PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C ' le ilgili bir soru.

cabbart
30/06/2008, 17:06
Ben C oğrenmeye yeni başladım Deitel & Deitel in C : How to program kitabını kullanıyorum.(Türkçe sini tabi C ve C++ diye çevrilmiş).

Benim sorunum şu ; 2. bölümün alıştırmaları kısmında 5 tam sayı arasından en büyüğünü ve en küçüğünü bulan sayıyı sadece buraya kadar öğrendiğiniz tekniklerle bulan bir program yazın şeklinde bir soru var.

Ben bunu pek başaramadım uzun uzun düşündüm üstünde ama ne yapmam gerektiğine bile karar veremedim. Bu bolume kadar anlatılan sadece printf, scanf fonksyonları ve if seçicisi. for döngüsüyle ve dizilerle yapılan çözümlerini buldum fakat benim işime yaramıyor bana scanf, printf ve if kullanılarak yapılan bir çözüm lazım. sayıları kendi aralarında tek tek karşılaştırmayı felan denedim ama başaramadım. Nasıl bir yol izlemem gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

tayfundogdas
30/06/2008, 17:25
enbuyuk diye bir değişken yarat 0 değeri ver,sayilari sırasıyla oku gelen sayi enbuyukten buyuk ise enbuyuk o olsun küçük ise değişiklik yapma bu işlemi altalta yaz 5 defa

Coldplay
30/06/2008, 18:24
Yukarida arkadasin anlattigi gibi:

// maksimum degeri kaydetmek icin bir degisken belirle
int max;

.....

// Ilk sayiyi baslangic degeri olsun diye max degiskenine ata (referans degeri)
// Ilk sayiyi en büyükmüs gibi kabul ediyoruz, degilse zaten asagida ortaya cikacak
max = sayi1;

//Sonra bu max degiskenini sirasiyla diger sayilarla karsilastir. Büyükse yeni deger ata
if (sayi2 > max)
max = sayi2;
else if (sayi3 > max)
max = sayi3;
else if (sayi4 > max)
max = sayi4;
else if (sayi5 > max)
max = sayi5;

//Son olarak da buldugun max degerini printf'le akrana yazdir:
printf("En büyük sayi : %i",max);

cabbart
30/06/2008, 19:17
anladım cok tesekkürler ben kulağımı tersten tutmaya calısmısım biraz galiba :)