediğim eğer İHL'ye girme amacı sadece oradaki ortam ve hocalar vs. ise o zaman çıkıncada Diyanet Fakültesine gitsinler....

Eğer İmam, hatip yada bir dini görevli, dini eğitim görevlisi olacak ise o zaman yine sadece Diyanet Fakültesine gitsinler...

Yani eğer İHL sadece gruplaşmak için ise o zaman bence bu bir örgütleşme hareketidir...

Neyin ne olduğu okulun adının ne olduğunu unutmayalım....

İmam yada din görevlisi olmak çok güzel birşeydir gereğince ve amacına uygun yapıldıkça + Sadece amaç din'e ve insanlığa hizmet ise (Tabii ki önce kendi yuvasını ısıtmalı...)

Diye düşünüyorum fakat dediğim gibi eğer sırf laf olsun diye puan yetiyor puana yazık olmasın diye meslek lisesinde rastgele bir bölüme girenlerde başlarının çaresine baksın çünkü bu yolun sonu belli fakat sonuca varmak için baştan hamlelerini mantıklı yapacaksın sonra aa bilmiyorum bize haksızlık ediyorlar denmemeli...

Not:O kızın yazdığı mesaj saçma ayrıca bir düşünsün bakalım o İHL'liler o kızı aralarına isterler mi?

Sahin
13/10/2003, 21:49
Yalniz pasteledigin sey 60 milyonda bir kisinin yorumu radikaldeki su yaziya http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/10/13/haber_91898.php oradada yazip cevap verebilidin Ali. Böyle secmece bir yazi ile bu forumda dinci-dinsiz ilerici-gerici tartismasi baslasin istemem hicbir anlami olmaz surda birseyler paylasan insanlarin kalplerini krmaktan baska.

Zerzevat Adam
13/10/2003, 21:52
@sessiztetik:

Benim merak ettiğim şu: İHL'lerin amacı nedir ve neden adı İHL'dir?

ayrıca sadece imamlık yok üst derece din görevliliğide var yani oraya gidenler 5 parasız olacak diye birşey yok...

Ama benim demek istediğim madem ki düz liseye gitmediler o zaman onlarda ilgili bölümlere gitsinler...

Yani şöyle diyeyim: Ben FB'liyim ilkokulda FB okuluna gidiyorum sonra lise'de bakıyorum FB'nin lisesi çok kötü iğrenç hatta, o zaman GS Lisesi var oraya gidiyorum bu ne oluyor?

Yani zamanında FB'yi seçti isen önce ileriyi göreceksin eğer lisesi düzgün değilse yada istemiyorsan ilkokuluda orada okumayacaksın...

Ne demek istediğimi anlamışsınızdır inşallah.
*=FBli değilim misal verdim

MEHMET
13/10/2003, 22:05
Orjinal mesajı gönderen zerzevatadam
@sessiztetik:

Benim merak ettiğim şu: İHL'lerin amacı nedir ve neden adı İHL'dir?

Bak hocam öncelikle maalesef İmam-Hatip Liseleri imam yetiştirmek amacını gütmüyor. Belki açılış amacı cenaze yıkamak yada dinadamı yetiştirmek olabilir ama bu zamanla değişmiştir.
İmam-hatip Lisesinin amacı dinleri(dikkat edin buraya) daha iyi anlmak ve İslamiyeti daha yakından tanımak, arapça dili veren ve ayrıca felsefe ağırlıklı erslerin bulunduğu bir liseki burada da Matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat dersi veriliyor.
Hemde Düz lise öğrencesinden daha fazla ve teferruatlı ers almakta.

boşverin hocam dediğim gibi.

Zerzevat Adam
13/10/2003, 22:19
Ya mat. fiz. kim gibi dersler haliyle olacaktır...

İnsanın 2 hayatı vardır bir maddi bir manevi....

2 si beraber gider...

Maddi hayat için öss'e çalışmalıyız şu koşulda, tabi ki din'i ve islamiyeti en iyi şekilde öğrenmeli ve uygulamalıyız...

Fakat bunu okul dışında da yapabiliriz...

Mesela babam bana din ve islamiyetle ilgili kitaplar almış dün 3-4 tane...

Ben öncedende okuyordum, yani bence sadece din'i öğrenmek değil gibime geliyor İHL'lere gidenlerin amacını....

Açık konuşurum biraz ama şöyle söylüyeyim:

İHL'ye giden,ere irticacı, gitmeyenlerede dinsiz gözüyle bakmayalım

DİN BİREY İLE ALLAH ARASINDA Kİ KÖPRÜDÜR KİMSE ENGELLEYEMEZ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ, İMAN VE İNANÇ YETERDİR ve TABİ BİLGİ

MEHMET
13/10/2003, 22:33
Ya mat. fiz. kim gibi dersler haliyle olacaktır...
[/B]
Ozaman diğer liselerden bir eksiği kalmıyor yani artısı var.
Fakat bunu okul dışında da yapabiliriz...Mesela babam bana din ve islamiyetle ilgili kitaplar almış dün 3-4 tane... [/B]
ve bu kitaplarla kuranı kerimi, arapçayı, tefsiri hadisi hatta arapça yazmayıda öğreniyorsundur.
Güldürme hocam. Bu asp php yada tasarım öğrenmek gibi değil. Eğitim gerekir. Bu iş sadece kitaplarla olmaz.
Ben öncedende okuyordum, yani bence sadece din'i öğrenmek değil gibime geliyor İHL'lere gidenlerin amacını....

Açık konuşurum biraz ama şöyle söylüyeyim:

İHL'ye gidenlere irticacı, gitmeyenlerede dinsiz gözüyle bakmayalım. [/B]

İşte hocam burada koskocaman bir okyanustaki ölü balığı göstererek okyanusun kirli olduğunu iddia ediyorsunuz.
Burada imam hatip lislerine gitmek ile din dinsiz bağlantısı yapmanız çok yanlış ve bu düşüncelerden dolayı sizi anlamıyorum.
DİN BİREY İLE ALLAH ARASINDA Kİ KÖPRÜDÜR KİMSE ENGELLEYEMEZ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ, İMAN VE İNANÇ YETERDİR ve TABİ BİLGİ

Ne alaka şimdi. Buarada engelleyen mi var.
yada şöyle söyliyeyim İHL lilerin üniversite okuması tanrı ile kul arasına girmek mi oluyor.?

NOT: İnanç ve iman kelimeleri aynı kelimelerdir.

Zerzevat Adam
13/10/2003, 22:42
Ben o son cümlede İHL'lerin üniversite okumasını söylemiyorum demek istediğim İSLAMİ GRUPLAŞMA yani öyle bir örgütleşmeye dönüşmemesi...

Herkes kendince Allah'a inanır...

Ali Sarı
13/10/2003, 22:45
Gelelim İHL sorununa:

Bence İHL'ye giren kişi çıkarken doktor olacağım dememeli yada meslek lisesinde makina okuyan adam doktor olacağım diye öss'de tercih yapamamalı...

Yok ya!

Başka bir arzunuz var mı?
Yazdıklarının sadece bu kadarını okudum ve sana sadece şu kadarını söylüyorum: 3 Sene boş boş gez, sonra ne olursa olsun diyip bir yüksekokula gir, oradan çıkınca da bir şey olamayacağını bil ondan sonra gel konuş!

Böyle secmece bir yazi ile bu forumda dinci-dinsiz ilerici-gerici tartismasi baslasin istemem hicbir anlami olmaz surda birseyler paylasan insanlarin kalplerini krmaktan baska.

@Sahin: Seçmece bir yazı olacak tabi. Saçmalardan seçmeler.
Yalnız bu tip bir mesajla forumda dinci-dinsiz ilerici-gerici tartışması başlatmak gibi bir maksadım yok. Balatanlar olursa bu onların sorunudur, beni de ilgilendirmez!

omerbalyali: Bilmediğin bir konu hakkında konuşmak zorunda değilsin. Sırf bir şeyler yazmak için bir şeyler yazma! Ya Allah aşkına "Diyanet Fakültesi" ne demektir ya.

Bu kadar da olmaz ya. Susun ya Allah rızası için susun.

Zerzevat Adam
13/10/2003, 23:01
Sorun Diyanet fakültesi yada din okulu medrese vs. mi?

Yani ismi mi cismi mi?

Ayrıca biliyorum demedim gördüğüm kadarını söyledim ve doğrudur da demedim...

3 Sene boş boş gez, sonra ne olursa olsun diyip bir yüksekokula gir, oradan çıkınca da bir şey olamayacağını bil ondan sonra gel konuş!

Bu 3 sene boş gezen isterse oxford'da burslu özel eğitim görsün kafası boş olduktan sonra boş boş gezdikten sonra okul farketmez...

Ayrıca dediğim ile alakasını kuramadım...

Bir meslek lisesine sırf girmek için girip orada bilgisayar bölümünde okuyup sonra ilgisiz bir alan'a gitmek nedir?

Ya birileri o liseye girip bilgisayarı öğrenip teknisyen olmak istiyorsa....

Yani sen alanını baştan seçersin ona göre bir yere gidersin...

Eğer seçemiyorsan seçmediysen düz lise veya kazandıysan anadolu liseleride var....

"İlim Çin'de de olsa gidip alınız" hadis-i şerifinde de söylendiği üzere birşeyi isteyen kişi kitaptanda okur hocasından da öğrenir, eğer ben direk hocadan öğreneceğim diyorsa bence tercih yapmalı ya önce burdaki yaşamını sağlama alıp sonra öğrenmeli yada öğrenmeli sonra geliştirmeli..

Yada o alanda ilerlemeli...

Ali Sarı
14/10/2003, 00:31
@zerzevatadam: Son kez söylüyorum. Bilgili olmadığın konularda konuşma bu bir. Haddini bil bu da iki.

BoraN
14/10/2003, 00:48
iHL'de okumadim, ancak okuyan arkadaslarimdan biliyorum; bizden daha asagi bir egitim almiyorlardi. Hatta kimi zaman daha zor oldugunu da dusunmusumdur.

Avrupa'da da bu tip dini okullar (Katolik, Protestan vs. liseleri) vardir. Bu okullardaki egitim ayni diger liselerdeki gibidir, sadece bagli bulunduklari din hakkinda biraz daha fazla egitim verirler. Burada Türk gencleri de okumaktadirlar cunku diger liselerden asagi degil, daha iyi bir egitim verilir. Ve yapi olarak ta bizim iHL'lere benzer.

Sanirim sorun, hala daha iHL'nin meslek lisesi statustunde gorulmesinden kaynaklaniyor. Oysa islamda imamlik diye bir meslek dali yoktur. Ozellikle "islamda ruhban sinifi yoktur, Allah ile benim arama girmesin kimse..." diyenlerin, soylediklerini cabuk unuttuklarini dusunuyorum.

Dolayisyla iHL'ler bir meslek lisesi olamaz. Olsa olsa, dedigim gibi, biraz dini bilgi verilen duz liselerdir.

Eger cagdas egitimden, kiz ve erkek ogrencilerin bir arada egitim gormesini anlamamiz gerekiyor ise bu iHL'de mevcut. Peki ya Kabatas Erkek Lisesinde? :)

Sanirim biraz genis dusunmek lazim. Üni.'lerdeki gruplasmanin onune iHL'ye ban koyarak geçmek imkansiz. Hadi o zaman, sol gruplasmayi da engelleyin üni.'lerde. Varmi oyle bildiginiz sol egitim veren bir meslek!! okulu? :)

iHL ve üni. uzerine fikrimi kisaca soyle ifade edeyim: fd2.wma (http://httpd.chello.nl/b.bora/net/031013/fd2.wma) (24.53 KB) :)

