PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Telsimle Diyalog çabaları

Fobus
11/10/2003, 00:51
telsim gprs servisi ile aramızda geçen diyalog

-iyi günler telsim gprs servisi ben XXX nasil yardımcı olabilirim?
-iyi günler. önceleri gprs i sorunsuz kullanıyordum fakat 1 haftadır 1kb veri bile alamadım. problem ne olabilir.
-kullandığınız dns leri söylerimisiniz
-212.156.4.4 212.156.4.20
-olmaz efendim dns leri yanlış girmişsiniz
-ama ben 1 ay öncede bu dns leri kullanıyordum.bunlar ttnetin dnsleri. hemi ip sorgusu sorunsuz gerçekleşiyor.ama veri alış verişi olmuyor.
-dns leri düzeltin. çalışacaktır. dnsler veri alış verişini sağlar.
-dns ler domain i ip ye çevirmezmi ben ip adresi yazdığımdada veri alış verişi sağlayamıyorum.
-hayır dnsler düzelmelisiniz... dns ler olmadan veri alış verişi olmaz.
-tamam ip adresini verin lütfen.
-ben size ip adresi vermeyeceğim dns vereceğim.
-dns dediğiniz ip adresidir.
-hayır değildir. ip adresi farklı bir şeydir.
-tamam hanfendi dns leri verin lütfen
-217.31.224.129
....

Ömer
11/10/2003, 08:41
çüş be ulan bişiden anlamıyolar bide ahkam kesiyolar süzmeler.

acemi
11/10/2003, 09:08
Tipik bir "helpdesk elemanina ders verme cabasi" olayi...

Sonucta cozumu soylemis. Bu bayani, cok bilmis Fobus degil de, ornegin Fobus'un dedesi aramis olsaydi, 1 dk icinde sorun cozulmus olacakti.

HunTER
11/10/2003, 11:11
Dogru aslında.. "-ama ben ..." ıle basılayan soru yerıne "-tamam hanfendi dns leri verin lütfen" sorusunu koyduguzda 3 adımda sonuca ulasabılıyorsunuz..

realmusti
11/10/2003, 12:01
Valla bende Telsim gprs i kullanıyorum.Yardım konusunda sıfırlar.Bende tüm ayarlar tamam.Öle dns numaralarıda farklı değil.Bir süre internet e bağlı yalıyorsun.Sonra veri alışverişi duruyor.Sayfaları açamıyorsun.Telsim Gprs i aradığımda derdimi anlatdım telefonun modelini sordular motorola 330 dedim neymiş efendim bu telefonlar problemliymiş yeni yazılım yükletilmeliymiş.He birde daha önce aradığımda bir bayan bana baz istasyonunda problem olabileceğini baz istasyon numarasını öğrenmemi istedi.Neyse teknik servise gösterdim yazılımının son versiyon olduğunu söyledi.Hiç bir şekilde teknik destekte yardımcı olmuyorlar olsalarda yukarıdaki durum malum.Herşeyi kendiniz kasarak yapmak durumundasunuz.

Fobus
11/10/2003, 13:36
ben onlarca dns onlarca farklı ayar denedim "ama ben" den sonra aldığım yardım
da beni kurtaramadı 14 gün boyunca 1 kb alamadım. bütün ayarları telsimin
istediği gibi yaptım yine olmadı yaklaşık 1 saat telefonla yardım almaya
çalıştım(dk sını 120 den hesaplayın) hep aynı tür insanlarla görüştüm dns letri
değiştirin.
orda benim yerimde dedem olsaydı onu sepetleyecekler ve her
ayda sabit ücreti alacaklardı. ayrıca kimseye ders vermeye felan çalışmadım.
Ayrıca realmusti'nin yaşadıklarını banada yaşattılar.

saygılar.

