PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Cehennem.Com'un insanlari kolayca Aldamasindan bir örnek

DeLi_CaN
12/10/2003, 14:12
Merhaba Arkadaşlar.. Bu konuyu buraya yazmadan once Şahin abiye mail attim. O da bana ayni maili foruma yazmami soyledi. Değişiklik yapmadan yaziyorum...

Merhaba Şahin abi..

Benim büyük bi problemim var :( Forum'a yazacaktim ama ilk once sana danışmak istedim. Ona gore senin düzeltmelerine forum a uygun olan bi yere yazmayi istiyorum..

ICQ ve Hotmail'imin şifreleri gözgöre göre Cehennem.Com tarafindan aldatmaca ile çalındı.. Olay şöyle oldu.ICQ da bi arkadasimla ufak tefek sorunlarim oldu. Beni block ettiginden supheleniyordum.ICQ da block eden kisilerin yada gorunmezlik modunda olan kisilerin Online olup olmadigini bi program sayesinde gorunebiliniyormuş.. Bende googlenden bu program hakkında bilgi arayışına girdim. Baglantimin cokkotu olmasindan dolayi pek bisey elde edemedim. Ve aklima Cehennem.Com geldi.Oraya uye oldum ve Forum mesaji olarak biraktim.Bi kisi bana bi adres soyledi..

http://konsoft.kolayweb.com/***.exe (sakın indirme yada calistirma)

ve Kendimibi an Ceviz(im) deymiş gibi rahat hissettim:( açıkcası güven duydum.Ve programi indirdim.calistirdim.. Programdan anladigim kadari ile Bi tur server .Yani Kendini hacker sanan kisinin hazirladigi bi dosya.Nasil denir kendi ayarlarini yapmis ve ben calistirdigimda o an MSN ve ICQ 'um calisir durumdaydi.Heralde o Server programi da o an calisan programlarin sifrelerini icq pager , fake mail vb... gibi adamin eline gonderdi. Ve adamda sifrelerimi degistirdi :(

Bunun uzerine ben Cehennem Foruma girip Yaptiginiz cok seviyesizce ve kotu bi durum , Cehhennem.Com u her firsaatta bu yaptigindan dolayi dile getiricem falan diye bi mesaj cektim.Uyeligimi aninda silmisler oradan. Bu baska bi ad ile uye oldum.Yazdigim forum sayfasina girdim .Adamlar son mesajimi da degistirmisler. Aynen sunu yazmislar benim adimdan (teşekkür ederim uzun zamandır bunu arıyorum.) Bu bana cok buyuk bi ders oldu .. Ama Cehennem.Com bu yaptigi ile kalmamali. Bisiler yapmak istiyorum..

Forumun son resmini kaydettim : http://helva.virtualave.net/cehennemforum.jpg

Durum böyle arkadaslar.. Siz sakın ola benim düştügüm noktaya düşmeyin.. Bilmediginiz *.exe uzantili dosyalari indirmeyin..

//
Duzenleme Notu: JARGON'un uyarısı uzerıne forum kurallarıyla da celısen lınk yenıden duzenlenmıstır.. HunTER

LoS.ToF
12/10/2003, 14:32
Normal. :) üzülme. Bilgisayarına bir format çek.

DeLi_CaN
12/10/2003, 14:34
Eylem ve Şahin abinin yardımlarıyla help@hotmail.com ve support@hotmail.com Adreslerini şu yazıyı yazdım..

Hi, I need your help!

My Hotmail account is hacked!
my email adress is: bywebcan@hotmail.com

I can't open my hotmail account and I think that a hacker got my password a few hours ago when I downloaded an exe file.
The address where I get the file was written on a forum board.

The adress where I downloaded the exe file is:
http://konsoft.kolayweb.com/Dfma.exe

My icq and my hotmail account was running when I opened the file and I also have no antivirus program.

What should I do to get my account back?
I`m waiting for your helps!

Hotmailden ise şu cevap geldi....

Thank you for sending an e-mail message to help@hotmail.com. However, this is
not a monitored e-mail address.