MEHMET
14/10/2003, 09:38
Sorun Diyanet fakültesi yada din okulu medrese vs. mi?
Yani ismi mi cismi mi?
Walla bunu biz değil senin sorman gerek. Malum komik duruma düşme ihtimali vardır. :D
Ayrıca biliyorum demedim gördüğüm kadarını söyledim ve doğrudur da demedim...
Bilmediğim kadarıyla diyorsun ardından da gördüğüm diyorsun. Bu bir çelişki yokmu?Hocam yoksa sizde maddenin olmadığına inanmaya mı başladınız. yani her gördüğünüzün gerçek olmadığına mı?
3 Sene boş boş gez, sonra ne olursa olsun diyip bir yüksekokula gir, oradan çıkınca da bir şey olamayacağını bil ondan sonra gel konuş!
Umut nedir bilirmisin zerzevatadam. Kahretsin senin gibi düşünen insanlar oldukça ülkemde umut yok demektir.
3 yıl bekleyeni bırak ben 4 yıldır bekliyorum. Hem birşey olacağım endişesi yok. Hayalim en basitinden bir fakülte okumak. Ama galiba buna hakkım yok gibi.
Konuşmak AliSARI'nın hakkımı bilmiyorum ama benim hakkım.
Ben aldığım eğitim ile düz lise öğrencisinde farkım yok. yok eğer fark varsa buda enim aldığım eğitimimin daha yüksek olmasıdır.
Bu 3 sene boş gezen isterse oxford'da burslu özel eğitim görsün kafası boş olduktan sonra boş boş gezdikten sonra okul farketmez...
Haddini aşmışsın.
Ayrıca dediğim ile alakasını kuramadım...
Kurmaman normal bakış açın 45 derecenin altında.
Bir meslek lisesine sırf girmek için girip orada bilgisayar bölümünde okuyup sonra ilgisiz bir alan'a gitmek nedir?
Yukarıda okunanları okumaktan ya acizsin yada okuduğuna anlamakta zorlanıyorsun. Bunu sana anlatmaları için ücret karşılığında anlatacaklarını zannediyorum.
Yani sen alanını baştan seçersin ona göre bir yere gidersin..
İmam-hatipleri, "Endüstri meslek liseleri" gibi görmek yanlış. Endüstri Meslek liseleri ve türevi liselerin gittikler bölümler ya "eğitim fakültesi" yada "meslek yüksekokullar"ıdır. Ve Meslek yüksekokullarının durumunu şuan biliyormusun. %65 azalma. Bu nedemek meslek liseleri durma aşamasına gelmiştir. Ve yakında meslek yüksekokulu mezunu bulamayacaksınız. Bu arada Meslek yüksekokullarının önemli bir kısmını İHL öğrencileri doldurmuştur. Hemde haksız bir sistem mağduru olmalarına rağmen.
Eğer seçemiyorsan seçmediysen düz lise veya kazandıysan anadolu liseleride var...
Demesi kolay.
1. İHL okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı aile baskısından dolayı yada çevrenin etkisinden İHL gidiyor.
2. Ve anadolu liseleri de var diye yazmışsın. Neden yazma gereği duydun.
3. sü de bakış açınız 30 derecedende dar.
"İlim Çin'de de olsa gidip alınız" hadis-i şerifinde de söylendiği üzere birşeyi isteyen kişi kitaptanda okur hocasından da öğrenir, eğer ben direk hocadan öğreneceğim diyorsa bence tercih yapmalı ya önce burdaki yaşamını sağlama alıp sonra öğrenmeli yada öğrenmeli sonra geliştirmeli..
Her şey kitapta değildir hoca. Sen hala PC ile karıştırıyorsun bu olayı. Hatta PC alanındada bazı yerler varki kitapla halledilemiyor. Öyle olsaydı okullara gerek kalmazdı, değil mi?

mescere
14/10/2003, 10:07
Böylesine seçme insanların kullandığı bir forum sitesinde çok sıradan bir özgürlüğün kısıtlanması yönünde fikir belirten arkadaşların olması şaşırtıcı. Liseyi bitiren herkes eşit şartlarda yarışmalıdır.
Üniversite sadece bilgi ve beceriyle kazanılmalıdır. Katsayı- okul başarı puanı- orta öğretim başarı puanı gibi şeyler gölgeler ölçüm sistemini.

HunTER
14/10/2003, 10:21
Ben bir meslek lisesi mezunu olarak sanırım imam hatip mezunlarını en iyi anlayanlar arasındayım. Cunku bende onlar gıbı mezun olucagım yıl degıstırılen sıstem yuzunden acıkta kalanlardanım.

Dusunun okula gırerken onunuzun acık oldugunu dıledıgınız unıversıteye gırebılecegınızı sanıyorsunuz. Ama mezun olucagınız yıl sızı kotu bı suprız beklıyor.

17 yasındakı bırı ıcın bu bıraz fazla. Ornegn "Yani sen alanını baştan seçersin ona göre bir yere gidersin" denılmıs ama bu benı kapsamıyor..

Hersey bı yana ben bılgısayar tutkumun farkına 17 yasında da varmıs olabılırım. Yada konservatuar da okumak ısteyebılırım.. Kıme nekı?

Sonucta bu bı sınavsa bende varım ve tek ıstedıgım dıgerlerıyle "esıt" haklara sahıp olmak. Fazlası degıl. Bu yuzden bunun altında artnıyet aramamak lazım.

Yazı ıcınse soylenecek bısey yok.. Dogrusu ilahiyat fakultesındekı arastırma gorevlılerının yada profesorlerın bılım adamı oldugunu bılmeyen bırıyle bende aynı okulda okumak ıstemem.

xXx
14/10/2003, 11:10
Sorunun bir yerinden mağduruyuz hepimizde ama sinekleri kovalamaktan bataklığı unutmuşuz. Bu IHL, eşit hak vs. zurnanın zırt dediği yer asıl mesele bu sistemde sistemin omurgasını düzeltmedikçe kımseyı memnun edemeyız.

1-14-15 yaşındaki çocuğa diyorsunuzki tüm kariyerini şimdi seç ona göre meslek lisesimi lisemi imam hatipmi anadolu lisesimi vs. Allah aşkına 14-15 yaşındaki çocuğa bu yük çok ağır değilmi bu şekilde seçime o yaşta ne derece akılcı yaklaşabilir.

2-Hadi doğru seçimi yapacak olgunlıkda değil peki bu yükü omuzlarından alan velileri ne derecede bu işin bilincindeler? Büyük şehirleri fazla bilmiyorum ama taşra kasabalarını/köyleri çok iyi bilirim çocuklarını göndermek için öncelik ekonomik kolaylığa bakarlar bu düz lise olmuş IHL olmuş ya da sağlıkcı yetiştiren liseler olmuş hiç farketmez, hele bir de yurt imkanı varsa direk o kula gider, ha bir kısım dini bütün olsun, namazı niyazı tam olsun diye gönderirler IHL'ye yoksa şu son 3-5 seneye kadar büyük çoğunluğuda IHL sonrası şöyle olurmu böyle olurmu düşünmüyorlardı.

3- Böylesine çarpık bir sistemde bizler ne yaparsak yapalım bu sorun bitmez. Düzenli sistematik bir meslek ve kariyer seçimi şansını çocuğun yeteneği doğrultusunda eğitim hayatının en önemli yıllarında vermeyip sonra bu çocuğu 3 saatlik bir ahiret köprüsünden geçirmeye çalışmak kadar rezalet bir iş ile kimse uğraşmıyor buna rektörüde paşasıda yazarıda çizeride aydınıda cahilide dahil malesef. Hele hele son günlerde yapılan bu üniversite tartışmasını da tamamen samimiyetten uzak ve hakimiyet kavgası olarak görüp ibretle izliyorum.

4- Sonuç olarak ağacın kökü çürük meyvalarından ne tazeliği ve lezzeti bekliyoruzki.

eslem1
14/10/2003, 11:38
seçmece bunlar:D

kısa cevap:

-"Dam düşenin halinden damdan düşer anlar"
-"Haksızlık karşısında susan ........"
-"yapan bilir, bilen konuşur,yaşayan bilir, bilen konuşur"

uzun cevap:

Bu programcılıkta güzel bir yere sahip bir nebze temel olan matematik'te mantık konusu yani 1 veya 0 =1 1 ve 0 =0 gibi bir dersi öğrenmeye başladığımızda klasik olarak "ya hocam bize bu ne zaman lazım olacak. Bak süper lisede bile bu ders gösterilmiyormuş" diye yaygara ederdik. ama sonradan öğrendik çok hoş bir dersmiş. bulmaca çözer gibiymiş. Neyse yöe sağolsun 2 yıllık bilg. prg. okuduk. Orada süperlise anadolu lisesi filan arkadaşlar vardı. Hoca açtı kitabı . (filip-flop'lardı galiba) "Lisede matematikte görmeniz gereken mantığı biliyorsunuzdur. Size kısaca tekrar edeyim. şimdi 1 veya 0......... "

ben arkama yaslanmış. bu bulmaca'yı ben çözmekten zevk alıyordum. ne kadar güzel derken sevgili arkadaşım "bu nasıl oluyor ya ben bunu anlamadım ya" diyordu.
tabiki onlarında artıda olduğu yerler vardır (örn: süper lise-ingilizce) olayı ama ihl'ninde altta kalır yeri yoktur.

yahu kartal ihl'den mezun olan Tayyip'in oğlu harward'da nasıl master yapıyor diye kafaları yiyen milliyetin eğitim yazarına dönmeyelim. Ama tabi işin içinden kolay çıktı kereta :) Eee zor değilki . "Babası başbakan olduğu için okuyordur canım".

dabi dabi dabi dabi dabi dabi dabi dabi dabi dabi dabi dabi

son olarak
@omerbalyali + genel:
dostum kuraldır.
"yapan bilir, bilen konuşur" kaidesini şöyle değiştirsek galiba yine aynı sonucu verir.
"yaşayan bilir, bilen konuşur"

sen içinde kardeşinin bulunduğu ve bir çok arkadaşının bulunduğu bir topluluğun nasıl sınıftan söküldüğünü, başını açmaya zorlandığını açmaslarsa dışarı çıkmaya zorlandığını, ağlayanları içi urukulanları, hocanın "çocuklar emir böyle" diye topu üzerinden atmaya çalışmalarını,okul koridorlarında neşenin yerine "özvatanında parya" muamelesinden dolayı esen soğuk,kesif,iğrenç,zulum dolu havanın kokusunu almamışa benziyorsun.
Onun için Alisarı'nın tepkisini anlamayabilirsin.

"yaşayan bilir, bilen konuşur" !

/// muhtemel soru : yahu kardeşim biz başka üniversiteye girmesin dedik. Bunun okuldaki olaylarla ne alakası var
cevap: hele güzel kardeşim ben sana ne diyeyim. ne diyeyim bilemiyorumki. :(

canına yandığım yanlış önlemeri adına:

-Tayyip'den bahsedildi diye atlayan olmaz herhalde.
-baştaki seçmece bunlar cevaplar için kullanılmıştır."kısa cevap" "uzun cevap" için yani. Fikrine katılmadığım elemanları tahkir için değil !
-"yapan bilir, bilen konuşur,yaşayan bilir, bilen konuşur" sözü "Kardeşim sen konuşamazsın" değil.Bilakis Bu kaide gereğince daha dikkatli konuşsan daha iyi olur manasında alıntılanmıştır.

fixman
14/10/2003, 12:05
Üffffff...
Körlerle sağırlar, birbirini ağırlar...
Ben de Ömer'i anlıyorum...
Herkes istediği insanı istediği gibi anlamaya devam etsin...
Ne olursa olsun çarklar dönüyor bir şekilde...
Dişlilerin arasında ezilen kim?

Ha? Ne dediniz?

Efet...

eslem1
14/10/2003, 13:03
lise ile aynı eğitim alındığı halde (¹) liseye davranılandan farklı davranılması ihl'lerdeki bazı fazlalıklardan kaynaklanıyor galiba sanursam. Bu ayen beyan ortada...

sizce ?

(¹) Hatta fazla alındığı halde (liseden fazlalıklar: kelam, hitabet arapça, Kur'an, Siyer, Fıkıh ....)
Tabi liseden eksik aldığımız dersleri de söylemeliyim (lise1 için : resim ve müzik)

xXx
14/10/2003, 13:14
eslem bak bu söylediklerinde:s006: konusuna dönebilir söylemedi deme.

fixman
14/10/2003, 13:17
eslem, şimdiye kadar söylenenlerden farklı bir şey söylememiş ki xXx?

MEHMET
14/10/2003, 13:20
Orjinal mesajı gönderen eslem1
(¹) Hatta fazla alındığı halde (liseden fazlalıklar: kelam, hitabet arapça, Kur'an, Siyer, Fıkıh ....)
Tabi liseden eksik aldığımız dersleri de söylemeliyim (lise1 için : resim ve müzik)
valla hocam biz müzik dersi yanında resimde aldık.
Hatta 3 yıl olan yeni yasa ile liseyi 4'e çıkarınca, Sayısal bölüm olmamıza rağmen sanat tarihi edebi metinler istatistik ve hukuk dersi bile aldık.

xXx
14/10/2003, 13:20
Bu fazla dersler ile farklı davranıslar arasındakı bagı acıklasan.

HunTER
14/10/2003, 13:22
:s006:

Sızcede bu smıleyın "ha, ne?" der gıbı bı halı yokmu? Neyse konumuz bu degıldı dımı...

eslem1
14/10/2003, 13:31
Dişlilerin arasında ezilen kim?

Malumu ilan gibi oluyor ama şahsi fikrim.

yukarıdaki fazlalıklarından dolayı direk "İmam hatip mezunları ilahiyat harici bir yere giremez. Ama Ticaret mezunlar pek ala doktor olabilir" böyle bir kanun çıkartılsaydı.

bunun adaletsiz olduğu yarı aklı olan yarı gözü olan tarafından anlaşılacak derecede olurdu.
Ve bu tartışılır. Saçma olduğu ayen beyan ilan edilirdi.

ama ...

acayip öcü olan imam hatipler'in yanında meslek liselerinide yakarsanız savunması daha kolay olur

"kardeşim herkes kendi alanıyla ilgili bir yere girsin"
heyyyt iş çözüldü.

hade gözüm hade gözüm başka kapıya...

böyle düşündüğümden dolayı sevgili meslek liseli arkadaşlarım(ticaret,endüstri) hakkında hep şöyle düşündüm.

Onlar bizden daha fazla zulum görmekteler.
Zira hadi bizde biraz fazlalık varda başımıza böyle işler geliyor.Normal
O zavallı kardeşlerin fazlalığı olmadığı(ruhen vardır tabi) halde bizim yanımızda yaktılar.

eslem1
14/10/2003, 13:35
eslem bak bu söylediklerinde konusuna dönebilir söylemedi deme.

nasıl yani ? anlamadım.

