PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İngilizce Eğitim... İngilizce Eğitim... İngilizce Eğitim... Dersi anlamama pahasına!

Sedat Atif
08/10/2003, 20:43
Merhaba.

Sizce öğrencinin dersi anlamaması pahasına İngilizce eğitim yapmak ne kadar mantıklı/faydalı?

Zerzevat Adam
08/10/2003, 20:53
Yada ilerde işimize yarayacak denilen ingilizcenin işimize yarayacak tarafı öğretiliyor mu?

Ve matematik kimya fizik ezber değildir diyen hocalar 2 gün sonra bir formülü ezberleyeceksin demeleri ne kadar mantıklı?

Mesela ben php'i ezberlemedim ama baştada tam bilemiyordum bazı komutları ne kadar çok kullandıysam o kadar çok aklımda yer edindi, demek ki hocalar ezberleyeceksin yerine bol örnek çözdüreceğim eğer hala hatırlamıyorsan ya sen çözmedin çalışmadın yada bende bir sorun var demeli...

Fakat hiç bir hocayı görmedim ki gerçekten kendisine pay çıkarsın...

PsyX
08/10/2003, 21:12
$omerbalyali++;

ehua :) seni gene değişken yaptım. :super:

Mingitau
08/10/2003, 21:36
Geçiniz azizim geçiniz burda laf söylemekle devran dönmez, alacan bir Fizik kitabı mesela Serway-Beichner' ın ki 5. Basımının Türkçesini ordan okuyup anlayacan bu kadar.

Biz de istiyoruz öyle olmamasını ama şu an yapacağın bişi yok. Zırlayıp zırlayıp ezberlemek zorunda kalır.

En iyisi siz olayı sınav değilde daha başka açılardan bakın :)

//Bu arada bizim matematikçiye Türkçe öğretecek biri aranıyor haberiniz ola :p

Ansugo
08/10/2003, 23:05
Bence tam bir ayılık.

Muhtemelen dedesi ya da babası fukara olan; yâni Türkiye'nin sosyetik ve ya aydın denen kısmının %99'u gibi; yâni en fazla üçüncü nesil olarak parayı görmüş bir genç kızın "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demesi kadar class, ciks velhâsılı ayıca birşey.

Adama bir dilin şintaksını verdikten sonra, onu kullanması ya da kelime dağarcığını geliştirmesi kendi bileceği bir iş, kendi çabası. Biz programlamayı çekirgelere saati 50$'dan bu şekilde öğretiyoruz, işin şintaksını, mantığını veriyor ve gerisini ona bırakıyoruz.

HunTER
10/10/2003, 15:21
Bu konuyla ucuncu kez karsılasıyorum ve hala neden ınsanların bu durumun karsısında oldugunu anlamıs degılım.. Ornegın neden "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demek dıyenın dangalaklıgına degılde egıtım sıstemıne mal edılıyorkı?

Yada ben ıngılızce ogrenmek ıstıyen samımı bırıysem ıngılızce egıtım benım ıcın bulunmaz bı fırsat sayılmazmı? Kı daha oncede sormustum bı dılı ogrenmenın en ıyı yolu onu kullanmak degılmı?

Yanı bı cogumuz yetersız kullanım nedenıyle "this is a book" mertebesınde kalmadımı?

Sedat Atif
10/10/2003, 15:54
Merhaba.

Benim İngilizce ile bir sorunum yok Allah’a şükür Ancak anlamadığım başka bir şeyler var.

“Biz dünyanın her yerinde çalışabilecek insanlar yetiştiriyoruz”
Peh! İngilizce anlattığınız için dersten bir şey anlamayan insanlar mı dünyanın her yerinde çalışacak?

“Yabancı öğrenciler var aramızda”
Türkçe öğrensinler o zaman. Hem yüzde kaçı oluşturuyorlar ki?

“Yabancı öğretmenler var”
Onlar da mı Türkçe öğrenemiyor? Ya da, işinin ehli öğretmen yok mu Türkiye’de?

“Biz öğrencilere bir yıl İngilizce eğitimi veriyoruz”
Peki o geçmesi çok zor olan hazırlık sınıflarından geçenler bile, neden “Hocanın dediğinden tek kelime anlamıyorum” diyor?

“Kural kuraldır! Bu okulda öğretim dili İngilizce’dir, ve İngilizce konuşulacaktır!”
Saçmaladığınızın farkında mısınız?