If you are already signed in to your Hotmail account, click "Help" in the upper
right corner. This gives you access to our great self-help instructions as well
as our automated answer system. If you cannot find your answer in either source,
you can click an easy link in Help to contact our MSN Hotmail Customer Support
Staff directly.

>>> To retrieve or change your password if you have a secret question

- Go to:
https://memberservices.passport.com/ppsecure/MSRV_ResetPW.asp

If you need technical assistance, but cannot gain access to your account, go to
MSN Hotmail sign-in page and click the "Contact Us" link under "All About
Hotmail" on the left navigation bar.

Please note that you will not receive a reply if you respond directly to this
message.

.

Vermiş olduklari adrese giriorum.. Sorun şu ki adam gizli soruyu da değiştirmiş :( Yazdığı gizli soru adamin ne kadar seviyesiz ve karaktersiz olduğunu öne sürüyor...

http://helva.virtualave.net/gizlisoru.jpg

Fikri olan varmi?

DeLi_CaN
12/10/2003, 14:37
Los.ToF Format attim bilgisayarim... Ama kendimi iyi hissetmiorum . ICQ numarami gectim ama Mailimi geri almam lazim .:aglama:

Mingitau
12/10/2003, 14:44
Delican sistemin neydi ? W98 ?

enes89
12/10/2003, 14:58
Deli_can eger e-mail ini geri alamadiysan ben yardim edebilirim. buyuk bir ihtimal %99 aliriz mail i geri. yalniz kaydolurken yazdigin bilgileri (ad,soyad,ulke,mailini aldigin tarih, posta kodu ve daha once kullandigin sifreler) i bilmen lazim, hackleyen kisi bu bilgileri degistirdiyse onemli degil yinede yapabiliriz senin icq veya e-mail ne ?

PsyX
12/10/2003, 14:59
Sanırım Xp. :uoooo:

DeLi_CaN
12/10/2003, 15:04
@enes şu anki mailim : bywebcan@msn.com

@Axion : Sistemin XP idii

:aglama:

Mingitau
12/10/2003, 15:16
Hımm Bir açık kullanıyormuş demek ki...

Zerzevat Adam
12/10/2003, 15:16
Geçmiş olsun bir lamer* vâk-a sı daha...

Lamer tabi ki sen değilsin :)

Zerzevat Adam
12/10/2003, 15:18
Ahaa birde açık açık bunu virüs sanıyor norton amca fln demiş ne edepsiz şahsiyetler var..

Tövbe tövbe güvenliğinde hacker'lığında bir amacı bir ülküsü vardır...

Bunla iyice cıvığını çıkarmış, birde doğulular türkler meselesine gelelim Allah belasını çifte versin....

DeLi_CaN
12/10/2003, 15:21
Ben mailimi istiorum :aglama:

Predator
12/10/2003, 15:36
Başına gelen olay tamamen senin dikkatsizliğin ve tedbirsizliğinde dolayı gelmiş.

Bunun cehennem.com la yada zart.comla zurt.com la alakası yok.

Aynı olayı ceviz.nettede başına gelebilirdi.Başka bir yerede "ceviz.net insanları nasıl kandırıyor diye yazacakmıydın?"

Tamamen ve tamamen anlamsız siteler ve işlerle uğraşmandan meydana gelen bir olay.

Mingitau
12/10/2003, 15:42
al bir mesajı, vur öbürüne.....

DeLi_CaN
12/10/2003, 15:53
Predator Ceviz'i , Cehennem.Com lami kiyasliyorsun? eger evetse diyecek lafim yok sana...

Ayni olayin Ceviz.Net te basima gelmeyecegine eminim. Bu konuda senin gibi düşünmüyorum...

Evet bir anlik dikkatsizligimden ve tedbirsizligimden kaynaklaniyor... Fakat bu Cehennem.Com'un insanlari bu şekilde aldatmalarinin üstünü kapayamaz...!