Yine cevizde kısmi bir "hayal kırıklığı" yaşayabileceğimi mi ?

hımm bu arada o smiley'in takke kısmı fazla değil mi ? :D

eslem1
14/10/2003, 13:39
Bu fazla dersler ile farklı davranıslar arasındakı bagı acıklasan.

yani bu fazlalıklar şu demek:
"Bir düz liseden eksik yok. yaptığın hoş olmuyor dostum" demek

yanlış anlamarı önlemek adına :(

/// "yaptığın hoş olmuyor dostum" sözü xXx için değil ceberrut kaynana rolünü oynayan üniversite, yök zımbırtılarına !

xXx
14/10/2003, 13:40
imam hatipler ile kimsenın bır alıp veremedıgı yokttu ta kı aaadil düzen oralara el atıncayadek bunu unutmayalım

eslem1
14/10/2003, 13:43
valla hocam biz müzik dersi yanında resimde aldık.
Hatta 3 yıl olan yeni yasa ile liseyi 4'e çıkarınca, Sayısal bölüm olmamıza rağmen sanat tarihi edebi metinler istatistik ve hukuk dersi bile aldık.

hımm bizde alıyorduk o edebi metinler ve istatistiği
Bizde sayısaldık ve sözelden farkımız "güzel yazma ve konuşma " gbi bir kaç dersti

olaybak

+düz lise standart dersleri
+sayısal dersler
+sözel dersler (coğrafya+edebi metinler)
+ihl dersleri (fıkıh, kelam)

aney iyi atlatmışız. baya fazla çıktı.

MEHMET
14/10/2003, 13:43
hımm olay siyasete kayacak gibi.
Boşverin arkadaşlar..
Bekleyelim bakalım sistem değişecek mi?

ayrıca http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=6053 da yardımlarınızı bekliyorum.

Bozo
14/10/2003, 13:47
Türkiye Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu:
Endüstri Meslek Lisesi’nin elektrik bölümünde okuyan bir öğrencinin elektrik öğretmenliğini tercih ettiğinde orta öğretim başarı puanı 0.8 ile çarpılıyorken, elektrik mühendisliğini tercih ettiğinde 0.3 ile çarpılıyordu. Ömründe hiç elektrik dersi görmeyen öğrencilere bu çocukların hakkı peşkeş çekiliyorken, bilim adamlığınız neredeydi, insanlığınız neredeydi, bunu sormak lâzım” dedi.

eslem1
14/10/2003, 13:49
Fixman:
eslem, şimdiye kadar söylenenlerden farklı bir şey söylememiş ki xXx?

aney yine yanlışmı anlaşılıyorum nedir.?

1-xXx'in yazdığını okumadım
2-xXx'ten sonra yazmak yanlış anlşılmasın. pekala taaa konuyla ilgilide (1.mesajla da ilgili) yazılabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.
3-yanlış mı anladım

eslem1
14/10/2003, 13:53
Bir de deveye sormuşlar ya neren eğri
"nerem doğru demiş ya"

Tamam sistem şu bu yanlış.Sistem şöyle böyle. Bu aslında sistem sorunu filan ya.

1996'daki bozuk sistemi 1999 daki bombozuk sisteme tercih ederim. Ehven-i şer meselesi.

xXx
14/10/2003, 13:54
dediğim gibi ağacın kökü curuk meyvalarından medet ummamalı

fixman
14/10/2003, 13:54
xXx... eslem arkadaşımız şimdiye kadar söylenenlerden farklı bir şey söylememiş ki?..

şeklinde anlaşılırsa bir önceki mesajım daha çok makbule geçer...

;)

xXx
14/10/2003, 13:56
eslem kötünün iyisini secmenin bir fayda getireceğini ummak kendını kandırmak olur

eslem1
14/10/2003, 14:03
Sevgili Fixman abim ilk valla öyle anladım sonra bir daha okudum o zaman iş değişti diye düşündüm :) teşekkür ederim

eslem1
14/10/2003, 14:07
eslem kötünün iyisini secmenin bir fayda getireceğini ummak kendını kandırmak olur

hayır olmaz. Her zaman (-5) (-9) 'dan iyidir değilmi? ama sonuçta eksi'dir ama 9'a göre artıdır.

demek istediğim 1995 yıllarında pekala abilerim ablalarım istediği üniversiteye nasıl girebiliyorsa şu 2003 oss ilk yüzün içinde olan onlarca ihl mezunu da gayet tabi onlarda girebilirlerdi. Dolayısıyla 1999 sisteminden iyidir. yoksa değilmidir xXx ?

MEHMET
14/10/2003, 14:13
hey gidi günler hey..
zaman ilerledikçe geçmişteki sistemden yakınacağıma gelecekteki sistemden yakınıyorum.
birşeyler ters gidiyor ya.
Güya 21. yüzyıldayız. Peh.

eslem1
14/10/2003, 14:19
"Karanlığa küfredeceğin yerde, bir mumda sen yak."

hımm. şu an mum yakamıyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Şimdilik "karanlığa küfretme" olayını yapıyorum. Mum yakabileceğim bir fırsat gördüğümde iş değişir tabi

MEHMET
14/10/2003, 14:25
ampul yaksam olmazmı ?
:D
Aman ha tayyip amca hemen üzerine alınmasın. Ben sağlam ampulden bahsediyorum.

xXx
14/10/2003, 14:26
Kredili sistemle lıseye baslayıp 2. senede havadan girilen oss sınavında 117 puan yapıp hic yetenegım olmayan mat-kim-fiz derslerını alan tercihim olmadıgı ıcın agırlıklı ders olarak gormeyıp kendı konularıma kafa patlatıp 2,5 senede liseyi bitirdıkten sonra eskı sısteme tekrar donusu akıl eden dınoların gazabına ugrasaydın 96 dakı sıstemın 92-93 dekıne gore rezalet oldugunu anlardın;)

eslem1
14/10/2003, 14:26
zaman ilerledikçe geçmişteki sistemden yakınacağıma gelecekteki sistemden yakınıyorum.
birşeyler ters gidiyor ya.

hım daha veciz oldu.

eslem1
14/10/2003, 14:37
tamam kardeş 92'ideki sistemi istiyorum. yeterki bu iğrençlik olmasın.
bak sen bile rezalet diyorsun. yani ehveni şer olayı

sırala şöyle mi oluyor

92 - 95 - 99
(-1) (-2) (-3)

hımm amma da gerici olmuşuz
bak 92 'yi arzuluyoruz :)
...

xXx
14/10/2003, 14:48
Gene söylüyorum biz su an sinek kovalıyoruz bataklık ıse hala yerınde - yada + farketmez.:rolleyes:

Zerzevat Adam
14/10/2003, 17:33

Demiş idim yanlış anlaşılmasın demek istediğim neden boş boş gezildiği....

Ayrıca ben gördüğümü düşündüğümü söyledim yani belki yanlış ama inandığım şuan ki bildiğimle duyduğumla gördüğüm budur...

Ayrıca o kız'ın yazdığının ne kadar yanlış olduğunu söyledim, baş örtüsü olayına gelince inancı için takana sonuna kadar arkasındayım yeter ki Allah uğruna taksın...
(Takan tanıdıklarım akrabalarım, arkadaşlarım var.....)

Benim demek istediğim şu idi: eğer din bir okulda öğrenilecekse kursu açılır yada yaz okulu açılır yazın tam gün olur vs..

Yani şöyle: ihl gibi bir okula gitmenin amacı sadece din'i daha iyi öğrenmek ve uygulamak ise bunu alternatif bir okulda yapılabilir....

Eğer amacı nasıl islam enstitüsü veya herne ise adı orada okuyup din görevlisi olmak ise o zaman İHL ye gider....

Okullarda baş örtüsü takmak yada takmamak konusunda ben birşey diyemem kuralları vardır her yerin ne ben değiştiririm ne yorum yaparım...

Yani demek istediğim dini eğitim yapan özel ve devlet binaları kurulur bu şekilde herkes gidebilir...

Meslek Lisesindeki de, düz lisedeki de...

Ben Anadolu lisesindeyim mesela şimdi bende islam üzerine araştırma yapmak iyice öğrenmek istiyorum, fakat şu var ben okulda geçirdiğim zamanı öss'e çalışmak ve öss'nin temelini almak için uğraşmak zorundayım...

Şimdi ben ne yapayım?

Yani bırakıp İHL'ye mi geçeyim?

Bence sadece alan olarak seçecekler İHL'ye gitsin ve devlette dini eğitim verecek kurumları yaz okulu, kuran kursu gibi kurmalıdır....

eslem1
14/10/2003, 17:41
Genel adına söylemeyiyim

evet sinek sinek kovalıyorum bataklıktan. şu an elimden gelen bu. bataklığın bataklık olduğunu biliyorum.
ayrıca şu artı eksi meselesini ya anlatamadım ya da anlamadın.

- yada + farketmez

ile

sıstemın 92-93 dekıne gore rezalet

bu sözler çelişmiyor değilmi birbiriyle. Ben mi yanlış anlıyorum. çokmu ince eleyip sıkdokuduk.

bir de artık deyim haline gelmiş senin bile aslında kabul edeceğin ehven-i şer meselesi gayet tabiki vardır. doğrudur. bunu konuşmaya gerek yok sanırdım ama.

eslem1
14/10/2003, 17:46
imam hatipler ile kimsenın bır alıp veremedıgı yokttu ta kı aaadil düzen oralara el atıncayadek bunu unutmayalım

aney atlamışım şu vecizeyi..

nasıl oluyormuş bu iş ? biri açıklasa

ne yani ben uyduruk bir siyasi olsam ticaret meslek bizim arkabahçemizdir filan desem ticaret meslekli kardeşlerime de "Kardeşim senin gözün üstünde kaşın var veya suyumu bulandırıyorsun" gibi dalacaklarmıydı.

hem dalsalar adalet olurmuydu.?

eslem1
14/10/2003, 17:55
Ayrıca o kız'ın yazdığının ne kadar yanlış olduğunu söyledim, baş örtüsü olayına gelince inancı için takana sonuna kadar arkasındayım yeter ki Allah uğruna taksın...

başka ne amaçlarla takıldığına mı inanıyorsunki?
bizi de aydınlatta bizde bilellim. Çevremizdeki insanları ayıralım. Hımm şu şunun için şu şunun için.

dostum aklıma şu geldi yazmasam çatlarım herhal.
////aşağıda anlatılanlardan mühim olan siyasi kısmı değil !!!!
mhp seçimi kazanmış.aradan aylar geçmiş mhp başörtüsü sorununu çözmemiş. galiba enis öksüz veya durmuş ceviz kabuğunda konuşuyorlar.
hulki:başörütü sorunu çözecektiniz ama bir gelişme yok
digeri: Efendim. Sisyal ve geleneksel olarak takanları ayırt edince bu iş çözülür
hulki: öyle bir makina icat edildi mi?

Al sana bir de eslem sorsun: siyasal taktığını nereden çıkardın ? eğer siyasalsa nasıl ayırt edeceğiz ?
ah ömer ah bilemiyorum ne diyeyim

eslem1
14/10/2003, 18:00
Okullarda baş örtüsü takmak yada takmamak konusunda ben birşey diyemem kuralları vardır her yerin ne ben değiştiririm ne yorum yaparım...

neden ? neden yapmazsın ?

düşün bakalım kuralları olan bir çok yer hakkında yorum yapmıyormusun?

gözüm ben ne diyeyim bilemiyorum
galiba en uygunu "biraz daha düşünüp konuşsan"

xXx
14/10/2003, 19:20
92-93 dekıne göre rezalet demem deki kasıt kötünün iyisini secme konusunda idi yoksa gene aynı görüşteyim kötünün iyisini düşünüp teselli bulmak kendini kandırmaktır.
-
+ - olayı latife ıdı sadece:)

-

şöyle açıklayayım mitinginde ihl li öğrencilerin gurup olarak partiye yakın ögretmen tarafından getirilmesi vakası

malum partinin türban söylevini agzında sakız yapmadan önce basortulu ögrencilerin(bir kac ıstısna olay harıc) okullara girebilmeleri kimsenınde bundan gocunmaması

malum partının faaliyetleri bu kadar rezalet cıkarmadan once üniforması ıle rahatca camiye namaz kılmaya giden subayların artık o kadar rahat camılere unıforma ıle gıdememesı

gibi eslem bu örneklerı daha da cogaltabılırım ıstersen.

ya da kısayoldan sana yüce şahsiyet şevki yılmaz ın hac da yaptığı meshur cadır konusmasının kasetını, varsa ımkanın basından sonuna ızlemenı tavsıye edıyorum o zaman anlarsın bu ulkenın nerelerden kıl payı dondugunu.

