Tam Sürümünü Görmek İçin : Half Life'in calinan kodlari NTVMSNBC'de haber olursa...
http://www.ntvmsnbc.com/news/238019.asp
Half Life adli oyunun 2. versiyonunun kodlarinin, birileri tarafindan calindigini ve su an calinan kodlarin, Internet'te gezindigini duymussunuzdur.
NTVMSNBC bu haberi verirken soyle de bir cumle kullanmis: "Valve şirketi Half-Life meraklılarından çalınan kodların geri bulunması için yardım istedi"
Bu ne demektir ben anlamadim? Kodlar, manavdaki elma/armut gibi calininca el mi degistiriyor?
Kodlari dagitanlarin ihbar edilmesini istemislerdir buyuk ihtimalle.
Ancak bizimkiler, calinti oto muamelesi yapmislar biraz... Gorenlerin Allah rizasi icin bize bildirmesi rica olunur... :)
Zerzevat Adam
11/10/2003, 13:17
Hahaha bu nasıl birşeydir ya kodları çalıyorlar geri getirin diye yardım istiyor...
Eğer tek kopya ise 2 kat sivrilik...
Biz en moktan projelerimizin 5-6 yedeğini alırken bu süper valve programcıları 5 yıl kastıkları projenin kodlarını yedeklememişler.. Fiziksel güvenliğini sağlayamamışlar.
Bu size de inandırıcı geliyor mu?
Bu işin arkasında bir bit yeniği var.
Eger kodlar calinmissa, Valve calanlarin ortaya cikarilmasi icin ihbarci ariyordur.
Bahsedilen yardim bundan ibarettir. NTVMSNBC'de bu konuyla ilgili diger haberde : http://www.ntvmsnbc.com/news/237897.asp
guvenlik nedeni on plana cikartiliyor. Buyuk ihtimalle 5 yilda hazirlanan kodlar, 500 kez yedeklenmistir herhalde... :)
Yada reklam stratejisi butun bu olanlar. :)
kodlarım çalındı... gören geri getirsin.. 100.000 satın uzunluğunda, güzel commentli, error traplidir. Allah rızası için yardım edin...
Kodlarin tabiki yedegi var sirketin elinde...
Konu bunca yillik calismanin, emegin buyuk bolumunun kullanilamayacak hale gelmis olmasi,
Sizde istemzsenizi degil mi oyun oynadiginiz sunucuda bir kac kisinin rekor ustune rekor kirmasini, akliniza gelmeyecek numaralar yapmasini vs yi?
muharrem_tac
16/10/2003, 10:10
Orjinal mesajı gönderen acemi
http://www.ntvmsnbc.com/news/238019.asp
Half Life adli oyunun 2. versiyonunun kodlarinin, birileri tarafindan calindigini ve su an calinan kodlarin, Internet'te gezindigini duymussunuzdur.
NTVMSNBC bu haberi verirken soyle de bir cumle kullanmis: "Valve şirketi Half-Life meraklılarından çalınan kodların geri bulunması için yardım istedi"
Bu ne demektir ben anlamadim? Kodlar, manavdaki elma/armut gibi calininca el mi degistiriyor?
Yakında Linux için de açık kaynak bir Half - Life görürseniz şaşırmayın.
Volkan Uzun
16/10/2003, 10:19
daha kotusu,
kodun iince trojan sokup derlenerek orjinal ibi satilmasi vs vs
IcenGuard
17/10/2003, 23:59
Yeni surumu cheat-proof yapmaya calısırken kodların internette dolasması sorun olmustur tabi... Heralde bilgi islem sorumlusunu sakatladıktan sonra siniri gecmeyen Valve ekibi bir kac kurban daha arıyor...
bu arada oyunun motoruyla yapılmıs XXX ler dolasıyor ;)
abicim bence fazla söze hiç gerek yok adamlar o kadar sene o oyunu yapmak için uğraşmışlar. (kafadan bi tahta gider) e kodlar gitmiş ( bi tahta daha gider) bundan sonra vaziyet asmalı konağın 5 yüzyıl sonraki terkedilmiş ve üzerinde yürünemeyen ahşap parkeleri .. normal karşılamak lazım
IcenGuard
20/10/2003, 17:12
İnan ne dedin anlamadım ::hmmm:
Orjinal mesajı gönderen berza
abicim bence fazla söze hiç gerek yok adamlar o kadar sene o oyunu yapmak için uğraşmışlar. (kafadan bi tahta gider) e kodlar gitmiş ( bi tahta daha gider) bundan sonra vaziyet asmalı konağın 5 yüzyıl sonraki terkedilmiş ve üzerinde yürünemeyen ahşap parkeleri .. normal karşılamak lazım
Çok uğraştıkları ürünlerinin çalınması sonucu depresyona girmelerini açmak istemiş heralde... :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.