Sahin
12/10/2003, 15:58
Orjinal mesajı gönderen DeLi_CaN
Bunun uzerine ben Cehennem Foruma girip Yaptiginiz cok seviyesizce ve kotu bi durum
...
...
Adamlar son mesajimi da degistirmisler. Aynen sunu yazmislar benim adimdan (teşekkür ederim uzun zamandır bunu arıyorum.) Bu bana cok buyuk bi ders oldu ..
...

Bunun cehennem.com ile alakası olmadığından eminmisin predator? Burda biz kimin mesajını değiştiriyoruz?

Adrenalin
12/10/2003, 16:26
Adam demişte norton virus olarak taniyor. Yinede gecmis olsun... Bende yasamistim cok koyuyo

mustafa
12/10/2003, 16:49
kork allah'tan korkmayandan!

zonealarm'ı kurarsanız, girenden çıkandan haberiniz olur bir de:

http://download.zonelabs.com/bin/free/1001_zl/zaSetup_37_211.exe

Zerzevat Adam
12/10/2003, 16:52
Hakan eğer adminler mesajı değiştiriyorsa, adamı koruyorlarsa tabii ki cehennem.com ile ilgili..

Burada aynı şey olsa birileri hakyemez'i kullanır en azından forum çapında...

enes89
12/10/2003, 17:28
senin hacklenen mail adresin ne onu soyle sana sifresini geri alayim ?

DeLi_CaN
12/10/2003, 17:30
@enes

bywebcan@hotmail.com

ozan
12/10/2003, 17:38
Predator'a katılıyorum. cehennem.com'un olayla ilgisini anlayamadım. sadece olayın geçtiği yer cehennem.com. üyenin biri sana cevap yazmış sende onun dediğini yapmışsın. cehennem.com'la ne alakası var?

not: cehennem.com savunmuyorum. dışardan biri olarak bakıyorum.

Mingitau
12/10/2003, 17:38
@enes bir rica etsek de bu tip bir şey için destur istense....

bu tip bir öneriyi verebileceğin o kadar çok yol varken niye bura? Ha tamam arkadaşımız bayağı üzgün de...:rolleyes:

JARGON
12/10/2003, 17:43
Gecmis olsun.. Bu arada yukarida yazdiginiz trojan vs her neyse linkini kaldirsaniz iyi olur. Cok merakli ve antivirus korumasi olmayan bir bilgisayar kullanicisi daha sizin durumunuza dusmesin degilmi?

PsyX
12/10/2003, 18:09
;)

enes89
12/10/2003, 18:22
@enes bir rica etsek de bu tip bir şey için destur istense....

bu tip bir öneriyi verebileceğin o kadar çok yol varken niye bura? Ha tamam arkadaşımız bayağı üzgün de...

arkadasim, amacim zarar vermek falan degildi arkadasin mail i hacklenmis ve bayagi uzulmus eger bir mahzuru yoksa arkadasa yardim edecektim ve mailine geri kavusacakti ama eger hos karsilanmayacaksa veya forum kurallarina aykiri ise o zaman yapmam, hata ettiysem affedin bilmiyordum...

Zerzevat Adam
12/10/2003, 18:31
@ozan

Bak şuraya dikkat et:

ADMİN MESAJI DEĞİŞTİRMİŞ

yani böyle birşeyi savunuyorlar...

O ARADIĞIM BUYDU SAĞOL mesajını yazan admin Deli_CaN değil o yüzden cehennem.com 100% suçlu...

DeLi_CaN
12/10/2003, 18:44
@omerbalyali +10

Teşekkür ederim hocam. Benim yalnizca tek sucum Predator
'un da soyledigi gibi dikkatsiz ve tedbirsiz olmam. bunu bende kabul ediyorum zaten başından beri.

Tek amacım mail adresimi bi şekilde geri almak ve Cehennem.Com 'un insanları nasıl aldattıklarını bi şekilde herkesin öğrenmesini ve benim düştüğüm duruma düşmemelerini sağlamak

Zerzevat Adam
12/10/2003, 18:56
Evet senin yanlışın var o kaçınılmaz...

Ama Cehennem.com böyle yaptıysa...