Ömer
14/10/2003, 20:03
offffffffffffffff ulan ne bu ya bilen de konuşuyo bilmeyende bak arkadaşım ne güzel demiş yaşayan biliri bilen konuşur bu söze laf edecek olanın Hasana Karakaya abim gibi alnını karoşlarım dışardan gördüğünü duyduğunu yazan adam bi pok bilmiyor demekdir ben orta okulu Hacı Bayram İmam Hatip Lisesi'nde okudum 3 sene kız erkek ayrı olmanın bazı dez avantajları da var belki ama bence bu böyle olmalı İHL lerde - hiç bir şey yok aksine herşey + çünkü ben haftada (sayısını hatırlamıyorum) çok sayıda ingilizce dersi haftada iki ders beden birer ders müzik resim vss anıcanız bu siyasi bir baskıdan başka hiç bir şey değildir zamanın ikdidarında olan 3-5 mason şerefsizlik yapıp kanunlar çıkarıp meslek liselerinin önünü kapadılar sen irticacısın dediler sen şeriatcısın dediler ülkeyi yerden yere vurdular ben okula neden ünüformaylşa giriyorum bu neden şart askeri okulmu bu gelişmiş kendini kanıtlamış hangi ülkede böyle bir uygulama var ben neden Türbanlı okula giren öğrenciler göremiyorum sen onu bırak adamlar devlet dairelerinde çalıştırıyolar ve parlemontalarına sokuyorlar aşın bunu artık ömer balyalı gibi düşünenler aşın ve din öğrenecekse neden yaz tatillerinde veya kurslarda öğrensinler katolikler neden var peki onlar din okulları değilmi Türkiye de kaçtane katolik okulu var sen biliyormusun bunu hiçde küçünsenmicek bir rakamda olduğunu hatırlatırım sadece katolik değil bir çok din hatta hintliler bile çıkıp adı neydi yoga mı neydi o tip şeylerle siyonistlikler yapıyorlar fakat ben kendi ülkemde vede %90 (diyorlar) müslüman olan bir ülkede neden dinimi rahatlıkla öğrenemiyorum.
neyse bura kapanıyor çıkmalıyım devam edicem

Zerzevat Adam
14/10/2003, 20:15
Ben bu sayfalarda:

AİLE ZORUYLA TAKAN diye birşey gördüm ayrıca sırf siyasi çevresi yüzünden takanlar da var...

Bunların inancı neyedir onu bilemem ayrıca herkes kendini aydınlatmak için yol bulmalı gözlerini kapamadan...

----

Yorum yapmam çünkü birileri yine gözü kapalı okuyacak diye!

MEHMET
14/10/2003, 20:24
burada gözü kapalı okuyan varsa o da bence sensin!!!
omerbalyalı ve onun gibi düşünenler.
Unutmayın başındaki başörtüyü çıkarabilirsiniz.
Ama beyindeki başörtüyü asla çıkaramazsın.

Ömer
14/10/2003, 21:12
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
burada gözü kapalı okuyan varsa o da bence sensin!!!
omerbalyalı ve onun gibi düşünenler.
Unutmayın başındaki başörtüyü çıkarabilirsiniz.
Ama beyindeki başörtüyü asla çıkaramazsın.

evet başka lafı olan varmı.
burda tek bir haksızlık varki oda ihl liler ve onu nezlinde tüm meslek liseliler deiğim gibi ruhban okulunu okuyan sadece o dinle ilgili bir işmi yapıyor mesela yahudiler neden tepeklerinde hep o takke gibi şeyle geziyorlar hiç düşündünmü ve bir yahudi bunu Türkiye de dahi rahatlıkla takabilmektedir ama benim müslüman halkım türbanını takamaz çünkü ozaman rejim tehlikeye girer burdaki yazılarımıza muhalifler belkide dicek bunlar gerici bunlar yobaz bunlar şeriatci bunlar irticacı evet ozaman ben göğsümü gere gere herzaman dedim şimdide diyorum varsa bi lafı olan Allah ına kadar karşısındayım o adamın (Allah dan kasıt ı anlamışsınızdır yaratıcıya kimsenin lafı olamaz saten) ben ŞERİATÇİYİM BEN İSLAMCIYIM BEN İRTİCACIYIM BEN GERİCİYİM (size göre)...
......Nokta......

Yetermi Ömer daha ne safsalıcan KARDEŞ.

Ömer
14/10/2003, 21:14
Evet
Ali kardeş Bunlar Kim Oluyor... ?

busy
14/10/2003, 21:40
omerbalyali neden her acilan topic'e biseyler yazma ihtiyaci duyuyorsun. ?

Dogal Ol !

Ali Sarı
14/10/2003, 21:48
Tartışma adabı çok mühim bir şeydir. Henüz lise bilmemkaçta okuyan, benim yaşadıklarımın, çektiklerimin zerre kadarını yaşamamış (yaşamasını da istemem ya) biri çıkıp da, gazete köşelerinden okuduğu modern, çağdaş yorumlarla gelip burada bir şeyler karalaması canımı sıkıyor. Deli oluyorum. Kafayı yiyecem. Ona sesleniyorum: Benim çektiklerimi tam anlamıyla anlamam mümkün değildir. Sen bilir misin, lise son sınıftayken önüne sistem değişikliği getirilmesinin ne demek olduğunu? Sen bilir misin liseyi bitirdikten sonra 2 sene dershaneye gidip, senden daha düşük puan alan arkadaşlarının üniversiteye girmesinin ne demek olduğunu? ömer, babanın yüzüne bakamadığın oldu mu hiç? (Allah biliyor ailemden bu konuda herhangi bir yakınma, şikayet görmedim, onların desteği olmasaydı zaten delirmiştim!) İnsanların sana bakarken sana acımalarının ne demek olduğunu bilir misin? 22 yaşına gelmiş de hala üniversite hayalleri kurdun mu hiç? İkinci sınıf insanmışsın gibi muamele gördün mü hiç? Ömer, sen hç ağladın mı ha, Allah aşkına hiç ağladın mı? Çıkıp da hala yok gitmeseydiniz, giden onu okusun diyorsun ya hala bin kat daha deli oluyorum.

Ben 22 yaşındayım ve yarın ile ilgili olarak zerre kadar umudu, beklentisi kalmamış, tamamiyle kaybetmiş bir insanım. Yarın zerre kadar umurumda değil artık. 22 yaşına gelmişim, arkadaşlarım üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldı benim durumuma bak.

İğreniyorum her şeyden, kusasım geliyor. Ve senin gibi insanları gördükçe size o kadar acıyorum ki. Ama sen ve senin gibiler yüzlerine tükürüldüklerinde "şükür" diyecek insanlar olduğunuz için bundan da anlamazsınız.

Dip: Hol olmayan şeyler yazdığımın farkındayım. Kızgınlıkla yazmış değilim, aklım başımda!
Dip2: Özel olduğuna inandığım bu forumda, böylesine iğrenç düşüncelere sahip insanlar olduğunu gördükten sonra burada kalmanın bir alemi yok demektir.

Son mesajımdır. Görüşmemek üzere...

Ansugo
14/10/2003, 21:58
Orjinal mesajı gönderen xXx
şöyle açıklayayım mitinginde ihl li öğrencilerin gurup olarak partiye yakın ögretmen tarafından getirilmesi vakası

malum partinin türban söylevini agzında sakız yapmadan önce basortulu ögrencilerin(bir kac ıstısna olay harıc) okullara girebilmeleri kimsenınde bundan gocunmaması

malum partının faaliyetleri bu kadar rezalet cıkarmadan once üniforması ıle rahatca camiye namaz kılmaya giden subayların artık o kadar rahat camılere unıforma ıle gıdememesı

gibi eslem bu örneklerı daha da cogaltabılırım ıstersen.

ya da kısayoldan sana yüce şahsiyet şevki yılmaz ın hac da yaptığı meshur cadır konusmasının kasetını, varsa ımkanın basından sonuna ızlemenı tavsıye edıyorum o zaman anlarsın bu ulkenın nerelerden kıl payı dondugunu.

İşte bir güzel "işin esas noktaları" mesajı. Teşekkürler.

Osmanlı'nın yükünü sırtlamış ve birden değişikliğe uğramış bir toplumda arasıra "ayak kaymaları" normaldir. Bu kadar ani değişiklikler narin bünyelerde ters tepki verebilir.

Biz önümüze bakmak zorundayız.

Zamanla dengeler dengesini bulacaktır.

Ancak beni bundan daha fazla rahatsız eden bir durum var. O da "Bu ne koltuk sevdâsıdır". 70'ini geçen bir kimse eğer hâla utanmadan reisliğe oynuyorsa ya kör cahildir, ya da gözü koltuk ile körleşmiştir. 70'ini geçen kişi belki iyi bir fikir adamı olarak iş görebilir, ama reis olamaz.

Bence reisliğe kota konmalı. 40-60 yaş gibi...

Gene "bence" koltuk sevdasında olduğu farkedilenlerden uzak durmak gerekir. Ülkeyi karıştırmaktan başka, kendilerini düşünmekten başka bir işe yaramazlar.

Tabi herkes hakkını sonuna kadar da arayacak. Hukuksal olarak, mahkemelerde; siyasi olarak, siyasette; yorumsal olarak gazetelerde; vesaire...

Ve son olarak şuna da dikkat etmek gerekir : Mini etekli bir kız gördüğümüzde "şırfıntı" diyemeceğimiz gibi; türbanlı bir kız gördüğümüzde de "yobaz" diyemeyiz. Bu tür insan ilişkisi yoktur. Bu koyunların ineklere bakıp "öküz" demesi gibi saçmadır.

Ve işin gerçeği "yobaz" kelimesi, kelime anlamı olarak "sabit fikirli, yeniliklere açık olmayan" anlamlarına gelir. Bu bağlamda, "ben aydınım" diyen, aydınlık sendromuna sahip birçok yobazımız olduğu gibi; şeriat isteyen yobazlarımız da olacaktır. Hatta herhangibir kimse de yobaz olabilir. Bir kişinin yobaz olması belki ona yobaz demenizi gerektirebilir, ama bunu kitlesel olarak "şöyle yapanlar yobazdır" derseniz anayasa başta olmak üzere birçok kanunu ihlâl etmiş olursunuz. (Ve tabii bugün kanuna göre yasak olanın, yarın kanuna göre bir hak olmayacağının garantisini kimse veremeyeceği gibi; bugün kanuna göre bir hak olanın yarın kanuna göre bir yasak olmayacağının garantisini de kimse veremez.)

Sâkin olalım, fazla hiddetlenmeyelim.

Ansugo
14/10/2003, 22:13
Orjinal mesajı gönderen AliSARI
Tartışma adabı çok mühim bir şeydir. Henüz lise bilmemkaçta okuyan, benim yaşadıklarımın, çektiklerimin zerre kadarını yaşamamış (yaşamasını da istemem ya) biri çıkıp da, gazete köşelerinden okuduğu modern, çağdaş yorumlarla gelip burada bir şeyler karalaması canımı sıkıyor. Deli oluyorum. Kafayı yiyecem. Ona sesleniyorum: Benim çektiklerimi tam anlamıyla anlamam mümkün değildir. Sen bilir misin, lise son sınıftayken önüne sistem değişikliği getirilmesinin ne demek olduğunu? Sen bilir misin liseyi bitirdikten sonra 2 sene dershaneye gidip, senden daha düşük puan alan arkadaşlarının üniversiteye girmesinin ne demek olduğunu? ömer, babanın yüzüne bakamadığın oldu mu hiç? (Allah biliyor ailemden bu konuda herhangi bir yakınma, şikayet görmedim, onların desteği olmasaydı zaten delirmiştim!) İnsanların sana bakarken sana acımalarının ne demek olduğunu bilir misin? 22 yaşına gelmiş de hala üniversite hayalleri kurdun mu hiç? İkinci sınıf insanmışsın gibi muamele gördün mü hiç? Ömer, sen hç ağladın mı ha, Allah aşkına hiç ağladın mı? Çıkıp da hala yok gitmeseydiniz, giden onu okusun diyorsun ya hala bin kat daha deli oluyorum.

Ben 22 yaşındayım ve yarın ile ilgili olarak zerre kadar umudu, beklentisi kalmamış, tamamiyle kaybetmiş bir insanım. Yarın zerre kadar umurumda değil artık. 22 yaşına gelmişim, arkadaşlarım üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldı benim durumuma bak.

İğreniyorum her şeyden, kusasım geliyor. Ve senin gibi insanları gördükçe size o kadar acıyorum ki. Ama sen ve senin gibiler yüzlerine tükürüldüklerinde "şükür" diyecek insanlar olduğunuz için bundan da anlamazsınız.

Dip: Hol olmayan şeyler yazdığımın farkındayım. Kızgınlıkla yazmış değilim, aklım başımda!
Dip2: Özel olduğuna inandığım bu forumda, böylesine iğrenç düşüncelere sahip insanlar olduğunu gördükten sonra burada kalmanın bir alemi yok demektir.

Öncelikle şu yazıyı bir kez daha yukarıya yapıştıralım...

Sâkin olmak gerekir. Hayat zaten başlı başına bir çiledir. Sonuçta kaderimiz de ne varsa onu yaşıyoruz.

Fakat bu biliyoruz ki Allah kimseye çekemiyeceği kadar yük vermez. Ben buna inanıyorum ve bu beni ayakta tutuyoruz. Çilemi hergün çekiyorum ve inanıyorum ki bu çile de birgün bitecek.

Velhâsılı, kişiler sizi anlayamayabilirler. Sizi kırabilir, incitebilirler. Hatta sizin üzerinize gelip deli de edebilirler. Ama böyle durumlarda dahi kendimizi salmamız gerekir.

Bu yüzsüzlük değil bilakis bir mücadeledir.

