PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Applet

p4r4h4t
13/10/2003, 15:54
Java'ya daha once hic bulasmamis biri olarak J2SE + NetBeans IDE'yi kurdum. bir Applet yazmak istedi canim. Appleti normal IDE'de calistirabilmeme ragmen nedense HTML sayfasinda Internet Explorerde calistiramadim. ya nedir bu killik bashka sayfalarin appletleri calisiyor benim calismiyor kafayi siyiracagimdir!

mkarabulut
13/10/2003, 16:16
Explorer ile ilgili sorun şu : Eğer appletı geliştirme süresinde explorer ile denemişsen, internet explorer onu cache'e alıyor ve daha sonra yazdığın applet'ın stabil versiyonunu çağırmadan sürekli eski versiyonunu çağırıyor.. Bu da can sıkıyor tabi..

Bunun dışında explorer java 2 yi desteklemiyor olabilir.. Aklıma pekde bi şey gelmiyor.

p4r4h4t
13/10/2003, 20:01
ya Java applet yazan arkadaslar nasil yaziyorlar bu Appletleri iki saat ugrastim sacim beyaz olucak artik neredeyse.

darky_dark
14/10/2003, 07:50
merhaba,

internet explorer da internet options --> advanced kisminda java console enabled var, orayi secip tarayicini restart etmelisin.
bu applet inin calismasini saglamayacak ama appletini yuklemek istediginde taskbar da java console ikonu belirecek, buradan java console u acabilirsin, bu console da sorunun kaynagi ile ilgili mesajlara ulasabilirsin.. Bunu dene ve hata mesajlarini burada bizimle paylas diyebilirim su anda..

ayrica appletlerin cesitli guvenlik kisitlamalari vardir, ide de yazdigin applet appletviewer ile calistirilacagi icin bu guvenlik kisitlamalari dikkate alinmaz, ta ki tarayicida calistirana dek..

sevgi, saygi..

_DD_

darky_dark
14/10/2003, 07:51
bu arada
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/
adresinde writing applets bolumune de 1 goz atmanizi tavsiye ederim..

sevgi, saygi..

_DD_