Ömer
12/10/2003, 20:19
kötü olmus geçmiş olsun

enes89
12/10/2003, 21:55
orda simdi butun cehennem moderatorleri adminleri ve uyeleri suclu degil, o mesaji degistiren moderator ve o trojani sokan ve bunlara goz yuman adminler suclu. olan olmus artik oyle veya boyle kim sucluysa suclu onemli olan mail i geri almak.

ozan
12/10/2003, 22:19
omerbalyali:
cehennem.com admin'inin mesajı değiştirdiğini nerden biliyoruz ki? ortada sadece bir suçlama var. screenshot vs. varmı? ben şimdi desem ceviz.net'te benim mesajımın içeriğini değiştirdiler? elimde bir kanıtım olmadan bu ne olur ? iftira olmaz mı?

Zerzevat Adam
12/10/2003, 22:31
Ohoooo ooo

Sen daha mesajı okumamışsın be ozan

Orjinal mesajı gönderen DeLi_CaN

EAN
13/10/2003, 02:14
Deli_Can hocam alınma ama, bu sitelerden medet ummak hata bence.

Elinde google gibi bir hazine varken, bu sitelere neden bulaşıyorsun ki?

Burada da bir çok kişi sana bu konuda bile yardımcı olur ama bu tabii foruma yazarak değil özel mesaj veya e-posta ile iletişime geçilerek halledilecek bir şey.

Umarım anlatabildim.

Geçmiş olsun.

Predator
13/10/2003, 02:44
Başta söylediğim gibi cehennem.com un bu işle alakası yok.

Olayların nasıl ceyran ettiğini sana anlatayım.

Sen msgını yazıyorsun.Sonra serkan nickli kişi sana trojan adresini veriyor.Sen enfekte olduktan sonra senin mail adresini bir güzel alıyor.Mail adresinden cehennem.com accountuna giriyor.Senin ağızından başkalarıda çeksin diye güzel bir msg yazıyor.

Olay sadece bundan ibaret.

Eğer baştan editleme olayı olmadığını adına msg yazılma olayı olduğunu yazsaydın bu senaryo saten aklımıza gelirdi.

kaynak:Reddemon cehennem Staff member.

Volkan Uzun
13/10/2003, 02:56
arastirica ne guzel sonuclar cikiyor dimi

HunTER
13/10/2003, 10:27
Başta söylediğim gibi cehennem.com un bu işle alakası yok.

Pekı bu uye hala cehennemdemı? Ya o post? Ortada hala acık bı tuzak varmı yanı? Bence cehhennem.com bu ısten okadar kolay sıyrılamaz..

Kı bu topık cehhennemın "zararlarını" farketmemız adına oldukca yararlı oldu.. Nede olsa bu olayın tekrarlanmıyacagının bı garantısı yok?

acemi
13/10/2003, 10:32
ve Kendimi bi an Ceviz(im) deymiş gibi rahat hissettim

Senin icin tehlike hala devam ediyor. Bu islere duygulari karistirmamak lazim. Konu, teknik bir konu... Her zaman her yerde dikkali olmalisin. Ceviz'de de basina cok rahat benzer bir olay gelebilir.

fixman
13/10/2003, 10:42
Adminler bu işten kolayca yakalarını sıyıramazlar...
Sonuçta eğer siz bir forum yöneticisiyseniz, yönettiğiniz forumda tanıtılan bütün programları test etme zorunluluğunuz vardır(Hele hele mevzu crack, hack gibi hassas mevzulara dallanıp budaklanıyorsa)...

Ben sizin forumunuzda tanıtılan bir yazılımı kullanarak zarar görüyorsam;

1 - Yazılımın adresini vererek beni yönlendiren, bu yazılım aracılığıyla bana zarar veren kişi "eşektir", "danadır" ve forumda daha fazla barındırılamaz... IP'si falan bloklanabilir...