Mücâdeleden kaçmak ve isyan bayrağını açmak yaralarımıza merhem değildir. Bugün size yapılan bir haksızlığın cezâsını bugün vermek zorundalığımız yoktur. Bir haksızlık yapılmışsa ya da yapılıyorsa bunun cevabını sonra, ileride ki bir zamanda da verebiliriz.

Esasında konuyla alâkasız olacak gibi görünüyor ama, televizyonlarda Tıp fakültesi 4. sınıfta okuyan kızların okula alınmaması durumunda çok sefer "Aç ulan başını, bitir de görsünler bağnazlık nasıl oluyormuş!" diye haykırdığım. Kimi zaman ise "mücâdele mücâdeledir, kaçma!" dediğim de olmuştur.

Bu bir sorundur, İHL bir sorundur, saç-sakal-kıl-tüy bir sorundur. Ama sorunlar çözülecektir. Ben bu açıdan umutluyum.

Bu umut içinde olduğum içindir ki çekilen çilelerden üstüne tuz-biber olan mesajlardan sonra isyan etmemek gerekir. Ben böyle düşünüyorum, böyle düşünülmesini isterim.

Şunu da unutmamak gerekir ki zaman da pek değişti. 5 sene önceki kafa yapısı ile 5 sene sonraki birbirini tutumuyor. Tabii olaraktır ki bunda ailelerin çocuklarını yetiştirme tarzı, çocuğun aldığı eğitim, kendini ne kadar yetiştirdiği ve dünyaya bakış açısı da çok önemlidir. Kimi zaman takmamak gerekir, okumamak bile gerekebilir. (Ruh sağlığı açısından)

Diyeceklerim bunlardan ibarettir. Aksini iddia edenlerle herhangibir ücret alınmadan uzun uzun tartışılınır. Fayda etmeyeceğini bilerekte olsa...

Ansugo
14/10/2003, 22:24
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
AİLE ZORUYLA TAKAN diye birşey gördüm ayrıca sırf siyasi çevresi yüzünden takanlar da var...

Bunların inancı neyedir onu bilemem ayrıca herkes kendini aydınlatmak için yol bulmalı gözlerini kapamadan.

Aile zoru ile takmak kimsenin karışacağı bir iş değildir.

Kanun der ki, çocuk 18 yaşına kadar ebeveynin koruması altındadır. Ebeveyn çocuğuna gerekli eğitimi verir, onu terbiye eder, istediği şekilde yetiştirir.

Yâni ailenin vermek istediği şey ne ise 18 yaşına kadar ona uyarsın. Eğer bu iş senin için bir zulum hâlini almış ise ya da sana zulm ediyorlarda mahkemeye başvurursun.

Ama unutmayalım. 18 yaşına kadar genelde iki kişinin kanatları altındasındır. Her aile çocuğuna istediği gibi davranabilir. Bir anne-baba eğer ki çocuğunun türban takmasında fayda görüyorsa zorla da taktırabilir. Bu bir çocuğa "mini etek giymeyi yasaklamak, hafif meşrep arkadaşlarla arkadaşlık etmesini yasaklamak, sigara içmesini yasaklamak, kiliseye gitmesini yasaklamak, harçlığını kesmek, iki tane fiske vurmak" gibi birşeydir. Ana-babanın buna hakkı vardır.

İnanmayan açar ve okur. Kimse okuma ve öğrenme (diğer bir tâbirle "Aydınlanma") hakkınızı elinizden alamaz!

Başka aydınlanmak istediğiniz konu varsa ben bakkaldan bir kamyon mum alıp geleyim.

Ansugo
14/10/2003, 22:37

Ben erkek olmama rağmen şu an gidip bir başörtüsü takabilirim. Bere takabilirim. Kep takabilirim. Kimse de gelip bana "Yahu sen ne için takıyorsun?" diyemez, böyle bir hak yok.

Kadın isterse Allah için değil de, keyfi için, ya da "öyle görünmek istediği" için başörtüsü takar. Buna ne kimse karışabilir ne de "Sen ne için takıyorsun?" diye sorabilir.

Bu don giyen birine "Sen ne için don giyiyorsun, temizlik için mi, yoksa herkes giydiği için mi?" gibi bir soru sormak gibi birşeydir.

Ya da yolda mini etekli bir kızı çevirip "Sen bu eteği neden giydin? Bacaklarını göstermek için mi? Güzel görünmek için mi? Herkes giyiyor diye mi? Çabuk söyle, ona göre seni bir kategoriye koyacağım!" demek gibi birşeydir.

Yâni cahilliktir, yobazlıktır.

Yani şöyle: ihl gibi bir okula gitmenin amacı sadece din'i daha iyi öğrenmek ve uygulamak ise bunu alternatif bir okulda yapılabilir....

Eğer amacı nasıl islam enstitüsü veya herne ise adı orada okuyup din görevlisi olmak ise o zaman İHL ye gider....

Bu ters bir bakış açısı.

Zirâ, İHL ismine bakarak yorum yapılıyor. Pozitif olan gözden kaçırılıyor.

Belki bir okulun kuruluş amacı "imam yetiştirmek" olabilir, ama netice de müspet olan kişilerin belli sebeplerden dolayı çocuklarını o okullara yazdırması olabilir.

Çocuğunu İHL'ye yazdıran bir kimseye "Sen çocuğunu neden buraya yazdırıyorsun?" diye sormak kimin haddinedir? Unutmayın ki o yaşta bir çocuk hâlen ailesinin kanatları altındadır ve seçim şansı çok değildir. Velev ki ailesi istemese bile çocuk isteyebilir ve çocuk o okulda okuyabilir.

Ama netice de bu sizin özgürlüğünüzü elden almamalıdır. "Fırsat eşitliği", "Özgürlük" gibi kelimeler palavra değildir. Palavra ise anayasadan çıkarılmasını talep ve arz ederim. Üniversitedir ki uzmanlaşmayı ifâde eder, kişilerin fırsat eşitliği açısından en rahat olması gereken yerdir.

busy
14/10/2003, 22:41
AliSARI
Ben de meslek lisesi mezunuyum. 22 yasindayim. Dershaneye basladim. Suan OSS ye hazirlaniyorum. Her ne kadar Hititlerin sosyo ekonomik hayati ve Faktoriyelleri gormek zor olsa da. :)

Sinifimizin yas ortalamasi 18

Sinifa girdigim ilk gun beni hoca zannedip ayaga kalkanlar oldu :) O anda hemen soldaki ilk siraya gidip kosede nasil oturdugumu ben biliyorum.

Alan disi tercih hakkimiz verilecek ve ben istedigim bolumde okuyacagim.

İnsanların dolu oldugu anlar oluyor. Su iki haftayi nasil gecirdim bilemiyorum. Haberleri izliyorum gazeteleri okuyorum...

Birbirimizi anlamamiz lazim.

Yalniz degilsin !

EAN
14/10/2003, 23:00
Ali Sarı hocam,

Yaşadıklarını hissedebiliyorum. Yalnız sana şu kadarını söyleyebilirim. Üniversite öyle hayalleri kurulacak aman aman bir yer, bir mevki değilmiş. Bunu iki üniversite görmüş dört üniversitede derse girmiş biri olarak söylüyorum.

İnsan kendini geliştirmek için bir yerlere bağlı kalmak zorunda değil. İlla bir kağıt parçası gerekiyorsa, cisco, ccna, mcse bilgisayar alanında bu sertifikalar bazen diplomadan daha değerli olabiliyor.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki üniversite <> herşey

Ama şu bir gerçek ki insanların en azından orta okuldan istediği alana yönlendirilmesi gerekirdi. Mesela ben bir helikopter pilotu olmak isterdim. Zamanında ailem yönlendirmedi beni veya ben ne yapacağımı bilmiyordum ve yaşım geçti.

Görüşlerim bunlar,

Üzüntülerini paylaşıyorum.

Volkan Uzun
15/10/2003, 00:01
sistem degismesi, aile problemleri ile konumuzun pek alakasi yok, sanirim ailevi olayilari buraya anlatanlari bir ara elestirmislerdir.
evet ihl girenlerin amacini ayirtetmek imkansizdir irticami diilmi diye, ama su bir gercekki ordudan her yil adam atiliyor, bascavustan emir alan albaylarin varligindan soz ediliyor sirf bilmemne tarikatina gore o daha ust seviyede diye.
ordu ve bazi kurumlar bu konuda alarm durumda ve bazi sewyleri birinci tehdit olarak goruyor.
simdi onlar boyle gorurken ortaligi karistirmak anlamsdiz.
heleki hersey guzel giderken, sirf irak a asker gonderdik diye rahatsiz olan bazi kesimleri rahatlatrmakicin bu tip islere girismek daha da anlamsiz.
\herseyi hosgoruyle cozulecek ama hosgoru ne zaman verilmeli bir soru isareti
kisisel fikriim iki ucu b.klu degnek bazi olaylar. herkes hakli zatne kimse haksiz oldugunu bilerek bisiler iddia etmez

Bozo
15/10/2003, 09:29
Cüneyt Ülsever

Hürriyet

ÜLKEMİZDE imam ve hatip ihtiyacının çok üzerinde imam hatip öğrencisi ve mezunu olduğu doğrudur.

İmam hatip okullarına giden öğrencilerin çoğunluğunun da zaten imam veya hatip olmak arzusu ile bu okullara gitmedikleri malumdur.

İmam hatiplere gönderilen öğrencilerin kendi talepleriyle değil, her türde ilk ve orta öğretim kurumu için de geçerli olmak kaydı ile ailelerinin arzuları çerçevesinde bu okullara gittikleri görüşü de yanlış değildir.

* * *

Ancak, bana göre imam hatipler konusunda herkes takıyye yapmaktadır.

Toplumun içinde çocuklarına din ağırlıklı eğitim aldırmak isteyen önemli bir kitle vardır.

Bunların talebi, çocuklarını din adamı yapmak hiç değildir.

Onlar çocuklarını güçlü bir din eğitimin ardından çağdaş meslek sahibi insanlar olarak görmek istemektedirler.

Din ağırlıklı eğitim isteyen bir kitle tüm dinlerde ve toplumlarda vardır.

Laik toplumların bir kısmı bu talebe din ağırlıklı eğitimi, laik ve fen bilimleri ağırlıklı bir eğitimle meczederek karşılık vermektedirler.

* * *

Türk eğitim sisteminde bu tip bir talebin ‘‘meslek okulları'' ile karşılanmaya kalkışılması, zamanın sağ hükümetleri ve askeri idarelerinin yaptıkları bir takıyyedir.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu ihlal edilmeden kitlelerin din ağırlıklı eğitim talebine cevaben meslek okulları açığından yararlanılmıştır.

Esasen devletin görevi; tıpkı yabancı dil ağırlıklı eğitim yapan okullar gibi din eğitimi ağırlıklı eğitim yapan klasik liseler kurmaktır.

Zaten laik bir sistem, vatandaşlarını bu sistemle kazanır. Zorla vatandaş kazanılmaz.

Bunu yapmaya cesaret edemeyenler, milleti meslek lisesi safsatası ile oyalamaktadırlar.

* * *

Ancak her halükárda; devletin diğer unsurlarının imam hatipleri diskalifiye etmek amacıyla standart bir sınavda (ÖSS) katsayı uygulamaları aklın ve vicdanın kabul edemeyeceği bir kayırmacılıktır.

Adı üzerinde; standart bir teste, o teste girmeye hak kazanan herkes girer, standart test bir sıralama yapar ve başarı bu sıralamaya göre tarif edilir.

İnsanları hem standart bir sınava kabul etmek, hem de onlara ayrıcalık uygulamak alaturka bir akılla taraf tutmaktır.

Zaten soruları; klasik laik eğitim sistemine göre hazırlanan bir sınava, klasik eğitim dışında eğitim almayı kendileri benimsemiş olanlar, bir adım geriden başlamaktadırlar. Bu onların kendi seçimleridir.

Ama, sınav kendi içinde ayrımcılık yapamaz.

Katsayı uygulamak:

1) Tüm meslek liselerini cezalandırmakta,

2) Başarılı lise kavramı ise bir yıl önceki öğrencilerin başarı seviyelerinden, bir sonraki yılın aynı okul öğrencilerinin beleş rant notu almasını sağlamaktadır.

Bu ikisi de büyük haksızlıktır.

Kögüdey Meygen
15/10/2003, 09:48
Şimdi sormak gerekiyor.
Bir gemide eli kanlı bir suçlu var diye tüm gemiyi batırmak uygun mudur değil midir?
Ablalarımdan birisi düz lise mezunu diğeri İHL.
Hiçbir şekilde siyasi bir şeylere katılmış da değiller.
Ama İHL'li olan sadece başını örttüğü için üniversiteye devam edemedi(derslere alınmadı).Ve benden daha iyi fizikten anlar...

Önemli olan kafanın üstünde saçın görünüp görünmemesi mi yoksa beyinlerimizin
kıvrım sayısı mı?(anatomik olarak beyinlerdeki kıvrım sayısı çok ise daha zeki oluyor insan)
Bazıları neymiş irticacı imiş. peh...
Başını örtenlerin bazıları irticacı olabilir.
Başını örtmeyenlerden bazıları da PKKcı,terörist vs.
O zaman hiç kimseyi üniversiteye almayalım.
------------

Ali Sarı kardeşimize
Ben 21,22,23 yaşlarında üniversiteye yeni başlayan çok kimse gördüm.
Hatta 27-28 yaşlarında üniversiteye giden evli olanlarla bile tanıştım.

Dışarıdan bakıldığında çok müthiş süper diye bilinen bir üniversiteye bile
gittiğinizde orasının neredeyse içi hava dolu balon olduğunu görüyorsunuz.

Farsça bir atasözü:
"Ümitsizlikte ümit vardır.Karanlığın gecesinde aydınlık gündüz olduğu gibi"
Ümidinizi kaybetmeyin ve çalışmalarınıza devam edin.

Ümidinizi kaybetmeyin zira ümitsizliğin sonu ölümdür.

eslem1
15/10/2003, 10:04
*//// 4. sayfaya dönüyorum ... affınıza sığınarak

92-93 dekıne göre rezalet demem deki kasıt kötünün iyisini secme konusunda idi yoksa gene aynı görüşteyim kötünün iyisini düşünüp teselli bulmak kendini kandırmaktır.

tamam gözüm salla.
Son söz: Ehven-i şer diye bir şey vardır. zor durumda kalınca pekala kullanırsın.şerdir ama ehveni şerdir.....

Cırk . bu olmaz.
Bu delilmidir Allah aşkına

if bu_delilmir="hayır" then

response.write "aklı selim bir mahkeme bile böyle uyduruk bir hadiseyi delil kabul etmez değil mi ?"
Ansugo sen nedersin ?
varmı kitapta "pire için yorgan yakmak"

else

response.write
Dostum bunu bende yaparım.
Öğretmen olsan çok mu zor Allah aşkına
dersin "benimle mitinge geleni dersimden geçiririm" olur biter.
öğretmenin hatası işte
yani pire

Allah aşkına bir elin parmaklarını geçiyormu bu öğretmenler?
geçiyorsa ne kadar:)

geçmiyorsa nasıl olurda üç-beş eleman yüzünden binlerce -milyonlarca kişi zan altına girer bu hangi adalette var.?
hadi üni.'lerin adaleti böyle olsun .

Senin, senin adaletin nerede ?

end if

peki bu mudur delil

bu mudur gözüm. ağza sakızmış

bu ne şimdi ?
"subayların camiye rahat gidememesi" olayıyla imam hatiplere yapılan zulümle ne alakası var?

biz imam hatiplere olan zulümün gerekçelerini konuşmuyor muyduk. nasıl arkabahçe olunurmuş kanuşmuyor muyduk?

yahu kardeşim benimle ne alakası var şevki yılmazın.

mesela Bir zırtaboz çıksa birşeyler söylese
sonra "gözün üstünde kaşın var" muamelesiyle Alisarı'nın, benim ....., ....., ..... gibi yüzbinler-milyonlar insanın bir ömürlerini mi zan altına alacaksın? bu adaletmidir.?

lütfen xXx daha sağlam bir delil bulmaya çalışsan...
bunlar beni kesmiyor, ya seni ?

eslem1
15/10/2003, 10:17

ALi kardeşim sakin ol..
Dostlarımız yaşamamış dolayısıyla bilemezler.

Bakma biliyorlar gibi konuşuyorlar ama ne dediklerinin farkında değiller galibaki adalet yerine adalaetsizlikten dem vuruyorlar.

sen de biliyorsun.

ama sana şunu hatırlatayım.

Risale-i nur bu konuda şöyle der:

"muhakkakki insanoğlu nankördür " *Ayet
Nasıl bizim dostumuz bize bir sürü iyilik eder . yıllarca beraber kardeşane yaşarız. bir gün gelir tek bir kötülük eder biz bağımızı koparırız. oysa ölçsek 1 kötülüğü mesela 20 gr gelse (anlaşılır umarım)oysa iyilikleri belki 1000 gelecek
dolayısıyla 1000 iyilikte 20 kötülüğü görüp 1000'i yok saymayız.
Geçen bana da oldu
kendi kendime "burası ceviz.net mi yahu dedim"
ben mi yanlış yere geldim.

derdimi anlamayan tabiki olacaktır. Ama hergeçengün bu adaletsizliği o "aydın apaydın" lar da itiraf etmek zorunda kalıyor.
zamanla sayıları azalıyor.
bakma bizimkiler laf ettik sanıyorlar ama elllerinde savunabileceği bir şey yok. zamanla anlaşılır inş.

unutmayalımki her sepette ... yumurta olur.
her toplulukta çeşit çeşit insan olur

biliyorum sen ceviz'i gözünde büyüttün (benim gibi)
zannettinki bura'nın hepsi hakikat sahibi kimseler
onun için gözündeki cevizin yerini makul bir seviyeye çekersen herşey daha mantıklı olacaktır.

Dene derim.

Senin bize olmasa da bizim sana ihtiyacımız var..

eslem1
15/10/2003, 10:29
Ben bu sayfalarda:
Bunların inancı neyedir onu bilemem ayrıca herkes kendini aydınlatmak için yol bulmalı gözlerini kapamadan...

vazgeçtik şekil şekil olanlardan.. (varlığına da inanmıyorum ya salla hadi)

peki sevgili ömerbalyalı nasıl ayırt edeceğiz.

"siyasi çevresi yüzünden takanlar da var..."
sen ayırt etmişsin mesela
yalvarırım bunu nasıl ayırt ettin bir açıklasan

hele gözüm ben ne diyeyim sana, ben ne diyeyim.

bu mesajlarını görünce şu sağda yazan, 1815 mesaj biraz daha mantıklı oluyor.
bir zaman, bendede vardı böyle sendrom

ama geçer geçer .
neden şimdiden başlamıyorsun, şu cümleyi idrake? "Her konuştuğun hakikat olsun"

bak ne demiş busy

omerbalyali neden her acilan topic'e biseyler yazma ihtiyaci duyuyorsun. ?

Dogal Ol !

birinin sana hatanı söylediğinde, kıllanıyorsan yanlış etmektesin. biri sana hatını söyleyecekki hatalı olduğunu daha kolay fark edebilesin.
sakın alınma kırılma.
ama bu olaya bir eğil.
ben doğrusu, daha hakikat konuşan bir ömerbalyalı kardeşimle aynı ortamda bulunduğum için zevk alırım.

(kıllanıyorsun demedim dikkat)

Yorum yapmam çünkü birileri yine gözü kapalı okuyacak diye!

bunu da atlayalım. yukardakinden sonra ters bir şey oldu ama neyse...
ben inanıyorumki, ömerbalyalı daha ağır oturaklı daha hakikat konuşan olacak.

eslem1
15/10/2003, 10:42
simdi onlar boyle gorurken ortaligi karistirmak anlamsdiz

kim oluyor bunlar.
dünyada bir hakikat kaldı o da onlarda sanki

yahu kardeşim birileri şöyle böyle görüyor diye milltein çektiği ne ?
bu mu adalet dediğiniz

yahu adamın gözü bozuksa yanlış görüyorsa bu benim hakkıma geçebilirsin mi demek.

çıldıracağım galiba

ne harikulade vecizeler işitmekteyim.

hele bir de bir müridin "şeyhim daha iyi bilir" sözcüğünü eleştirilerya

bu ne şimdi
"şeyhim daha iyibilirin çağdaşçası mı ?"

MEHMET
15/10/2003, 10:43
Herşey de bir hayırdır mantığıyla yaklaştım olaylara.
Ve de hep öyle yaklaşırım. Mesela lisedeyken çok iyi bir üniversitede matematik okumak hayalimdi. Matematiği çok severdim ve halada severim. Ama malum İHL üzerine oynan oyunlar snucu lise son sınıfta sistem mağduru oldum. Hemde başka hiç bir seçme şansım yoktu.
Lise son sınıftaki(lise 4 yıl) ÖSS de sıınf öğretmenliği gelecek kadar bir nete sahiptim ve sistem gereği giremiyordum.
Sistem değişeceği bu haksızlığa bu kadar göz yummayacağı umuduyla bir yıl bekleyip dershaneye gittim. Ve iyi bir hazırlıkla ve sistemin değişeceği zannıyla kendimi o zaman boğaziçinde zannediyordum. Ve sistem değişmedi ve iyi bir puanla ikamet ettiğim şehirdeki üniversitenin bilgisayar programcılığını yazdım. Ve yerleştiğim puanla sınıfta bayağı komik duruma düştüm. mühendisliği gelmesi gereken bir üniversitenin programcılığını okuyordum. Ben de hala umut vardı. dış şehre açılmamı engelleyen umudumdu. Ve bir yanda programcılık okuyarak bir yandan da ÖSS ye zaman ayırarak sınava tekrar girdim. Ama sistem değişmedi. Ama yerleştim. ve kaydımı yapmayarak bir kişiyi üniversite hayalinde mahrum ettim. Bunu bu yılda yaptım ve bunu her yıl yapacağım.
Benimkisi bir çeşit protesto. Fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış türünden bir protesto.
Evet başta dedğim gibi herşeyde bir hayır vardır.
Ben bilgisayar Prog. okuduğumdan çok memnunum. Ve eğer böyle bir sistem olmasaydı bilgisayar ile tanışamayacaktım.
Evet her şey de bir hayır vardır. Yaşım 24 ve bu yıl DGS ile 4 yıllığa girmeyi düşünüyorum. bu arada 2 yıllık programcılığı 4 uzatarak 4 yıllık okumuş gibi kendimi kandırdım..
Bu arada bilgisayarla okadar haşır neşir oldum ki şun okulumda sistem yöneteciliği ve program danışmanlığı yapıyorum.
Ve herşeyde bir hayır vardır.
Eğer olurda sistem değişirse buyıl ÖSS ile de belki yeni üniversite daha okuyabilirim.

her şeyde bir hayır var.

//NOT: bu aşağılık sistem olmasaydı bilgisayar bilemeyecek ve dolayısı ile ceviz.forum.nette arkadaşlarım olmayacaktı. Ben bu açıdan bakıyorum. Teşekkürler Aşağılık Sistem!!!

eslem1
15/10/2003, 10:55
Bir gemide eli kanlı bir suçlu var diye tüm gemiyi batırmak uygun mudur değil midir?

+1

:)

iyi durdu gibi .

çok mu insafsızım xXx ?

Ümitsizlikte ümit vardır.Karanlığın gecesinde aydınlık gündüz olduğu gibi

+1

fixman
15/10/2003, 11:41
Ömer Balyalı kardeşimin üzerine bu kadar yüklenmeyin...

Fikirleriniz çatışsa da, iletişiminiz kopuk olsa da kimseyi aşağılama lüksüne sahip değilsiniz...

Kusacaksanız başka yere kusunuz... Burası "nezih" bir mekandır, hatırlatırım...

Sevgiler...

eslem1
15/10/2003, 11:45
marmaristeyim....

yat limanına baktım biraz.
aha o da ne :D
elini arkaya atmış.Elinde tesbih.başında takke.
Ana !
kısa pantolunlu.
turist tipinde. (ben daha önce görmedim bu elemanı)
tesbihi çeke çeke gidiyor. :)

bir an iştahım kabardı. Neden içeriye almıyorum elemanı (güvenlikçi filan değilim ama,bir an kendimi yerine koydum)

ama sonra gelip rahat rahat oturdum koltuğuma
düşündüm

ben onu içeri alamasamda benden daha iyi bilen bir sürü üst'üm var

onlar nasıl olursa alır içeriye.
haddini bildirirler.
ben keyfime bakayım...

yukarda bahsedilen yazıda kişiler gerçektir.
fikirler hayalidir.
bu örnekle aşağıdaki fikirler ti'ye alınmak istenmiştir.kötü bir üslubum olsa da....

-şeyhim benden iyi bilir (çağdaş dahil :D) (elbet senden iyi bilen çıkar fakat "körü körüne" kastedilmektedir.)
-hem birileri zulüm görse de bu beni o kadar tınmaz... Zira altım kuru keyfim yerinde (güzeel. madem yarına çıkmaya senedin yok. peki ne zamana kadar sürecek bu hakikatsizlik. seninde başını yakmaz mı sonra?)

// yukarıda anlatılmak istenen ti'cikler,herhangi bir kişiye ithafen değil fikrin tiye alınması olayıdır.

"Haksızlık karşısında susan ........"

eslem1
15/10/2003, 11:55
Herşey de bir hayırdır mantığıyla yaklaştım olaylara.

:)

ben de lisedeyken çevremdeki abilerim ablarım hep "en kötü 4 yıllık en iyi 2 yıllıktan iyidir" derdi.
dolayısıyla aklımda hep 4 yıllık vardı lise1'den beri.
derdim kendi kendime "4 yıllık olmazsa bir daha girerim sınava"

sene oldu 1999..
zaten 97'den başlayan süreci okul koridorlarında hissettiğim için ben anladımki bu iş kolayla çözülmez
bu sistemle zaten 4 yıllık tutmayacak.
o zaman hemen iki yıllığa yöneldim.
eğer bu adi sistem olmasaydı bende uyduruk bir dört yıllıkta veya öğretmenlik gibi bir şeyde olurdum herhal:)
tabi sonradan temelli kaldırmışlar bu ikiyıllık olayını o ayrı
zulüm eksik geldi herhal:D

ayrıca ikinci bir kıyaklık ise şuydu:

imam hatip mezunusun ve sayısal okuyrsun ne ala

seç beğen arkadaş. hepsinde puan kırılıyor.
ilahiyat harici seçmece gibi oluyor.
yani "ille şu olsun çünkü daha fazla puan veriyorlar" diye kasmak zorunda kalmıyorsun.Gönlünden geçeni seçiyorsun :D

bir de sınıfımızın 5 kişilik olması da apayrı bir olay.

bunlar korkuyorya ihl'lerden

yeni ihl'ler artık sınıflarda böyle. 7 kişi 5 kişi
özel eğitim görüyorlar gibi avrupa standartı halteder yanında (sınıf başına düşen eleman sayısı olarak :))

HunTER
15/10/2003, 12:41
Kendı adıma toparlarsam;

Yururluktekı uygulama haksızdır +1
Bu uygulamaya sebep sag partılerın (refah,akp,mhp) sıyasetıdır +1
Dın agırlıklı duz lıseler acılmalıdır +1
Ordu yada dıger kurumlar ıcınde bazı artnıyetlı ınsanlar vardır. +1
Yınede sucu ıspatlanana dek her ınsan masumdur +1

Bunların ustune eklıyebılecegım, ınsanların haklarını kanunlar cercevesınde aramaları ve meseleyı buyuterek sısyası kazanc elde etmek ısteyenlerın farkına varmaları.

xXx
15/10/2003, 13:53
eslem

1-Öncelikle gözüm, salla gibi tabirleri kullanıp işi mahalle ağızına dökmek kimseye (en azından bana) yakışmaz özelliklede böyle bir ortamda.

2-Hayatımda benim için çok özel olan bir durum hariç hiçbir zaman iki kere düşünmeden ölçüp biçip tartmadan laf etmedim.

3-Adaletten bahsediyorsun ama asıl adaleti sağlayacak olan sistemin değişmesi denilince sineklerle uğraşıyorum diyorsun.

4-"subayların camiye rahat gidememesi" konusunun çok alakası var zulüm konusunu sadece kendine yontarak sonuclar cıkarmaya uğrasıyorsun

5-Sağlam dediller vs. den bahsediyorsun sana en sağlam delili gösteriyorum bak seyret diyorum ama ne alaka deyip es gecmeye kalkıyorsun o sarlatanın konusmasını dınleyıp saksak cekenlerin malum partinin zamane vekilleri ileri gelenleri oldugunu unutuyorsun. Ha bu da sana yetmıyorsa bızzat bulunduğum ve dınledıgım konusmalarda soylenenlerıde yazardım ama buna ne terbıyem nede kanunlar musade eder burada.

6-Sorun türban ı takanlar takmayanlar sorunu değil bunu anlamak ıstemıyorsun sorun normal ve zaman ıcınde kendılıgınden hallolabılecek bir meseleyi kendı cıkarlarına alet edenler. Allah ın bir günüde ağzınızdan onlara bir eleştiride duymadık nedense.

7-Öğretmen örneği sadece bir kaçı dedim yine diyorum bu ve bunun gibi bir çok örnek var ama bunda okulların değil oraları şubeleri görenlerin suçu var orası ilim yuvası siyaset yuvası değil sağcısı solcusu farketmez.

8-Şeyh lerle şıhlarla cemaatle hiç işim olmaz Allah akıl vermiş fikir vermiş Kitabı Hz.Peygamberimizi göndermiş oturur haline şükreder sana verilen o akılla kitapla Hz.Peygamberimizin de yardımıyla islamı ya da takıldıgın konu her neyse çözersin.
Bu şekildede kimse için şuyum buyum daha ıyı bılır demek zorunda kalmazsın.

mescere
15/10/2003, 14:12
Ben de kimsenin yardımına ihtiyacım olmadan çözebileceğimi düşünmüştüm İslami konuları. Tavsiye edebileceğim aşamalar :
1- İslam tarihinin kaynakları hakkında bilgi sahibi ol ki hangisini okuyacağına karar ver.
2- Uygun bulduğun İslam Tarihi kitabını oku. (Hz. Adem'den günümüze)
3- Hadis usulü oku.
4- Kütub-i sitte oku.
5- Tefsir usulü oku.
6- Bir adet rivayet bir adet de dirayet tefsiri oku.
7- Fıkıh usulü oku
8- Fıkıh oku.
9- İlmihal oku.
Bu kendime tavsiye ettiğim yoldu. Ben kendi başıma öğrenirim, ona buna minnet etmem demek kolay da gerçek bir donanıma sahip olmak için bedelini ödemen gerek. Ben 4 yıllık okulu 7 senede bitirdim bu sebepten. Ama şimdi ruhum dingin. Kafamdaki soru işaretlerinin neredeyse tamamını temizledim.
Kolay gelsin.

xXx
15/10/2003, 14:25
mescere kardesim simdi yukarıya bak ve en bastakı "eslem" satırını oku.

Ayrıca farkındamısın 9 maddeyi saymışsında en önemlisi ve yücesini unutmuşsun yani Kutsal kitabımızı! Yani işin özünü, kaynağını ilk başvuracağın şeyi. Önce bunu çözmeliydin mescere...

eslem1
15/10/2003, 15:45
1-Öncelikle gözüm, salla gibi tabirleri kullanıp işi mahalle ağızına dökmek kimseye (en azından bana) yakışmaz özelliklede böyle bir ortamda.

kardeş "salla" kelimesi için özür dilerim
bunu izninle şöyle değiştirelim "Tamam kardeş.Bu konuyu daha fazla boşa dillendirmeyelim.ben kendi fikrimi söyledim sen de kendi fikrini. tamam sen de haklısındır...Ben seninle millete malulmuş bir kavramı tartışmak istemiyorum."

uyarı için teşekkür ederim.

2-Hayatımda benim için çok özel olan bir durum hariç hiçbir zaman iki kere düşünmeden ölçüp biçip tartmadan laf etmedim.

belirtmen güzel , çok güzel (ama böyle birşeyi söylediğimi hatırlamıyorum galiba)

3-Adaletten bahsediyorsun ama asıl adaleti sağlayacak olan sistemin değişmesi denilince sineklerle uğraşıyorum diyorsun.

kardeş ...

yahu tamam sistemi de değiştirelim.
ona karşı çıkmıyorumki.
bu sistem olmasında .. diyorum.
kim istemez bataklığı kurutmayı. şu an sinek kovalayabildiği, hatta onuda geç sadece karanlığa küfrettiğimi biliyorum.
bunu ayrıca etraflıca konuşalım.
iyi bir eğitim için hangi sistem olmalı filan.
bu konuda uzman olmasamda bildiğim kadar aklıma geldiği kadar sana yardımcı olur, dinlerim.
buyur onu ayrı bir konu açalalım. ciddiyim.

4-"subayların camiye rahat gidememesi" konusunun çok alakası var zulüm konusunu sadece kendine yontarak sonuclar cıkarmaya uğrasıyorsun

neyse...
tamam kardeş zulümle tabi alakası var
tabiki o kardeşleriminde zulüm görmesini istemem
ama benim asıl demek istediğim....

imamhatiplere zulüm konusuna, verdiğin cevapların direk konuyla alakalı olmaması
yani imamhatiplere zulmün gerekçesi değil, askerlerin camiye gidememesi.

konuyu istersen tekrar okusan...

5-Sağlam dediller vs. den bahsediyorsun sana en sağlam delili gösteriyorum bak seyret diyorum ama ne alaka deyip es gecmeye kalkıyorsun o sarlatanın konusmasını dınleyıp saksak cekenlerin malum partinin zamane vekilleri ileri gelenleri oldugunu unutuyorsun. Ha bu da sana yetmıyorsa bızzat bulunduğum ve dınledıgım konusmalarda soylenenlerıde yazardım ama buna ne terbıyem nede kanunlar musade eder burada.

güzel kardeşim dediğini pekala anlıyorum. ama sen şunu anlamakta biraz zorlanıyorsun gibi "pire için yorgan yakmak"
güzel kardeşim bana ne ya elalemin konuşmasından
elalem konuşacak birileri şakşak çekecek sonra binlerce genç zan altına alınacak.
Allah aşkına... Bu adaletmi oluyor xXx ?

6-Sorun türban ı takanlar takmayanlar sorunu değil bunu anlamak ıstemıyorsun sorun normal ve zaman ıcınde kendılıgınden hallolabılecek bir meseleyi kendı cıkarlarına alet edenler. Allah ın bir günüde ağzınızdan onlara bir eleştiride duymadık nedense.

"... sorun normal ve zaman ıcınde kendılıgınden ..." yahu ben sana diyorumki. sorunu sorun yapan kim. Kısıtlayanlarmı? kısıtlananlar mı ?

ayrıca...

Eslem:
yahu kardeşim benimle ne alakası var şevki yılmazın.

mesela Bir zırtaboz çıksa birşeyler söylese
sonra "gözün üstünde kaşın var" muamelesiyle Alisarı'nın, benim ....., ....., ..... gibi yüzbinler-milyonlar insanın bir ömürlerini mi zan altına alacaksın? bu adaletmidir.?

7-Öğretmen örneği sadece bir kaçı dedim yine diyorum bu ve bunun gibi bir çok örnek var ama bunda okulların değil oraları şubeleri görenlerin suçu var orası ilim yuvası siyaset yuvası değil sağcısı solcusu farketmez.

Eğer vaktin varsa, ellerin de de kuvvet.Öğretmen örneği sadece birkaçı olan ve daha bir sürü örnekleri yazarmısın ?

Şimdiden teşekkürler.
benim için 1 fazla düşünürek yazarmısın ?

8-Şeyh lerle şıhlarla cemaatle hiç işim olmaz Allah akıl vermiş fikir vermiş Kitabı Hz.Peygamberimizi göndermiş oturur haline şükreder sana verilen o akılla kitapla Hz.Peygamberimizin de yardımıyla islamı ya da takıldıgın konu her neyse çözersin.
Bu şekildede kimse için şuyum buyum daha ıyı bılır demek zorunda kalmazsın.

işte günün vecizesi yerine....

şeyh müridden ben bahsetmiştim.
o konu ise apayrıydı
şeyh mürid den ziyade o "şeyhim iyi bilir" mantığını konuşuyorduk yanlış hatırlamıyorsam...
hani bunun çağdaşçası filan olduğunu .....

neyse....

xXx özel bir soru...
Sana hayatında Hiç 2. sınıf bir vatandaş gibi davranıldın mı ?
1. saniye bile davranıldı mı ?

eslem1
15/10/2003, 15:54
Ömer Balyalı kardeşimin üzerine bu kadar yüklenmeyin...

Fikirleriniz çatışsa da, iletişiminiz kopuk olsa da kimseyi aşağılama lüksüne sahip değilsiniz...

Kusacaksanız başka yere kusunuz... Burası "nezih" bir mekandır, hatırlatırım...

Sevgiler...
Alisarı'nın,sessiz'in dediklerini hatta daha fazlasını derdim
derdim çünkü karşıdasındaki zulmü görmeyip birde zulmün sebeblerini sayınca insanın beyni tepesine fışkırıyor.indirmesi zor oluyor. gerçek bir sabır gerekiyor.

Ömer için şu an dünya pembe
Ömer gibiyken bizde epey bir griydi.
Ömer yaşamadı bol kese bol
Aslında yeterince eleştiriyi hakediyor.Ama küçüklüğüne vereceğiz artık.

Mingitau
15/10/2003, 16:03
Sen istediğini yapmayı göze alınca her şeyi yapabilirsin.

Ama benim merak ettiğim şimdi, bu İHL den gelen arkadaşlar yeni düzenlemeye göre geriye düşen Fen Lisesi öğrencilerinin yedikleri hakları hakkında ne düşünüyorlar?

İlk sınavda 30 dan fazla notu olan yoktu. Neredeyse tüm sınavlarda böyle...

Herkes üçüncü sınıfta, ikinci sınıfta harıl harıl OSS çalışırken, birileri şehir dışında olan okullarının içinde logaritma türev dalgalar ve geometri kasıyordu. Hemde öyle böyle değil, hoca soruları verir çıkar giderdi sınıftan. İstediğin kitabı aç formüle şuna buna bak. Yaparsın soruyu 2 mikronluk ipucunu görmeden...

Mingitau
15/10/2003, 16:06
Ama eminimki kimse onları düşünmez. Zira onlara ne diğerlerinden?

xXx
15/10/2003, 16:10
Özel soruya özel cevap;

Bu ülkede 1.sınıf vatandaş gibi yaşadıkmı ki 2. sınıf vatandaş muamelesi gördüğümüz bir an olsun. Zengin ler ya da hortumcular vs. 1. sınıf zannedersek te onlarında 2. sınıf bir sistemde zengin olduklarını hesaba katalım dolayısı ile 1. sınıf sistemde bu şekilde yükselemezlerdi yani bu ne demek hepimiz aslında 2. sınıfız malesef.

eslem1
15/10/2003, 16:19
tam beklediğim cevap

o zaman soru değişti

o yaşadığın 2. sınıflığın 5 katını bir saniye bile tattığın an oldu mu ?

eslem1
15/10/2003, 16:27
çok mu abarttım dersin

inan sana öyle

HunTER
15/10/2003, 16:29
Konuyu toparlasakmı bıraz? Yoksa bu tartısmanın sonu gelmıyecek...

eslem1
15/10/2003, 16:35
Ama benim merak ettiğim şimdi, bu İHL den gelen arkadaşlar yeni düzenlemeye göre geriye düşen Fen Lisesi öğrencilerinin yedikleri hakları hakkında ne düşünüyorlar?

İlk sınavda 30 dan fazla notu olan yoktu. Neredeyse tüm sınavlarda böyle...

Herkes üçüncü sınıfta, ikinci sınıfta harıl harıl OSS çalışırken, birileri şehir dışında olan okullarının içinde logaritma türev dalgalar ve geometri kasıyordu. Hemde öyle böyle değil, hoca soruları verir çıkar giderdi sınıftan. İstediğin kitabı aç formüle şuna buna bak. Yaparsın soruyu 2 mikronluk ipucunu görmeden...

üni' olayını artık bir kenara koyunca pek ilgilenmez oldum yeni gelişmelerle.

konuyu biraz açarmısın ?
yeni uygulama nedir?
fen lisesi 'ne olan haksızlık ne?

Ama eminimki kimse onları düşünmez. Zira onlara ne diğerlerinden?

keşke kendin cevap vermeseydin....

Baş tarafı (http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=6046&perpage=15&pagenumber=2)

böyle düşündüğümden dolayı sevgili meslek liseli arkadaşlarım(ticaret,endüstri) hakkında hep şöyle düşündüm.

Onlar bizden daha fazla zulum görmekteler.
Zira hadi bizde biraz fazlalık varda başımıza böyle işler geliyor.Normal
O zavallı kardeşlerin fazlalığı olmadığı(ruhen vardır tabi) halde bizim yanımızda yaktılar.

ayrıca ...

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"

bu durumda ben de susarsam ben de olurum değil mi ?

apayrıca...
hem zulüm görmekte olanlara onların zulmünü bırakıp, "bakalım onlar zulüm edeceklermi" diye düşünmekte ilginç geldi.

Mingitau
15/10/2003, 16:56
Olan haksızlık şu normal liselerde ve ihl ve diğer meslek liselerinde bu normal olan dersler yatarak geçilir ama bir fen lisesine geldiğinde ilk zaman şokunu yaşarsın. İlk sınavlardaki not ortalaman eğer okulundaki öğretmenler dersanelere yaranıp, ilerisi için iş bulma sevdasında değilseler ve işlerini gerçekten adam gibi yapıyorlarsa sorun yaşarsın. zira sen bir çok şeyde çevrendeki arkadaşların gibi yaşarsın mesela gezip tozacağını sanırsın. Ama nafile ilk şok 25-30 gibi üst seviyede gelebileceği gibi 4-5-0 olarak da gelebilir (Not: bunlar puanlardır Yani 100 üzerinden değerlendirme, ilk matematik yazılısında hoca notları okur, 2 3 3 3 3 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 buraya kadar bir iki kişi hariç herkes sevinçlidir 7 7 7 7 7 12 11 10)

Kısaca sen yatarak aldığın 80(bizim zamanımızda 40 tı) puanla oldukça rahatlarsın, ama bizim ne notumuz o seviyeye çıkar ne de o seviyeyi hayal edebiliriz. Ama bunu dengelemek için katsayı çarpımında kullanılmak üzre alan ve diğer vs ler getirilmiştir. Kısaca bahsettiğin haksızlık olayı zaten bir haksızlığı ortadan kaldırmak için konmuştu. Ki büyük ölçüde de kaldırıyordu. Bunun imam-hatipler ile de bir ilgisi yoktur. Sen alanlama ve okuldan gelen puanın dengelenmesi olayını ortaya koyduğunda herkesi kendi alanında nemalandırmak diğer alanlarda barajlamak zorundasın. Yaptığın iş ise sonuna kadar mantıklıdır. (Bunu kişisel çıkar açısından değil işleyen bir büyük sistemin içindeki bir fonksiyonun işlevi olarak düşünün. Fonksiyon ne kadar tek görevi yaparsa o kadar başarılı olur. Ki devlet de büyük bir yapıdır.)

Ama sen tutup okulun etkisini sıfırlarsan yaptığın populizm için işleyen demiri cezalandırmak olur.

xXx
15/10/2003, 17:08
O zaman beklediğin bir cevap daha vereyim 5 katını yaşadım hadi sonucunu da soylıyeyım elimden zor aldılar o vatandası, sonra mahkemeye cıkmak ıstıyorum dedım suclu benım dedım oturdum 1 ay tum hukuk ve yonetmelıklerı gece gunduz arastırdım ınceledım savunma verdım savunmamı daha da buyuk bır mahkemeye gıder dıye once kabul etmedıler ınat ettım kabul ettıler, oturduk anlastık o vatandas bır daha benımle ugrasamadı ayrıca bana atılan tum ıftıraları ve dosyama yazılan tum haksız olumsuz goruslerı sıldıler + benden sonra gelecek olanında hakkı ıle gorev yapması ıcın yenı kurallar konuldu, bende buyuk mahkemeden vazgectım boylelıkle hem ındıgım 5 kat asagıdan yukarı cıkmıs oldum hemde ufak da olsa ben ve benden sonrakılerın hakkı ıle gorev yapabılmesını sagladım.

Goruldugu uzere bazen hem sıneklerı oldurup hem de bataklık kurutulabılıyormus.

mescere
15/10/2003, 17:27
xXx kardeşim. Kur'anı unuttuğumu söylemişsin. Bu yapılanların hepsi onu anlamak için yapılan altyapı alışması. Direk Kur'an okumaya geçersen nerede arapça gramerine hakimiyet?
Bir olaya sadece bir an için bakıp da yorumlamak ne kadar sağlıklıdır?
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursun sonra da ayağın kayar sırat köprüsünde, dikkat!

eslem1
15/10/2003, 17:37
O zaman beklediğin bir cevap daha vereyim 5 katını yaşadım

beklemiyordum. :)

hadi sonucunu da soylıyeyım elimden zor aldılar o vatandası, sonra mahkemeye cıkmak ıstıyorum dedım suclu benım dedım oturdum 1 ay tum hukuk ve yonetmelıklerı gece gunduz arastırdım ınceledım savunma verdım savunmamı daha da buyuk bır mahkemeye gıder dıye once kabul etmedıler ınat ettım kabul ettıler, oturduk anlastık o vatandas bır daha benımle ugrasamadı ayrıca bana atılan tum ıftıraları ve dosyama yazılan tum haksız olumsuz goruslerı sıldıler + benden sonra gelecek olanında hakkı ıle gorev yapması ıcın yenı kurallar konuldu, bende buyuk mahkemeden vazgectım boylelıkle hem ındıgım 5 kat asagıdan yukarı cıkmıs oldum hemde ufak da olsa ben ve benden sonrakılerın hakkı ıle gorev yapabılmesını sagladım.

Goruldugu uzere bazen hem sıneklerı oldurup hem de bataklık kurutulabılıyormus.

abi cidden olayı anlamadım. konu neydi ? neden alamadılar elinden adamı?
neden sen "ben suçluyum dedin?"
"dosyanda ne olumsuz görüşler yazmışlardıki sildiler"?

boylelıkle hem ındıgım 5 kat asagıdan yukarı cıkmıs oldum

aşağıya inmekten kastın sana yapılan haksızlık mı ?
sadece bu mu ?
medyasından tut,siyasinden tut,okuldaki öğretmeninden tut,çevrendeki kendini aydının apaydın sananlardan tut, herkes sana birini öldürmüşsün gibi baktı mı ?
terörist gibi
her fırsatta laf atılan,her fırsatta engellenen biri gibi oldun mu ?

okuldaki kimi apaydın öğretmenler Alaycı alaycı baktı mı?
dalga geçtimi her fırsatta
ihl'li olduğunu söylemeye utanacağın haller oldu mu ?
yıllarca el altından yobaz etiketi yapıştırıldı mı ?

ne diyeyim bilemiyorum .

eslem1
15/10/2003, 17:44
Axion , yanlış anlamadıysam anlatmak istediğin şu mu ?

"Fen liselerinde eğitim ciddi tutulduğu için yatarak okul geçirtmiyorlardı. Hep notlarımız bundan dolayı düşük gelirdi. dolayısıyla bu da oss'de eksi puan olarak yansırdı "

Kısaca bahsettiğin haksızlık olayı zaten bir haksızlığı ortadan kaldırmak için konmuştu

bu bizim bozuk dediğimiz sistem bunu telafi için konulmuştu diyorsun değil mi ? (yanlış anlamadım inş.)

bir de bu puan ne?
mesela 5 puan aldığında bizim 100'lük sistemde ne kadar ediyor
o kısmı da anlamadım

Volkan Uzun
15/10/2003, 18:45
konuyu toparlaman disinda her ne kadar kendisi sansur uygulasanda eslem1 in yazdigi kufur silinsin

eslem1
15/10/2003, 19:20
tamam kardeş sileyim. tepem attı bi an özür dilerim.

Özür dilerim sanal_programci ve ceviz.net

Zerzevat Adam
15/10/2003, 20:37
Kendı adıma toparlarsam;

Yururluktekı uygulama haksızdır +1
Bu uygulamaya sebep sag partılerın (refah,akp,mhp) sıyasetıdır +1
Dın agırlıklı duz lıseler acılmalıdır +1
Ordu yada dıger kurumlar ıcınde bazı artnıyetlı ınsanlar vardır. +1
Yınede sucu ıspatlanana dek her ınsan masumdur +1

Bunların ustune eklıyebılecegım, ınsanların haklarını kanunlar cercevesınde aramaları ve meseleyı buyuterek sısyası kazanc elde etmek ısteyenlerın farkına varmaları.

HunTER hocam'a çok katılıyorum burada...

Artık bu konu hakkında konuşmayacağım...

Ama eslem birşeyi belirtmek isterim sen bana sordun NE İÇİN TAKTIĞINI NEREDEN BİLİYORSUN NEREDEN ÖĞRENDİN gibi bir cümle, ben sana soruyorum:

Sen benim toz pembe yaşayıp hayatta bol keseden yiyen tvde gördüğünü yetiştiren mesaj sayısını arttırmaya çalışan biri olduğumu nereden çıkarttın?

Nereden bu düşüncende eminsin?

Ha diyebilirsin ki BİZ DE ÖYLEYDİK

Ben belki senin gibi değilim onuda bilemeyiz...

Ama şunu unutma ki ben bağnaz düşüncelere sahip olmayıp ülkesinin gidişatıyla ve hükümetinden memuruna neler olduğunu merak eden araştıran, paranın nasıl kazanıldığını bilen, hazır yiyip marka giyinme hevesiyle ay cep telefonum olsun ay birşey yapayım tarzında biri değilim tanıyabilsen anlardın...

Ailevi durumumuz Allah'a çok şükür iyi fakat ben bu durumda aç gezecek değilim fakat hazırda yiyip BABAM ALIYOR ANNEM PİŞİRİYOR BANA NE Kİ havasında biri değilim...

Ayrıca daha "genç"im yani öğreneceğim çok şey olacak, düşüncelerim doğru demiyorum kendimce düşündüklerim dedim o da suç oldu acaba bunlar doğrudur deseydim kellem gidermiydi...

Yani ben herşeyi bilmiyorsam sizde beni yeterince biliyor olamazsınız...

Benim için konu fazla uzamamalı...

Ayrıca neyin iyi neyin kötü olduğunu bilemiyoruz ki benim görüşüm yok yani bir görüşe taraf değilim kendi görüşüm var belki başka görüşlerle benzeşebilir ama düşündüklerim gördüğüm kadarıyla orantılı....

Ne kadar gördüysem o kadar biliyorum o yüzdende yaşayan bilir düşüncesine katılıyorum fakat bana da sen ne bilirsin ki edasıyla yaklaşılmasını hoş bulmadım istediğinizi diyin farketmez...

Mesaj meselesine gelince ben internette bulunduğumun %80 zamanında cevizdeyim desem nedeninin anlayabilirsiniz sanırım birazda fazla konulara atladığımıda söyleyebiliriz...

mustafa
15/10/2003, 21:57
ben imamhatip'te 4 yıl okudum. ama imamhatipler hakkında hiç iyi şeyler söyleyemeyeceğim...

aslında bu konuda hiçbir şey söylememeyi tercih ederim.

çünkü

burada bir tartışma yok

burada bir tartışma yok

burada bir tartışma yok

iyi bir diyalog olduğundan bile bahsedemeyeceğim

monolog ağırlıklı gidiyor gibi gözüküyor...

MEHMET
16/10/2003, 08:56
Orjinal mesajı gönderen mustafa
ben imamhatip'te 4 yıl okudum. ama imamhatipler hakkında hiç iyi şeyler söyleyemeyeceğim...

aslında bu konuda hiçbir şey söylememeyi tercih ederim.

çünkü

burada bir tartışma yok

burada bir tartışma yok

burada bir tartışma yok

iyi bir diyalog olduğundan bile bahsedemeyeceğim

monolog ağırlıklı gidiyor gibi gözüküyor...

Peki o engin bilgilerinizle bir kaç cümle yazıp monolog ağırlıklı tartışmayı diyaloga dönüştürmeyi neden düşünmüyorsun.
Bu arada 4 yıl okuduğunu söylemişsin peki liseyi mi yoksa orta okulu+1yıl lise mi?