-

Olaya sınav açısından falan bakmıyorum. Üniversite nedir? İlgilendiğiniz konuda eğitim görebileceğiniz bir yerdir. Öğrencinin derdi sadece diploma almak olunca işler zorlaşır zaten. Benim derdim şu: Çok güzel şeyler anlatıyor olabilirler, ama öğrenci anlamayınca ne işe yaradı? (Sınavda çıkacak sorulardan falan bahsetmiyorum, anlatılan her şey sınavda çıkamayabilir, ama önemlidir) O zaman öğrenciye fazla seçenek kalmıyor. Ezberle / Kopya Çek / 10 Kat daha fazla zaman harca anlamak için vs. vs. (Böylece sadece sınavda çıkacaklara çalışma / sınavda kopya çekme teşvik ediliyor. Çıkmayacakları anlamak için zamanı kalmıyor ki!)

Madem İngilizce anlatılacak, bari baştan iyi öğretseler İngilizce’yi (ya da öğrenci öğrense!).

Bir de şu var. Yabancı bir öğretmen, dersin başında der ki (İngilizce olarak) “Ne söylediğimi anlayamıyorsanız daha yavaş konuşabilirim”, ama bu söylenileni kimse anlamadığı için kimse sesini çıkarmaz, öğretmen de “Anlıyorlar herhalde” diyerek bildiği gibi devam eder. Sonuçta öğrenciler gene anlamaz. Ya da anladığını zanneder ama yanlış anlar vs.

Sedat Atif
10/10/2003, 15:57
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Bu konuyla ucuncu kez karsılasıyorum ve hala neden ınsanların bu durumun karsısında oldugunu anlamıs degılım.. Ornegın neden "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demek dıyenın dangalaklıgına degılde egıtım sıstemıne mal edılıyorkı?

Yada ben ıngılızce ogrenmek ıstıyen samımı bırıysem ıngılızce egıtım benım ıcın bulunmaz bı fırsat sayılmazmı? Kı daha oncede sormustum bı dılı ogrenmenın en ıyı yolu onu kullanmak degılmı?

Yanı bı cogumuz yetersız kullanım nedenıyle "this is a book" mertebesınde kalmadımı?

İngilizce eğitim, İngilizce öğrenmek açısından güzel olabilir, haklısınız. Ama anlatmak istediğim şey, İngilizce eğitim yüzünden öğrencinin asıl anlaması gereken şeyi, dersi anlamadığı.

HunTER
10/10/2003, 16:45
Ama anlatmak istediğim şey, İngilizce eğitim yüzünden öğrencinin asıl anlaması gereken şeyi, dersi anlamadığı.

Ee ama bu yıne egıtım sıstemının degılde bıreyın sorunu degılmı? Yanı madem bunu tercıh ettın oyleyse anlamak ıcınde gayret et? Dıger yandan,

“Biz dünyanın her yerinde çalışabilecek insanlar yetiştiriyoruz”
Peh! İngilizce anlattığınız için dersten bir şey anlamayan insanlar mı dünyanın her yerinde çalışacak

Bu adam derste anlatılandan bısey anlamıyorsa dısarda kendınden ıstenenı nasıl anlıyacak? Yanı demek ıstedıgım emek yoksa basarıda yok.. Hem kımse onlara bunun kolay olucagını vaat etmedı degılmı?

HunTER
10/10/2003, 16:47
Ha bu sıze zor gelıyorsa calıstıgım yerde ıngılızce bılmeyen lıse mezunlarına asgerı ucretle ıs verılıyor, basvurabılırsınız..

fatihhayri
10/10/2003, 16:55
Prof.Dr Oktay Sinanoğlu bu konuda şunu der .

İngilizce ile eğitim. Ancak sömürgede kalmış Pakistan ve Hindistanda görülen birşeydir.

Tabi bide Türkiyede.

İngilizce öğrenmek için 1 sene harcamaya gerek yoktur. Öğrenciler Yaz tatilini düzenli ve kaliteli bir ingilizce eğitmine ayırırsa ve çalşırsa İngilizceyi bir yaz tatilinde öğrenebilirdiyor

Oktay hocam.

Bence doğru söylüyor.

İngilizcenin lazım olmadğını kimse düşünmüyor. Lazım ama Öğrenmek için 1 sene hazırlık + diğer derslerinizinde ingilizce olması şart değil.

Bir çok derste mantık yürütülerek çözülen problemleri öğrenciler ilk başat ingilizce olarak nalamayaçalışıyor ve sonrada matığını kavramaya çalışıyor. Bu Lazın sol kulağını sağ eli ile tutmasına benziyor.