HunTER
11/10/2003, 14:31
Gecenlerde wapa baglamam gereken bı telefon hersey yerlı yerınde oldugu halde bı turlu baglanmıyordu.. Defalarca Turkcell musterı hızmetlerını aradım.. Her seferınde bana baglantıyı gerceklestırebılmem ıcın telefonun modelıne baglı bı mesaj gonderdıler.. Mesaj okundugunda yapılandırma kendılıgınden gerceklesıyor vs.. Yınede sonuc alamadım.. Bı kac seferden sonra teknık bırıyle konustum oda telefonda sorun olabılecegını soyledı..

Cıdden telefonu ya tutarsa dıyıp "restart" ettım.. Tuttu :) Kısaca telefon uretıcılerı kendılerıne Mıcrosoft'u ornek alıyor olabılır.. Yanı sorun gercektende telefondadır belkı?

Hard`n`Dark
11/10/2003, 18:34
Orjinal mesajı gönderen realmusti
Bir süre internet e bağlı kalıyorsun.Sonra veri alışverişi duruyor.Sayfaları açamıyorsun.Telsim Gprs i aradığımda derdimi anlatdım telefonun modelini sordular motorola 330 dedim neymiş efendim bu telefonlar problemliymiş yeni yazılım yükletilmeliymiş.

sorma hocam ayni c330 telefon bende de var. telsim'i aradim. bana da ayni geyigi yaptilar. yok c330'lar sorunluymus falan. ezbere konusuyorlar. ama bunun yaninda 6610 ve 6100'in da var oldugunu ve ayni sorunu bu telefonlarla da yasadigimi soyledim. bir sn bekler misiniz dediler. sonra ben de baya bi bekledim :) yani telsim'i aramadan once kafa yapan iyi bir sakinlestirici almak gerekiyor.

realmusti
12/10/2003, 01:48
Ya aslında onlar bizi böyle uğraştırıyorlar.Benim aklımda aslında olmaz ama geçiriyorum işte bu Gprs i kullanan ve bu tip şikayetleri olanlar bir kampanya imza kampanyası düzenleyip Cem Uzan'ın suratına atıvermek lazım.Öyle herşey atıp tutmaya benzemiyor.Yada ne biliyim habire Telsim yok şöyle yok böyle diye övünüp duruyorlar bu yaptıkları olayı Tüketici Haklarını savunan kuruma şikayet etmek gibilerinden aklımdan geçiriyorum :D :D

Ama sonuçta hiç bişi olmuyor elde var sıfır.Kaybeden yine tüketici oluyor.

Ali Sarı
12/10/2003, 12:25
Ben de telsim gprs kullanıyorum ve bu güne kadar helpdeski hiç aramadım :) Çünkü arayanlardan biliyorum neler olduğunu. Böyle iyiyim yani. Çok şükür bağlantım da güzel, yaşayıp gidiyoruz :P

Fobus
12/10/2003, 12:59
zaten ayıplı hizmet veriyor. ping lerin ve raw packet lerin cevapları gelmiyor. servisi açmadan önce hiç uyarılmadım raw packetlerin ve ping lerin cevabı gelmeyecek diye.

Mingitau
12/10/2003, 13:22
E kullanma o zaman. :confused:

Fobus
22/10/2003, 22:19
haklsınız kullanmıyorum artık.

IcenGuard
22/10/2003, 22:56
Aslında suc Fobus'un (Bir kısmı);
Adam IT profesyoneli deyil anlamaya bilir (aslında anlaması lazım ama,..) o dns nin ne oldugunu bilmesin bir sey kaybetmeyiz, Karsımızdakiyle anlaya bilecegi dilde konusmak lazım...

Biraz turkcell reklamı yapayim :p
Buna benzer bir olayda ben yasadım, PDA ile gprs e giremiyordum bende, ilk once normal yardım masası elamanı cıktı, daha sonra, isin kendini astıgını anlayınca mudurune bagladı ve sorunu cozduk (driverlarda sorun var mıs).. ve sonsuza kadar mutlu yasadılar...

fixman
23/10/2003, 09:45
Türksel çalışıyor, IcenGuard kazanıyor...

:)