2 - Ne idüğü belirsiz bir yazılımı çekerek fütursuzca ve hiçbir korunma önlemi almadan kullanıyorsam bu benim saflığımdır, "kendi düşen ağlamaz" gibi derin bir felsefik anlayıştan yola çıkarak hatamı kabullenir ve aynı yanlışlara düşmemek için çaba sarfederim...

3 - Yazılım hakkında(ki bu iğrenç şeye yazılım demeye dilim varmıyor ama...) bir uyarı yapılarak üyelerin gerekli önlemi alması istenmelidir... Ve başta da belirttiğim gibi, adminler üzerlerine düşen görevleri yerine getirip de forumda duyurulan bütün yazılımları deniyorlarsa bunu beklemek benim en doğal hakkım...

Gerçi adı geçen forumdaki "pek çok" üye potansiyel birer "kurtadam" olduğu için bu forumda paylaşım olayına girerken çok dikkatli olmak gerekiyor...

Sevgiler...

ozan
13/10/2003, 12:13
omerbalyali: o resimden nasıl bir sonuç çıkarıyorsun? :) ben o resimden cehennem.com'daki adminin mesajı editlediğini çıkaramadım şahsen.

nys, uzatmak gereksiz. Predator gayet güzel anlatmış olayın nasıl olmuş olabileceğini.

ASA
13/10/2003, 12:54
Iyi olmu$ ders olmu$. Ama $imdi kalkip aglamaman lazim, cunku senin o lame siteye gitmenin nedeni de bir arkada$inin ozel i$lerine burnunu sokmak istemenmi$.

Dersini aldin, cok sagol ki bizlere de duyurdun. Artik bu densizlerin reklamina bir son versek diyorum.

p4r4h4t
13/10/2003, 15:50
:D
"Paranoyaklik her zaman faydalidir" (Parahat Melayev)

Zerzevat Adam
13/10/2003, 16:37
Hocam ya şu avatarı bana kaça satarsın :D

p4r4h4t
13/10/2003, 17:43
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Hocam ya şu avatarı bana kaça satarsın :D

ya Omer bulasma avatarima :p

Zerzevat Adam
13/10/2003, 18:02
Hocam süper tatlı yaa hele o parmağıyla basıyorya yavaş yavaş tuşlara :D

Predator
13/10/2003, 19:31
Anlamsız olarak adminlere hala dokundurmalar yapılıyor.Yada zartzurt.coma .

Her kullanıcı kendi güvenliğinden sorumludur.

Dediği gibide msg editleme hadisesi olmadığına göre.bu konuya yazı yazmanın artık bir anlamı yok.

DeLi_CaN
13/10/2003, 22:25
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Pekı bu uye hala cehennemdemı? Ya o post? Ortada hala acık bı tuzak varmı yanı? Bence cehhennem.com bu ısten okadar kolay sıyrılamaz..

Kı bu topık cehhennemın "zararlarını" farketmemız adına oldukca yararlı oldu.. Nede olsa bu olayın tekrarlanmıyacagının bı garantısı yok?

@Hunter Evet üye hala orada duruyo... Forum post'u da...

Ben hatamı en başında kabul etmiştim. Benim için büyük bir ders olduğunu da daha ilk mesajimda yazmıştım... Bazı arkadaslar daha yazımın tamamını okumadan Yorumlara göre yorum yapiyorlar. Predator Reddomonla bu konu hakkında konuşmuşun sanirim. Peki hala Forum post'u neden orada duruyor...?

Mailime daha ulaşamadim ama diger amacıma ulaştım sanırım... Umarim başka kişiler bu çeşit tuzaklara ve sahtekarliklara düşmezler...

Herkese ilginizden dolayi sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum

redial
14/10/2003, 09:53
Birincisi ASA'nin da dedeigi gibi senin yola cikis amacin, cehennem.com u ziyaret edis amacin da simdi agladigin seyin bir benzerini baska birisine yapmak imis...

Ikincisi ise gozden kacrigina inandigim bir nokta var...
Indirdigin dosya cehennem.com sunucusunda degil, cehennem.com tarafindanda dagitilmiyor...
cehennem.com yoneticilerinin ise her linki verilen dosyayi virus trojan vs. olasiligina karsi test etmek gibi bir isle ugrasmasi mumkun degilki, konusu belli olan bir forumda bu zaten komik durur :)
Mesajdaki degisikligin nasil oldugu konusunda predatorun yorumu senin yorumundan daha mantikli...
Zira sende gelip buraya cehennem.com'u karalamak yerine forum yoneticileri ile temasa gecseydin, -ki bunu hala yapabilirsin- gorurdunki senin mail hesabini caldirmandan sonra bir kayip sifre talebi yapilmistir...

Simdi senin ceviz.net hesabinin uyelik bilgileri icinde ayni mail adresini kullandigini varsayarsak, ayni adam, ceviz forum icinde ayni yontemi kullanrak senin agzindan bu foruma ' su adresteki bu programi indirdim, harika bir program, sizde deneyin' tadinda bir mesaj atabilir degil mi?
Eger bu olursa sen ne yapacaksin?
x foruma gidip, ceviz adminleri boyle boyle isler yapiyor mu yazacaksin?

Olay tam bir 'ava giden avlanir' olayi...

xXx
14/10/2003, 11:17
Tüfeğin her zaman emniyette olsunki ayağını vurmayasın;)

ASA
15/10/2003, 18:57
Veya madem bilmezsin balik avlamasini, ne cikarsin kavaga...
Ya da boyle bir$eyler i$te. Kilitlesin admin dayilar bu topici de uzatmayayim daha fazla :kihkih:

:cool:

DeLi_CaN
15/10/2003, 23:09
@redial , @Asan öncelikle $unu belirtmek isterim...Arkadasimla problemler yasadik bi ara.. Bu sandiginiz gibi nette tanistigim biri degil yüzyüze de gorustugum biri... neyse aramizdaki problemler düzeldi..Böyle bişeyin basima geldigini onada anlattim.

Az once Hotmail Supporttan mail geldi:) Mailime reset atmislar :)) Yeni sifreyi gonderdiler. allam nasil bi sevindirik oldum anlatamam :))))

Sonuç olarak : ilk mesajimda da soyledigim gibi Ben hatami kabul ediyorum... Umarim boyle bir sey kimsenin basina gelmez..Bundan sona Ceviz'den bi yere ayrilmicam:)

Herkese ilgi ve alakasindan dolayi tekrar tekrar teşekkür ediyorum:super:

EAN
15/10/2003, 23:34
@Deli_Can;

Sen yine de cevizdeyken de temkinli ol. Aramızda başka serkan'lar olabilir :)

Gençliğin çoğu özenti ne yazık ki.. Bunu şimdi bir sürü kişiye anlatıp hava! atmıştır.

İnsan büyüyünce anlıyor bazı şeyleri. Allah, bu bazı şeyleri erken yaşta anlamayı nasip eylesin.

DeLi_CaN
16/10/2003, 09:39
@EAN

Hocam bundan sonra çok dikkatli olacağıma emin olabilirsin :)

MEHMET
16/10/2003, 09:48
@DeLi_CaN, nette güvenli kalmak istiyorsan http://myo.mersin.edu.tr/mehmet/st.exe dosyasını mutlaka pc'ne yüklemelisin.

DeLi_CaN
16/10/2003, 11:03
@Sessiztetik Teşekkürler hocam..

Sistemimde şu anda Zone alarm , Norton Antivirus 2003 kurulu :) Bunlar yeterli sanirim şimdilik

enes89
16/10/2003, 11:29
dikkatli ol ya her onune geleni yukleme simdi arkadasin verdigi de trojan olabilirdi yani ona gore.

MEHMET
16/10/2003, 12:18
Orjinal mesajı gönderen enes89
dikkatli ol ya her onune geleni yukleme simdi arkadasin verdigi de trojan olabilirdi yani ona gore.

mı acaba?

DeLi_CaN
16/10/2003, 12:32
Kimbilir belkide :)

@Enes sütten ağzım yandı.. Bilmediğim şeyleri yada verilen linkleri asla yükllemem artik :)