MEHMET
10/10/2003, 17:12
ben ingilizce eğitimine karşı değilim.
ama "ingilizce eğitim"e karşıyım. Yani tamam ingilizce gerekli olabilir. Ve bunun insana bir zararı yok. Ama ingilizce eğitim"i kabul edilemez buluyorum. Acaba başka ülkede ingilizce eğitimler var mı? Varsada ne kadar sürelidir.

HunTER
10/10/2003, 17:38
Ingılızce egıtım almak neden ınsanları bu kadar gucendırıyor anlamıyorum.. Ingılızce egıtım verılen sınıflarda Ingılız bayraklarımı var yoksa? Yada duvarlara Amerıka mıllı marsı ıle George Washington portrelerımı asılı? Degılse sorun ne?

Bunun neresı somurgecılık allahaskına? Ve Oktay Sinanoglunada sormak ısterım.. Yaz boyu gıdecegım kursun ucretını kendısımı odıyecekmıs?

MEHMET
10/10/2003, 17:43
ingilizce eğitim almak gücendirmiyor hocam.
"ingilizce ile eğitim" gücendiriyor hatta kızdıryor(en azından beni)

Dilin gerekliliğini tartışmaktan çok neden abartıldığı konusunda dikkat çekmek istedim.

Ansugo
10/10/2003, 17:51
Ornegın neden "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demek dıyenın dangalaklıgına degılde egıtım sıstemıne mal edılıyorkı?

Sen ingilizce öğrenmek isteyen samimi biri isen ingilizce öğrenirsin. Fakat ingilizce öğretim farklı birşey.

Örneğin İngilizce Fizik, Kimya, Biyoloji dersi almak ne kadar zor bilir misin? ( Hem yılların hocaları için, hem de öğrenciler için )

"Bana sorsalar İngilizce öğretelim mi?" diye, tabii ki öğretin derim. İlkokul bittikten sonra bir sene boyunca ingilizce öğretin. Ama sonrasını kişinin insifiyatifine bırakın. Hele ingilizce harici branş derslerini ingilizce vermek ne büyük ahmaklık?

Herkes ingilizce bilsin. Ama ingilizce öğretim olmasın. Sadece ingilizce dersleri ingilizce olsun.

Sedat Atif
10/10/2003, 18:08
Ee ama bu yıne egıtım sıstemının degılde bıreyın sorunu degılmı? Yanı madem bunu tercıh ettın

oyleyse anlamak ıcınde gayret et? Dıger yandan,

Yapacak başka birşey yok zaten.

Bu adam derste anlatılandan bısey anlamıyorsa dısarda kendınden ıstenenı nasıl anlıyacak? Yanı demek

ıstedıgım emek yoksa basarıda yok.. Hem kımse onlara bunun kolay olucagını vaat etmedı degılmı?

Bende bunu demek istiyorum zaten, dersten birşey anlamıyorsa dersi anlamıyor demektir, dersi

anlamıyorsa, üniversitede olmasının ne anlamı var, yoklama kağıdını imzalamak için mi gidiyor? Dersi

anlamayan, yani bilmesi gereken bir konuyu bilmeyen kişi nasıl iş yapabilir? Bu kişiler üniversitelerin

"İngilizce Hazırlık" sınıfını geçmiş kişiler. İngilizce eğitim yaparak "dünyanın herhangi bir yerinde

çalışabilecek" kişiler yetiştirdiklerini iddia edenler de dersi anlamadığı için Türkiye'de bile

çalışamayacak kişiler yetiştiriyorlar. Tabiki dersi anlayacak kadar İngilizcesi olmayan bir kişi yurt

dışında çalışamaz. Yani aynı fikirdeyiz.

Ha bu sıze zor gelıyorsa calıstıgım yerde ıngılızce bılmeyen lıse mezunlarına asgerı ucretle ıs

verılıyor, basvurabılırsınız..

Daha önceden de dediğim gibi, benim İngilizce ile problemim yok! İsterseniz daha büyük yazayım,

benim İngilizce ile problemim yok! İnsanın bir sorunu dile getirmesi için illa o sorunun

başına mı gelmiş olması gerekiyor?

Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
ben ingilizce eğitimine karşı değilim.
ama "ingilizce eğitim"e karşıyım. (...)

Ben de bunu demek istiyorum zaten! İngilizce'ye karşı falan değilim, benim çok işime yarıyor ve

kendisini Türkiye sınırları ile sınırlamak istemeyen herkes için gerekli olduğuna inanıyorum! İngilizce

dünya dili oldu, öğrenmek istemesek ne farkeder!

Sedat Atif
10/10/2003, 18:09
Mesajları neden düzenleyemiyorum?

Parse error: parse error
diyor.

Karışıklık için özür dilerim.

// Tekrar eden mesajları kaldırdım.. Ve yukardakı hatayı almıyorsunuz artık.. Mesajlarınızı yıne dıledıgınız gıbı duzenlıyebılırsınız. HunTER

HunTER
10/10/2003, 18:10
Emek yoksa basarıda yok

Yanı aynı fıkırde degılız.. Bu arada kızmana gerek yok.. Senı hıc bıseyle ıtham etmedım.. Ama ben hala en ıyı ıngılızce egıtımının, ıngılızce egıtım oldugunu dusunuyorum.. Kı benımle aynı seyı dusunmek zorunda degılsın..

Sedat Atif
10/10/2003, 18:21
Yanı aynı fıkırde degılız.. Bu arada kızmana gerek yok.. Senı hıc bıseyle ıtham etmedım.. Ama ben hala en ıyı ıngılızce egıtımının, ıngılızce egıtım oldugunu dusunuyorum.. Kı benımle aynı seyı dusunmek zorunda degılsın..

Özür dilerim.

Ben de, "Sanat Tarihi dersi İngilizce anlatılırken", iyi bir "İngilizce Eğitimi" verilmiş olabileceğini, ama iyi bir "Sanat Tarihi Eğitimi" verilmiş olunmayacağını düşünüyorum.

Tabiki aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz.

Emek yoksa başarı da yok tabi. İşi zorlaştırmaya da gerek yok.

Çakya Muni
10/10/2003, 18:30
Hmm, Ben ingilizce eğitimden yanayım! Lisede az da olsa derslerin bir kısmı ingilizce idi, üni.de ise tüm derslerim (Türkçe ve tarih dersleri hariç) ingilizce idi. anlamak için kendini kasmazsan anlayamazsın! ama üni lerin yapması gereken hazırlığı zor tutacaksın, dersi anlayacak kapisetesi olmayan birini geçirmeyeceksin! ing. eğitim yapan üniler belli sonuçta, ve insanlar buraya onu bilerek geliyorlar, sonunda oraya geldiklerinde ağlamaya pek hakları yok. Sonuçta türkçe eğitim yapan bir çok üni. var onlardan birine gidebilir TR de eğitim istiyorsa....

Ben Master için okul bakarken ingilizce eğitim olması olmazsa olmaz şarttı.

Peki, ing. eğitim hiç mi sakıncası yok? var tabii! ama bana göre(sadece bana göre, kimse katılmak zorunda değil) faydası yararından çok!

acemi
13/10/2003, 17:40
Yabanci Dil Kargasasi (http://www.yasamdersleri.com/yazi.asp?id=1298)

ASA
14/10/2003, 07:14
Ingilizce ortaokul oncesinde ogrenilirse guzel ogrenilir kanaatimce. Bu konuda dunya capindaki bilim insanlariyla ayni fikirdeyim. Tabii onlara gore yabanci dillerin ogrenilmeye ba$lamasi ilkokul oncesine bile gidiyor.

Bizde ise ortaokul oncesinden Lise oncesine alindi bu Ingilizce hazirlik senesi. Hal boyle olunca, Lise ogrencilerimiz 3 sene sonraki OSS'yi du$unecek bir yandan da ortaokul oncesinde kar$i cinsle olan ili$kileri saklambac ile sInIrLI sayilabilecek bu arkada$larin zaman ayirmalari gereken apayri bir konulari bulunuyor olacak.

Sonucta universiteye girdiklerinde baraj sinavini a$amayip tekrardan bir Ingilizce hazirlik senesi okumak zorunda kalabilecekler.

Ama kimse kimseyi zorlamiyor "illa gir ingilizce egitim veren universitede oku" diye. Eger birisi Universite'de Ingilizce egitim gormek istiyorsa, bence o baraj sinavlarini katlayip cebine koyacak kadar bu i$i becerebilmelidir. Kaldi ki bircok universite Ingilizce baraj sinavlarini sadece yazili ve kompozisyon uzerinden degerlendirir.

Bunlarin yaninda okuma, konu$ma ve soylenenleri anlama (reading, speaking, listening) gibi kriterler de mutlaka gozununde bulundurulmalidir.

:cool: